Novak20 wrote: ↑17/07/2026 08:45
mayab wrote: ↑17/07/2026 06:05
Kad vidim Čovića i HDZ s kime se ljubi i pederiše , gadi mi se još više nego što mi se ikad do sada gadio,
i još taj kreten očekuje da iole normalan čovjek , beiha Hrvat , BAŠ SADA glasa za njega (njegovu kandidatkinju) za Predsjedništvo

lik očito nije baš pri zdravom razumu
Ništa se u životu i politici ne događa bez razloga. Ništa ne ide preko noći, politički događaji imaju uzroke i posljedice.
Normalan čovjek i Hrvat u BiH gleda, pamti i uči na greškama. Zdrav razum i dobro pamćenje ukazuju da prijetnja opstojnosti ostatka ostataka Hrvata u BiH i njihovom miru nije Dodik (normalan Srbin kako ga nazva r. A.I.) nego politika/e koje su digle predsjednika HDZ u Sarajevu u zrak, nametnule amandmane na Ustav, nametnule Izborni zakon dva tjedna pred izbore, smislile i ostvarile Alijansu i Platformu, uništile Travanjski paket, uvalile i uvaljuju Komšiće i Edime u Predsjedništvo BiH i DN da obesmisle političku volju Hrvata, itd, itd. I sve to ne traje godinu, tri, pet nego traje od potpisivanja mirovnog sporazuma, više od trideset godina.
Da Čović zbog navedenog u znak zahvalnosti legne pod Trojku ili SDA pa da se obračunava sa RS i srpskom politikom u ulozi jednokratnog ili višekratnog k.rtona za mahanje po srpskim i hrvatskim gloginjama vjerojatno bi bio ok većini u Bošnjaka ali ni on niti bilo tko drugi od velike većine Hrvata i hrvatskih političara ne vidi nikakvu koristi od toga.
Dapače.
HDZ u znak zahvalnosti legao pod velikosrpsku politiku u lipnju 1992., pa Karadzic i Boban potpisali sporazum u Gratzu.
To opet nije zaustavilo cetnike da ubiju i zakolju 5 clanova moje obitelji u srpnju i kolovozu 1992.
Onda dodje reintegracija u ozujku i travnju 1996.
Onda nam HDZ dodje na vrata i otvoreno kaze da trebamo otici iz Sarajeva, jer tu nema mjesta za Hrvate.
Krenuo u srednju skolu 1997. Jedan od troje djaka koji nisu Bosnjaci u citavoj skoli. Drzalo me kao malo vode na dlanu. Bukvalno, od djaka do nastavnika. Po imenu i prezimenu nema Boga da ne zakljucis da sam Hrvat.
Susjedstvo poslije agresije 99% Bosnjaci, vecina istocna Bosna. Nikad ni najmanji problem, naprotiv. Za Azeminu, Mirsada i Adema kao za svog brata, u pola dana ili pola noci ako treba.
Igrom slucaja i posla upoznao tisucu + Hrvata. Poslom bio vezan za bosansku Posavinu. Znam desetine svecenika, satima pricali o svemu i svacemu. Stotine sijela gdje se ljudi maksimalno otvore.
Kaze mi franjevac, prezimenjak, bio na sluzbi svugdje, parafraziram - najzadrtija muslimanska kasaba je Vatikan za najliberalnije pravoslavno mjesto u manjem entitetu.
Ali HDZ odlucio da oralno zadovoljava velikosrbe, a vise Hrvata zivi i radi u Sarajevu nego u citavom manjem entitetu.
U objektivnim povjesnim knjigama ce biti zapisano da je zlocinacki HDZ najveci grobar Hrvata u BiH i da su nakon agresije na R BiH otjerali 60% Hrvata.