Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
LunaLati

#5951 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LunaLati »

dalmatinka wrote:Samo da se zahvalim građanima Istarske i Primorsko Goranske županije :thumbup:
Hvala, s ponosom PROTIV !
Great Cornholio

#5952 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Great Cornholio »

m_l wrote:
Glasali ZA brak kao zajednicu zene i muskarca, tj. glasali su protiv homoseksualnih brakova. :)
Jest' da su ti što su glasali ZA uglavnom oni koji u " Za dom spremni" ne vide ništa loše, ali eto i ja bih glasao ZA, i za mene je brak brakom jedino ako je brak zajednica jednog muškarca i jedne žene.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#5953 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by KatarinaKosaca »

NIje baš mudro stati nasuprot gay lobiju :D Ali, kako napisah danas, doći će to na svoje.
dalmatinka

#5954 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

LunaLati wrote:
dalmatinka wrote:Samo da se zahvalim građanima Istarske i Primorsko Goranske županije :thumbup:
Isto, međutim jako sam ponosna na svog oca, starca od 82 godine koji je isto svojom voljom glasao PROTIV. :-)
KatarinaKosaca

#5955 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by KatarinaKosaca »

dalmatinka wrote:
LunaLati wrote:
Isto, međutim jako sam ponosna na svog oca, starca od 82 godine koji je isto svojom voljom glasao PROTIV. :-)
MIslim da su zato i forumaši napisali čestitke, jer je to kod nas nezamislivo. Skoro nezamislivo.
m_l

#5956 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by m_l »

dalmatinka wrote:
m_l wrote:Cestitke Hrvatskoj :thumbup:
A na čemu? :evil:
Na, jos uvijek, zdravom razumu. :wink:
LunaLati

#5957 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LunaLati »

dalmatinka wrote:
LunaLati wrote:
:thumbup:
KatarinaKosaca

#5958 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by KatarinaKosaca »

Skoro gledam prilog iz zatvora iz Zenice i pitaju jednog hoće li se oženiti kad izađe. Kaže, jest treba mi žena, ali baš brak.. neću to je isto robija, to mi je iz zatvora u zatvor :D Tako neka homo zajednice ne tuguju mnogo, nisu ništa propustili :D
Vitezanin

#5959 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Vitezanin »

Izgleda da su većinske srpske općine glasale "protiv", manje-više. Svjesni ljudi da su sljedeći na listi za odstrel - navodno je skupljeno dovoljno potpisa za novi referendum oko jezika i pisma manjina.

Nešto oko toga je pisalo na dnevnik.hr.
Bodkin

#5960 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

ubojica77 wrote:Inace Leclerc na isto linku pise i ovo.

U nekim je državama institucija braka, kao isključive zajednice muškarca i žene, propisana Ustavom. Od država u Europi, to su Bjelorusija, Bugarska, Mađarska, Latvija, Litva, Moldavija, Crna Gora, Poljska, Srbija i Ukrajina.

Od navedenih nekoliko ih je clanica EU,pa sad Leclerc idi ih prijavi EU jer kako si rekao preventivno žele onemogućiti....
Smjesan si i tvrdoglav.
jebeno dobra i liberalna ekipa da budes u drustvu :D
Bodkin

#5961 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Vitezanin wrote:Izgleda da su većinske srpske općine glasale "protiv", manje-više. Svjesni ljudi da su sljedeći na listi za odstrel - navodno je skupljeno dovoljno potpisa za novi referendum oko jezika i pisma manjina.

fakat ? jebote jos ce srbi 20 godina kasnije reci evo vidite sto smo ratovali :D
Vitezanin

#5962 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Vitezanin »

Bodkin wrote:
Vitezanin wrote:Izgleda da su većinske srpske općine glasale "protiv", manje-više. Svjesni ljudi da su sljedeći na listi za odstrel - navodno je skupljeno dovoljno potpisa za novi referendum oko jezika i pisma manjina.

fakat ? jebote jos ce srbi 20 godina kasnije reci evo vidite sto smo ratovali :D

Imaju rezultati po tim mjestima na web stranici DIP-a, na forum.hr su neki pisali rezultate. Vidjet ćemo kad izađu konačni rezultati.
zg2

#5963 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg2 »

čitav ovaj referendum je parada gluposti i nelogičnosti
manje važno je ono primitivno pitanje, kak neki pokušavaju objasniti; je si za pedere i homoseksualce ili ne?

Bit svega je glupi zakon o referendumu ovdje u RH ... nekoliko stotina tisuća ljudi mijenja glavni državni zakon jedne države koja ima 4,5 miliona stanovnika (OK. malo manje od 4 mil.ima pravo glasa)
Teoretski, bilo je moguće da na glupi referendum izađe troje ljudi, dvoje glasaju za, jedan protiv - i ova dvojica mijenjaju Ustav!
Djuro

#5964 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Djuro »

...ja stvarno moram priznati da sam razočaran. :sad:
Koji smo mi polupismen i netolerantan narod...užas....
Vitezanin

#5965 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Vitezanin »

zg2 wrote:čitav ovaj referendum je parada gluposti i nelogičnosti
manje važno je ono primitivno pitanje, kak neki pokušavaju objasniti; je si za pedere i homoseksualce ili ne?

Bit svega je glupi zakon o referendumu ovdje u RH ... nekoliko stotina tisuća ljudi mijenja glavni državni zakon jedne države koja ima 4,5 miliona stanovnika (OK. malo manje od 4 mil.ima pravo glasa)
Teoretski, bilo je moguće da na glupi referendum izađe troje ljudi, dvoje glasaju za, jedan protiv - i ova dvojica mijenjaju Ustav!

Pokazalo se apsurdnim ove stvari definirati referendumom - brak nije nacionalno pitanje. Izlaznost je najbolji pokazatelj toga.
The BEN10

#5966 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by The BEN10 »

LunaLati wrote:
Bravo komšije, aferim! :-D
miki.ba

#5967 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by miki.ba »

Ma nisu Hrvati netolerantni nego ovi iz ercegovine, njihovi glasovi su bili kljucni. :D
shmizlica

#5968 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by shmizlica »

Djuro wrote:...ja stvarno moram priznati da sam razočaran. :sad:
Koji smo mi polupismen i netolerantan narod...užas....
ti to tek sad skont'o.... :D sve je to u pet deka na balkanu :wink: žalosno, al istinito
Djuro

#5969 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Djuro »

KatarinaKosaca wrote:Skoro gledam prilog iz zatvora iz Zenice i pitaju jednog hoće li se oženiti kad izađe. Kaže, jest treba mi žena, ali baš brak.. neću to je isto robija, to mi je iz zatvora u zatvor :D Tako neka homo zajednice ne tuguju mnogo, nisu ništa propustili :D
Poanta je u tome da ova banda radi buku i galamu oko nekoliko potencijalnih homo-brakova, a ne zanima ih što
iz Hrvatske dnevno odlaze destine mladih, školovanih ljudi, što kao narod nestajemo, što je zemlja doslovno opustošena
nakon dva desetljeća pljačke, korupcije i rasprodaje zemlje pod okriljem HDZa.
To nije bitno, tonemo, ali su bitni tamo nekoliko homo-parova koji ionako imaju malo zanimanje za brak...

Tome naravno doprinosi i trenutačna vlada u kojoj je gomila nesposobnjakovića - koji nisu u stanju biti ni predsjednici
kućnog savjeta, a ne voditi ovako masakriranu državu... :sad:
GAU8

#5970 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by GAU8 »

Kamo srece da su se malo ugledali na Svicarce kad su kontali kakav bi referendum, pa da npr rijese neko zaista bitno pitanje.

Ovo je zali boze para na kampanju i organizaciju... Nikome nece biti bolje, cak naprotiv. Samo ce radikali ubrati politickih poena i nastaviti sramotnu hajku po manjinama...
palermo

#5971 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by palermo »

Samo da čestitam građanima Rijeke i Pule, uvijek su bili svjetionik Hrvatske.

Mislim, znam ja da bi i kod nas bili ovakvi rezultati (i gori)......
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#5972 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by plain vanilla »

dalmatinka wrote:
LunaLati wrote:
bravo za oboje :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#5973 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

ubojica77 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Elem. Rasprava s ovim Trnkom me malo zanijela, pa nisam napisao ono što htjedoh.

Dakle. Ovim se krši princip jednakosti pred zakonom, i ovakav Ustav RH predstavlja diskriminaciju.

Sljedeći referendum ide i dalje - žele onemogućiti pripadnicima srpske manjine da koriste svoje tradicionalno pismo u općinama gdje predstavljaju dobar dio stanovništva. Nakon toga će vjerovatno i muslimankama zabraniti pokrivala za glavu.

Ali. U svemu lošem, ima i nešto dobro. Ako Hrvatska sa diskriminatoskim ustavom može u EU, mislim da je krajnje vrijeme da se i nas primi - sve sa Sejdićem i Fincijem.
Opet trolas ,. Dokazao sam ti da brak nije po konvenciji UN-a temeljno ljudsko pravo i da nekoliko EU drzava to vec ima na taj nacin rjeseno,progutaj to sta si nas..o i :run:
Nisi ništa dokazao. Osim da ne razumiješ razliku između civilnog i ljudskog prava.
Nigdje nisam rekao da se ovakva diskriminacija ne dešava u ostatku EU.

Mislim, uz to, da si vrlo nekulturan i da ti je gramatika upitna. Vrijeđaš k tome, te ću te ja prijaviti nadležnoj administraciji da te otklone. Ipak ovo nije indeks gdje ste navikli vrijeđati Bosance :)
ultima_palabra

#5974 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ultima_palabra »

Ma kažem vam da je nebuloza ovakve stvari regulisati referendumom :-) Ruku na srce, teško da ima više od 10 država na svijetu koje bi glasale drugačije.
zg2

#5975 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg2 »

ultima_palabra wrote:Ma kažem vam da je nebuloza ovakve stvari regulisati referendumom
o tome i ja pričam ...
moj prijedlog za slijedeći referendum je: Da li ste za ukidanje crvenog svjetla na semaforima Hrvatske?
U slučaju pozitivnog odgovora - obavezno mijenjati Ustav
Post Reply