madner wrote:Dakle klasicni Faktor pristup gdje imamo predstavljanje jedne strane kao cinjenice. Samo je smjesno koliko je iteracija kritika proslo. Gdje stav od juce nije nuzno vezan za danas.
čovjek dao intervju za faktor. nije faktor to smislio, kao što znaju, već je čovjek to izjavio. ako je laž ili ako su njegove riječi izvrnute ili ako nije uopće pričao sa faktorom, zašto ne demantira. ništa se ne predstavlja kao činjenica, već se citiraju njegove riječi. druga strana šuti i ne reagira na istupe i prijetnje zornića, koji će po svemu sudeći i ići na dokazivanje svega putem suda. da li je uredu donositi zaključke ako druga strana šuti i ne komentira? naravno da jeste. sve do trenutka dok druga strana ne iznese svoju verziju priče.
Da se podsjetimo kako to izgleda kod naseg dezurnog drota:
Prije smjene: Trazi se ultimativna smjena Zornica, bez postivanja pravne procedure. Ovo bi znacilo da isti ima razlog za tuzbu. Kritika je ovdje da se ne reaguje dovoljno brzo.
ne smjena, već da leti sa noge na nogu. citiram kifline riječi, nakon saznanja, "odmah da leti, ako je istina"...
Nakon smjene sa pozicije direktora: Kritika je sada da ce isti otici na drugu poziciju u Toplanama. Spinuje se da ce ta ista pozicija biti uticajnija od direktorske.
priču prvi u eter pustio imenom i prezimenom, damir nikšić. sada je za vas i on spin majstor, faktoriziran, jer više nije u sdpu. za očekivati sve to.
Nakon raskida ugovora: Citira se pogodjeni sa recenicom da ce tuziti. To sto ce tuziti se predstavlja kao problem. Nije tacno jasno zasto ako se pogleda stav 1, gdje uspjesna tuzba nije bila problem.
čovjek kaže da mu je trenutni direktor rekao da je u pitanju politički pritisak. nadovezuje se da to dolazi od strane naše stranke, jer je logično da ga je isti pitao tko vrši pritisak, na što mu je trenutni direktor rekao da je to naša stranka, u najvećoj mjeri.
čovjek izjavio, postoji pisani trag, materijalni dokaz i ti sada izvrćeš da sam ja nešto izmislio, da je to moj lični stav i da ja to predstavljam kao činjenicu.
https://faktor.ba/vijest/zornic-urucen- ... edom/57616
čitaj prijatelju.
I naravno licni stav se predstavlja kao cinjenica, SDP pakuje Zornicu zbog NSa. Pa to nije minus za NS, nego plus, ako je istina. Nece njeni glasaci reci, oni su se zauzeli za smjenu osudjenog ratnog zlocinca, necu vise za njih glasati.
unaprijed se izvinjavam, ali pišeš gluposti. kada zornić dobije sudsku presudu, pa kada mu se bude moralo isplatiti odrežena novčana suma, a advokati procjenjuju oko 200 i nešto hiljada ili koliko već, pa kada ga se bude moralo vratiti za direktora, ako i to bude tražio, i kada krene opravdani svojevrsni atak javnosti na sdp, oni će samo hladno reći da je naša stranka ta koja je vršila pritisak da mu se da otkaz. oni su mu bajgi ponudili radno mjesto, čovjek prihvatio i tako riješili problem, ali je naša stranka pritiskala da se čovjek otpusti, mi ga zbog mira u kući otpustili i oni su naravno krivci za sve i njih otpužujte i napadajte.