Opet forsiraš priču da je nekoga stranka otjerala ili da je uopšte otjeran.statixx wrote: ↑25/03/2021 13:15Imao si solidan posao i ljubav SDA, i opet si napustio domovinu.Hank Paldum wrote: ↑25/03/2021 13:02
Šta je čudno? Evo ja niti sam ostao niti se prodao, pokušao negdje drugo čisto zbog toga iako sam u BiH solidno živio imao sam priliku naći radno mjesto u Njemačkoj.
Eh sada vi što kukate, niste otišli, odlučili ste ostati i to je ok, svako ima pravo da bira gdje će i šta će.
Ostali ste i niste zadovoljni, idući korak bi bio protesti ili peticije, i to se ne dešava. OK, ne morate.
Ako već ne želite to, ne želite otići a niste zadovoljni sa svojim stanjem šta onda činiti ako se ne želite boriti? Jedina opcija je onda se prilagoditi društvu, ako se ljudi prodaju prodajte se i vi, ako se ljudi uvlače u anus uvucite se i vi.
I to ne želite. Imate karakter, ponos, niste takvi.
Jedino sta preostaje je naći posao koji nema veze sa strankom, stelom, uvlačenjem u anus. I to ne valja jer su plate preniske, loš standard.
Pa šta želite onda? Koja je sledeća opcija, šta želite od života?
Nit otići, nit se prilagoditi gdje ste, niti se želite prodati, niti se borite da na pošten način živite. I onda vam drugi krivi.![]()
Naravno da se treba prilagoditi drustvu, samo prvo da SDA sjase pa da se malo drugima uvlacimo u dupe.![]()
Imao drugu opciju, vezanu za moju struku i iskoristio je, onda našao posao koji je bolje plaćen i bolje odgovarao i promjenio radno mjesto.
Sutra da bude nešto u BiH ili u Japanu iskoristit ću i to.
Kukati 26 godinaa kako je SDA za sve kriva dok se ništa ne čini protiv toga rade samo lijene osobe koje traže izgovore za svoje poraze.