SDA-All about

Hank Paldum

#58776 Re: SDA-All about

Post by Hank Paldum »

statixx wrote: 25/03/2021 13:15
Hank Paldum wrote: 25/03/2021 13:02
Šta je čudno? Evo ja niti sam ostao niti se prodao, pokušao negdje drugo čisto zbog toga iako sam u BiH solidno živio imao sam priliku naći radno mjesto u Njemačkoj.

Eh sada vi što kukate, niste otišli, odlučili ste ostati i to je ok, svako ima pravo da bira gdje će i šta će.
Ostali ste i niste zadovoljni, idući korak bi bio protesti ili peticije, i to se ne dešava. OK, ne morate.
Ako već ne želite to, ne želite otići a niste zadovoljni sa svojim stanjem šta onda činiti ako se ne želite boriti? Jedina opcija je onda se prilagoditi društvu, ako se ljudi prodaju prodajte se i vi, ako se ljudi uvlače u anus uvucite se i vi.
I to ne želite. Imate karakter, ponos, niste takvi.
Jedino sta preostaje je naći posao koji nema veze sa strankom, stelom, uvlačenjem u anus. I to ne valja jer su plate preniske, loš standard.
Pa šta želite onda? Koja je sledeća opcija, šta želite od života?
Nit otići, nit se prilagoditi gdje ste, niti se želite prodati, niti se borite da na pošten način živite. I onda vam drugi krivi.
Imao si solidan posao i ljubav SDA, i opet si napustio domovinu. :-D

Naravno da se treba prilagoditi drustvu, samo prvo da SDA sjase pa da se malo drugima uvlacimo u dupe. :bih:
Opet forsiraš priču da je nekoga stranka otjerala ili da je uopšte otjeran.
Imao drugu opciju, vezanu za moju struku i iskoristio je, onda našao posao koji je bolje plaćen i bolje odgovarao i promjenio radno mjesto.
Sutra da bude nešto u BiH ili u Japanu iskoristit ću i to.
Kukati 26 godinaa kako je SDA za sve kriva dok se ništa ne čini protiv toga rade samo lijene osobe koje traže izgovore za svoje poraze.
foxlife

#58777 Re: SDA-All about

Post by foxlife »

Hank Paldum wrote: 25/03/2021 13:16
foxlife wrote: 25/03/2021 12:54
Hank Paldum wrote: 25/03/2021 12:46
Ako smatraš Bosnu i Hercegovinu vukojebinom zašto si još tamo?
Kako volite izvrtati nesto sto nije receno to je cudo
Vukojebina je tamo gdje si ti zivio ne citava bih
Docepao se asfalta para i pametujes dok te hans postrojava
Ne, vi forsirate rečenicu "Izvući se iz vukojebine" da bi ispalo da narod jedva čeka da ode iz BiH ili da ga je neko otjerao pa se izvukao jer krivite stranke i druge pojave zašto vam je tako kako je. Oni mogu biti možda privremeni krivac ali na vama je kakvu ćete sudbinu krojiti za sebe.
Ako živis u sistemu sa kojim nisi zadovoljan imaš tri opcije.
Prilagoditi se sistemu, boriti se protiv tog sistema, napustiti teritoriju gdje je taj sistem.
Znači za sve si ti lično kriv i niko drugi.

Ne čudi me da neko kome je duhovit naziv "Raja sa biroa" i čeka da ga Biden ili Tito kada ustane iz mrtvih da ga spasi nema pojma kako izgleda radni odnos u svijetu normalnih ali niko nikoga ne postrojava osim u profesionalnoj vojsci i sve što radim za "Hansa" stoji u mom radnom ugovoru, ni više ni manje. Žalosno je da odrasla osoba umjesto da sam radi on ismijava druge što su u radnom odnosu i misli da je obavljanje radne dužnosti što stoji u radnom ugovoru i zašto sam plaćen postrojavanje ali to je taj mentalitet FGRa.
Odgovoran sam za ono sto kazem ne za ono sto ti shvatis

Al evo da ti malo pojasnim
Ti si se izvukao iz neke vukojebine gdje nema semafora gdje je lokalni sda mocnik ubio svaki napredak
Tu dosao do posla i sada se kurcis ovdje
Naravno u selu si postao glavni baja i ne zelis da se to promjeni zato glasas za onog sda mocnika jer u suprotnom ne bi bio primjecen

Jel jasnije?
Ma znam da nije al eto
Hank Paldum

#58778 Re: SDA-All about

Post by Hank Paldum »

joint union wrote: 25/03/2021 13:08
joint union wrote: 25/03/2021 11:54

:skoljka:
Šta je čudno? Evo ja niti sam ostao niti se prodao, pokušao negdje drugo čisto zbog toga iako sam u BiH solidno živio imao sam priliku naći radno mjesto u Njemačkoj.

Eh sada vi što kukate, niste otišli, odlučili ste ostati i to je ok, svako ima pravo da bira gdje će i šta će.
Ostali ste i niste zadovoljni, idući korak bi bio protesti ili peticije, i to se ne dešava. OK, ne morate.
Ako već ne želite to, ne želite otići a niste zadovoljni sa svojim stanjem šta onda činiti ako se ne želite boriti? Jedina opcija je onda se prilagoditi društvu, ako se ljudi prodaju prodajte se i vi, ako se ljudi uvlače u anus uvucite se i vi.
Jedino sta preostaje je naći posao koji nema veze sa strankom, stelom, uvlačenjem u anus. I to ne valja jer su plate preniske, loš standard.
Nit otići, nit se prilagoditi gdje ste, niti se želite prodati, niti se borite da na pošten način živite. I onda vam drugi krivi.
Hanče, ne pravi pitu onaj koji ima, vec ko je naucio.
Tako se i ne prodaje svako, vec samo... znas one sto stoje sa strane ulice kada se vracas sa baustela.
Samo se ti prodaji i uvlaci, dobro ti ide :thumbup:
Čestitam, digao sam vađenje iz konteksta na jedan viši nivo.
To za prodaju je bila samo jedna od više opcija i namjerno si podvukao samo to jer misliš da su svi djeca kao ti i neće vidjeti da sam još naveo primjera.
Ne prodaješ se, OK nisi takav.
Ne napuštaš državu, nisi ti za to.
Nećeš ni protestovati, nisi ni za toga?
Pa za šta si?
foxlife

#58779 Re: SDA-All about

Post by foxlife »

Hank Paldum wrote: 25/03/2021 13:23
statixx wrote: 25/03/2021 13:15

Imao si solidan posao i ljubav SDA, i opet si napustio domovinu. :-D

Naravno da se treba prilagoditi drustvu, samo prvo da SDA sjase pa da se malo drugima uvlacimo u dupe. :bih:
Opet forsiraš priču da je nekoga stranka otjerala ili da je uopšte otjeran.
Imao drugu opciju, vezanu za moju struku i iskoristio je, onda našao posao koji je bolje plaćen i bolje odgovarao i promjenio radno mjesto.
Sutra da bude nešto u BiH ili u Japanu iskoristit ću i to.
Kukati 26 godinaa kako je SDA za sve kriva dok se ništa ne čini protiv toga rade samo lijene osobe koje traže izgovore za svoje poraze.
Cinilo se samo sto su ovi krali na izborima i svasta jos nesto
Kad se skontalo kako efikasno se boriti protiv toga ti dodjes i govoris kako je to djelovanje prodavanje cetnicima i sl
Nemoj se ukopavati vise bakira ti
joint union

#58780 Re: SDA-All about

Post by joint union »

Hank Paldum wrote: 25/03/2021 13:26
joint union wrote: 25/03/2021 13:08

Hanče, ne pravi pitu onaj koji ima, vec ko je naucio.
Tako se i ne prodaje svako, vec samo... znas one sto stoje sa strane ulice kada se vracas sa baustela.
Samo se ti prodaji i uvlaci, dobro ti ide :thumbup:
Čestitam, digao sam vađenje iz konteksta na jedan viši nivo.
To za prodaju je bila samo jedna od više opcija.
Ne prodaješ se, OK nisi takav.
Ne napuštaš državu, nisi ti za to.
Nećeš ni protestovati, nisi ni za toga?
Pa za šta si?
Ne znam ja sta si ti digao ili ne, to ti vidi sam sa sobom.
Nema opcije glasanjem ukinuti SDA sa politicke scene, pa dovesti manje korumpiranije? Pa mijenjati i njih i dovesti opet bolje itd?
Ima tu jos opcija naravno, no ne ocekujem od tebe da ih i spomenes, ne ide ti uz politicku opredijeljenost.

No vidi sam dokle nas je, po tvojim vlastitim rijecima, dovela vladavina ovih koje branis: da se prodamo, da napustimo drzavu ili da izadjemo na ulice (gdje bi naravno tvoja ljubljena SDA ubacila hankove da miniraju proteste, vec vidjeno). Zamisli, ljudi koji jedan narod, koji kao vole, dovedu do imanja samo ove tri opcije, ti branis? Je li te stid?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#58781 Re: SDA-All about

Post by pici »

nemojte mi hanku paldum dirat sad ce mu sleperi doci... :mrgreen:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#58782 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

Vlada FBiH formira novo tijelo za nabavku vakcina nakon posljednjeg fijaska.
Otkud fijasko? Zar nije junac rekao da je to rijeseno? Ili se ni ova komisija nije htjela igrat drzave?
jazzer

#58783 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Kako saznaje Klix.ba, formirano je novo tijelo koje će biti zaduženo za pregovore o nabavci vakcina, a zadatak im je uspostaviti i kontakte sa stranim diplomatama kako bi se pokušao iskoristiti i njihov potencijal s ciljem kupovine vakcina.
25.03.2021. oni formirali novo tijelo za nabavku vakcina. Staro, naravno, nije uradilo nista kao sto nece ni ovo.
Novu radnu grupu čine premijer Fadil Novalić, ministar zdravstva Vjekoslav Mandić, ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar.
E ako Edita Djapo ne nabavi vakcine ja ne znam ko ce. :lol:
JThomas

#58784 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

istina uljepšana kao edita đapo u avazu...
DonieBrasco

#58785 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

Afera "Vakcine" ce biti afera svih afera !
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#58786 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

Image
:izet:

Ceka se da zakljuce ugovor samo jos
Last edited by izvrsni direktor on 25/03/2021 14:22, edited 1 time in total.
Hakiz

#58787 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

SDA je sa partnerima HDZ i SNSD ne za tužbe nego za...

Njihovih 30 godina sada dolazi na naplatu. Ne samo krađa i siromašenje države i građana nego i uništavanje znanja kao kriterija. Pa sad njihovi glupani treba da upravljaju krizom.

Monstrumi. Ako su vjernici, pakao i džehennem su im garantovani.
hillbill

#58788 Re: SDA-All about

Post by hillbill »

jazzer wrote: 25/03/2021 14:12
Kako saznaje Klix.ba, formirano je novo tijelo koje će biti zaduženo za pregovore o nabavci vakcina, a zadatak im je uspostaviti i kontakte sa stranim diplomatama kako bi se pokušao iskoristiti i njihov potencijal s ciljem kupovine vakcina.
25.03.2021. oni formirali novo tijelo za nabavku vakcina. Staro, naravno, nije uradilo nista kao sto nece ni ovo.
Novu radnu grupu čine premijer Fadil Novalić, ministar zdravstva Vjekoslav Mandić, ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar.
E ako Edita Djapo ne nabavi vakcine ja ne znam ko ce. :lol:
aaaaa Bisera sa svojim 30ogodisnjim diplomatskim vezma ...nista.......jel moguceeeeeee
drndalo

#58789 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

spreca wrote: 25/03/2021 10:43
statixx wrote: 25/03/2021 10:29
pepeljara wrote: 25/03/2021 10:03 I sta kaze SDA vodja, ne kasnimo u vakcinisanju sa regijom :)

Meme godine :)
Privredna komora Srbije nudi 10.000 vakcina za privrednike iz regiona :bih:

https://www.slobodnaevropa.org/a/31167497.html
Nek ih zabije sebi u shupak,istice im rok ,neznaju kuda sa njima pa daj da izigravamo svjetske humanitarce,ljigavi Pickousti
Cak i takve picouste su 10.000x bolje od ridjobradovih...
Bosanski_kralj

#58790 Re: SDA-All about

Post by Bosanski_kralj »

Al su se aktivirali ovi botovi SDA. Ne može ni jedna vijest na portalima proći, a da njihovi komentari ne dominiraju i uvijek se radi o istim lažnim profilima. Botovske jedinice su aktivirane i pojačane, samo da se to SDA-u ne bi obilo o glavu. Normalnim ljudima je mučno sve to što rade.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#58791 Re: SDA-All about

Post by pici »

Na današnjoj sjednici Vlade Federacije BiH je, između ostalog, raspravljano o posljednjem fijasku u vezi s nabavkom vakcina protiv koronavirusa za ovaj bh. entitet, ali i budućim akcijama.

tenderskosadaklijska bando opet postarom... dze asim da sredi to...
GRAĐANI ZAINTERESIRANI
Srbija počela masovno vakcinisati građane iz BiH: Koja je procedura i do kada će trajati
Hvala Srbiji na ovome a "nasHe" popiskim i pokakim od do...
putokaz1

#58792 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

SdA je pokazala da je jaca od Trojke
MUNAFIK

#58793 Re: SDA-All about

Post by MUNAFIK »

putokaz1 wrote: 25/03/2021 15:11 SdA je pokazala da je jaca od Trojke
Slazem se SDA je nedostižna u kriminalu, kupovanju i završavanju ljudi, ucjenjivanju i generalno najbolji su u završavanju svega osim stvari za građane i narod.
spreca

#58794 Re: SDA-All about

Post by spreca »

drndalo wrote: 25/03/2021 14:30
statixx wrote: 25/03/2021 10:29

Privredna komora Srbije nudi 10.000 vakcina za privrednike iz regiona :bih:

https://www.slobodnaevropa.org/a/31167497.html
Nek ih zabije sebi u shupak,istice im rok ,neznaju kuda sa njima pa daj da izigravamo svjetske humanitarce,ljigavi Pickousti
Eno fino pise da je ovo masovno vakcinisanje Bosanaca,Makedonaca i Crnogoraca zato sto im u ponedeljak izlazi rok trajanja,kurku bi dobili ista da nije tako,a ovako ce sebi napraviti dobru reklamu.Naravno da je bolje ista nego nista, ali ovo je ajde da se ne baca, :mrgreen:
jazzer

#58795 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Koliki je rok upotrebe tim vakcinama za COVID pa zure da vakcinisu da ne bi propale?
dembele

#58796 Re: SDA-All about

Post by dembele »

Za to vrijeme Fadil pravi neke nove komisije za nabavku vakcina, Riđobradi prati trend umrlih u odnosu na Hrvatsku i Austriju dok smo se prema Džaferoviću već vakcinisali a da nismo ni svjesni toga. Made in SDA.
spreca

#58797 Re: SDA-All about

Post by spreca »

jazzer wrote: 25/03/2021 15:27 Koliki je rok upotrebe tim vakcinama za COVID pa zure da vakcinisu da ne bi propale?
29mart Astra zeneca u srbiji
drndalo

#58798 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

spreca wrote: 25/03/2021 15:24

Eno fino pise da je ovo masovno vakcinisanje Bosanaca,Makedonaca i Crnogoraca zato sto im u ponedeljak izlazi rok trajanja,kurku bi dobili ista da nije tako,a ovako ce sebi napraviti dobru reklamu.Naravno da je bolje ista nego nista, ali ovo je ajde da se ne baca, :mrgreen:
Ja i? Sta si time negirao? Da ridjobradi nije uspio sa onolikom strankom kupiti ni 1 kom. mimo ovih mrvica od kovaxa sto dodje...?

Ovo ti je ona stara narodna, da je u drustvu coravih i onaj sa jednim okom Kralj...

Dje su te Biserine iz Indije koje je lako kupiti? Zapele u prevodu ?
spreca

#58799 Re: SDA-All about

Post by spreca »

drndalo wrote: 25/03/2021 15:41
Ja i? Sta si time negirao? Da ridjobradi nije uspio sa onolikom strankom kupiti ni 1 kom. mimo ovih mrvica od kovaxa sto dodje...?

Ovo ti je ona stara narodna, da je u drustvu coravih i onaj sa jednim okom Kralj...

Dje su te Biserine iz Indije koje je lako kupiti? Zapele u prevodu ?
Jebes i Bakira i SDA ,pricamo o sadaka vakcinama,ovo me podsjeti na ona vremena iz bivse Yuge,oni pijacari i nakupci sto su prodavali voce i povrce ,pa bi na kraj dana kad se saberu oni sto prose davali im na pola truhlo voce i povrce,znali su da nece moci sve prodati ali nisu davali sirotinji dok je bilo koliko toliko za upotrebu ,nego sacekaju da pocne budjaviti pa onda dijele sadaku :lol:
Styling

#58800 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Preracunali se. Kontali da ce se njihov narod vakcinisati, kad tamo, a ono puskom ne mogu natjerati narod da se vakcinise. Bilo je daj sta das. Vakcinisi sirom balkana ko hoce samo da ne propadnu.
Post Reply