Po logici gdje nije kriv bog, nisu krivi ni Hitleri, Staljini, Mladići, Ajhmani...Lopov-eliminator wrote:Nije kriv Bog, krivi su kler i svi vjernici koji kler bespogovorno slijede. Zato su kod nas najutjecajniji ljudi vjerski sluzbenici, dovoljno je samo da se umotaju u mantije, stavile odgovarajuce kape, pozovu se na Boga koji put i odmah ih obican puk gleda kao svece.aurora313 wrote: Viđi bogati. Što bi mi Bosanci rekli "Đe ti je tu log'ka?"
Kakav to bog nije kriv? Original, Jevrejski bog, u koga svi tri religije zvanično vjeruju, je po Talmudu i Starom Zavjetu kažnjavao ljude na licu mjesta. Slao otrovne zmije, palio vatrom gradove... I to bez pardona.
A eto danas, nekakvi kolju i glave odsijecaju u ime boga kojem se kunu, a ti nudiš ispriku da bog nije kriv? A da u tim slučajevima nema vjerovanja da djeluju u njegovo ime, onda ne bi bilo ni zločina u njegovo ime, zar ne?
U Mein Kampf-u Hitler je napisao: “Ja vjerujem da ja djelujem u skladu sa voljom Svemogućeg Kreatora. Braneći se od Jevreja, ja provodim Božiju volju…” Naravno, da je Hitler ovo izmislio, Bog bi ga kao lažljivog bogohulnika koji je dirnuo u ‘izabrani narod’ odmah kaznio udarcem groma, ili bi možda poslao ‘zmije otrovne’ da ga likvidiraju. Ali nije.