IRAN
- DaysleepeR
#59501 Re: IRAN
Cijena nafte drasticno pala nakon sto je Trump pricao sa Putinom i izjavio da je rat uglavnom gotov.
- Bosanski_kralj
#59502 Re: IRAN
Šta je ovo, Trump se povlači?
- N.N.
#59503 Re: IRAN
Haman je ovo pri kraju, cica mica, gotova je prica
Da hoce tako i biti. Goni i rat i sve u pm.
Valjda su ovi skontali da su Perzijanci narod kojeg kada napadnes, jos vise ih ujedinis. Tek sada su sila.
Bolje da su im kurve i alkohol poturili sa skidanjem sankcija, mozda bi ih prije razjebali…
Valjda su ovi skontali da su Perzijanci narod kojeg kada napadnes, jos vise ih ujedinis. Tek sada su sila.
Bolje da su im kurve i alkohol poturili sa skidanjem sankcija, mozda bi ih prije razjebali…
-
last mohicans
#59504 Re: IRAN
Ovaj put nije samo klempo plačipička, nego i narandza, kao svi šamijaši u sluzbi izraela.. Onda mi kazu Iran je donji u ovom ratu..
-
last mohicans
#59505 Re: IRAN
Najbolji prijedlog do sadaN.N. wrote: ↑09/03/2026 22:08 Haman je ovo pri kraju, cica mica, gotova je prica![]()
- -Chesterfield-
#59506 Re: IRAN
N.N. wrote: ↑09/03/2026 22:08 Haman je ovo pri kraju, cica mica, gotova je prica![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#59507 Re: IRAN
Žestoko bombardovanje Teherana, i generalno Irana, u toku
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#59508 Re: IRAN
Trump i Putin dijele Nobelovu nagradu za mirDaysleepeR wrote: ↑09/03/2026 22:07 Cijena nafte drasticno pala nakon sto je Trump pricao sa Putinom i izjavio da je rat uglavnom gotov.
- avetinja
- Capajebo
#59510 Re: IRAN
Jedan od pametnijih komentara koje sam pročitao na ovu temuN.N. wrote: ↑09/03/2026 22:08 Haman je ovo pri kraju, cica mica, gotova je prica![]()
- dječak sa šibicama
#59511 Re: IRAN
S obzirom da su istresli tone i tone bombi na iranske mete, nanijeli su im ogromne gubitke tehnicke prirode.
Rezim promijenili nisu, do sljedece prilike ako je bude. Pobjeda iranskog rezima je to, a sve drugo je poraz jer sumnjam da im je nesto preostalo nakon ovako surovog bombardovanja.
Rezim promijenili nisu, do sljedece prilike ako je bude. Pobjeda iranskog rezima je to, a sve drugo je poraz jer sumnjam da im je nesto preostalo nakon ovako surovog bombardovanja.
-
asker
#59512 Re: IRAN
Ovaj isti profesor je prosle godine ugostio cini mi se Maxa Bluementhala i provodao ga Teheranom, sve snimljeno, zabiljezeno. Za razliku od genocidne tvorevine gdje novinarsko uho se ne smije pomolit a stotine onih koji su bili u gazi su masakrirali.sumirprimus wrote: ↑09/03/2026 21:43
To je suština rezima u iranu. Nesloboda. Ko i u rusiji.
I zato eu ne valja
Ovaj profesor je gost na bezbroj zapadnih tv emisija, podcasta itd, gdje na perfektnom engleskom objasnjava situaciju. Miran, umjeren, elokventan.
Sa ovim govnetom Morganom, kojeg preziru i mnoge kolege (kazu za njega vazi da bi palestinskoj majci sa mrtvim djetetom u narucju prvo reko but do you condemn Hamas) je razgovarao mnogo puta. Ovo englesko smrdljivo govno ga prezire, pokusava ponizit. Covjek kaze dodji u Iran bit ces moj gost, prodji, snimi, uradi sta hoces, ovaj supak kao ne pada mi na pamet.
Prosle godine mu se covjek javi bukvalno tokom bombardovanja genocidnih fasista. I on opet nadmeno, ponizavajuci.
Poslije mu bio gost George Galloway, kaze pizdo jedna drzao si covjeka u live-u znajuci da mu je zivot ugrozen.
Neku noc ovo govno Morgan, sa americkim gostima koji pomenuse iranske curice u skoli prosikta hold on hold on hold on hold on, neznamo ko je to uradio.
Helem moradoh ovo napisat, zbog forumasa koji mozda ne znaju cijelu sliku.
Ne zbog tebe, ti si jedno veliko zlo. Podrzavalac genocida, apologeta genocidnih cionistickih stakora, islamofob.
Hebes svijet gdje i ti imas pravo glasa. Ja te zalim, iskreno.
-
geoxx
#59513 Re: IRAN
Ne znam sta je iranski poraz ili pobjeda, ali znam da bukvalno nista od ucinjenog nije americka pobjeda, nula. Kakva sramota.dječak sa šibicama wrote: ↑09/03/2026 22:15 S obzirom da su istresli tone i tone bombi na iranske mete, nanijeli su im ogromne gubitke tehnicke prirode.
-
zippoo87
#59514 Re: IRAN
Pade na 85 dolara i evo opet skoci na 95 dolara.DaysleepeR wrote: ↑09/03/2026 22:07 Cijena nafte drasticno pala nakon sto je Trump pricao sa Putinom i izjavio da je rat uglavnom gotov.
Pratim uzivo chart WTI Crude
- dječak sa šibicama
#59515 Re: IRAN
Relativan pojam, sramota, poraz.
Jednako kao sto su Rusi "osramoceni" u Ukrajini, a drze petinu zemlje i 99% onoga sto vrijedi u Ukrajini, industriju i ogromne zalihe minerala ruda i ostalog.
Jesu li smijenili vlast, nisu, ali nesto su postigli. Nisu osvojili iransku naftu ako je to cilj, ali mislim da nije, ovo je rat za Izrael a njima je cilj unistiti iranske raketne kapacitete i mogucnost proizvodnje A bombe.
Jednako kao sto su Rusi "osramoceni" u Ukrajini, a drze petinu zemlje i 99% onoga sto vrijedi u Ukrajini, industriju i ogromne zalihe minerala ruda i ostalog.
Jesu li smijenili vlast, nisu, ali nesto su postigli. Nisu osvojili iransku naftu ako je to cilj, ali mislim da nije, ovo je rat za Izrael a njima je cilj unistiti iranske raketne kapacitete i mogucnost proizvodnje A bombe.
-
A_A_AKCIJA
#59516 Re: IRAN
Ti znaš da je Iran veći od Ukrajine skoro TRI puta?dječak sa šibicama wrote: ↑09/03/2026 22:15 S obzirom da su istresli tone i tone bombi na iranske mete, nanijeli su im ogromne gubitke tehnicke prirode.
Matematički precizno, bacili su STO puta manje bombi nego Izrael na Gazu.
- Capajebo
#59517 Re: IRAN
I to ne da nisu uništili, nego nikad jači neće biti.dječak sa šibicama wrote: ↑09/03/2026 22:19 Relativan pojam, sramota, poraz.
Svi radari radnog upozorenja uništeni, i qrac će ih vratiti u one baze gdje su bili.
Vojno totalna bi bila pobjeda Irana.
Ako gledamo uništavanje civilne infrastrukture, tu genocidasi nemaju premca u svakom sukobu.
- Sanjarko
#59518 Re: IRAN
Daj Bože da ovo završi s mirom, i da rata nebude, ali Amerikanci s Cionistima su Šija Muslimanima ubili ekvivalent Papi kod Katolika da tako dočaram.
-
geoxx
#59519 Re: IRAN
Pa ko da kazes drze Nijemci petinu Bosne, ono wow.dječak sa šibicama wrote: ↑09/03/2026 22:19 Relativan pojam, sramota, poraz.
Sramota, nego sta. Rezim je tu, jos krvolocniji, rakete lete 24/7, a opet ce ih nastancati. Sta su konkretno uradili?
Eto, de Trumpove ciljeve. Smjena rezima, unistiti rakete, uncoditional surrender, ista?
-
last mohicans
#59520 Re: IRAN
Ostao im je ponos, moral i čast, a sve ostalo se da napraviti. Iz svakog sukoba izađu jači i mudriji. Ovo je totalno druagačije od 12 dana juna.dječak sa šibicama wrote: ↑09/03/2026 22:15 S obzirom da su istresli tone i tone bombi na iranske mete, nanijeli su im ogromne gubitke tehnicke prirode.
- husein_kapetan
#59521 Re: IRAN
Vi nekako "namirišete" dobru dikusiju..Dozer wrote: ↑09/03/2026 21:44To niko ne moze znati, mozemo samo nagadjati.
Ja mislim da Iran svakako ima neku prljavu varijantu, i ako bi se desio TN na njih, vjerovatno bi oni odmah poravnali Tel Aviv, mozda i Haifu.
Ali, tu je pitanje kako bi na americki TN reagovali Pakistan i Turska, a onda i Kina i Rusija. Zaljevske zemlje takodjer.
Bilo bi bitno i gdje vjetar puse.
Dakle..Bankingnews i OSINT tvrde da je onaj E-6B Mercury (avion "sudnjeg dana") prebačen u četvrtak u BI..sada to po meni govori dvije stvari
-da je zemaljska strutura komunikacije i komandovanja US na BI trajno oštećena i neupotrebljiva
- da je eventualna intervencija nuklearnimm naoružanjem od prvog dana opcija bila
Pozicija mu je svakako nepoznata..ja mislim da samo na jednom mjestu može biti..drugi se ne bi usudili da ga prime..
Sada mi ovaj razgovor izmedju Putina i Trumpa.. eh..
- Stabilizator
#59522 Re: IRAN
Ne moze se vjerovati Trumpu. Sta god da kaze.
Kakav prekid rata. To malo radi cijene nafte. Idu jos jaci napadi.
-
asker
#59523 Re: IRAN
Samo jos irancima objasnit da su im unisteni raketni kapaciteti i mogicnosti proizvodnje A bombe.dječak sa šibicama wrote: ↑09/03/2026 22:19 Relativan pojam, sramota, poraz.
Oni izgleda neznaju pa i dalje lupaju po genocidnoj tvorevini.
A rekose prije 10ak dana, da vise ne nasjedaju na foru. Kad genocidase zaboli onda prestani, pa cekaj sljedece egzekucije i rokanje kad se presaberu. Neznam, ali hocu da vjerujem da su naucili lekciju.
Dva puta u manje od godinu su ih tokom pregovora hinjski zasuli svim i svacim. Tesko mi povjerovat da ce opet dopustit isto.
-
geoxx
#59524 Re: IRAN
Prema ovome sto upravo sad u lajvu prica, nece se jos povuci. Ali ko ce ga znati, fali mu pola mozga.Stabilizator wrote: ↑09/03/2026 22:29 Ne moze se vjerovati Trumpu. Sta god da kaze.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#59525 Re: IRAN
Epsteinovci ne znaju sta je rijec. Ako su oni skloni prevarama misle da su svi. Ako oni varaju, misle da su svi kao oni.dječak sa šibicama wrote: ↑09/03/2026 22:19 Relativan pojam, sramota, poraz.
Iranci da su htjeli, mogli su napraviti bombu prije 10-20 godina.
Zasto nisu? Pa Fetva Vrhovnog vodje. Irancima rijec nesto znaci, za razliku od silovatelja djece.