Ti si barem dosljedan. Ne vjerujes u semafore, pa sto bi u vakcine. A ne ko ove pizde, nece da se vakcinisu a sve na crveno staju…
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- GandalfSivi
-
aldinjo
#58452 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mora se upariti?
-
aldinjo
#58453 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma ni pješački prijelazi nisu bitni.GandalfSivi wrote: ↑28/12/2021 22:25Ti si barem dosljedan. Ne vjerujes u semafore, pa sto bi u vakcine. A ne ko ove pizde, nece da se vakcinisu a sve na crveno staju…
- Edin H.
#58454 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Eki Doktorica mu davala vakcinujeza u ledja wrote: ↑28/12/2021 18:18Doktorica koja mi je davala booste mi to rece (Pfizer) - identicna je kao da sam po prvi put dobio vakcinu.
Vjerovatno ti mislis na Modernu.
- jeza u ledja
#58455 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Haha znao sam da ce se neko sjetitiEdin H. wrote: ↑29/12/2021 02:43Eki Doktorica mu davala vakcinujeza u ledja wrote: ↑28/12/2021 18:18
Doktorica koja mi je davala booste mi to rece (Pfizer) - identicna je kao da sam po prvi put dobio vakcinu.
Vjerovatno ti mislis na Modernu.![]()
Moguce da je doktorica bila.
-
moonca
#58456 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- ultima_palabra
#58457 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Meni je vojska prve dvije davalajeza u ledja wrote: ↑29/12/2021 04:03Haha znao sam da ce se neko sjetitima jebat ga medicinska sestra valjda.
Moguce da je doktorica bila.
- jeza u ledja
#58458 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Isto.ultima_palabra wrote: ↑29/12/2021 04:18Meni je vojska prve dvije davalajeza u ledja wrote: ↑29/12/2021 04:03
Haha znao sam da ce se neko sjetitima jebat ga medicinska sestra valjda.
Moguce da je doktorica bila.Treca u apoteci.
-
cassius
-
gamer4ever
-
Q_Line
#58461 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kaže "Gdje sjediti u autobusu da se ne zarazite virusom korona"
E nevjerovatno od čega sve naprave "naučnu studiju"
https://klix.one/yr48j4ur
E nevjerovatno od čega sve naprave "naučnu studiju"
https://klix.one/yr48j4ur
-
Trappist
#58462 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Evo upravo ono sto me najvise nervira od pocetka pandemije, sto ovim tempom nikad nece zavrsiti:
"„Zdravo, zovem se Benoit Paire i pozitivan sam na koronavirus 250. put. Ne mogu da se nosim sa ovim kovid sr**em više. Nije mi ništa, malo mi curi nos, ali zbog karantina u kome se nalazim na drugom kraju svijeta, mentalno nisam baš najbolje. Prošla godina je bila loša, ova je još gora. Vakcinisan sam, ali hajde da živimo kao kada nije bilo kovida. Samo jedno pitanje – kako ćete da zaštitite igrače kao što sam ja, koji se nađu u ovakvoj situaciji“, napisao je Paire poruku čelnicima ATP-ja."
"„Zdravo, zovem se Benoit Paire i pozitivan sam na koronavirus 250. put. Ne mogu da se nosim sa ovim kovid sr**em više. Nije mi ništa, malo mi curi nos, ali zbog karantina u kome se nalazim na drugom kraju svijeta, mentalno nisam baš najbolje. Prošla godina je bila loša, ova je još gora. Vakcinisan sam, ali hajde da živimo kao kada nije bilo kovida. Samo jedno pitanje – kako ćete da zaštitite igrače kao što sam ja, koji se nađu u ovakvoj situaciji“, napisao je Paire poruku čelnicima ATP-ja."
-
Trappist
#58463 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
"The CDC significantly reduced its estimate for how prevalent the omicron variant of COVID-19 is in the United States on Tuesday, saying that the new variant was only responsible for 22.5% of new cases in the week that ended Dec. 18, not the alarming 73.2% that it had originally estimated last week. "
Ma malkice se zajebali
Ma malkice se zajebali
- saint_mirad
#58464 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
tanak ovaj omikron, nema bagera, nema bolničkih kapaciteta 'na pragu pucanja', nema poznatih ličnosti koje oboljevaju...ne ide nekako agenda.
doduše,ima vakcinisanih sportista koji umiru svako malo. a mladi, zdravi, u formi. e moji vakseri, pravničkim rečnikom rečeno: popušili ste ga.
doduše,ima vakcinisanih sportista koji umiru svako malo. a mladi, zdravi, u formi. e moji vakseri, pravničkim rečnikom rečeno: popušili ste ga.
- GandalfSivi
#58465 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vise je alarming da nije omicron nego da jeste… Sta god da je, siri se kao sumski pozar. Jucer 320000 slucajeva, za par dana ce biti i dobrih pola miliona (tek prosao bozic, polako), dosta slucajeva se i ne prijavljuje jer svi imaju take home testove, i onda samo preleze dok ne prodje. Znam barem 15 ljudi koji trenutno imaju Covid sto se nikada nije desilo, i samo jedna od tih 15 ljudi ima malo jace simptome (nedovoljno za bolnice, ali ono temperatura zesca ga opalila).Trappist wrote: ↑29/12/2021 11:56 "The CDC significantly reduced its estimate for how prevalent the omicron variant of COVID-19 is in the United States on Tuesday, saying that the new variant was only responsible for 22.5% of new cases in the week that ended Dec. 18, not the alarming 73.2% that it had originally estimated last week. "
Ma malkice se zajebali![]()
Jos uvijek mislim da je vecina gore napisanog uzrokovana omicronom, ne deltom…
- GandalfSivi
#58466 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Svakih sat vremena umre vise ljudi od Covida nego sveukupno onih na koje se sumnja da su umrli od vakcine. Hajde umij se sada pa se vrati…saint_mirad wrote: ↑29/12/2021 12:41 tanak ovaj omikron, nema bagera, nema bolničkih kapaciteta 'na pragu pucanja', nema poznatih ličnosti koje oboljevaju...ne ide nekako agenda.
doduše,ima vakcinisanih sportista koji umiru svako malo. a mladi, zdravi, u formi. e moji vakseri, pravničkim rečnikom rečeno: popušili ste ga.![]()
- GandalfSivi
#58467 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Bas ono moras biti poseban slucaj i likovati sto je u zadnjih sedam dana umrlo “samo” 42000 ljudi. Bolest…
-
Trappist
#58468 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma ako je tako, odlicno. Kao sto si prije rekao, jebo vise brojeve novozarazenih, to je prestalo imati smisla brojati i objavljivati otkako su vakcinisali puno ljudi. A pogotovo ovo sad brojanje koliko ima delta, koliko omicrona, to je vec cisto izivljavanje.GandalfSivi wrote: ↑29/12/2021 12:45Vise je alarming da nije omicron nego da jeste… Sta god da je, siri se kao sumski pozar. Jucer 320000 slucajeva, za par dana ce biti i dobrih pola miliona (tek prosao bozic, polako), dosta slucajeva se i ne prijavljuje jer svi imaju take home testove, i onda samo preleze dok ne prodje. Znam barem 15 ljudi koji trenutno imaju Covid sto se nikada nije desilo, i samo jedna od tih 15 ljudi ima malo jace simptome (nedovoljno za bolnice, ali ono temperatura zesca ga opalila).Trappist wrote: ↑29/12/2021 11:56 "The CDC significantly reduced its estimate for how prevalent the omicron variant of COVID-19 is in the United States on Tuesday, saying that the new variant was only responsible for 22.5% of new cases in the week that ended Dec. 18, not the alarming 73.2% that it had originally estimated last week. "
- GandalfSivi
#58469 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ako ce “gripa” omicron preuzeti primat od delte, odlicno…Trappist wrote: ↑29/12/2021 12:49Ma ako je tako, odlicno. Kao sto si prije rekao, jebo vise brojeve novozarazenih, to je prestalo imati smisla brojati i objavljivati otkako su vakcinisali puno ljudi. A pogotovo ovo sad brojanje koliko ima delta, koliko omicrona, to je vec cisto izivljavanje.GandalfSivi wrote: ↑29/12/2021 12:45
Vise je alarming da nije omicron nego da jeste… Sta god da je, siri se kao sumski pozar. Jucer 320000 slucajeva, za par dana ce biti i dobrih pola miliona (tek prosao bozic, polako), dosta slucajeva se i ne prijavljuje jer svi imaju take home testove, i onda samo preleze dok ne prodje. Znam barem 15 ljudi koji trenutno imaju Covid sto se nikada nije desilo, i samo jedna od tih 15 ljudi ima malo jace simptome (nedovoljno za bolnice, ali ono temperatura zesca ga opalila).
-
Ali_G
#58470 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Naravno. Evo vidim kolegica bolovala u aprilu, vakcinisana i opet pozitivna. Virus joj je detektovan na kraju ciklusa (38/40) i sad opet 14dana izolacije. Ovo se vise ne moze zaustaviti. Nije nikad ni moglo, al se omikron ne moze ni usporitiGandalfSivi wrote: ↑28/12/2021 17:31Neka testova, testovi su korisni. Mi kada se nalazimo kod nekoga u kuci, na foru odradimo onaj test sto ga sam radis i nadjemo se, sve okay.
Problem je sto postaje besmisleno objavljivati koliko je ljudi zarazeno, panika bez ikakvog razloga. Okay, objavi koliko je ljudi hospitalizovano, koliko je ljudi umrlo, ali pun kurac raje povezuje broj zarazenih sa onim procentom teskih slucajeva koji su bili na pocetku, sto veze s vezom nema…
-
splinter
#58471 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Koji geni je bio targeti?Ali_G wrote: ↑29/12/2021 13:09Naravno. Evo vidim kolegica bolovala u aprilu, vakcinisana i opet pozitivna. Virus joj je detektovan na kraju ciklusa (38/40) i sad opet 14dana izolacije. Ovo se vise ne moze zaustaviti. Nije nikad ni moglo, al se omikron ne moze ni usporitiGandalfSivi wrote: ↑28/12/2021 17:31
Neka testova, testovi su korisni. Mi kada se nalazimo kod nekoga u kuci, na foru odradimo onaj test sto ga sam radis i nadjemo se, sve okay.
Problem je sto postaje besmisleno objavljivati koliko je ljudi zarazeno, panika bez ikakvog razloga. Okay, objavi koliko je ljudi hospitalizovano, koliko je ljudi umrlo, ali pun kurac raje povezuje broj zarazenih sa onim procentom teskih slucajeva koji su bili na pocetku, sto veze s vezom nema…
Ne znam, jedino da probaju revidirati PCR testiranje općenito, uvesti novi standard i smanjiti broj ciklusa. Npr E-gen SARS-CoV-2 iznad 33-34 Ct nije zarazan.
Ili raditi neko kontrolno testiranje sa manjim brojem ciklusa tako da ti ljudi ne moraju u izolaciju. Mada u suštini nema pravila.
- cvrčak_na_hedonizmu
#58472 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovaj, ko odredjuje broj ciklusa i da tih 40 nije malo previse ? Koliko znam, sve preko 33 - 35 je problem i daje dosta lazno pozitivnih.Ali_G wrote: ↑29/12/2021 13:09Naravno. Evo vidim kolegica bolovala u aprilu, vakcinisana i opet pozitivna. Virus joj je detektovan na kraju ciklusa (38/40) i sad opet 14dana izolacije. Ovo se vise ne moze zaustaviti. Nije nikad ni moglo, al se omikron ne moze ni usporitiGandalfSivi wrote: ↑28/12/2021 17:31
Neka testova, testovi su korisni. Mi kada se nalazimo kod nekoga u kuci, na foru odradimo onaj test sto ga sam radis i nadjemo se, sve okay.
Dalje, PCR uopste nije napravljen za dijagnostiku bolesti, valjda postoje simptomi, pregledi i laboratorijski nalazi koji kazu da je neko bolestan ili nije ? Kako medicinsko osoblje i doktori prihvataju ovakve stvari ?
Ps. Poceo i @splinter da se buni, druze, izvini ali.si i ti kriv za cijelu situaciju, jer vidim da je i tebi postalo jasno da nesto nije u redu sa cijelom pricom, a sutis - bas kao i vecina.
-
Ali_G
#58473 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jedini je lijek prekinuti testiranje svakog ko smrca i ima 37.2.splinter wrote: ↑29/12/2021 13:30Koji geni je bio targeti?
Ne znam, jedino da probaju revidirati PCR testiranje općenito, uvesti novi standard i smanjiti broj ciklusa. Npr E-gen SARS-CoV-2 iznad 33-34 Ct nije zarazan.
Ili raditi neko kontrolno testiranje sa manjim brojem ciklusa tako da ti ljudi ne moraju u izolaciju. Mada u suštini nema pravila.
U Cg je za 10 dana sa nekih 200 slucajeva jucer skocilo na 1200
Mislim da ces se sloziti da se ovakva varijanta ne moze ni usporiti ni suzbiti. Ustvari moze da se svi zakljucaju, al to jednostavno nije moguce. Kol’ko god to zvuci paradoksalno mislim da ce zdravstveni radnici biti prvi kojima ce se eventualna izolacija skracivati. Nece imati ko da radi.
A vjerovatni scenarij je da ljudi nece prijavljivat nikakav simptom. Bilo je toga i do sad, al tek bi noglo biti
- nosara
- jeza u ledja
#58475 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U istom tom izvjestaju CDC procjenjuje da je Omicron sada vec na 59% svih slucajeva. To je dobra stvar.GandalfSivi wrote: ↑29/12/2021 12:45Vise je alarming da nije omicron nego da jeste… Sta god da je, siri se kao sumski pozar. Jucer 320000 slucajeva, za par dana ce biti i dobrih pola miliona (tek prosao bozic, polako), dosta slucajeva se i ne prijavljuje jer svi imaju take home testove, i onda samo preleze dok ne prodje. Znam barem 15 ljudi koji trenutno imaju Covid sto se nikada nije desilo, i samo jedna od tih 15 ljudi ima malo jace simptome (nedovoljno za bolnice, ali ono temperatura zesca ga opalila).Trappist wrote: ↑29/12/2021 11:56 "The CDC significantly reduced its estimate for how prevalent the omicron variant of COVID-19 is in the United States on Tuesday, saying that the new variant was only responsible for 22.5% of new cases in the week that ended Dec. 18, not the alarming 73.2% that it had originally estimated last week. "
Amerika je danas dostigla rekord zabiljezenih slucajeva ikad.
Epicentar trenutnih zaraza je - Washington DC