Ma jok, svi Bošnjaci u BiH su i Bosanci.Bodkin wrote:
Odgovor na “budi bosanac” je da su bosnjaci ljuti kad ih zovu bosancima? Pa to je taj narativ
Nema tu problema.
Ma jok, svi Bošnjaci u BiH su i Bosanci.Bodkin wrote:
Odgovor na “budi bosanac” je da su bosnjaci ljuti kad ih zovu bosancima? Pa to je taj narativ
A jebo ga ti, bili su nam čudni...Daaaamire....ono, gore ste svi malo na svoju vodu....kako ćemo - lako ćemo, a ne miče s mjesta. ...Ima razlike u mentalitetudaddy-kool wrote:"I kao mali sam imao separatističke porive."
Hafis wrote:Ja sam odrastao uz spoznaju da su ljudi koji žive gore u Bosni - bosanci. Tako da smo svakom našem prijatelju koji bi iz Bosne doselio u Mostar, obvezno davali nadimak ''Bosanac'', i pod tim smo stvarno smatrali regionalnu pripadnost. Kao djeca imali smo nekolicinu takvih u raji.
I sad da me netko uvjeri da to može biti i zajednički naziv za sve građane ove zemlje? - nema teorije. jednostavno ne ide u glavu.
Totalni odraz nemoći, ta kaze putujeSaraFina wrote:no_sekirli wrote:Koja izjava. Za anale. Ako vec nema, na forumu bi trebala biti rubrika "shit of the day", ova izjava o (ne)licenju na Bosanca, bi usla u konkurenciju za godisnju nagradu.Hafis wrote: Ne znam, putujem s cro dokumentima i nisam imao prilike da me negdje netko svrsta u bosanca. A iskreno - i ne ličim.
Pretpostavljam, cim si usao na taj medjunarodni simpozij, svi su odmah znali da si Hrvat. Nije moglo biti greske. Poklonili se svi do poda, poceli skute ljubiti.
Kralj, šah, rejsulema! Lik ima bisera, pun vrag, ali ova mu je za anale definitivno!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
BHCluster wrote:Totalni odraz nemoći, ta kaze putujeSaraFina wrote:no_sekirli wrote: Koja izjava. Za anale. Ako vec nema, na forumu bi trebala biti rubrika "shit of the day", ova izjava o (ne)licenju na Bosanca, bi usla u konkurenciju za godisnju nagradu.
Pretpostavljam, cim si usao na taj medjunarodni simpozij, svi su odmah znali da si Hrvat. Nije moglo biti greske. Poklonili se svi do poda, poceli skute ljubiti.
Kralj, šah, rejsulema! Lik ima bisera, pun vrag, ali ova mu je za anale definitivno!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
to izgleda ljeti kad ide na Jadran konobariti.
Ja sam odrastao uz spoznaju da su ljudi koji žive gore u Bosni - bosanci. Tako da smo svakom našem prijatelju koji bi iz Bosne doselio u Mostar, obvezno davali nadimak ''Bosanac'', i pod tim smo stvarno smatrali regionalnu pripadnost. Kao djeca imali smo nekolicinu takvih u raji.
Ne znam, putujem s cro dokumentima i nisam imao prilike da me negdje netko svrsta u bosanca. A iskreno - i ne ličim.A jebo ga ti, bili su nam čudni...Daaaamire....ono, gore ste svi malo na svoju vodu....kako ćemo - lako ćemo, a ne miče s mjesta. ...Ima razlike u mentalitetu
Hafis wrote:A jebat ga. Nisam ja tema.no_sekirli wrote:Koja izjava. Za anale. Ako vec nema, na forumu bi trebala biti rubrika "shit of the day", ova izjava o (ne)licenju na Bosanca, bi usla u konkurenciju za godisnju nagradu.Hafis wrote: Ne znam, putujem s cro dokumentima i nisam imao prilike da me negdje netko svrsta u bosanca. A iskreno - i ne ličim.
Samo sam htio reći da mi se nikada u životu nije desilo da me je netko smatrao bosancem.
Pod tim mislim na Bosnu kao zemljopisni pojam i ljude koji tu žive, a ne na neku izmišljenu naciju.
A prije svega i imamo i različit akcent, tako da čim otvorim usta i onaj Dudek iz KrOpine bi skontao da nemam ništa s Bosnom.
Zamjena
U rodilištu se u isto vrijeme rodili zagorac, hercegovac i crnac.
Zbog nemara medicinskih sestara, zagubile su im se identifikacijske narukvice te su roditelji pozvani da identificiraju svoju djecu.
Doktor:
"Dogodila se mala nezgoda pa vas molim da uzmete svaki svoje dijete."
Zagorac se prvi ustane i uzme crno dijete.![]()
Doktor: "Khm, no barem je OČITO tko je otac OVOG djeteta.."
Zagorac:"Doktore, nebum ja čitav život živil u strahu da hranim hercegovca."
Eh, uvijek po nejači.Haman2 wrote:Hafis wrote:A jebat ga. Nisam ja tema.no_sekirli wrote: Koja izjava. Za anale. Ako vec nema, na forumu bi trebala biti rubrika "shit of the day", ova izjava o (ne)licenju na Bosanca, bi usla u konkurenciju za godisnju nagradu.
Samo sam htio reći da mi se nikada u životu nije desilo da me je netko smatrao bosancem.
Pod tim mislim na Bosnu kao zemljopisni pojam i ljude koji tu žive, a ne na neku izmišljenu naciju.
A prije svega i imamo i različit akcent, tako da čim otvorim usta i onaj Dudek iz KrOpine bi skontao da nemam ništa s Bosnom.
Naseg hafiz efendiju nikad niko nije " smatrao bosanscem" a on sam sebe korisnickim imenom HAFIS svrstava u Bosnjake Dakle, ako ga drugi nece svrstati u Bosansce, on sam sebe svrstava u Bosnjake.
Ima smisla taj argument. Generalno ljudi pod jednom nacijom imaju isti mentalitet. Npr amerikanci ili rusi ili kinezi. Isti je onaj iz kalifornije i onaj iz teksasa. Nema ni razlike u akcentu. Kad otvore usta nikad ne bi skontao odakle su.Hafis wrote:A jebo ga ti, bili su nam čudni...Daaaamire....ono, gore ste svi malo na svoju vodu....kako ćemo - lako ćemo, a ne miče s mjesta. ...Ima razlike u mentalitetudaddy-kool wrote:"I kao mali sam imao separatističke porive."
Plus sto se onaj iz Texasa i Kalifornije razlikuju ko nebo i zemlja. Isto ko ti i Hafisaga, jer predpostavljam da si ti iz ovog redneck dijela zemljeBodkin wrote:Ima smisla taj argument. Generalno ljudi pod jednom nacijom imaju isti mentalitet. Npr amerikanci ili rusi ili kinezi. Isti je onaj iz kalifornije i onaj iz teksasa. Nema ni razlike u akcentu. Kad otvore usta nikad ne bi skontao odakle su.Hafis wrote:A jebo ga ti, bili su nam čudni...Daaaamire....ono, gore ste svi malo na svoju vodu....kako ćemo - lako ćemo, a ne miče s mjesta. ...Ima razlike u mentalitetudaddy-kool wrote:"I kao mali sam imao separatističke porive."
Nije bosanac=bosnjak nego bosanac=podvala. A stidljivo je svaki bosnjak=istovremeno i bosanac.palermo wrote:dobro sve na stranu, ali meni zaista nije jasno kako je prihvaćen narativ......bosanac = bošnjak, hercegovac = hrvat.....
i nije da ga baš hafizaga potencira.....rekao bih, čak ga više potencira ova jelde proBih strana...
Naravno. Da me stavis do njega, odmah bi pretpostavili da sam bosanac. Kad progovorim, bili bi uvjereni. Kao kod njega sto je obrnutodetroit-mercy wrote:Plus sto se onaj iz Texasa i Kalifornije razlikuju ko nebo i zemlja. Isto ko ti i Hafisaga, jer predpostavljam da si ti iz ovog redneck dijela zemljeBodkin wrote:
Ima smisla taj argument. Generalno ljudi pod jednom nacijom imaju isti mentalitet. Npr amerikanci ili rusi ili kinezi. Isti je onaj iz kalifornije i onaj iz teksasa. Nema ni razlike u akcentu. Kad otvore usta nikad ne bi skontao odakle su.
hajde....pa, evo samo okreneš stranicu i nađeš primjer.....ovo je očito vic o Muji hercegovcuBodkin wrote:
A nisam jos cuo da neko potencira hercegovac=hrvat
.U rodilištu se u isto vrijeme rodili zagorac, hercegovac i crnac.
Zbog nemara medicinskih sestara, zagubile su im se identifikacijske narukvice te su roditelji pozvani da identificiraju svoju djecu.
Doktor:
"Dogodila se mala nezgoda pa vas molim da uzmete svaki svoje dijete."
Zagorac se prvi ustane i uzme crno dijete.
Doktor: "Khm, no barem je OČITO tko je otac OVOG djeteta.."
Zagorac:"Doktore, nebum ja čitav život živil u strahu da hranim hercegovca
Stvarno nisi? Ima toga dosta na forumu, baš je Palermo reagovao dosta puta a i ja nekoliko.Bodkin wrote:Nije bosanac=bosnjak nego bosanac=podvala. A stidljivo je svaki bosnjak=istovremeno i bosanac.palermo wrote:dobro sve na stranu, ali meni zaista nije jasno kako je prihvaćen narativ......bosanac = bošnjak, hercegovac = hrvat.....
i nije da ga baš hafizaga potencira.....rekao bih, čak ga više potencira ova jelde proBih strana...
Nisam. Ali neka ste reagovali. Glupost totalnazrakomlat wrote:Stvarno nisi? Ima toga dosta na forumu, baš je Palermo reagovao dosta puta a i ja nekoliko.Bodkin wrote:Nije bosanac=bosnjak nego bosanac=podvala. A stidljivo je svaki bosnjak=istovremeno i bosanac.palermo wrote:dobro sve na stranu, ali meni zaista nije jasno kako je prihvaćen narativ......bosanac = bošnjak, hercegovac = hrvat.....
Možda ne na ovoj konkretno temi, i ovim zadnjim postovima, al baš na ovom forumu, od braći izbosne, to se vrlo često čuje tj pročita. Ne u smislu da neko potencira, nego da se podrazumijeva. Ono, spomenes Mostar i Hercegovce, spomenes u smislu hrvatskog grada i pućanstva.
I prije ćeš to čuti od forumaša iz Bosne nego od susjeda Hafisa i onih dilingera jajare i kolinde.