Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
guruguru95

#58826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

Ozimician wrote: 10/11/2022 23:49 Dokle smo došli da se ovdje svako ko poziva na jedinstveni nastup - barem na državnom nivou - naziva SDA botom. :run:
Mene su bar 50 puta ovdje nazvali SDA-DF botom, a u tome prednjači onaj nekakav agent zero, koji u svom bogatom vokabularu barata sa čak četiri riječi: SDA, bot, centrala, sendvič :gunjastajl:

Postalo je to već degutantno.
Student_u_Ostavci

#58827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Naši jadnici su morali na ove izjave goveda iz Laktaša odgovoriti zajedničkim saopštenjem.

Umjesto toga, Konaković tabiri o tome ko je pokrao izbore u Tuzli, Vepar Zahiragić kmeči da bez njega ne može ništa, Nikšić broji bošnjačke ruke...jadnici nisu svjesni šta rade. Borba za vlast im je pomutila i ono malo mozga.
guruguru95

#58828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

Student_u_Ostavci wrote: 10/11/2022 23:53 Naši jadnici su morali na ove izjave goveda iz Laktaša odgovoriti zajedničkim saopštenjem.

Umjesto toga, Konaković tabiri o tome ko je pokrao izbore u Tuzli, Vepar Zahiragić kmeči da bez njega ne može ništa, Nikšić broji bošnjačke ruke...jadnici nisu svjesni šta rade. Borba za vlast im je pomutila i ono malo mozga.
Tačno tako :thumbup: Nešto slično sam i ja napisao malo iznad.
Ozimician

#58829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ozimician »

Budimo realni, svakome kome je politika iznad mjesne zajednice podržava zajednički nastup - makar na državnom nivou.

U kantonima se koljite koliko god hoćete, ali na državnom nivou vam neće niko zamjeriti zajedništvo. ccccc :bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#58830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Ozimician wrote: 10/11/2022 23:49 Dokle smo došli da se ovdje svako ko poziva na jedinstveni nastup - barem na državnom nivou - naziva SDA botom. :run:
Nazovimo stvari pravim imenom.
Ozimician

#58831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ozimician »

_BataZiv_0809 wrote: 10/11/2022 23:59
Jesil ti protiv jedinstva proBiH stranaka (svih stranaka sa sjedištem u Sarajevu) na državnom nivou spram separatističkog bloka HDZ/SNSD ?

Molim za kratak odgovor DA / NE
Student_u_Ostavci

#58832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Nazvao ih je Dodara danas pravim imenom. To ime glasi: Vi se jadnici valjajte u blatu pa ko prvi izađe iz blata, neka se javi meni i Čoviću pa ćemo mi vidjeti šta ćemo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#58833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Ozimician wrote: 11/11/2022 00:02

Jesil ti protiv jedinstva proBiH stranaka (svih stranaka sa sjedištem u Sarajevu) na državnom nivou spram separatističkog bloka HDZ/SNSD ?
Da. Nema jedinstva sa gujama u njedrima i onima koji su prodali drzavu za klinicki centar i reviziju presude za genocid, nabavili kineske respiratore preko poljoprivredne zadruge u jeku najvece zdravstvene krize u zadnjih 50 godina, koji najvaznije funkcije u drzavi daju ljudima bez diploma, koji kao u Kumu "zavrsavaju" izbor gradonacelnika glavnoga grada jedine nam Bosne i Hercegovine......

Sa otvorenim neprijateljem znas na cemu si. Sa petom kolonom i izdajicama nikad nisi nacisto.

Zato SDA mora na klupu. Dosta je 30 godina.
guruguru95

#58834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

Ne samo on, nego tako misli i većina forumskih "prvaka". Kako sam i napisao na prethodnoj stranici, glavni cilj izbora je očito bio da se uništi samo SDA, a sa HDZ i SNSD ćemo lako :-)
Ozimician

#58835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ozimician »

_BataZiv_0809 wrote: 11/11/2022 00:06

Da. Nema jedinstva sa gujama u njedrima i onima koji su prodali drzavu za klinicki centar i reviziju presude za genocid, nabavili kineske respiratore preko poljoprivredne zadruge u jeku najvece zdravstvene krize u zadnjih 50 godina, koji najvaznije funkcije u drzavi daju ljudima bez diploma, koji kao u Kumu "zavrsavaju" izbor gradonacelnika glavnoga grada jedine nam Bosne i Hercegovine......

Sa otvorenim neprijateljem znas na cemu si. Sa petom kolonom i izdajicama nikad nisi nacisto.

Uredu. Poštujem mišljenje.

Objašnjenje je bilo suvišno i prežvakano X puta.
Ozimician

#58836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ozimician »

guruguru95 wrote: 11/11/2022 00:09

Ne samo on, nego tako misli i većina forumskih "prvaka". Kako sam i napisao na prethodnoj stranici, glavni cilj izbora je očito bio da se uništi samo SDA, a sa HDZ i SNSD ćemo lako :-)
Nažalost, nadam se da je zaista kratkovidnost u pitanju, ako je nešto drugo - onda su stvarno dobro organizovali internet vojsku.

Ali iskreno mislim da svako ko ima imalo ličnog dostojanstva, nakon današnje Dodikove izjave - može da sebi pljune u facu ako ode bez široke koalicije s njim na razgovor (makar to bila SDA, DF ili Trojka) + razgovor isključivo mora da se vodi u Sarajevu !
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#58837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

HDZ-om i SNSD-om treba da se bavi njihovo glasacko tijelo. Ne moze ih se iz udobnosti Sarajeva poraziti. Ali moze im se ne naguzivati na svakom cosku kako je to SDA radila zbog Sebijine fotelje.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#58838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Ozimician wrote: 11/11/2022 00:10
_BataZiv_0809 wrote: 11/11/2022 00:06

Nabrojim ti 5-6 krupnih stvari, koje bi u svakoj normalnoj drzavi i drustvu bile ravne izdaji, a tebj je to suvisno i prezvakano.

E golemo oba mi oca!
guruguru95

#58839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

_BataZiv_0809 wrote: 11/11/2022 00:13

HDZ-om i SNSD-om treba da se bavi njihovo glasacko tijelo. Ne moze ih se iz udobnosti Sarajeva poraziti. Ali moze im se ne naguzivati na svakom cosku kako je to SDA radila zbog Sebijine fotelje.
Uz dužno poštovanje, ne slažem se u potpunosti. HDZ i SNSD mogu biti poražene isključivo i samo u Sarajevu, jedinstvenim nastupom probosanskih snaga. Njihovo glasačko tijelo ih nikada neće kazniti zbog korupcije ili kriminala jer su gotovo svi na istom fonu fašističkih i separatističkih ideja koje promovišu Dodik i Čović. Ipak je to za njih mnogo važnija stvar od "dnevnih problema" poput kriminala, korupcije, nepotizma, gladi, bijede, nestašice, besparice... Nemojmo se lagati i zavaravati.
Last edited by guruguru95 on 11/11/2022 00:26, edited 1 time in total.
Ozimician

#58840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ozimician »

_BataZiv_0809 wrote: 11/11/2022 00:18
Ozimician wrote: 11/11/2022 00:10

Nabrojim ti 5-6 krupnih stvari, koje bi u svakoj normalnoj drzavi i drustvu bile ravne izdaji, a tebj je to suvisno i prezvakano.

E golemo oba mi oca!
Ako ćeš iskreno, svaku zemlju potresaju slični skandali, naravno daju se i ostavke - ali kod nas zbog kompleksnosti sistema to baš i nije tako jednostavno.

Niko ne opravdava nabavku respiratora, kao ni korištenje industrijskog kisika u RS.

Također, u nabavci respiratora je direktno učestvovala i Željka MIličević - HDZ ministar + za vrijeme najveće zdravstvene krize HDZ je držao ministarstvo zdravstva u FBIH i Ministarstvo civilnih poslova na državnom nivou.

Pored Sebije - sjetimo se i direktora SKB Mostar i "ušao nam je sazad". O direkoru UKC RS Banja Luka - neću ni da govorim.

Eh vidiš, vaš je problem što smatrate da svako treba imati svoj begovat i njime begovati i izvan vašeg begovata vas ne zanima.
Mene itekako zanimaju i građani u BL i u Mostaru.

Ponovo, niko ne osporava ovo što ti govoriš - slažem se s tobom. Ali brate pogledaj i na drugim stranama kako stvari stoje, dakle ako zanemarimo separatizam, dakle možete ići u koaliciju s onima koji daju pacijentima industrijski kisik i učestvuju u nabavci kineskih respiratora, ali ne možete s onima koji učestvuju u nabavci kineskih respiratora. xD Shizofrenija.
Last edited by Ozimician on 11/11/2022 00:31, edited 1 time in total.
guruguru95

#58841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

Ozimician wrote: 11/11/2022 00:26
_BataZiv_0809 wrote: 11/11/2022 00:18

E golemo oba mi oca!
Ako ćeš iskreno, svaku zemlju potresaju slični skandali, naravno daju se i ostavke - ali kod nas zbog kompleksnosti sistema to baš i nije tako jednostavno.

Niko ne opravdava nabavku respiratora, kao ni korištenje industrijskog kisika u RS.

Također, u nabavci respiratora je direktno učestvovala i Željka MIličević - HDZ ministar + za vrijeme najveće zdravstvene krize HDZ je držao ministarstvo zdravsva u FBIH i Ministarstvo civilnih poslova na državnom nivou.

Pored Sebije - sjetimo se i direktora SKB Mostar i "ušao nam je sazad". O direkoru UKC RS Banja Luka - neću ni da govorim.

Eh vidiš, vaš je problem što smatrate da svako treba imati svoj begovat i njime begovati i izvan vašeg begovata vas ne zanima.
Mene itekako zanimaju i građani u BL i u Mostaru.

Ponovo, niko ne opravdava ovo što ti govoriš - slažem se s tobom. Ali brate pogledaj i na drugim stranama kako stvari stoje, dakle ako zanemarimo separatizam, dakle možete ići u koaliciju s onima koji daju pacijentima industrijski kisik i učestvuju u nabavci kineskih respiratora, ali ne možete s onima koji učestvuju u nabavci kineskih respiratora. xD Shizofrenija.
:thumbup:
sajber87

#58842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Student_u_Ostavci wrote: 10/11/2022 23:53 Naši jadnici su morali na ove izjave goveda iz Laktaša odgovoriti zajedničkim saopštenjem.

Da bi mijenjao moras biti vlast. Ovo sto konakovic govori je istina koja se nekom svidja nekom ne ali cista i tuzna istina nazalost. Za zahiragica se slazem on je primjer kako bosnjacki politicar ne smije da se ponasa sramota je ogromna za bosnjake. Niksicu nije lako ali dobro se nosi za sada sa pritiscima. Ako sve zavrsi dobro po bosnu a ja mislim da hoce bice zahvaljujuci jedino i iskljucivo zapadnim saveznicima pod uslovom da nas oslobode najgorih medju nama jer ovaj sistem to nama ne dozvoljava. Pred nama je vrijeme koje ce pokazati.
guruguru95

#58843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

Ozimician wrote: 11/11/2022 00:12

Nažalost, nadam se da je zaista kratkovidnost u pitanju, ako je nešto drugo - onda su stvarno dobro organizovali internet vojsku.

Ali iskreno mislim da svako ko ima imalo ličnog dostojanstva, nakon današnje Dodikove izjave - može da sebi pljune u facu ako ode bez široke koalicije s njim na razgovor (makar to bila SDA, DF ili Trojka) + razgovor isključivo mora da se vodi u Sarajevu !
Upravo tako! Razgovori treba da se vode u Sarajevu a ne da Trojka ide na noge onom govnetu u Mostar, i još da stoje iza njega ko tri konobara, dok on drži svoje hzhb monologe. Ista stvar i sa Dodikom. Trebalo je odmah danas reagovati na onu bljuvotinu i izaći sa kakvom-takvom zajedničkom izjavom, a ne dozvoljavati da se fašistički okot ispišava po nama do besvijesti.
Ozimician

#58844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ozimician »

sajber87 wrote: 11/11/2022 00:34

Da bi mijenjao moras biti vlast. Ovo sto konakovic govori je istina koja se nekom svidja nekom ne ali cista i tuzna istina nazalost. Za zahiragica se slazem on je primjer kako bosnjacki politicar ne smije da se ponasa sramota je ogromna za bosnjake. Niksicu nije lako ali dobro se nosi za sada sa pritiscima. Ako sve zavrsi dobro po bosnu a ja mislim da hoce bice zahvaljujuci jedino i iskljucivo zapadnim saveznicima pod uslovom da nas oslobode najgorih medju nama jer ovaj sistem to nama ne dozvoljava. Pred nama je vrijeme koje ce pokazati.
I ja se nadam da će biti tako, ali bgmi nisam primjetio da "zapadni saveznici" pokušavaju da nas oslobode Milorada Dodika tolike godine, a Dragana Čovića čak i otvoreno podržavaju - tako da u njihove namjere itekako sumnjam.

Da su htjeli da nas oslobode najgorih među nama, već bi to uradili, a ne bi forsirali takve.
Ozimician

#58845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ozimician »

guruguru95 wrote: 11/11/2022 00:35
Ozimician wrote: 11/11/2022 00:12

Upravo tako! Razgovori treba da se vode u Sarajevu a ne da Trojka ide na noge onom govnetu u Mostar, i još da stoje iza njega ko tri konobara, dok on drži svoje hzhb monologe. Ista stvar i sa Dodikom. Trebalo je odmah danas reagovati na onu bljuvotinu i izaći sa kakvom-takvom zajedničkom izjavom, a ne dozvoljavati da se fašistički okot ispišava po nama do besvijesti.
Slažem se, da stvar bude jasna, radio je i Bakir slične stvari, a Trojka ponavlja istu grešku.

Meni je iskreno pretužno gledati da nema ama baš nikakve zajedničke izdaje na ovo ponižavanje i dehumaniziranje. :(
agnostic_front

#58846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agnostic_front »

Hajmo jedan snaaazan patriotski blok, dok ne skontamo kako da razjebemo snaaazan patriotski blok. U medjuvremenu cemo nazivati te koje pozivamo u snaaazan patriotski blok dritanima, izdajicama, komunjarama (cini mi se da sorosevci nisu jos dosli na red, al koliko se hambasada proziva, izvjesno je da i to uskoro ide). I onda se kao ljudi pitaju zasto im niko ne vjeruje.
Ozimician

#58847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ozimician »

agnostic_front wrote: 11/11/2022 00:41 Hajmo jedan snaaazan patriotski blok, dok ne skontamo kako da razjebemo snaaazan patriotski blok. U medjuvremenu cemo nazivati te koje pozivamo u snaaazan patriotski blok dritanima, izdajicama, komunjarama (cini mi se da sorosevci nisu jos dosli na red, al koliko se hambasada proziva, izvjesno je da i to uskoro ide). I onda se kao ljudi pitaju zasto im niko ne vjeruje.
Budimo realni, čašćenja ne fali na svim stranama. Eh sad naravno nekog više boli kad protivnička ekipa časti, nego kad njegova.

Ali sjetimo se "čašćavanja" Dodika i Stanivukovića - tuče u skupštini, šamaranja...
... ali opet staju na istu stranu, jer jedino što ih spaja jeste velikosrpska ideologija.

ProBiH ekipa nema očito ništa zajedničko, jer im ništa osim pozicija nije sveto.

Iskreno bih volio vidjeti bilo kakve zahtjeve za formiranje vlasti - bilo od trojke ili SDA - bilo šta?
Šta je crvena linija?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#58848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

guruguru95 wrote: 11/11/2022 00:23 HDZ i SNSD mogu biti poražene isključivo i samo u Sarajevu, jedinstvenim nastupom probosanskih snaga.
Kako?
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#58849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sime_cipol »

Kad je SDA u zadnjih 25 godina trazila da se napravi snaaaazan bh blok? I zasto nije?
Ozimician

#58850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ozimician »

_BataZiv_0809 wrote: 11/11/2022 00:47
guruguru95 wrote: 11/11/2022 00:23 HDZ i SNSD mogu biti poražene isključivo i samo u Sarajevu, jedinstvenim nastupom probosanskih snaga.
Kako?

Npr. SNSD se može izbaciti iz državne vlasti zajedničkim nastupom - uvesti opozicija iz RS u državnu vlast.
Uslov je također da Pokret za državu u RS izglasa opozicionog zastupnika u Dom naroda.
Prošli put je tu SDA zeznula i to u cilju "relaksacije odnosa" - tako da molim sve da ne ponavljaju SDA greške !

Dodik je prije (mislim) 8 god rekao - idemo u vlast s onim ko više da. Tako i ProBiH strana treba da se postavi.
Locked