Hvala, s ponosom PROTIV !dalmatinka wrote:Samo da se zahvalim građanima Istarske i Primorsko Goranske županije
Desavanja u Hrvatskoj
- LunaLati
#5951 Re: Desavanja u Hrvatskoj
-
Great Cornholio
#5952 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jest' da su ti što su glasali ZA uglavnom oni koji u " Za dom spremni" ne vide ništa loše, ali eto i ja bih glasao ZA, i za mene je brak brakom jedino ako je brak zajednica jednog muškarca i jedne žene.m_l wrote:
Glasali ZA brak kao zajednicu zene i muskarca, tj. glasali su protiv homoseksualnih brakova.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#5953 Re: Desavanja u Hrvatskoj
NIje baš mudro stati nasuprot gay lobiju
- dalmatinka
#5954 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Isto, međutim jako sam ponosna na svog oca, starca od 82 godine koji je isto svojom voljom glasao PROTIV.LunaLati wrote:Hvala, s ponosom PROTIV !dalmatinka wrote:Samo da se zahvalim građanima Istarske i Primorsko Goranske županije
- KatarinaKosaca
#5955 Re: Desavanja u Hrvatskoj
MIslim da su zato i forumaši napisali čestitke, jer je to kod nas nezamislivo. Skoro nezamislivo.dalmatinka wrote:Isto, međutim jako sam ponosna na svog oca, starca od 82 godine koji je isto svojom voljom glasao PROTIV.LunaLati wrote:Hvala, s ponosom PROTIV !dalmatinka wrote:Samo da se zahvalim građanima Istarske i Primorsko Goranske županije
-
m_l
#5956 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Na, jos uvijek, zdravom razumu.dalmatinka wrote:A na čemu?m_l wrote:Cestitke Hrvatskoj
- LunaLati
#5957 Re: Desavanja u Hrvatskoj
dalmatinka wrote:Isto, međutim jako sam ponosna na svog oca, starca od 82 godine koji je isto svojom voljom glasao PROTIV.LunaLati wrote:Hvala, s ponosom PROTIV !dalmatinka wrote:Samo da se zahvalim građanima Istarske i Primorsko Goranske županije
- KatarinaKosaca
#5958 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Skoro gledam prilog iz zatvora iz Zenice i pitaju jednog hoće li se oženiti kad izađe. Kaže, jest treba mi žena, ali baš brak.. neću to je isto robija, to mi je iz zatvora u zatvor
Tako neka homo zajednice ne tuguju mnogo, nisu ništa propustili 
- Vitezanin
#5959 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Izgleda da su većinske srpske općine glasale "protiv", manje-više. Svjesni ljudi da su sljedeći na listi za odstrel - navodno je skupljeno dovoljno potpisa za novi referendum oko jezika i pisma manjina.
Nešto oko toga je pisalo na dnevnik.hr.
-
Bodkin
#5960 Re: Desavanja u Hrvatskoj
jebeno dobra i liberalna ekipa da budes u drustvuubojica77 wrote:Inace Leclerc na isto linku pise i ovo.
U nekim je državama institucija braka, kao isključive zajednice muškarca i žene, propisana Ustavom. Od država u Europi, to su Bjelorusija, Bugarska, Mađarska, Latvija, Litva, Moldavija, Crna Gora, Poljska, Srbija i Ukrajina.
Od navedenih nekoliko ih je clanica EU,pa sad Leclerc idi ih prijavi EU jer kako si rekao preventivno žele onemogućiti....
Smjesan si i tvrdoglav.
-
Bodkin
#5961 Re: Desavanja u Hrvatskoj
fakat ? jebote jos ce srbi 20 godina kasnije reci evo vidite sto smo ratovaliVitezanin wrote:Izgleda da su većinske srpske općine glasale "protiv", manje-više. Svjesni ljudi da su sljedeći na listi za odstrel - navodno je skupljeno dovoljno potpisa za novi referendum oko jezika i pisma manjina.
- Vitezanin
#5962 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Bodkin wrote:fakat ? jebote jos ce srbi 20 godina kasnije reci evo vidite sto smo ratovaliVitezanin wrote:Izgleda da su većinske srpske općine glasale "protiv", manje-više. Svjesni ljudi da su sljedeći na listi za odstrel - navodno je skupljeno dovoljno potpisa za novi referendum oko jezika i pisma manjina.
Imaju rezultati po tim mjestima na web stranici DIP-a, na forum.hr su neki pisali rezultate. Vidjet ćemo kad izađu konačni rezultati.
-
zg2
#5963 Re: Desavanja u Hrvatskoj
čitav ovaj referendum je parada gluposti i nelogičnosti
manje važno je ono primitivno pitanje, kak neki pokušavaju objasniti; je si za pedere i homoseksualce ili ne?
Bit svega je glupi zakon o referendumu ovdje u RH ... nekoliko stotina tisuća ljudi mijenja glavni državni zakon jedne države koja ima 4,5 miliona stanovnika (OK. malo manje od 4 mil.ima pravo glasa)
Teoretski, bilo je moguće da na glupi referendum izađe troje ljudi, dvoje glasaju za, jedan protiv - i ova dvojica mijenjaju Ustav!
manje važno je ono primitivno pitanje, kak neki pokušavaju objasniti; je si za pedere i homoseksualce ili ne?
Bit svega je glupi zakon o referendumu ovdje u RH ... nekoliko stotina tisuća ljudi mijenja glavni državni zakon jedne države koja ima 4,5 miliona stanovnika (OK. malo manje od 4 mil.ima pravo glasa)
Teoretski, bilo je moguće da na glupi referendum izađe troje ljudi, dvoje glasaju za, jedan protiv - i ova dvojica mijenjaju Ustav!
-
Djuro
#5964 Re: Desavanja u Hrvatskoj
...ja stvarno moram priznati da sam razočaran.
Koji smo mi polupismen i netolerantan narod...užas....
- Vitezanin
#5965 Re: Desavanja u Hrvatskoj
zg2 wrote:čitav ovaj referendum je parada gluposti i nelogičnosti
Pokazalo se apsurdnim ove stvari definirati referendumom - brak nije nacionalno pitanje. Izlaznost je najbolji pokazatelj toga.
-
The BEN10
#5966 Re: Desavanja u Hrvatskoj
LunaLati wrote:Hvala, s ponosom PROTIV !dalmatinka wrote:Samo da se zahvalim građanima Istarske i Primorsko Goranske županije
Bravo komšije, aferim!
-
miki.ba
#5967 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma nisu Hrvati netolerantni nego ovi iz ercegovine, njihovi glasovi su bili kljucni. 
- shmizlica
#5968 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ti to tek sad skont'o....Djuro wrote:...ja stvarno moram priznati da sam razočaran.![]()
-
Djuro
#5969 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Poanta je u tome da ova banda radi buku i galamu oko nekoliko potencijalnih homo-brakova, a ne zanima ih štoKatarinaKosaca wrote:Skoro gledam prilog iz zatvora iz Zenice i pitaju jednog hoće li se oženiti kad izađe. Kaže, jest treba mi žena, ali baš brak.. neću to je isto robija, to mi je iz zatvora u zatvorTako neka homo zajednice ne tuguju mnogo, nisu ništa propustili
iz Hrvatske dnevno odlaze destine mladih, školovanih ljudi, što kao narod nestajemo, što je zemlja doslovno opustošena
nakon dva desetljeća pljačke, korupcije i rasprodaje zemlje pod okriljem HDZa.
To nije bitno, tonemo, ali su bitni tamo nekoliko homo-parova koji ionako imaju malo zanimanje za brak...
Tome naravno doprinosi i trenutačna vlada u kojoj je gomila nesposobnjakovića - koji nisu u stanju biti ni predsjednici
kućnog savjeta, a ne voditi ovako masakriranu državu...
- GAU8
#5970 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kamo srece da su se malo ugledali na Svicarce kad su kontali kakav bi referendum, pa da npr rijese neko zaista bitno pitanje.
Ovo je zali boze para na kampanju i organizaciju... Nikome nece biti bolje, cak naprotiv. Samo ce radikali ubrati politickih poena i nastaviti sramotnu hajku po manjinama...
Ovo je zali boze para na kampanju i organizaciju... Nikome nece biti bolje, cak naprotiv. Samo ce radikali ubrati politickih poena i nastaviti sramotnu hajku po manjinama...
-
palermo
#5971 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Samo da čestitam građanima Rijeke i Pule, uvijek su bili svjetionik Hrvatske.
Mislim, znam ja da bi i kod nas bili ovakvi rezultati (i gori)......
Mislim, znam ja da bi i kod nas bili ovakvi rezultati (i gori)......
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#5972 Re: Desavanja u Hrvatskoj
bravo za obojedalmatinka wrote:Isto, međutim jako sam ponosna na svog oca, starca od 82 godine koji je isto svojom voljom glasao PROTIV.LunaLati wrote:Hvala, s ponosom PROTIV !dalmatinka wrote:Samo da se zahvalim građanima Istarske i Primorsko Goranske županije
- It_is_a_Leclerc
#5973 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nisi ništa dokazao. Osim da ne razumiješ razliku između civilnog i ljudskog prava.ubojica77 wrote:Opet trolas ,. Dokazao sam ti da brak nije po konvenciji UN-a temeljno ljudsko pravo i da nekoliko EU drzava to vec ima na taj nacin rjeseno,progutaj to sta si nas..o iIt_is_a_Leclerc wrote:Elem. Rasprava s ovim Trnkom me malo zanijela, pa nisam napisao ono što htjedoh.
Dakle. Ovim se krši princip jednakosti pred zakonom, i ovakav Ustav RH predstavlja diskriminaciju.
Sljedeći referendum ide i dalje - žele onemogućiti pripadnicima srpske manjine da koriste svoje tradicionalno pismo u općinama gdje predstavljaju dobar dio stanovništva. Nakon toga će vjerovatno i muslimankama zabraniti pokrivala za glavu.
Ali. U svemu lošem, ima i nešto dobro. Ako Hrvatska sa diskriminatoskim ustavom može u EU, mislim da je krajnje vrijeme da se i nas primi - sve sa Sejdićem i Fincijem.
Nigdje nisam rekao da se ovakva diskriminacija ne dešava u ostatku EU.
Mislim, uz to, da si vrlo nekulturan i da ti je gramatika upitna. Vrijeđaš k tome, te ću te ja prijaviti nadležnoj administraciji da te otklone. Ipak ovo nije indeks gdje ste navikli vrijeđati Bosance
- ultima_palabra
#5974 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma kažem vam da je nebuloza ovakve stvari regulisati referendumom
Ruku na srce, teško da ima više od 10 država na svijetu koje bi glasale drugačije.
-
zg2
#5975 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ultima_palabra wrote:Ma kažem vam da je nebuloza ovakve stvari regulisati referendumom
o tome i ja pričam ...
moj prijedlog za slijedeći referendum je: Da li ste za ukidanje crvenog svjetla na semaforima Hrvatske?
U slučaju pozitivnog odgovora - obavezno mijenjati Ustav