Ne pamtim da je obuća bila nekvalitetnija i a skuplja. Izgleda da je najbitnije nabiti cijenu i to će prolaziti.
Automobilizam - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- nepass1
#58552 Re: Automobilizam - All about
Neki dan test kia sportage, awd, ono testira odziv ekrana,kako brzo zumira navigaciju. Na onom djelu u sredini gdje je mjenjac kritikuje sto nije sve u mekanoj oblogi vec pola pola.
Jarane ne moras u kamenolom al odvuci auto u kakvo blato, sumski put, probaj taj awd, reci nesta o tome
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#58553 Re: Automobilizam - All about
Najkorisnija stvar od mnogih tih novotarija, i treba to gledati.nepass1 wrote: ↑01/04/2024 21:28Pa samo po yt uzmes testove gledati. Prvo ima li android car i apple play ili kako vec.
Ili smatras da je bolje kablom tel spajat pa kupit nosac da ga kacas u vidokrug, ili mozda fm transmiter u "upaljac" ustekat
- nepass1
#58554 Re: Automobilizam - All about
Sto ce mi telefon spojen u autu? Ako svalerka posalje poruku da i zena cuje
Navigacija? Sto cu dva puta godisnje izaci van BiH pa ce mi trebati? Muzika? Pa nije mi 15g
Navigacija? Sto cu dva puta godisnje izaci van BiH pa ce mi trebati? Muzika? Pa nije mi 15g
-
izvrsni direktor
#58555 Re: Automobilizam - All about
Takoe, a i biceps jacas volanom bez serva
- Qler
#58556 Re: Automobilizam - All about
Vala android auto je super stvar. Ja planiram da odradim upgrade ima dobra opcija za mercedesa da se ugradi, da sve ostane fabricki, nikakve preinake nista se ne mijenja na autu da se vidi, niti kakve trajne prepravke se rade.
-
Karikaturist
#58557 Re: Automobilizam - All about
Ljudi testiraju ono sto vecinu interesuju. A vecinu vise zanima kakva je navigacija nego pogon.
Jura zna cesto tako otisnuti se u bespuca sume, krivine ili snijega..
Jura zna cesto tako otisnuti se u bespuca sume, krivine ili snijega..
- nepass1
#58558 Re: Automobilizam - All about
Ma jes super, moze se to spomenuti. Ali ne kupujes auto na osnovu toga ima li android auto ili ne
Bukvalno ni jednu recenziju nisam cuo ima auto dvozonsku klimu. Ali kazu mozes klimu preko displeja namjestati.
- beco
#58559 Re: Automobilizam - All about
Auta realno kao auta su zadnjih 15 godina nazodovala. Nekad smo imali moćne motore velike snage i zapremine sad je sve ekologiji prilagođena i zato većinski idu 3 cilindra isprdci i hibridi. Kolko god se neko ložio na hibride činjenica je da su preteški, većinski slabi i jako finansijski upitni za dugotrajnu eksploataciju.
Incar tehnologija jeste napredovala i sistemi pasivne sigurnosti. Međutim većina ti sistema nikad neće biti na nivou trenutnih mobitela. Onda prave progres radi progresa tipa tipke na dodir, interfejsi klime na ekranu...
EV jesu napredak realno čisto zbog dostupnosti snage i kontrole iste.
Incar tehnologija jeste napredovala i sistemi pasivne sigurnosti. Međutim većina ti sistema nikad neće biti na nivou trenutnih mobitela. Onda prave progres radi progresa tipa tipke na dodir, interfejsi klime na ekranu...
EV jesu napredak realno čisto zbog dostupnosti snage i kontrole iste.
-
Seawolf
#58560 Re: Automobilizam - All about
Iskreno govoreći, ovi modeli proizvođača Hanwag, Meindl i Bestard, što ih kupujem od 2009-e, nisu u ovih 15 godina izgubili nimalo na kvalitetu.
Razlika je jedino što većina Hanwag modela kakve kupujem se prije proizvodila u Slovačkoj, a sad se proizvode u Bosni i Hercegovini. Meindl i Bestard su i dalje isključivo njemačka, odnosno španjolska proizvodnja, respektivno.
A cijene svih tih modela obuće koje kupujem su u ovih 15 godina, naravno, povećane, ali znatno manje nego što su povećane cijene nekih drugih stvari, recimo hrane.
Prije mi je trebalo 4 mjeseca da pojedem hrane koliko košta jedan par Meindl cipela.
Sada pojedem hrane u vrijednosti jednog para Meindl cipela za dva i po mjeseca.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#58561 Re: Automobilizam - All about
Moj favorit je Haix..proizveden bilo gdjeSeawolf wrote: ↑02/04/2024 11:47Iskreno govoreći, ovi modeli proizvođača Hanwag, Meindl i Bestard, što ih kupujem od 2009-e, nisu u ovih 15 godina izgubili nimalo na kvalitetu.
Razlika je jedino što većina Hanwag modela kakve kupujem se prije proizvodila u Slovačkoj, a sad se proizvode u Bosni i Hercegovini. Meindl i Bestard su i dalje isključivo njemačka, odnosno španjolska proizvodnja, respektivno.
A cijene svih tih modela obuće koje kupujem su u ovih 15 godina, naravno, povećane, ali znatno manje nego što su povećane cijene nekih drugih stvari, recimo hrane.
Prije mi je trebalo 4 mjeseca da pojedem hrane koliko košta jedan par Meindl cipela.
Sada pojedem hrane u vrijednosti jednog para Meindl cipela za dva i po mjeseca.
- konektovan
#58562 Re: Automobilizam - All about
Sve je bitno...
Jucer gledam Juru na testu one nussan arie,..i covjek je testirao svasta nesto,.ali najvece razocarenje kamere, displej..u 2024, jer su losije od konkurencije. To se sad najvis gleda, pixeli..rezolucija..
- kravamuzara
#58563 Re: Automobilizam - All about
Nesto tu ne stima, ili ne jedes nikako, ili zivis na tajlandu, ili kupujes fejk meindl
Ne znam da mogu mjesec citav jesti za cijenu para.
-
Seawolf
#58564 Re: Automobilizam - All about
Prema ovome kako si ti napisao, ispada da je fejk Meindl skuplji od pravog.kravamuzara wrote: ↑02/04/2024 11:59Nesto tu ne stima, ili ne jedes nikako, ili zivis na tajlandu, ili kupujes fejk meindl![]()
Ne znam da mogu mjesec citav jesti za cijenu para.
Računica koju sam naveo, odnosi se isključivo na hranu koju pojedem, a kupljena je u samoposluzi i na pijaci.
Ono što pojedem u restoranu i iz dostave, nije u toj računici.
- ElRe
#58565 Re: Automobilizam - All about
Ok, vjerujem da outdoor i sl obuća i odjeća zadržala kvalite. Jedino je Columbia osjetno pala u kvaliteti.
Ja sam mislio na Puma, Adidas, Tommy Hilfiger...
- kravamuzara
#58566 Re: Automobilizam - All about
Znao sam da nesto nije uredu sa racunicom
Kako god malo ti na hranu ide.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- ElRe
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#58571 Re: Automobilizam - All about
Nešto me interesuje:
Imali smo prije par sedmica diskusiju da je Golf 2 zapravio bio relativno rijedak auto na bh. cestama prije rata.
Ipak, poznat je po svojoj ulozi u ratu, a naročito kasnije je ušao u istoriju kao najčešće vozilo na našim putevima, ikada.
Otkuda su došli onda ti Golfovi kod nas? Šverc ukradenih Golfova iz TAS-a, koji bi preko Srba opet završili i u drugim krajevima zemlje, ili masovni uvoz?
Imali smo prije par sedmica diskusiju da je Golf 2 zapravio bio relativno rijedak auto na bh. cestama prije rata.
Ipak, poznat je po svojoj ulozi u ratu, a naročito kasnije je ušao u istoriju kao najčešće vozilo na našim putevima, ikada.
Otkuda su došli onda ti Golfovi kod nas? Šverc ukradenih Golfova iz TAS-a, koji bi preko Srba opet završili i u drugim krajevima zemlje, ili masovni uvoz?
- hopi
#58572 Re: Automobilizam - All about
Ma uvoz, taman je eto u tim poslijeratnim godinama golf bio star nekih 10 godina, mjera za uvesti, cijena u njemačkoj već opala bila, a još uvijek nije prestar, plus si ga mogao nakon par godina prodati bez da izgubiš išta na njemu (bez šale).
A i vjeotvatno je to bio maksimum za većinu sto mogu dobaciti da kupe neki auto, i eto ti dobitne kombinacije zašto ih je toliko bilo.
A i vjeotvatno je to bio maksimum za većinu sto mogu dobaciti da kupe neki auto, i eto ti dobitne kombinacije zašto ih je toliko bilo.
- konektovan
#58573 Re: Automobilizam - All about
Masovni uvoz,..sehohari wrote: ↑02/04/2024 19:38 Nešto me interesuje:
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#58574 Re: Automobilizam - All about
Poslije rata je masovno uvozen.sehohari wrote: ↑02/04/2024 19:38 Nešto me interesuje:
U tim godinama je bio jako puno auta za pristojan novac u onoj neimastini.
To ti objasnjava cinjenicu da je trojka puno rjedja.
Nismo imali para za nju kad je bila nova (kao i za sva auta koja su u drugoj polovici devedesetih bila nova), a kad se iole stalo na noge-pocetkom milenija, tad je vec doslo vrijeme za cetvorku.
-
izvrsni direktor
#58575 Re: Automobilizam - All about
Pa to je ono sto i nasi forumasi ovdje cesto znaju reci, azijska nakaza nudi vise opreme nego precijenjeno evropsko smeće...a ta oprema je upravo takvu kakvu je jura opisuje, tj beskorisna vecinomkonektovan wrote: ↑02/04/2024 11:58Sve je bitno...![]()
Jucer gledam Juru na testu one nussan arie,..i covjek je testirao svasta nesto,.ali najvece razocarenje kamere, displej..u 2024, jer su losije od konkurencije. To se sad najvis gleda, pixeli..rezolucija..![]()