BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
channel10

#59101 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

avaks wrote:Pa kako će i biti, hoću im ostaviti pare ali ne može, fakat kockaste glave :lol:
Znači ako potpišem ugovor na 24 mjeseca, tarifa nolimit M uz prenos broja ne mogu uzeti p20 pro na rate. Ono genijalno :thumbup:
Na dva mjesta mi je potvrđeno, politika firme NULA, sretno i prijatno.
Zašto ne može?
Ali_G

#59102 Re: BHTelecom All About

Post by Ali_G »

Vjerovatno ne dozvoljavaju da iskoristis i popust na pretplatu i pogodnosti na uzimanje telefona. Ja kol’ko znam i kod ostalih je operatera tako.
MrRango

#59103 Re: BHTelecom All About

Post by MrRango »

Kako mogu provjeriti da li sam "ubacen" u dual stack, nekoliko stranica nazad sam citao da masovno prebacuju korisnike (neki tvrde da je bolje, neki losije). Problem je da zadnju sedmicu - dvije imam problem sa internetom, cesto ping skace preko 200 (CS GO u pitanju), mada i kada je normalno ne ide ispod 50-60, neke stranice sporo otvara, neke uzasno sporo. DL/UL brzina kao i do sada 13/0.7 Mbps.
Te da li to moze biti uzrok problema??
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#59104 Re: BHTelecom All About

Post by mk ultra »

beni-bu-man wrote:
avaks wrote:Pa kako će i biti, hoću im ostaviti pare ali ne može, fakat kockaste glave :lol:
Znači ako potpišem ugovor na 24 mjeseca, tarifa nolimit M uz prenos broja ne mogu uzeti p20 pro na rate. Ono genijalno :thumbup:
tako kad sam se davno nekad raspitivao za pretplatu u BhTelecomu, kad mi poce teta nabrajati sta mi treba, isto kao da kredit dizes :izet:
suprugi trazili vjencani list jer je trebala "promjenu prezimena u sistemu" da bi mogla kupiti mobitel iako je već bila na pretplati :lol:
Del_Boy1

#59105 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

MrRango wrote:Kako mogu provjeriti da li sam "ubacen" u dual stack, nekoliko stranica nazad sam citao da masovno prebacuju korisnike (neki tvrde da je bolje, neki losije). Problem je da zadnju sedmicu - dvije imam problem sa internetom, cesto ping skace preko 200 (CS GO u pitanju), mada i kada je normalno ne ide ispod 50-60, neke stranice sporo otvara, neke uzasno sporo. DL/UL brzina kao i do sada 13/0.7 Mbps.
Provjeri na ovom linku da li imaš IPv6 adresu aktiviranu, ako imaš onda vjerovatno jesi.
https://test-ipv6.com
Tesla Edison

#59106 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

MrRango wrote:Kako mogu provjeriti da li sam "ubacen" u dual stack, nekoliko stranica nazad sam citao da masovno prebacuju korisnike (neki tvrde da je bolje, neki losije). Problem je da zadnju sedmicu - dvije imam problem sa internetom, cesto ping skace preko 200 (CS GO u pitanju), mada i kada je normalno ne ide ispod 50-60, neke stranice sporo otvara, neke uzasno sporo. DL/UL brzina kao i do sada 13/0.7 Mbps.
To ne utiče na performanse tipa brzina ili ping. DS je nešto sasvim drugo tj. tiče se IP adresa i nema nikakvih efekata na PING.
Problema sa pristupom nekim specijaliziranim stranicama tipa ebanking može imati veze sa DS-om ali sa brzinom i pingom ne.
MTV

#59107 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

crnivrag wrote:Kao što sam i prognozirao, od danas u ponudi "Moje TV" se nalazi kanal "Nova BH HD" :)
Imas li prognoze za anamotamo?! :mrgreen: :lol: :)
crnivrag

#59108 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

MTV wrote: Imas li prognoze za anamotamo?! :mrgreen: :lol: :)
Ne znam fakat šta je ušlo u tebe, ali ne razumijem zbog čega odjednom ovakva nagla promjena u načinu komunikacije, i ponašanja prema meni.

A smatrao sam te super osobom i naša komunikacija na forumu je bila na odličnom nivou.

Ako stvarno želiš nastaviti takvo ponašanje prema meni, slobodno reci, da prekinemo svaku daljnju komunikaciju.
MTV

#59109 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

crnivrag wrote:
MTV wrote: Imas li prognoze za anamotamo?! :mrgreen: :lol: :)
Ne znam fakat šta je ušlo u tebe, ali ne razumijem zbog čega odjednom ovakva nagla promjena u načinu komunikacije, i ponašanja prema meni.

A smatrao sam te super osobom i naša komunikacija na forumu je bila na odličnom nivou.

Ako stvarno želiš nastaviti takvo ponašanje prema meni, slobodno reci, da prekinemo svaku daljnju komunikaciju.
Moj post nije isao ka tome crni. Nego sam te pitao onako iz zezancije kad si ovdje pogodio da ce taj kanal biti ubacen. Novu BH imaju u HD za sada 3 operatera pa te pitao za onog cetvrtog, znas vec kojeg ;-)

Ovo podebljano mislim i ja za tebe a sorry ako sam te uvrijedio. :kiss:
Mozda sam samo pogresno postavio pitanje :/
crnivrag

#59110 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

MTV wrote: Moj post nije isao ka tome crni. Nego sam te pitao onako iz zezancije kad si ovdje pogodio da ce taj kanal biti ubacen. Novu BH imaju u HD za sada 3 operatera pa te pitao za onog cetvrtog, znas vec kojeg ;-)

Ovo podebljano mislim i ja za tebe a sorry ako sam te uvrijedio. :kiss:
Mozda sam samo pogresno postavio pitanje :/
Učinilo mi se da si se posljednjih dana obrušio na mene, ali eto ako to nije slučaj, onda ostajemo na staroj forumskoj vezi :D
Cossack

#59111 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

sencobih wrote:Otvarači očiju svaki put kad Telemah podigne cijene, dođu ovdje da nas ubjeđuju kako nema ništa da valja u bh telecomu
Upravo :thumbup:
Dr_Help
BHTelecom podrška

#59113 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

PlusSA

#59114 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Sta bi za povecanje brzine neta jel selektor sta rekao :lol:
Dr_Help
BHTelecom podrška

#59115 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

PlusSA wrote:Sta bi za povecanje brzine neta jel selektor sta rekao :lol:
Nikakav input nisam dobio samo znam da uveliko vdsl modemi se stavljaju primarno.
Dr_Help
BHTelecom podrška

#59116 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

Dr_Help wrote:
PlusSA wrote:Sta bi za povecanje brzine neta jel selektor sta rekao :lol:
Nikakav input nisam dobio samo znam da uveliko vdsl modemi se stavljaju primarno.
Stigli su neki combo sa 4g - ZXHN H267N
avaks

#59117 Re: BHTelecom All About

Post by avaks »

channel10 wrote:
Zašto ne može?
Priča je da je cilj samo da ja potpišem ugovor. Akcija ko akcija za prenos broja je ok, ali po njima je i kupovina telefona pogodnost pa ne mogu imati dvije "pogodnosti" :izet:
Mislim da prenos broja i potpis ugovora na 24 mjeseca i ne zaslužuju takvom politikom a fakat sam bio voljan :mrgreen:
channel10

#59118 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

avaks wrote:
channel10 wrote:
Zašto ne može?
Priča je da je cilj samo da ja potpišem ugovor. Akcija ko akcija za prenos broja je ok, ali po njima je i kupovina telefona pogodnost pa ne mogu imati dvije "pogodnosti" :izet:
Mislim da prenos broja i potpis ugovora na 24 mjeseca i ne zaslužuju takvom politikom a fakat sam bio voljan :mrgreen:
Da nisi potpisao onaj ugovor da neces kupovati telefon u naredna 24 mjeseca?

Znaci mislim na recimo onaj nolimit paket od 45-46KM, a sad je ugovor za 33-34KM. Ko potpise na pretplatu od 33-34KM, on nema pravo kupiti telefon naredne dvije godine.

Meni u Mtelu istice ugovor sad na proljece i presao bih na taj nolimit od 45 KM i vjerovatno kupio telefon, ali pod uslovom da one minute budu prema svima. AKo ne budu, produzavam dalje sa mtelom, a oni u BHT neka gledaju odakle se vedri.
avaks

#59119 Re: BHTelecom All About

Post by avaks »

Nisam ništa potpisao, No Limit je kod prenosa broja 28,08KM što je sasvim ok ponuda mada realno bi bolje bilo da su minute prema svima ali pošto i dupli net daju sasvim ok ponuda.
Ali ne možeš onda telefon kupiti što me u startu odbilo i neka fakat gledaju odakle vedri :izet:
channel10

#59120 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

Kod njih su vazda neke neobicne ponude :D . Volio bih vidjeti te likove sto smisljaju i donose odluke sta ce proci, a sta ne :-) .
pepeljara

#59121 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

channel10 wrote:Kod njih su vazda neke neobicne ponude :D . Volio bih vidjeti te likove sto smisljaju i donose odluke sta ce proci, a sta ne :-) .
Mislim da oni ne prave akcije, nego samo za iste pare, drugacija ponuda :) skini ovdje, ali dodaj ovdje :) i tako..
PlusSA

#59122 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Furka vec 2-3 mjeseca najavili nove brzine al još ništa.
Sumnjam da ce sutra poceti nove brzine do sad bi uveliko najavili.

Tehnicke mogucnost korisnika cista 0 :bih:
ferratilis

#59123 Re: BHTelecom All About

Post by ferratilis »

Pa neko je vec spomenuo da se nove brzine odnose samo na VDSL. Znaci, na mozda 10% korisnika. :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#59124 Re: BHTelecom All About

Post by mk ultra »

avaks wrote:Nisam ništa potpisao, No Limit je kod prenosa broja 28,08KM što je sasvim ok ponuda mada realno bi bolje bilo da su minute prema svima ali pošto i dupli net daju sasvim ok ponuda.
Ali ne možeš onda telefon kupiti što me u startu odbilo i neka fakat gledaju odakle vedri :izet:
pa recimo kad potpišeš onaj ugovor na 24mj koji imam, otišao da kupim mobitel kad kaže nemaš popust na mobitel jer imaš popust na paket, i onda mobitel izađe cijenom duplo u odnosu na ove trgovce... ćao :mrgreen:
allem_77

#59125 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

Besplatno korištenje TV usluge na jednom dodatnom TV aparatu i PLC uređaja (omogućava prenos TV signala putem električne mreže) tokom prvih 12 mjeseci obaveznog trajanja ugovora.
Pitanje, moram li nastaviti koristiti ovaj PLC uređaj i nakon besplatnog perioda za narednih 12 mjeseci?
Da li mogu da to ne uzimam nikako, ne treba mi, a morao bih ga nastaviti plaćati narednih 12 mjeseci? Odnosno ne bih ga mogao nikada odplatiti, jer je vlasništvo Bhtelekoma.
Locked