otisla u penziju, vremena na pretek. malo iz zabave i rekreacije moze se raditi.
malo cu vam dosadjivati sa pitanjima gdje se ima i sta kupiti.bolje tako nego da lutam.
Moderator: anex
ja sam prije dvije godine posadio cicoku,cisto da probam i kod mene je rodila i bila pravo visoka,oko 2.5-3 m...pravio sam salatu od nje a i ubacivao u kuhanje,jer ona je neutralna,nema nikakav ukus ni miris...dodje kao da popuni posuduzippoo87 wrote:hocu i ja ako moze, samo mi treba i pojasnjenje - gdje da je posadim?Ratarka wrote:
Imam ja sadim čičoku i rado bih ti poslao sjeme čičoke samo reci kako i nije ti kasno mi smo prošle godine sadili u martu izraste visoka oko 2 m pa i više sa žutim cvijetovima.
Veliki snijeg u četvrtak ... Rano je još.zippoo87 wrote:nego,jeste li poceli hasati,orati ,pripremati zemljiste
ja evo ovih dana planiram zovnuti covjeka da mi uzore...ali desila se neka nesreca,pa ce me to mozda usporiti
ja mislim da je jos rano...zemlja je vlazna,nema suncanih inteervala u kontinuitetu a i temperature su jos niske,osim kada je kisa
ali vec se osjeti proljece u zraku,prvo cvijece je vec iscvalo i tako
Jel možeš dati link odakle naručuješ sjemena?safran wrote:Znam da ti preferiraš "stara" sjemena, pa konačno i ja ih preferiram pa naručujem heirloom sjemena paradajza iz USA jednostavno zato što je tamo jedan čovjek potrošio 40 god. života da ih skupi na jednom mjestu (a i hoće dostaviti u BiH). Ali ta sjemena ne odgovaraju uzgajivačima kao što su Zijad i Shemo - oni naručuju "profesionalna" sjemena jer se očito nastoje profesionalno baviti uzgojem i njima Seminis garantuje povrat investicije. Sjemena su zasigurno izuzetno kvalitetna, hibridi su F1 vrhunski odabranih čistih linija i ja bih na njihovom mjestu bila presretna da ih mogu nabaviti. Jednaku garanciju da nije GMO dobivaš i od drugih proizvođača - kome onda vjerovati?
Kerametal, na akciji su do 12.03.AmorJuve wrote:Pozdrav, ima li ko od vas da prodaje ili da zna gdje ima kupiti sadnicu patuljaste tešnje, iz prica kazu da rado kao u slikovnici... Plus ako ko ima neki savjest za sadnju odredjene vrste vocki, posto sam u fazi sadnje(poslije padavina sad)...
vocke se generalno sade u sto vece rupeAmorJuve wrote:Pozdrav, ima li ko od vas da prodaje ili da zna gdje ima kupiti sadnicu patuljaste tešnje, iz prica kazu da rado kao u slikovnici... Plus ako ko ima neki savjest za sadnju odredjene vrste vocki, posto sam u fazi sadnje(poslije padavina sad)...
da,proljece je bas kako i treba bitisafran wrote:breskve, kajsije .... kad ono Gračanica - ih lako je za tebe
Ali stvarno ove godine proljeće baš onako po PS-u. Prošle godine u februaru cvjetale rane šljive - naravno ni jedan plod se nije zadržao. Mi prošlu srijedu putovali ka Hercegovini. Do Jablanice samo drenjak cvjeta. Ako ne bude kakve katastrofe ove godine bi voća moglo biti fino.