Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
ja71

#58827 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

Od ćipa ubrizganog vakcinom :D
biglebovski

#58828 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

jeza u ledja wrote: 05/01/2022 18:45
biglebovski wrote: 05/01/2022 17:05

Završila bi istog trena da počnu hapsiti majmune koji od prehlade napraviše pandemiju i u crnjak baciše zapadni svijet. Svaki dan mogu novi soj identifikovati, koliko brzo mutiraju i prilagođavaju se. Divim se junacima koji još vjeruju u veliku opasnost po čovječanstvo zbog koje eto švabe i austrijanci ne smiju maketi iz kuće a 200 kilometara zračne linije istočno, preko grane, sve normala. Opuhaše javne pare na vakcinama i testovima, milijarde spržili u nekakve poljske bolnice bez pacijenta da su vidjeli. Što do 2019 ne nađoše lijek protiv sezonskih virusa kad su tako pametni i uspješni? Najveća zdravstvena ugroza tj. pandemija u istoriji a niko na zapadu već dvije godine nove zdravstvene radnike ne zapošljava, niti šire kapacitete, nit koji kurac. Sve dok ima budaletina poput tebe i pandemija će da traje.
Tako je. On je budaletina, ti si pametan.

Cijeli svijet koji se vakcinisao, institucije, doktori, vlade, svi su budaletine ali ti si pametan. :thumbup:

Hvala ti sto nam svakodnevno otvaras oci. :thumbup: :sax: :bih:
O kakvim vakcinama pričaš, legendo Uošingtona i južnog Merilenda? O ovim što traju ko brufen? Neka su se vakcinisali, i trebaju ako misle da će im pomoći. Staviti ih u slobodnu prodaju pa neka se roka ko god koliko želi, pa kad se neko vakcinisan zarazi ili umre od kovida, onda fino da mogu ljudi tužiti proizvođaća ili dobavljača, našlo bi se tu elemenata za nadoknadu štete. I eto ti kraja pandemije.
biglebovski

#58829 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

ja71 wrote: 05/01/2022 19:00
biglebovski wrote: 05/01/2022 16:39

Kakvu bolan pandemiju? Gdje ti živiš? U Australiji? Pa koronavirusi i virusi influenze postoje milionima godina i razboljevaju milijarde ljudi godišnje, svake godine. Nose ih životinje, nose ih ljudi, prenose vijekovima. Šta se tu ima zaustaviti? Da nemamo prehlađenih više, je li to cilj? Pojačaj zdravstvo, eto vakcine džabne, svima dostupne, bocaj se, čuvaj se, izbjegavaj ljude, zatvori se, zakopaj se, i baku i sebe, jebi se više i pandemija i mjere i medijsko-farmaceutsko-politička diktatura covid-potvrdama na zapadu.
U kakvom svijetu ovi ljudi žive, Bože sačuvaj. Pa svaki dan samo kod nas na Ahiret preseli jedan manji autobus ljudi i on pita kakvu pandemiju.
Uozbilji se, to sam ti već jednom rekao

Oko četrdeset hiljada ljudi godišnje umre u BiH. Koliko je to običnih autobusa dnevno, a koliko je to minibuseva dnevno a koliko harmonika buseva dnevno?
ja71

#58830 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

biglebovski wrote: 05/01/2022 19:24 Oko četrdeset hiljada ljudi godišnje umre u BiH. Koliko je to običnih autobusa dnevno, a koliko je to minibuseva dnevno a koliko harmonika buseva dnevno?
Bio je već članak na klixu, kako je i ukupna smrtnost veća nego prethodnih godina.
Je li ti stvarno ozbiljno tvrdiš da ne postoji pandemija?
Ili ti nije stalo da se to smanji?
jeza u ledja

#58831 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

biglebovski wrote: 05/01/2022 19:18
jeza u ledja wrote: 05/01/2022 18:45

Tako je. On je budaletina, ti si pametan.

Cijeli svijet koji se vakcinisao, institucije, doktori, vlade, svi su budaletine ali ti si pametan. :thumbup:

Hvala ti sto nam svakodnevno otvaras oci. :thumbup: :sax: :bih:
O kakvim vakcinama pričaš, legendo Uošingtona i južnog Merilenda? O ovim što traju ko brufen? Neka su se vakcinisali, i trebaju ako misle da će im pomoći. Staviti ih u slobodnu prodaju pa neka se roka ko god koliko želi, pa kad se neko vakcinisan zarazi ili umre od kovida, onda fino da mogu ljudi tužiti proizvođaća ili dobavljača, našlo bi se tu elemenata za nadoknadu štete. I eto ti kraja pandemije.
Pa kazem, oni su budaletine, ti si pametan. Ti koji vjeruju u vakcinu, vjeruju da je Covid opasna bolest i da smo usred najgore pandemije u zadnjih 100 godina, oni su budaletine, ti si pametan.
Svih ovih 70% koliko vec posto odraslih ljudi na Zapadu, u drugim zemljama svijeta, oni su svi budaletine, ti si pametan. Svi oni koji nosaju maske, paze se, kad im kazu cike na TV da je virus opasan i da treba da postuju mjere, oni su budaletine, ti si pametan.

Ti i tvoji istomisljenici, vi ste manjina, ali vi ste mudra manjina. Mi ostali smo budaletine. Sve najmudrije osobe planete, sva intelektualna elita, slobodni ljudi uzvisenog uma i nadprosjecnih kapaciteta, izrazite elokventnosti i sposobnosti zapazanja - ste vi. Vi ste avangarda, predvodnici slobodnog svijeta.

Vidi se to i ovdje na forumu, na primjer onaj SDA-ovac, ili ovaj sto je odlucio da ne pere vise ruke. Ili na primjer medju javnim licnostima, takve intelektualne gromade poput Mirnesa Ajanovica, ili predvodioci slobodne misli tipa Lukasenko ili onaj predsjednik Tanzanije. Da ne spominjem druge, da se slucajno ne postide sto ih toliko hvalim.

Mi ostali smo budaletetine, jbt. Ovce. Siva masa koja bulji od CNN i vice jes jes. Navikli tako jbg. Pogotovo ova dijaspora. Sve ovce navikle na jednoumlje, jer znamo kakvo jednoumlje vlada pogotovo u tim zemljama iz kojih se javljaju.

Za razliku od vas. Pametnih.

Otvorite nam oci, pliz.
Trappist

#58832 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

ja71 wrote: 05/01/2022 19:57
biglebovski wrote: 05/01/2022 19:24 Oko četrdeset hiljada ljudi godišnje umre u BiH. Koliko je to običnih autobusa dnevno, a koliko je to minibuseva dnevno a koliko harmonika buseva dnevno?
Bio je već članak na klixu, kako je i ukupna smrtnost veća nego prethodnih godina.
Povećanje ukupne smrtnosti uopšte po defaultu ne mora značiti da je zbog korone kao bolesti. Pa mjesecima se nije mogao pregled u bolnici obaviti haman. Imas clanak za VB, gdje se smrtnost od svih drugih bolesti u 2021 povecala.
RtrnOfSalisbury

#58833 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by RtrnOfSalisbury »

pu jeb.... mi taman dobili dozvolu da ovom nasem sugradzaninu sto se nemere zarazit pustimo krvcu pa da malo to prigledamo, kad se ispostavi da su kinezi sve slagali i djabe digli uzbunu :? sad nea druge nego rokati antivakcine
jeza u ledja

#58834 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Trappist wrote: 05/01/2022 20:17

Povećanje ukupne smrtnosti uopšte po defaultu ne mora značiti da je zbog korone kao bolesti. Pa mjesecima se nije mogao pregled u bolnici obaviti haman. Imas clanak za VB, gdje se smrtnost od svih drugih bolesti u 2021 povecala.
Znaci vjerujes kad kazu da ti ostali umiru od drugih bolesti ali ne vjerujes kad kazu da ovi od Covida stvarno umiru od Covida?
spinel_

#58835 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

GandalfSivi wrote: 05/01/2022 16:25 Cuj zelim biti u pravu. Koga ba boli kurac jesam li ja u pravu. Ja sam prvi pricao da bez vakcina nece proci, pa sada gledam brojeve i svim se bogovima molim da je ovaj omicron fakat blag i da ce na kraju zastiti one koji se nisu vakcinisali. Samo da govno prodje. Ali da ponovim, postavljajuci nebuloze o “opasnim vakcinama” vi ovdje direktno postajete odgovorni za veliki broj mrtvih kod nas.
O tome ti pricam. Mediji su ti napunili glavu da je svaki soj opasniji od prethodnog da ne znas vise sta ces jer vjerujes svemu sto ti kazu. Sto je totalno pogresno.
Vakcine za neke ljude jesu opasne i to se ne moze poreci. Nazalost, nadam se da vrijeme ne pokaze (jos veci) debakl istih. A kako je krenulo bojim se...
Trappist

#58836 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

jeza u ledja wrote: 05/01/2022 20:21
Trappist wrote: 05/01/2022 20:17
Znaci vjerujes kad kazu da ti ostali umiru od drugih bolesti ali ne vjerujes kad kazu da ovi od Covida stvarno umiru od Covida?
Gdje sam to napisao? Kazem da VISAK smrtnosti ne mora znaciti da je nuzno od korone. I prije su se desavale velike razlike u brojevima smrtnosti u odnosu na neke godine, pa nije bilo represivnih diktatorskih mjera i panike 0-24.
ultima_palabra

#58837 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ultima_palabra »

spinel_ wrote: 05/01/2022 20:23
GandalfSivi wrote: 05/01/2022 16:25 Cuj zelim biti u pravu. Koga ba boli kurac jesam li ja u pravu. Ja sam prvi pricao da bez vakcina nece proci, pa sada gledam brojeve i svim se bogovima molim da je ovaj omicron fakat blag i da ce na kraju zastiti one koji se nisu vakcinisali. Samo da govno prodje. Ali da ponovim, postavljajuci nebuloze o “opasnim vakcinama” vi ovdje direktno postajete odgovorni za veliki broj mrtvih kod nas.
O tome ti pricam. Mediji su ti napunili glavu da je svaki soj opasniji od prethodnog da ne znas vise sta ces jer vjerujes svemu sto ti kazu. Sto je totalno pogresno.
Vakcine za neke ljude jesu opasne i to se ne moze poreci. Nazalost, nadam se da vrijeme ne pokaze (jos veci) debakl istih. A kako je krenulo bojim se...
Pa za ovaj govore da je blazi. I nemaju ti sta mediji govoriti, pogledas brojeve jebo ga ti.
Edin H.

#58838 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Edin H. »

ultima_palabra wrote: 04/01/2022 23:29
Edin H. wrote: 04/01/2022 21:22

Veca je vala provala da profesionalni atleta pravi od sebe osobu koja iz medicinskih razloga ne smije primiti vakcinu

“Djokovic applied for a medical exemption which was granted following a rigorous review process involving two separate independent panels of medical experts,” the statement said. “One of those was the Independent Medical Exemption Review Panel appointed by the Victorian Department of Health. They assessed all applications to see if they met the Australian Technical Advisory Group on Immunisation guidelines.”

https://www.nbcnews.com/news/us-news/no ... -rcna10869

Tennis Australia said the process included the redaction of personal information to ensure privacy for all applicants. That means Djokovic was not obliged to make his exemption public.

Premda se slazem Austrailja nula bodova - nisu mu trebali odobriti zahtijev, ali neku potvrdu je smuljao.
Glavni lik za covid protokole i sigurnost na AO dao ostavku prije par dana, garant nije bio saglasan s ovim.
Evo handre ga sada
jeza u ledja

#58839 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Trappist wrote: 05/01/2022 20:32
jeza u ledja wrote: 05/01/2022 20:21

Gdje sam to napisao? Kazem da VISAK smrtnosti ne mora znaciti da je nuzno od korone. I prije su se desavale velike razlike u brojevima smrtnosti u odnosu na neke godine, pa nije bilo represivnih diktatorskih mjera i panike 0-24.
Visak smrtnosti spominjemo jer se dovodi u pitanje tacnost brojki o umrlim od Covida.
jeza u ledja

#58840 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote: 05/01/2022 20:37
ultima_palabra wrote: 04/01/2022 23:29
Glavni lik za covid protokole i sigurnost na AO dao ostavku prije par dana, garant nije bio saglasan s ovim.
Evo handre ga sada
Australija se cijelo vrijeme pandemije bruka, ovo sada je samo najnovija afera. :-)
Trappist

#58841 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

jeza u ledja wrote: 05/01/2022 20:39
Trappist wrote: 05/01/2022 20:32
Visak smrtnosti spominjemo jer se dovodi u pitanje tacnost brojki o umrlim od Covida.
E jebiga, sad ispade svaki visak zbog korone? De ne pretjeruj, dobro znamo da nije tako. Nemoj da kopam da trazim clanak o VB gdje su pametniji ljudi od mene i od tebe istrazili visak smrtnosti i skontali da nije zbog korone.
Capljina74

#58842 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

ja71 wrote: 05/01/2022 19:09 Od ćipa ubrizganog vakcinom :D
Nek si nam to plastično objasnio, nama BiH balvanima.
Edin H.

#58843 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Edin H. »

Trappist wrote: 05/01/2022 20:42
jeza u ledja wrote: 05/01/2022 20:39

E jebiga, sad ispade svaki visak zbog korone? De ne pretjeruj, dobro znamo da nije tako. Nemoj da kopam da trazim clanak o VB gdje su pametniji ljudi od mene i od tebe istrazili visak smrtnosti i skontali da nije zbog korone.
Ovo jednostavno nije tačno, baš je u Britaniji objavljen višak smrtnosti zbog corone.

https://ourworldindata.org/excess-mortality-covid
Last edited by Edin H. on 05/01/2022 21:00, edited 1 time in total.
MUNAFIK

#58844 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

Djokovic je pokazao da je karakter i svaka mu cast. Lik brani svoje pravo i slobodu i ne želi da glumi, ako je iko mogao, onda je on mogao izganjati papire da je vakvinisan i 10 puta ako treba ali nije to želio.

U vremenu gdje se svaka javna licnost MORA ponašati u skladu sa nekakvim nametnutom agendom, koliko god vjerovao ili ne u nju, Novak je to odbio i skidam mu kapu za to.

Svaka cast Nole, Australske birokrate i sitne duše ne kontaju ništa, u toj Australiji je fakat dominantno društvo debila, pa njima je normalno i orihvatljivo da ne mogu ici na dzenazu/pokop kad im umru roditelji i sad kao podrzavaju zabranu Noletu jer oni nisu migli na pokop... Kakvi idioti...
Trappist

#58845 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Edin H. wrote: 05/01/2022 20:56
Trappist wrote: 05/01/2022 20:42

Ovo jednostavno nije tačno, baš je u Britaniji objavljen višak smrtnosti zbog corone.
Je li ? Evo javi se strucnjacima iz VB pa im ti objasni neke stvari:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... n-15097157
"U Britaniji već tjednima imaju višak smrtnosti, glavni uzrok nije korona: ‘Sad nam na naplatu stiže lockdown‘"
RtrnOfSalisbury

#58846 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by RtrnOfSalisbury »

brao dzoleee, ako te ne puscaju na teren ti ravno za visoko :bih:
Capljina74

#58847 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

RtrnOfSalisbury wrote: 05/01/2022 21:01 brao dzoleee, ako te ne puscaju na teren ti ravno za visoko :bih:
Pička antivakserska, nikakav Srbin, sektaš.
Edin H.

#58848 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Edin H. »

Trappist wrote: 05/01/2022 21:00
Edin H. wrote: 05/01/2022 20:56

Je li ? Evo javi se strucnjacima iz VB pa im ti objasni neke stvari:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... n-15097157
"U Britaniji već tjednima imaju višak smrtnosti, glavni uzrok nije korona: ‘Sad nam na naplatu stiže lockdown‘"
Ovo je igranje statistikom desničarskih novina - Telegrapha, pogledaj o kako kratkom periodu radi, postavio sam ti gore ozbiljnu statistiku. Premda normalno da je da će se povećati smrtnos i od drugih oboljenja - nisu stariji i ozbiljniji dobro plaćeni doktori mahniti da viđaju pacijenti - oni najbolje znaju rizik.
biglebovski

#58849 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Evo je kolega Trapist ponudio pojašnjenje o smrtnosti. Dakle, u 2020-oj godini je umrlo oko 5000 ljudi više nego u 2019oj. Da to stavimo malo u perspektivu. Kako u BiH imamo oko 2500 mjesnih zajednica, to bi značilo da su umrla dva čovjeka više, sa prosjekom od oko 70 godina, po mjesnoj zajednici tokom cijele 2020 godine. Dalje kad uporedimo dvije godine, možemo zaključiti da je, za razliku od 2019-e, kompletan zdravstveni sistem tokom 2020-e bio u hladnom pogonu, izuzetno teško dostupan, te su se ljudi čak i putem medija upozoravali da se ne ide doktoru, u bolnicu, hiljade operacija se otkazivalo, pregleda i tako to. A svi znamo ko su najčešći posjetitelji domova zdravlja, ko najčešće zove hitnu, ko leži u bolnicama, kome je potrebna njega, pregled, terapija, operacija... gorespomenutim ljudima sa prosjekom godina oko 70. Na to nadodaj, do 2020 neviđenu kampanju širenja straha i panike putem privatnih medija, te naglu promjenu životih navika i utjecaj iznenadnih mjera na porodicu, djecu, posao... U takvim uslovima ne očekivati povečanje umrlih je pre-naivno ili maliciozno.

Manju smrtnost, tj. produženje trajanja života ćemo imati kada naši penzioneri sebi budu mogli priuštiti zimovanje na kruzeru a ljetovanje u Alpama, kad im djeca i unuci budu sretni i zadovoljni, a raznovrsna prehrana i moderni medikamenti dostupni, tj. kada penzija bude 1500 maraka minimalno. I ja im/nam to od srca želim i svakodnevno aktivno doprinosim u tom pogledu. Šta nam ti želiš?
ja71

#58850 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

Vjerujem statističarima a ne mutivodama.
Ali eto ako po tvom nije pandemija, kako smanjiti tu povišenu smrtnost?
Ili po tvom ne treba ništa raditi?
Locked