Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BAK-eV wrote: ↑16/07/2026 13:17
Ja smatram Viloetu separatistickom firmom.
Vise stete ima od te firme nego koristi.
A ja sam vise poreza platio od tebe. I redovno placam TV taksu za razliku od svih tih uposelnika dole u Violeti.
Kako te nije sram.
Medicinska oprema iz Šangaja: Violeta je vlastitim sredstvima osigurala i uplatila nabavku šest respiratora i 420.000 komada esencijalne zaštitne opreme (maske, rukavice, odijela) koji su dopremljeni posebnim cargo letom iz Šangaja.Raspodjela: Ova oprema raspoređena je zdravstvenim ustanovama i kliničkim centrima diljem BiH (uključujući Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i druge bolnice) kako bi se zaštitilo medicinsko osoblje
Kompanija Violeta izgradila je montažne kuće za obje obitelji u vrijednosti većoj od 400.000 KM, a organizacija Pomozi.ba donirala je više od 100.000 KM za izgradnju temeljnih ploča i izvođenje zemljanih radova.
Sve do slucaja Akova ja sam isto imao fino misljenje o Violeti.
ako bi dosli nacionalisti kao ti onda bi donosili vjerovatno
ako bi dosli normalni koji su se i zalagali za ukidanje entiteta i da svi budu jednaki na svakom metru ove drzave sigurno ne bi
politicari koji bi tada bili na vlasti sigurno ne bi bili ovi sadasnji koji bii bili u zatvoru
znaci sve je do ljudi kao sto si ti ja peti deseti
ako ima vise kao sto si ti onda zalosna nam majka
Nema normalnih sve dok svi imaju pravo glasa. Masa vlada, neuk narod, sto je uzrok Brexita, neobrazovani glasali ne znaju ni za šta su glasali. A još VB ima univerzitete već 1000 godina, u Bosni prvi univerzitet nastao prije 60. I sad kao doći će normalni na vlast
Previse ljudi ovdje žive u nekoj utopiji a ono se i dalje prodaju glasovi da kilu kafe, kilu kocke i dvojni c.
ajd bar u necemu da se slozimo
al zasto mislis da ce odvajanje biti bolje za te iste narode?
Bolje neće biti jer ne donose ništa bolje ili neku značajnu razliku, to je vise psihološki. Jer je krajnji cilj EU gdje su granice samo na papiru. I jednoga dana EU bez granica sa zajedničkim zakonima. Ako bi to promijenilo trenutni status quo i ubrzalo promjenu onda zašto da ne. Trenutno imaš tenzije koje traju 30+ godina i ništa se nije promijenilo.
Pazi ovo, tri-četiri generacije unazad nije bilo struje u kućama. Dijaloga naučna fantastika. Prije dvije generacije nije bilo interneta. Mislis li da će buduće 3-4 generacije bosanskih državljana boliti kurko o dejtonu i političkom uređenju BiH, možda bude jedna lekcija na časovima historije. Zašto ne poboljšati i unaprijediti život već danas dok si ti i tvoji potomci tu.
Nema normalnih sve dok svi imaju pravo glasa. Masa vlada, neuk narod, sto je uzrok Brexita, neobrazovani glasali ne znaju ni za šta su glasali. A još VB ima univerzitete već 1000 godina, u Bosni prvi univerzitet nastao prije 60. I sad kao doći će normalni na vlast
Previse ljudi ovdje žive u nekoj utopiji a ono se i dalje prodaju glasovi da kilu kafe, kilu kocke i dvojni c.
ajd bar u necemu da se slozimo
Bolje neće biti jer ne donose ništa bolje ili neku značajnu razliku, to je vise psihološki. Jer je krajnji cilj EU gdje su granice samo na papiru. I jednoga dana EU bez granica sa zajedničkim zakonima. Ako bi to promijenilo trenutni status quo i ubrzalo promjenu onda zašto da ne. Trenutno imaš tenzije koje traju 30+ godina i ništa se nije promijenilo.
Pazi ovo, tri-četiri generacije unazad nije bilo struje u kućama. Dijaloga naučna fantastika. Prije dvije generacije nije bilo interneta. Mislis li da će buduće 3-4 generacije bosanskih državljana boliti kurko o dejtonu i političkom uređenju BiH, možda bude jedna lekcija na časovima historije. Zašto ne poboljšati i unaprijediti život već danas dok si ti i tvoji potomci tu.
pa super ajmo poboljsati
ukinemo dejton entitete napravimo regije kako spadaju po prirodi i svi na svakom pedlju drzave isti ista prava i sl
svi se borimo za drzavu bih
ti mene uvazavas i obratno i jos svi ostali koju tu zive srbi hrvati bosnajci bosanci romi manjine katolici pravoslavci muslimani ateisti budisti gej populacija
sve ok dok neko nekoga ne ugrozava
i tako udjemo u eu
rijesimo se lopova na sve 3 strane izgradimo drzavu nesto kao sto hrvatska to radi jer ne mozemo brze i bolje i mirna bosna
pa super ajmo poboljsati
ukinemo dejton entitete napravimo regije kako spadaju po prirodi i svi na svakom pedlju drzave isti ista prava i sl
ti mene uvazavas i obratno i jos svi ostali koju tu zive srbi hrvati bosnajci bosanci romi manjine katolici pravoslavci muslimani ateisti budisti gej populacija
i tako udjemo u eu
rijesimo se lopova na sve 3 strane izgradimo drzavu nesto kao sto hrvatska to radi jer ne mozemo brze i bolje i mirna bosna
Pa Srbi i Hrvati moraju na to pristati.
Bez toga ne ide.
Narod mozda i bi, ali trenutne postave njihovih politicara to ne zele.
pa super ajmo poboljsati
i tako udjemo u eu
Bez toga ne ide.
Šta bi i želili, Dodik ima 1,5 milijardi eura ili KM imovine, Čović vjerojatno isto toliko, zna se za 5 ili 6 vila i slično, krije se njegova imovina veoma dobro pa nije izašao u Panama Pappers kako se već piše.
Špirić koji je manja riba ima skoro 100 miliona imovine itd.
pa super ajmo poboljsati
i tako udjemo u eu
Bez toga ne ide.
Nece ni narod kod bosnjaka posebno dijaspora koja ne da tako da se desi
BAK-eV wrote: ↑16/07/2026 13:17
Ja smatram Viloetu separatistickom firmom.
Vise stete ima od te firme nego koristi.
A ja sam vise poreza platio od tebe. I redovno placam TV taksu za razliku od svih tih uposelnika dole u Violeti.
Kako te nije sram.
Medicinska oprema iz Šangaja: Violeta je vlastitim sredstvima osigurala i uplatila nabavku šest respiratora i 420.000 komada esencijalne zaštitne opreme (maske, rukavice, odijela) koji su dopremljeni posebnim cargo letom iz Šangaja.Raspodjela: Ova oprema raspoređena je zdravstvenim ustanovama i kliničkim centrima diljem BiH (uključujući Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i druge bolnice) kako bi se zaštitilo medicinsko osoblje
Kompanija Violeta izgradila je montažne kuće za obje obitelji u vrijednosti većoj od 400.000 KM, a organizacija Pomozi.ba donirala je više od 100.000 KM za izgradnju temeljnih ploča i izvođenje zemljanih radova.
Kažu da u Violeti ne piju Coca Colu jer je Bošnjaci pune
pa super ajmo poboljsati
i tako udjemo u eu
Bez toga ne ide.
Nece ni narod kod bosnjaka posebno dijaspora koja ne da tako da se desi
Jednostavno i ocito, politicki predstavnici Hrvata u BiH i vladajuca politika u RH zele da se Bosnjaci ponasaju prema Hrvatima kao sto se ponasaju Srbi u BiH i Srbiji.
Mislim da treba udovoljiti zeljama politickih predstavnika Hrvata i da Hrvati u entitetu Federacija BiH trebaju imati isti tretman kao u manjem entitetu.
Kako u Derventi i Bosanskom Samcu, tako u Fojnici i Kaknju.
Uvijek se netko potrudi ubaciti neki kamenčić koji će zaustaviti cijeli proces. U ovom se slučaju dogodilo da su partneri s kojima smo uspostavili vlast – Trojka iz Sarajeva, HDZ BiH i SNSD – krajem 2022. godine zajednički potpisali dogovor o tome što trebamo raditi.
Kada su vidjeli da ne mogu preuzeti sve obveze, odnosno izvršiti ono što su preuzeli, počele su aktivnosti usmjerene na razvlašćivanje Vijeća ministara i promjenu partnera. To je nemoguće. Sustav je takav i ima toliko elemenata zaštite u zakonima i Ustavu da jednostavno ne možete promijeniti nekoga u Vijeću ministara bez Doma naroda, Zastupničkoga doma i potrebnih kvalificiranih većina. To su ti elementi zaštite, uključujući i potrebne tri ruke u Domu naroda.
Sve su to znali i prije nego što su to radili. Kada sam osobno razgovarao s tim ljudima, kao i ostale kolege, vjerovao sam da to nećemo raditi jer ćemo samo izgubiti godinu i pol ili dvije. Međutim, uzalud je bilo. Neki su se opredijelili zaustaviti cijeli proces i čekati neko novo vrijeme.
Nitko ne može tvrditi da bošnjačke političke elite ne razumiju kako bi donošenje pravilnoga i pravednoga Izbornog zakona u potpunosti relaksiralo bošnjačko-hrvatske odnose u Bosni i Hercegovini. To bi bio golem korak prema boljoj budućnosti ove zemlje.
Velik dio tih ljudi to razumije iz pozicije bošnjačkoga političara u Bosni i Hercegovini, bez obzira na to kojoj političkoj opciji pripadaju.
Međutim, uvijek se pojave i prijatelji izvana koji ih ohrabruju tvrdnjama da će se Bosna i Hercegovina u konačnici transformirati u građansko društvo i da samo treba još malo izdržati. U takvim smo uvjeravanjima izgubili trideset postdaytonskih godina, uvjeravajući se da može postojati takav građanski koncept. Ne može.
Takav koncept nikada nije bio temelj Bosne i Hercegovine, ne samo u našoj novijoj nego ni u ranijoj povijesti. Uvijek smo imali odnos triju konstitutivnih naroda, njihovu zastupljenost i jednakopravnost, premda se društveno okruženje definiralo na različite načine.
Cuj dovelo bi do relaksacije odnosa. Ja mislim da bi dovelo do jos veceg zaostravanja. Jos veceg gazenja i nipodistavanja Bosnjaka. Mogu misliti kakve bi Price kruzile po konzularnim predstavništvima o zlim Bošnjacima koji napadaju krscane u BiH. Jer kad vidimo sta Hrvatska i Hrvati u BiH sada rade, mogu misliti sta bi radili sa novim Izbornim Zakonom. Mozes zamisliti kad bi Covic instalirao 15 ambasadora po svijetu poput kucke Zovko
Vec je imao svoje ambasadore pa ih pozivao kod sebe u Mostar kao da predstavljaju samo Hr narod a ne drzavu BiH.
Poslije toga, neces vise biti clan predsjednistva sa takvom politikom.