Navlace irance, pa ce biti jedan jak udar. Ubice nekoga od glavonja I nastaviti gdje su stali.
IRAN
- Bosanski_kralj
#59527 Re: IRAN
Budale će biti ako je poslije ovoga ne napravesime_cipol wrote: ↑09/03/2026 22:31Epsteinovci ne znaju sta je rijec. Ako su oni skloni prevarama misle da su svi. Ako oni varaju, misle da su svi kao oni.dječak sa šibicama wrote: ↑09/03/2026 22:19 Relativan pojam, sramota, poraz.
Jednako kao sto su Rusi "osramoceni" u Ukrajini, a drze petinu zemlje i 99% onoga sto vrijedi u Ukrajini, industriju i ogromne zalihe minerala ruda i ostalog.
Jesu li smijenili vlast, nisu, ali nesto su postigli. Nisu osvojili iransku naftu ako je to cilj, ali mislim da nije, ovo je rat za Izrael a njima je cilj unistiti iranske raketne kapacitete i mogucnost proizvodnje A bombe.
Iranci da su htjeli, mogli su napraviti bombu prije 10-20 godina.
Zasto nisu? Pa Fetva Vrhovnog vodje. Irancima rijec nesto znaci, za razliku od silovatelja djece.
-
neki
#59528 Re: IRAN
Narančasti glupan je do prije tri dana govorio da će prestati tek kad Iran pristane na bezuslovnu predaju...danas priča o kraju rata uporedo sa vijestima o novim salvama iz Irana.
Mislim da nije teško sabrati 2 i 2 i priznati čija je ovo pobjeda
Mislim da nije teško sabrati 2 i 2 i priznati čija je ovo pobjeda
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#59529 Re: IRAN
Nece. Pogotovo sada.Bosanski_kralj wrote: ↑09/03/2026 22:32Budale će biti ako je poslije ovoga ne napravesime_cipol wrote: ↑09/03/2026 22:31Epsteinovci ne znaju sta je rijec. Ako su oni skloni prevarama misle da su svi. Ako oni varaju, misle da su svi kao oni.dječak sa šibicama wrote: ↑09/03/2026 22:19 Relativan pojam, sramota, poraz.
Jednako kao sto su Rusi "osramoceni" u Ukrajini, a drze petinu zemlje i 99% onoga sto vrijedi u Ukrajini, industriju i ogromne zalihe minerala ruda i ostalog.
Jesu li smijenili vlast, nisu, ali nesto su postigli. Nisu osvojili iransku naftu ako je to cilj, ali mislim da nije, ovo je rat za Izrael a njima je cilj unistiti iranske raketne kapacitete i mogucnost proizvodnje A bombe.
Zasto nisu? Pa Fetva Vrhovnog vodje. Irancima rijec nesto znaci, za razliku od silovatelja djece.
Nece pogaziti fetvu Ajatolaha koji je poginuo kao mučenik. U njihovim ocima
- Danguba
#59530 Re: IRAN
Zanemario si stete na drugoj strani od kojih se Amerika sigurno nece nikada oporaviti.dječak sa šibicama wrote: ↑09/03/2026 22:15 S obzirom da su istresli tone i tone bombi na iranske mete, nanijeli su im ogromne gubitke tehnicke prirode.
Rezim promijenili nisu, do sljedece prilike ako je bude. Pobjeda iranskog rezima je to, a sve drugo je poraz jer sumnjam da im je nesto preostalo nakon ovako surovog bombardovanja.
Razrusene su im baze koje su godinama gradili i po semi rasporedjivali da bi drzali cijeli BI pod kontrolom.
Ko ce im opet dozvoliti baze na svojoj teritoriji kada su vidjeli da ih ti isti Ameri ne zele ili ne mogu zastititi?
Odlazak, sto ce biti ocit pravi Izrael ranjiv tako da, Iran je pobijedio pored svih razaranja.
- JohnnyS
#59531 Re: IRAN
A ništa, nek ih onda ravnaju.sime_cipol wrote: ↑09/03/2026 22:35Nece. Pogotovo sada.Bosanski_kralj wrote: ↑09/03/2026 22:32Budale će biti ako je poslije ovoga ne napravesime_cipol wrote: ↑09/03/2026 22:31
Epsteinovci ne znaju sta je rijec. Ako su oni skloni prevarama misle da su svi. Ako oni varaju, misle da su svi kao oni.
Nece pogaziti fetvu Ajatolaha koji je poginuo kao mučenik. U njihovim ocima
Jedino bomba uperena u obećanu zemlju im je jamstvo da ih se opet neće dirati, ništa drugo
- SaraFina
#59532 Re: IRAN
Ostalo je sve vazno sacuvano u onim bunkerima ispod zemlje. Pedo nista nije ni pogodio ni ostetio. Zivi bili pa vidjeli. Mene cudi samo to, sto sam mislila da je ta USA neka ozbiljna drzava. Kad ono narandzasti je cijelu drzavu ukljucujuci i Pentagon, CIA itd itd pretvorio u cirkus. DVA puta pocinje rat protiv Irana i dva puta se poput p.. povlaci iz sukoba. Sad ce „pobedu“ da proglasi kao komsije. Retalj lik. Zaboravio sta je pricao prije dvije nedelje. Kako ce rezim pokoriti. Zahebavaju ga i novinari, kao sta ima poruciti sinu od rah Ajatolaha.last mohicans wrote: ↑09/03/2026 22:22Ostao im je ponos, moral i čast, a sve ostalo se da napraviti. Iz svakog sukoba izađu jači i mudriji. Ovo je totalno druagačije od 12 dana juna.dječak sa šibicama wrote: ↑09/03/2026 22:15 S obzirom da su istresli tone i tone bombi na iranske mete, nanijeli su im ogromne gubitke tehnicke prirode.
Rezim promijenili nisu, do sljedece prilike ako je bude. Pobjeda iranskog rezima je to, a sve drugo je poraz jer sumnjam da im je nesto preostalo nakon ovako surovog bombardovanja.
- Dozer
#59533 Re: IRAN
Ja sam jos prije 4-5 dana rekao da ce Zutalju na kraju preostati samo TN kao opcija, jer u njegovoj glavi je to pobjeda. U realnosti nije, nego je to otvaranje Pandorine kutije.husein_kapetan wrote: ↑09/03/2026 22:23Vi nekako "namirišete" dobru dikusiju..Dozer wrote: ↑09/03/2026 21:44To niko ne moze znati, mozemo samo nagadjati.
Ja mislim da Iran svakako ima neku prljavu varijantu, i ako bi se desio TN na njih, vjerovatno bi oni odmah poravnali Tel Aviv, mozda i Haifu.
Ali, tu je pitanje kako bi na americki TN reagovali Pakistan i Turska, a onda i Kina i Rusija. Zaljevske zemlje takodjer.
Bilo bi bitno i gdje vjetar puse.
Dakle..Bankingnews i OSINT tvrde da je onaj E-6B Mercury (avion "sudnjeg dana") prebačen u četvrtak u BI..sada to po meni govori dvije stvari
-da je zemaljska strutura komunikacije i komandovanja US na BI trajno oštećena i neupotrebljiva
- da je eventualna intervencija nuklearnimm naoružanjem od prvog dana opcija bila
Pozicija mu je svakako nepoznata..ja mislim da samo na jednom mjestu može biti..drugi se ne bi usudili da ga prime..
Sada mi ovaj razgovor izmedju Putina i Trumpa.. eh..
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#59534 Re: IRAN
Tako jeStabilizator wrote: ↑09/03/2026 22:29 Ne moze se vjerovati Trumpu. Sta god da kaze.
Kakav prekid rata. To malo radi cijene nafte. Idu jos jaci napadi.
- Ludzak
#59535 Re: IRAN
Amerika je jedino ozbiljna bila kada je, čini mi se, Kennedy vladao njome. Mada, ni tada nisam baš siguran koliko ke ozbiljna bila.
- moonco
#59536 Re: IRAN
Samo nastaviti bombanje. Minimum zaljevske države ostaviti bez proizvodnje nafte i plina. + Jordan i Irak i naravno ćifutare.asker wrote: ↑09/03/2026 22:29Samo jos irancima objasnit da su im unisteni raketni kapaciteti i mogicnosti proizvodnje A bombe.dječak sa šibicama wrote: ↑09/03/2026 22:19 Relativan pojam, sramota, poraz.
Oni izgleda neznaju pa i dalje lupaju po genocidnoj tvorevini.
A rekose prije 10ak dana, da vise ne nasjedaju na foru. Kad genocidase zaboli onda prestani, pa cekaj sljedece egzekucije i rokanje kad se presaberu. Neznam, ali hocu da vjerujem da su naucili lekciju.
Dva puta u manje od godinu su ih tokom pregovora hinjski zasuli svim i svacim. Tesko mi povjerovat da ce opet dopustit isto.
- Stabilizator
#59537 Re: IRAN
A ko ce im zabraniti da prave te baze?Danguba wrote: ↑09/03/2026 22:38Zanemario si stete na drugoj strani od kojih se Amerika sigurno nece nikada oporaviti.dječak sa šibicama wrote: ↑09/03/2026 22:15 S obzirom da su istresli tone i tone bombi na iranske mete, nanijeli su im ogromne gubitke tehnicke prirode.
Razrusene su im baze koje su godinama gradili i po semi rasporedjivali da bi drzali cijeli BI pod kontrolom.
Ko ce im opet dozvoliti baze na svojoj teritoriji kada su vidjeli da ih ti isti Ameri ne zele ili ne mogu zastititi?
Odlazak, sto ce biti ocit pravi Izrael ranjiv tako da, Iran je pobijedio pored svih razaranja.
Zaboravljaš da Arapi ne upravljaju svojim državama, vec Ameri i Izrael.
-
neki
#59538 Re: IRAN
Nije samo nafta u pitanju, prinosi na američke bondove rastu od prvog dana napada a to je za američko finansiranje katastrofalno.
I dosad se glupan iz svake krize koju je izazvao povukao kad su bondovi počeli divljati
I dosad se glupan iz svake krize koju je izazvao povukao kad su bondovi počeli divljati
- moonco
#59540 Re: IRAN
Sad ih mogu onim najjeftinijim dronovima od šperploče bubati. Ni ne trebaju im raketeDanguba wrote: ↑09/03/2026 22:38Zanemario si stete na drugoj strani od kojih se Amerika sigurno nece nikada oporaviti.dječak sa šibicama wrote: ↑09/03/2026 22:15 S obzirom da su istresli tone i tone bombi na iranske mete, nanijeli su im ogromne gubitke tehnicke prirode.
- SaraFina
#59541 Re: IRAN
Super. Neka se vrate majcici pustinji na devama, i neka ne placu kad im Iran sroka infrastrukturu. Ionako nicim ne upravljaju smecari. Pa im i ne treba.Stabilizator wrote: ↑09/03/2026 22:45A ko ce im zabraniti da prave te baze?Danguba wrote: ↑09/03/2026 22:38Zanemario si stete na drugoj strani od kojih se Amerika sigurno nece nikada oporaviti.dječak sa šibicama wrote: ↑09/03/2026 22:15 S obzirom da su istresli tone i tone bombi na iranske mete, nanijeli su im ogromne gubitke tehnicke prirode.
- Stabilizator
-
last mohicans
- moonco
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#59545 Re: IRAN
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/trum ... /260309178
kakva je ovo lazljiva budala... jel vide amerikanci sta su izabrali... pa idiote ja prvi koji je ameriku smatrao dobrim prijateljem sada pod tvojom komandom i idiotluku ne mogu smislit. Bahato, ogavno, licemjerno, lazljivo... ono FIJ.
kakva je ovo lazljiva budala... jel vide amerikanci sta su izabrali... pa idiote ja prvi koji je ameriku smatrao dobrim prijateljem sada pod tvojom komandom i idiotluku ne mogu smislit. Bahato, ogavno, licemjerno, lazljivo... ono FIJ.
- moonco
#59547 Re: IRAN
Stavili onaj tespih dokle se smije plivatilast mohicans wrote: ↑09/03/2026 22:49Haha, koji piš. Eto, riješen problem. Narandza kaze polupali smo im sve brodove, pa čime drze prolaz u blokadi, neki lanac mozda.
-
nauticamid
#59548 Re: IRAN
brojimo minute kada ce biti dovrseni... rekao ja Trump
Nesto su ebeno spremili.
Nesto su ebeno spremili.
-
statixx
#59549 Re: IRAN
Pokusali uvuci zaljevske zemlje u rat, onda daj Kurde da jurisaju, pa daj srusi rezim i cijepaj Iran, etnicka kantonizacija i unutrasnji sukobi.
Posto nije proslo, sad gledaju kako da privedu kraju, a ne naruse ugled na BI.
Posto nije proslo, sad gledaju kako da privedu kraju, a ne naruse ugled na BI.
- Danguba
#59550 Re: IRAN
Vidis, raniji sporazumi su se potpisivali jer je neko mislio da ustupanjem baza stvara se neka sigurnost za tu zemlju a sada se ispostavilo obrnuto, da si magnet za neprijatelja i da te Amerika nema kad braniti.Stabilizator wrote: ↑09/03/2026 22:45A ko ce im zabraniti da prave te baze?Danguba wrote: ↑09/03/2026 22:38Zanemario si stete na drugoj strani od kojih se Amerika sigurno nece nikada oporaviti.dječak sa šibicama wrote: ↑09/03/2026 22:15 S obzirom da su istresli tone i tone bombi na iranske mete, nanijeli su im ogromne gubitke tehnicke prirode.
Zasto to nekome treba?
Nijedna baza nije napravljena za vrijeme ove sekte koja vlada Amerikom tako da su bar oni izgubili bilo kakav kredibilitet da traze nove ili obnovu starih baza.