Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
daddy-kool

#5926 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by daddy-kool »

Bodkin wrote:
Odgovor na “budi bosanac” je da su bosnjaci ljuti kad ih zovu bosancima? Pa to je taj narativ :D
Ma jok, svi Bošnjaci u BiH su i Bosanci.
Nema tu problema.
Hafis

#5927 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Ja sam odrastao uz spoznaju da su ljudi koji žive gore u Bosni - bosanci. Tako da smo svakom našem prijatelju koji bi iz Bosne doselio u Mostar, obvezno davali nadimak ''Bosanac'', i pod tim smo stvarno smatrali regionalnu pripadnost. Kao djeca imali smo nekolicinu takvih u raji.
I sad da me netko uvjeri da to može biti i zajednički naziv za sve građane ove zemlje? - nema teorije. jednostavno ne ide u glavu.
daddy-kool

#5928 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by daddy-kool »

"I kao mali sam imao separatističke porive." :D
Hafis

#5929 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

daddy-kool wrote:"I kao mali sam imao separatističke porive." :D
A jebo ga ti, bili su nam čudni...Daaaamire....ono, gore ste svi malo na svoju vodu....kako ćemo - lako ćemo, a ne miče s mjesta. ...Ima razlike u mentalitetu :)
no_sekirli

#5930 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by no_sekirli »

Trauma :lol: :lol: :lol:

Ja sam ka mali, pa sa lipe.

SaraFina

#5931 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Hafis wrote:Ja sam odrastao uz spoznaju da su ljudi koji žive gore u Bosni - bosanci. Tako da smo svakom našem prijatelju koji bi iz Bosne doselio u Mostar, obvezno davali nadimak ''Bosanac'', i pod tim smo stvarno smatrali regionalnu pripadnost. Kao djeca imali smo nekolicinu takvih u raji.
I sad da me netko uvjeri da to može biti i zajednički naziv za sve građane ove zemlje? - nema teorije. jednostavno ne ide u glavu.

Konačno definicija teme:

https://forum.klix.ba/sta-ja-konacno-pa ... 03363.html
BHCluster

#5932 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

SaraFina wrote:
no_sekirli wrote:
Hafis wrote: Ne znam, putujem s cro dokumentima i nisam imao prilike da me negdje netko svrsta u bosanca. A iskreno - i ne ličim.
Koja izjava. Za anale. Ako vec nema, na forumu bi trebala biti rubrika "shit of the day", ova izjava o (ne)licenju na Bosanca, bi usla u konkurenciju za godisnju nagradu.

Pretpostavljam, cim si usao na taj medjunarodni simpozij, svi su odmah znali da si Hrvat. Nije moglo biti greske. Poklonili se svi do poda, poceli skute ljubiti.

Kralj, šah, rejsulema! Lik ima bisera, pun vrag, ali ova mu je za anale definitivno!

;krtola: ;krtola: ;krtola: ;krtola: ;krtola: ;krtola: ;krtola: ;krtola: ;krtola: ;krtola: ;krtola: ;krtola: ;krtola: ;krtola:

:D
Totalni odraz nemoći, ta kaze putuje :lol: to izgleda ljeti kad idekonobariti na Jadran.
SaraFina

#5933 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

BHCluster wrote:
SaraFina wrote:
no_sekirli wrote: Koja izjava. Za anale. Ako vec nema, na forumu bi trebala biti rubrika "shit of the day", ova izjava o (ne)licenju na Bosanca, bi usla u konkurenciju za godisnju nagradu.

Pretpostavljam, cim si usao na taj medjunarodni simpozij, svi su odmah znali da si Hrvat. Nije moglo biti greske. Poklonili se svi do poda, poceli skute ljubiti.

Kralj, šah, rejsulema! Lik ima bisera, pun vrag, ali ova mu je za anale definitivno!

;krtola: ;krtola: ;krtola: ;krtola: ;krtola: ;krtola: ;krtola: ;krtola: ;krtola: ;krtola: ;krtola: ;krtola: ;krtola: ;krtola:

:D
Totalni odraz nemoći, ta kaze putuje :lol: to izgleda ljeti kad ide na Jadran konobariti.

Sad zamisli jadni Novak da se preseli u Mostar i doživi ovaj šovinizam sunarodnjaka......
Ja sam odrastao uz spoznaju da su ljudi koji žive gore u Bosni - bosanci. Tako da smo svakom našem prijatelju koji bi iz Bosne doselio u Mostar, obvezno davali nadimak ''Bosanac'', i pod tim smo stvarno smatrali regionalnu pripadnost. Kao djeca imali smo nekolicinu takvih u raji. 
A jebo ga ti, bili su nam čudni...Daaaamire....ono, gore ste svi malo na svoju vodu....kako ćemo - lako ćemo, a ne miče s mjesta. ...Ima razlike u mentalitetu 
Ne znam, putujem s cro dokumentima i nisam imao prilike da me negdje netko svrsta u bosanca. A iskreno - i ne ličim.
Recimo,bio sam prije par godina s jednom ekipom iz Sarajeva u Sloveniji na jednom međunarodnom simpoziju, gdje smo imali zajednički nastup. Uglavnom, svatko je imao svoj referat i svoju prezentaciju. 
Da skratim, domaćini su itekako znali da sam Hrvat iz BiH, mada to nisam ničim naglašavao. I nije im ni na kraj pameti bilo da me svrstaju u bosanca, mada smo većinu vremena bili zajedno. Nismo baš svi ''bosanci'' u tuđim očima, barem ne u intelektualnim krugovima. A to me jedino i interesira, a mišljenje poluobrazovanog svijeta....uopće me ne briga.
SaraFina

#5934 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Lik samopromovirani intelektualac i doktor smatra da je biti Bosanac nešto pogrdno i unižava i Hrvate Bosance. Ludilo.

A sebe izvještačeno uzdiže kao da je Arijevac.

Ni Hićini štovatelji nisu bolje o sebi govorili.
Haman2

#5935 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Haman2 »

Hafis wrote:
no_sekirli wrote:
Hafis wrote: Ne znam, putujem s cro dokumentima i nisam imao prilike da me negdje netko svrsta u bosanca. A iskreno - i ne ličim.
Koja izjava. Za anale. Ako vec nema, na forumu bi trebala biti rubrika "shit of the day", ova izjava o (ne)licenju na Bosanca, bi usla u konkurenciju za godisnju nagradu.

A jebat ga. Nisam ja tema.
Samo sam htio reći da mi se nikada u životu nije desilo da me je netko smatrao bosancem.
Pod tim mislim na Bosnu kao zemljopisni pojam i ljude koji tu žive, a ne na neku izmišljenu naciju.
A prije svega i imamo i različit akcent, tako da čim otvorim usta i onaj Dudek iz KrOpine bi skontao da nemam ništa s Bosnom.

Naseg hafiz efendiju nikad niko nije " smatrao bosanscem" a on sam sebe korisnickim imenom HAFIS svrstava u Bosnjake Dakle, ako ga drugi nece svrstati u Bosansce, on sam sebe svrstava u Bosnjake.
SaraFina

#5936 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Zamjena

U rodilištu se u isto vrijeme rodili zagorac, hercegovac i crnac. 
Zbog nemara medicinskih sestara, zagubile su im se identifikacijske narukvice te su roditelji pozvani da identificiraju svoju djecu. 
Doktor: 
"Dogodila se mala nezgoda pa vas molim da uzmete svaki svoje dijete."
Zagorac se prvi ustane i uzme crno dijete. :chmoljava:
Doktor: "Khm, no barem je OČITO tko je otac OVOG djeteta.."
Zagorac:"Doktore, nebum ja čitav život živil u strahu da hranim hercegovca."

:skoljka:
Hafis

#5937 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Haman2 wrote:
Hafis wrote:
no_sekirli wrote: Koja izjava. Za anale. Ako vec nema, na forumu bi trebala biti rubrika "shit of the day", ova izjava o (ne)licenju na Bosanca, bi usla u konkurenciju za godisnju nagradu.

A jebat ga. Nisam ja tema.
Samo sam htio reći da mi se nikada u životu nije desilo da me je netko smatrao bosancem.
Pod tim mislim na Bosnu kao zemljopisni pojam i ljude koji tu žive, a ne na neku izmišljenu naciju.
A prije svega i imamo i različit akcent, tako da čim otvorim usta i onaj Dudek iz KrOpine bi skontao da nemam ništa s Bosnom.

Naseg hafiz efendiju nikad niko nije " smatrao bosanscem" a on sam sebe korisnickim imenom HAFIS svrstava u Bosnjake Dakle, ako ga drugi nece svrstati u Bosansce, on sam sebe svrstava u Bosnjake.
Eh, uvijek po nejači.
I šta ima veze. Evo si se i ti svrstao u Bošnjake svojim korisničkim imenom, a nisi Bošnjak. I drugima prebacuješ.
Hafis

#5938 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Daj' nek netko postavi onog malog broootu sa sejama, da se malo nasmijemo.
Danas inače sve loše vijesti, nekako se potrefilo.
Bodkin

#5939 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bodkin »

Hafis wrote:
A jebo ga ti, bili su nam čudni...Daaaamire....ono, gore ste svi malo na svoju vodu....kako ćemo - lako ćemo, a ne miče s mjesta. ...Ima razlike u mentalitetu :)
Ima smisla taj argument. Generalno ljudi pod jednom nacijom imaju isti mentalitet. Npr amerikanci ili rusi ili kinezi. Isti je onaj iz kalifornije i onaj iz teksasa. Nema ni razlike u akcentu. Kad otvore usta nikad ne bi skontao odakle su.
detroit-mercy

#5940 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by detroit-mercy »

Bodkin wrote:
Hafis wrote:
Ima smisla taj argument. Generalno ljudi pod jednom nacijom imaju isti mentalitet. Npr amerikanci ili rusi ili kinezi. Isti je onaj iz kalifornije i onaj iz teksasa. Nema ni razlike u akcentu. Kad otvore usta nikad ne bi skontao odakle su.
Plus sto se onaj iz Texasa i Kalifornije razlikuju ko nebo i zemlja. Isto ko ti i Hafisaga, jer predpostavljam da si ti iz ovog redneck dijela zemlje :mrgreen:
palermo

#5941 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by palermo »

dobro sve na stranu, ali meni zaista nije jasno kako je prihvaćen narativ......bosanac = bošnjak, hercegovac = hrvat.....
i nije da ga baš hafizaga potencira.....rekao bih, čak ga više potencira ova jelde proBih strana...
Bodkin

#5942 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bodkin »

palermo wrote:dobro sve na stranu, ali meni zaista nije jasno kako je prihvaćen narativ......bosanac = bošnjak, hercegovac = hrvat.....
i nije da ga baš hafizaga potencira.....rekao bih, čak ga više potencira ova jelde proBih strana...
Nije bosanac=bosnjak nego bosanac=podvala. A stidljivo je svaki bosnjak=istovremeno i bosanac.

A nisam jos cuo da neko potencira hercegovac=hrvat
Bodkin

#5943 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bodkin »

detroit-mercy wrote:
Bodkin wrote:
Plus sto se onaj iz Texasa i Kalifornije razlikuju ko nebo i zemlja. Isto ko ti i Hafisaga, jer predpostavljam da si ti iz ovog redneck dijela zemlje :mrgreen:
Naravno. Da me stavis do njega, odmah bi pretpostavili da sam bosanac. Kad progovorim, bili bi uvjereni. Kao kod njega sto je obrnuto
palermo

#5944 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by palermo »

Bodkin wrote:
hajde....pa, evo samo okreneš stranicu i nađeš primjer.....ovo je očito vic o Muji hercegovcu

U rodilištu se u isto vrijeme rodili zagorac, hercegovac i crnac.
Zbog nemara medicinskih sestara, zagubile su im se identifikacijske narukvice te su roditelji pozvani da identificiraju svoju djecu.
Doktor:
"Dogodila se mala nezgoda pa vas molim da uzmete svaki svoje dijete."
Zagorac se prvi ustane i uzme crno dijete. :chmoljava:
Doktor: "Khm, no barem je OČITO tko je otac OVOG djeteta.."
Zagorac:"Doktore, nebum ja čitav život živil u strahu da hranim hercegovca
.
bingov buraz

#5945 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by bingov buraz »

Inače imaš kalup za Bosanca da izađu svi isti tako da se odmah zna da nisi jedan od njih,ono 1.60 visine,glavati i harbija 22 cm.Ako neko odskače to je zato što dotični potiče od susjednih naroda koji su svi odreda Apoloni i did mu prodao veru za večeru :mrgreen:
zrakomlat

#5946 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by zrakomlat »

Bodkin wrote:
palermo wrote:dobro sve na stranu, ali meni zaista nije jasno kako je prihvaćen narativ......bosanac = bošnjak, hercegovac = hrvat.....
Nije bosanac=bosnjak nego bosanac=podvala. A stidljivo je svaki bosnjak=istovremeno i bosanac.

Stvarno nisi? Ima toga dosta na forumu, baš je Palermo reagovao dosta puta a i ja nekoliko.
Možda ne na ovoj konkretno temi, i ovim zadnjim postovima, al baš na ovom forumu, od braći izbosne, to se vrlo često čuje tj pročita. Ne u smislu da neko potencira, nego da se podrazumijeva. Ono, spomenes Mostar i Hercegovce, spomenes u smislu hrvatskog grada i pućanstva.
I prije ćeš to čuti od forumaša iz Bosne nego od susjeda Hafisa i onih dilingera jajare i kolinde.
LBVIEW

#5947 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by LBVIEW »

Kad se vec igramo generalicije i nipodastavanja drugih sto ne bi koju i o Skutorima, a 'Afize?
Uljudba u vidu UZP-a, poslovno umijece genetskih predodredjenih poduzetnika - svercera u bilim carapama poput Matana i Sunje, te pljackasa konvoja i tomu slicno. :lol:
Seyfo

#5948 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Seyfo »

A sta je,po hafisu, sa Hrvatima iz Busovace, Kiseljaka, Orasja? I njima se po naglasku,karizmi,intelektu,manirima i prefinjenosti odmah vidi da nisu Bosanci nego Hrvati iz BiH? PS Naravno,u intelektualnim krugovima,ne medju nepismenim polusvijetom.
¤ jelena ¤

#5949 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by ¤ jelena ¤ »

Moš se zvat kako hoćeš, al ako si iz Hercegovine Bosanac si isto ko što sam ja Kineskinja. To veze nema sa etničkom pripadnošću.
Ljudi za sebe kažu da su Hercegovci i gdje god da su ističu tu odrednicu.

Hrvat iz Posavine i Hrvat iz Hercegovine - dva svijeta po mentalitetu pa čak i konstituciji. Jedino što ih povezuje je jezik, ali ne i dijalekt.
Isto, naravno, važi i za druge etnije iz istih regija.

Nego, ono žrtvovanje parka za parking...te mamlaze treba u haps dok sve drveće koje su posjekli ponovo ne izraste.
Bodkin

#5950 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bodkin »

zrakomlat wrote:
Bodkin wrote:

Stvarno nisi? Ima toga dosta na forumu, baš je Palermo reagovao dosta puta a i ja nekoliko.
Možda ne na ovoj konkretno temi, i ovim zadnjim postovima, al baš na ovom forumu, od braći izbosne, to se vrlo često čuje tj pročita. Ne u smislu da neko potencira, nego da se podrazumijeva. Ono, spomenes Mostar i Hercegovce, spomenes u smislu hrvatskog grada i pućanstva.
I prije ćeš to čuti od forumaša iz Bosne nego od susjeda Hafisa i onih dilingera jajare i kolinde.
Nisam. Ali neka ste reagovali. Glupost totalna
Post Reply