Bitcoin & crypto svijet
Moderator: anex
-
handžar88
#5876 Re: Bitcoins
Hvala.. koju bi mi berzu preporucio?
- Rene Higuita
#5877 Re: Bitcoins
Evo pogledaj, otvorili smo temu o kupovini iz BiHhandžar88 wrote:Hvala.. koju bi mi berzu preporucio?
kako-kupiti-kripto-valutu-iz-bih-t149176.html
- Dozer
#5879 Re: Bitcoins
Moze na EXMO (s tim da im je verifikacija odron. Mene nisu verifikovali jos, ni nakon 1,5 mjesec).handžar88 wrote:Postoji li mogucnost da uzmem riple preko skrilla?
Na BINANCE ne mozes nikako s kesom, na bilo koji nacin.
NaIQoption mozes karticom, Skrill i Neteller (ovo je trading, ne exchange paltforma).
Na BitFinex-u i BitRexu nas ne primaju jer nismo u AML/KYC sistemu. Bar se ja nisam tamo uspio verifikovati jer nema BiH u listi zemalja koje porzavaju. Registracija ide, ali verifikacija ne, tako da nije moguce ni uraditi depozit.
Daj i kakav link na to ba. Uvijek zalijepi i link.512MB wrote:Cito sam dva scenaria, ako Visa uvede Ripple ide cjena XRPa na 250$, ako Mastercard uvede onda 300$. A kolko znam obadvije kompanije su napravile research team da ispitaju isplativost Rippla za njih.
- 512MB
- Dozer
#5881 Re: Bitcoins
Ma jeste ba, ali je uvijek dobro podijeliti i link, pa da se svako moze uvjeriti i sam procijeniti. Onda niko kasnije ne moze reci "A sto me zajeba onaj 512" 
Btw, lijepa kalkulacija i moguca projekcija. I ovo je upravo ono sto sam ja gvorio za Ripple i XRP jos u decembru - to je tehnologija koja je vezana za postojeci finansijski sektor svijeta.
Ako ta tehnologija bude prihvacena, a s obzirom na trenutne trendove vrlo je moguce da hoce, to bi znacilo da XRP za godinu-dvije moze skociti i na 500+ $.
U ovoj projekciji su uzete samo Visa i Master card transakcije, i one su XRP projicirale na vrijednost od preko 300$.
Medjutim, postoje jos stotine banaka koje rade tzv. WireTransfer, postoje servisi poput MoneyGrama i WesternUniona, zatim online banke poput PayPala, MoneyPola, Payeer-a, itd.itd.itd.
Svi oni trenutno koriste neke od postojecih tehnologija za prebacivanje love iz tacke A u tacku B, a SVE te tehnologije su u ovom momentu drasticno skuplje i sporije od onoga sto im svima vec sada nudi Ripple tehnologija.
Ne treba biti ni ekonomista ni finansijski expert da bi se vec sada mogla predvijdjeti buducnost Ripple-a i XRP-a.
Potpuno laicki, da svi ovdje mogu razumjeti sta govorim, zapitajte se samo ovo - Da li ce svaka finansijska institucija ili firma prihvatiti novu tehnologiju koja je:
1. Jeftinija za njih, sto njima ostavlja puno vise prostora za zaradu cak i na nizim provizijama
2. Brza od postojece, sto im omogucava zadovoljstvo klijenata, a samim tim i povjerenje klijenata, sto onda vodi povecanju broja klijenata, a samim tim i vecem profitu.
3. Sigurnija od postojece, sto se direktno moze vezati na tacku 2., sa istim rezultatima.
Kada se ovo ovako sagleda, a pogotovo ako bi Visa preuzela ovu tehnologiju, sta mislite - da li bi uskoro mogla nastati opsta trka ko ce prije uvesti Ripple?
Samim tim, sta mislite koliko bi uskoro XRP mogao vrijediti (a pod "uskoro" mislim za najdalje godinu dana)?
Btw, lijepa kalkulacija i moguca projekcija. I ovo je upravo ono sto sam ja gvorio za Ripple i XRP jos u decembru - to je tehnologija koja je vezana za postojeci finansijski sektor svijeta.
Ako ta tehnologija bude prihvacena, a s obzirom na trenutne trendove vrlo je moguce da hoce, to bi znacilo da XRP za godinu-dvije moze skociti i na 500+ $.
U ovoj projekciji su uzete samo Visa i Master card transakcije, i one su XRP projicirale na vrijednost od preko 300$.
Medjutim, postoje jos stotine banaka koje rade tzv. WireTransfer, postoje servisi poput MoneyGrama i WesternUniona, zatim online banke poput PayPala, MoneyPola, Payeer-a, itd.itd.itd.
Svi oni trenutno koriste neke od postojecih tehnologija za prebacivanje love iz tacke A u tacku B, a SVE te tehnologije su u ovom momentu drasticno skuplje i sporije od onoga sto im svima vec sada nudi Ripple tehnologija.
Ne treba biti ni ekonomista ni finansijski expert da bi se vec sada mogla predvijdjeti buducnost Ripple-a i XRP-a.
Potpuno laicki, da svi ovdje mogu razumjeti sta govorim, zapitajte se samo ovo - Da li ce svaka finansijska institucija ili firma prihvatiti novu tehnologiju koja je:
1. Jeftinija za njih, sto njima ostavlja puno vise prostora za zaradu cak i na nizim provizijama
2. Brza od postojece, sto im omogucava zadovoljstvo klijenata, a samim tim i povjerenje klijenata, sto onda vodi povecanju broja klijenata, a samim tim i vecem profitu.
3. Sigurnija od postojece, sto se direktno moze vezati na tacku 2., sa istim rezultatima.
Kada se ovo ovako sagleda, a pogotovo ako bi Visa preuzela ovu tehnologiju, sta mislite - da li bi uskoro mogla nastati opsta trka ko ce prije uvesti Ripple?
Samim tim, sta mislite koliko bi uskoro XRP mogao vrijediti (a pod "uskoro" mislim za najdalje godinu dana)?
Last edited by Dozer on 10/02/2018 21:20, edited 1 time in total.
- phillie
#5882 Re: Bitcoins
@Dozer
Na Exmi ne moze skrill... moze netteller, advcash i jos neki, ali skrill ne.
- Rene Higuita
#5883 Re: Bitcoins
Pogled na crypto trziste za 2018, placen magazin, radjen od strane Fundstrat organizacije:
https://ufile.io/gfdl0
https://ufile.io/gfdl0
- Rene Higuita
#5884 Re: Bitcoins
Cryptos magazine za 02/2018:
https://ufile.io/cr9fg
https://ufile.io/cr9fg
- Dozer
#5885 Re: Bitcoins
Ja bih se zakleo da mi je bio u opcijama za depozit... Sad vidim da ga nema...phillie wrote:@Dozer
- phillie
#5886 Re: Bitcoins
Tako su mene "navukli" upravo sa skrilom kao withdraw opcijom...jos se nisam bio ni registrovao i gledajuci po stranici, vidim skrill kao opciju. Registujem se, potjeram verifikaciju i zavrsim...doslo vrijeme za povlacenje novca, i ja na opcije, kad prc (a nije kinaDozer wrote:Ja bih se zakleo da mi je bio u opcijama za depozit... Sad vidim da ga nema...phillie wrote:@Dozer
- HowForWhom
#5887 Re: Bitcoins
Rekoh vam jaPitar_na_motoru wrote:e pazarih i ja ponovo, sad ide opet dole
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5888 Re: Bitcoins
Hodlaj makar slamu jeo!Pitar_na_motoru wrote:Rekoh vam jaPitar_na_motoru wrote:e pazarih i ja ponovo, sad ide opet dole![]()
- Dozer
#5889 Re: Bitcoins
Nista ovo. Ovo je sad dio rasta.
Up 20%, down 10%, Up 15%, down 8%, itd.
- phillie
#5890 Re: Bitcoins
Kickcoina kupljen na 920 (sad su na 650), dal da se to rasproda i kupi xrp? Pitam za prijateljaDozer wrote:Nista ovo. Ovo je sad dio rasta.
- Dozer
#5891 Re: Bitcoins
Odgovoricu ovako - ja imam XLM-a i ADA, ali su mi trenutno u minusu nekih 20-ak %. ADA cu ostaviti, a cekam XLM da jos malo naraste, pa cu ga razduziti i uzeti jos XRP-a.
To je ono sto cu ja, a ti odluci sebi sta ces
Tj. neka prijatelj odluci sam

Tj. neka prijatelj odluci sam
- 512MB
#5892 Re: Bitcoins
Ljudovi, zaboravite gledat svaki po sata na kurs, kurs svakako ide cik cak, kako ono kazu prvo moras cucnut da bi skocio 
- phillie
#5893 Re: Bitcoins
Ma obicno kick ima nekih ludih skokova jednom-dvaput mjesecno (doduse u 2017-oj), pa nadam se da bi moglo i to uslijediti...i da nece jos xrp otici previsoko.
- HowForWhom
#5894 Re: Bitcoins
Za godinu - dvije cemo vidjetTomahawk11 wrote:Hodlaj makar slamu jeo!Pitar_na_motoru wrote:Rekoh vam jaPitar_na_motoru wrote:e pazarih i ja ponovo, sad ide opet dole![]()
![]()
Do tad samo punim
Javim vam opet kad budem htio kupiti jer je pad opet neminovan
- 512MB
#5895 Re: Bitcoins
Naravno moze se i tako, buy high sell low, jel to pametno eeh neznam bas.phillie wrote:Kickcoina kupljen na 920 (sad su na 650), dal da se to rasproda i kupi xrp? Pitam za prijateljaDozer wrote:Nista ovo. Ovo je sad dio rasta.
Up 20%, down 10%, Up 15%, down 8%, itd.![]()
![]()
- Dozer
#5896 Re: Bitcoins
Nije pametno na tolikom padu, logicno. Neka saceka da jos malo naraste, bar da dobaci do -10 ak %...
S druge strane, koliko je los u parama sad? Nemam pojma koliko je kostao taj Kickcoin pri kupovini, tj. koliko je placen u lovi.
S druge strane, koliko je los u parama sad? Nemam pojma koliko je kostao taj Kickcoin pri kupovini, tj. koliko je placen u lovi.
- phillie
#5897 Re: Bitcoins
Ma nisu veliki novci, sad mi je vrijednost kick-a malo preko 100 dolara. Kao sto rekoh, cekao bih neki kick skok, pa bih onda isao u prodaju i da pokiselim xrp na duzi period.
- Dozer
#5898 Re: Bitcoins
Sto ce reci da si ga kupio za oko 150, i da bi sad za to mogao uzeti oko 100 kom. XRP-a.
Dilema:
Prodati taj KC za 100$ i uzeti sad oko 100 XRP-a, ili cekati da taj KC eventualno skoci i uzeti manje od 100 XRP-a ako eventualno jos naraste

Dilema:
Prodati taj KC za 100$ i uzeti sad oko 100 XRP-a, ili cekati da taj KC eventualno skoci i uzeti manje od 100 XRP-a ako eventualno jos naraste
-
mirza1h
#5899 Re: Bitcoins
Po meni je bolji XLM od XRP-a. Nije džabe Jed McCaleb napustio Ripple i osnovo Stellar. Imaju manji supply, sličan koncept XRP-a, neprofitna su organizacija za razliku od Rippla.Dozer wrote:Odgovoricu ovako - ja imam XLM-a i ADA, ali su mi trenutno u minusu nekih 20-ak %. ADA cu ostaviti, a cekam XLM da jos malo naraste, pa cu ga razduziti i uzeti jos XRP-a.
Tj. neka prijatelj odluci sam![]()
- Dozer
#5900 Re: Bitcoins
Upravo ih malo i handri to sto su "neprofitni". Ipak je profit ono sto pokrece svijet, zar ne?
Profitna orijentisanost je takodjer jedna od garancija stakeholderima da ce firma ici naprijed i povecavati svoju vrijednost.
A svi mi koji imamo neki coin i ulozili smo u njega, na neki nacin smo stakeholderi te kompanije.
A cilj svakog stakeholdera je - profit.
Nisam pretjerano istrazivao XLM, a uzeo sam ga nesto malo upravo radi slicnosti s XRP-om, medjutim logicno pitanje koje mi je automatski doslo nakon sto sam vidio to da su "neprofitni" je bilo - sta im je onda cilj?
Kompanija, bilo koja i bilo kakva, osniva se s osnovnim ciljem stvaranja nove vrijednosti koja ce donijeti profit.
Ako si neprofitan, sta ti je onda cilj?
A, ako se pogleda Stellar, ja bas i ne vidim da su neprofitni. Kako mogu biti neprofitni kada su kao i svi ostali coini izlistani na berzama?
P.S. XRP ke upravo za minut pao sa 0,99 na 0,37
Profitna orijentisanost je takodjer jedna od garancija stakeholderima da ce firma ici naprijed i povecavati svoju vrijednost.
A svi mi koji imamo neki coin i ulozili smo u njega, na neki nacin smo stakeholderi te kompanije.
A cilj svakog stakeholdera je - profit.
Nisam pretjerano istrazivao XLM, a uzeo sam ga nesto malo upravo radi slicnosti s XRP-om, medjutim logicno pitanje koje mi je automatski doslo nakon sto sam vidio to da su "neprofitni" je bilo - sta im je onda cilj?
Kompanija, bilo koja i bilo kakva, osniva se s osnovnim ciljem stvaranja nove vrijednosti koja ce donijeti profit.
Ako si neprofitan, sta ti je onda cilj?
A, ako se pogleda Stellar, ja bas i ne vidim da su neprofitni. Kako mogu biti neprofitni kada su kao i svi ostali coini izlistani na berzama?
P.S. XRP ke upravo za minut pao sa 0,99 na 0,37