SDP

malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#58476 Re: SDP

Post by malakh »

Control panel wrote:Zornic dobio otkaz.

https://www.klix.ba/clanak/191104044
i već najavio tužbu protiv toplana i protiv vlade kantona sarajevo i naravno, zorniću rečeno da je dobio otkaz zbog pritisaka iz naše stranke. svaka čast sdpu.

ali, ne mari sdp toliko za toplanama i zornićem. nova afera već danas.
TVSA dobila NO: Članica i supruga urednika Mirze Sulejmanovića, šta je sa sukobom interesa!?

Edita Sulejmanović, koja je u ime SDP-a u Nadzornom odboru, supruga je Mirze Sulejmanovića, jednog od urednika na TVSA
madner

#58477 Re: SDP

Post by madner »

Do juce bila prica da je pomaknut na drugu poziciju, danas sasvim druga ploca. Ali naravno zbog NSa. :D

Danas afera :D gdje bas nije jasno gdje je tacno sukob osim u faktoru.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#58478 Re: SDP

Post by malakh »

-Pozvao me je direktor, uručio otkaz i rekao da je morao jer se na njega vrši žestok politički pritisak - potvrdio je Zornić za Faktor.

Na upit ko vrši pritisak, Zornić kaže:

-Najviše Naša stranka. Međutim, ja ću sada obaviti konsultacije sa advokatom i tužiti sve redom, dakle sve one koji su mi oduzeli moja prava. Ja po njima nemam prava više ni na šta. Od Vlade pa do Toplana, sve ću tužiti.
naša stranka koja nema nikakve veze sa toplanama, vrsi pritisak na direktora koji je clan sdpa, da otpusti zornica, a koji je takodjer bivsi clan sdpa.

to je ta sdpovska logika.

isto kao sto je njihova logika da je sasvim u redu da je muz glavni urednik, a supruga u nadzornom odboru tvsa. bas je tesko prozreti da je to ispunjavanje licnih zahtjeva, zarad licnog interesa.

ps ocekujem standardne otrcane izvlakuse i optuzbe tipa "sb mahala", "sda spin", "df policijski spin", "necete urusiti bh blok" i sto vec ne...
putokaz1

#58479 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Sto vi zajedno s Zornicem na sve moguce nacine cuvate SDA :bih:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#58480 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

malakh wrote:

-Pozvao me je direktor, uručio otkaz i rekao da je morao jer se na njega vrši žestok politički pritisak - potvrdio je Zornić za Faktor.

Na upit ko vrši pritisak, Zornić kaže:

-Najviše Naša stranka. Međutim, ja ću sada obaviti konsultacije sa advokatom i tužiti sve redom, dakle sve one koji su mi oduzeli moja prava. Ja po njima nemam prava više ni na šta. Od Vlade pa do Toplana, sve ću tužiti.
naša stranka koja nema nikakve veze sa toplanama, vrsi pritisak na direktora koji je clan sdpa, da otpusti zornica, a koji je takodjer bivsi clan sdpa.

to je ta sdpovska logika.

isto kao sto je njihova logika da je sasvim u redu da je muz glavni urednik, a supruga u nadzornom odboru tvsa. bas je tesko prozreti da je to ispunjavanje licnih zahtjeva, zarad licnog interesa.

ps ocekujem standardne otrcane izvlakuse i optuzbe tipa "sb mahala", "sda spin", "df policijski spin", "necete urusiti bh blok" i sto vec ne...
Prvo si dosadjivao kako je sdp nagradio ovog sa istom platom a na drugoj piziciji, nisu ga otpustili blabla.
Sad kad je dosla vijest da su ga otpustili, eto ns je to, nije sdp.

Ja sam cuo da u df svi kupuju obucu sa dugackim pertlama? Jel istina?
madner

#58481 Re: SDP

Post by madner »

Dakle klasicni Faktor pristup gdje imamo predstavljanje jedne strane kao cinjenice. Samo je smjesno koliko je iteracija kritika proslo. Gdje stav od juce nije nuzno vezan za danas.

Da se podsjetimo kako to izgleda kod naseg dezurnog drota:

Prije smjene: Trazi se ultimativna smjena Zornica, bez postivanja pravne procedure. Ovo bi znacilo da isti ima razlog za tuzbu. Kritika je ovdje da se ne reaguje dovoljno brzo.
Nakon smjene sa pozicije direktora: Kritika je sada da ce isti otici na drugu poziciju u Toplanama. Spinuje se da ce ta ista pozicija biti uticajnija od direktorske.
Nakon raskida ugovora: Citira se pogodjeni sa recenicom da ce tuziti. To sto ce tuziti se predstavlja kao problem. Nije tacno jasno zasto ako se pogleda stav 1, gdje uspjesna tuzba nije bila problem.

Sto se tice imenovanja, ponavlja se stav jednog propagandnog medija da je to sukob interesa. Na pitanje zasto dobijem odgovor koji nema veze sa zdravim razumom. Na nivou djeteta koje ne shvata sta prica.

I naravno licni stav se predstavlja kao cinjenica, SDP pakuje Zornicu zbog NSa. Pa to nije minus za NS, nego plus, ako je istina. Nece njeni glasaci reci, oni su se zauzeli za smjenu osudjenog ratnog zlocinca, necu vise za njih glasati. :D
Naravno kada neko samo prenosi vijesti bez kritickog razmisljanja dovodi se u ovakve ruzne situacije, bude covjeku nekad to istaknuti, ipak svaki forumas imas pravo na ljudsko dostojanstvo.
putokaz1

#58482 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Koliko Zornića ima u SDA
malakh

#58483 Re: SDP

Post by malakh »

madner wrote:Dakle klasicni Faktor pristup gdje imamo predstavljanje jedne strane kao cinjenice. Samo je smjesno koliko je iteracija kritika proslo. Gdje stav od juce nije nuzno vezan za danas.
čovjek dao intervju za faktor. nije faktor to smislio, kao što znaju, već je čovjek to izjavio. ako je laž ili ako su njegove riječi izvrnute ili ako nije uopće pričao sa faktorom, zašto ne demantira. ništa se ne predstavlja kao činjenica, već se citiraju njegove riječi. druga strana šuti i ne reagira na istupe i prijetnje zornića, koji će po svemu sudeći i ići na dokazivanje svega putem suda. da li je uredu donositi zaključke ako druga strana šuti i ne komentira? naravno da jeste. sve do trenutka dok druga strana ne iznese svoju verziju priče.

Prije smjene: Trazi se ultimativna smjena Zornica, bez postivanja pravne procedure. Ovo bi znacilo da isti ima razlog za tuzbu. Kritika je ovdje da se ne reaguje dovoljno brzo.
ne smjena, već da leti sa noge na nogu. citiram kifline riječi, nakon saznanja, "odmah da leti, ako je istina"...
Nakon smjene sa pozicije direktora: Kritika je sada da ce isti otici na drugu poziciju u Toplanama. Spinuje se da ce ta ista pozicija biti uticajnija od direktorske.
priču prvi u eter pustio imenom i prezimenom, damir nikšić. sada je za vas i on spin majstor, faktoriziran, jer više nije u sdpu. za očekivati sve to.
Nakon raskida ugovora: Citira se pogodjeni sa recenicom da ce tuziti. To sto ce tuziti se predstavlja kao problem. Nije tacno jasno zasto ako se pogleda stav 1, gdje uspjesna tuzba nije bila problem.
čovjek kaže da mu je trenutni direktor rekao da je u pitanju politički pritisak. nadovezuje se da to dolazi od strane naše stranke, jer je logično da ga je isti pitao tko vrši pritisak, na što mu je trenutni direktor rekao da je to naša stranka, u najvećoj mjeri.

čovjek izjavio, postoji pisani trag, materijalni dokaz i ti sada izvrćeš da sam ja nešto izmislio, da je to moj lični stav i da ja to predstavljam kao činjenicu.

https://faktor.ba/vijest/zornic-urucen- ... edom/57616

čitaj prijatelju.
I naravno licni stav se predstavlja kao cinjenica, SDP pakuje Zornicu zbog NSa. Pa to nije minus za NS, nego plus, ako je istina. Nece njeni glasaci reci, oni su se zauzeli za smjenu osudjenog ratnog zlocinca, necu vise za njih glasati.
unaprijed se izvinjavam, ali pišeš gluposti. kada zornić dobije sudsku presudu, pa kada mu se bude moralo isplatiti odrežena novčana suma, a advokati procjenjuju oko 200 i nešto hiljada ili koliko već, pa kada ga se bude moralo vratiti za direktora, ako i to bude tražio, i kada krene opravdani svojevrsni atak javnosti na sdp, oni će samo hladno reći da je naša stranka ta koja je vršila pritisak da mu se da otkaz. oni su mu bajgi ponudili radno mjesto, čovjek prihvatio i tako riješili problem, ali je naša stranka pritiskala da se čovjek otpusti, mi ga zbog mira u kući otpustili i oni su naravno krivci za sve i njih otpužujte i napadajte.
malakh

#58484 Re: SDP

Post by malakh »

izvrsni direktor wrote: Prvo si dosadjivao kako je sdp nagradio ovog sa istom platom a na drugoj piziciji, nisu ga otpustili blabla.
Sad kad je dosla vijest da su ga otpustili, eto ns je to, nije sdp.

Ja sam cuo da u df svi kupuju obucu sa dugackim pertlama? Jel istina?
dobro je ovo smislila plejada prevaranata i manipulatura u sdpu. reci mu da ga otpuštamo zbog pritisaka naše stranke, on će to naravno odmah plasirati u javnost i onda kada se priča odmota u zornićevu korist, okriviti ćemo našu stranku za to.

bliže se lokalni izbori. traži se mrlja više i argument više za plasiranje zajedničkog kandidata, ali iz sdpa uvijek udaraju ispod svih pojaseva.
putokaz1

#58485 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ko o čemu Forumaši o Zorniću
Ko o čemu Naš Trojac Bake,Dole,Čova o Trećem kanalu,Referendumu,Dekleraciji
E ja bi volio temu
Zjednički kandidati NS-SDP+(NIP+NBL+SBB+DF+DN+)
giannibelif

#58486 Re: SDP

Post by giannibelif »

SDP u KS jednostavno nije dorastao zdravom i normalnom procesu kadroviranja na rukovodece javne funkcije. Sve se svelo na muzeve, zene, djecu, tate, mame, tetke, likove sumnjivih proslosti. Od ovih manjih stranaka i covjek ocekuje gafove i uvucene cirkusante jer to po definiciji i jesu sami osnivaci, ali SDP nikako da nadje snage i uozbilji se. Stalno neki problemi i promasaji. Iskreno, ministar Saobraćaja i veza izvlaci komplet pricu jer ocito posjeduje jedan nivo radne etike i ozbiljnosti.
saale

#58487 Re: SDP

Post by saale »

costacurta wrote:
putokaz1 wrote:
kluz franjo wrote:Sreća pa je demokratija. Svako može da izabere one koji mu karakterno više odgovaraju.
Samo naprijed sa jednoličnim i demokratičnim Lagumdžijom, Komšićem, Zlatarom, Komšićem, Suljagićem, Bjedićem, Bajrovićem...
Lagumdžijom, Komšićem, Zlatarom, Komšićem, Suljagićem, Bjedićem, Bajrovićem...
SDA igrači
Jucer sam pročitao dobar komentar na članak, nešto Nikšić odgovara Bakiru, kaže lik da nije SDA ovaj kelja (Nikšić) ne bi imao o čemu kenjat.
Ajd probaj shvatiti da Jasmin, Nermin, Damir su egisti i narcisoidi zbog kojih sam i sam okrenuo leđa SDPu. Ne znam jesi li nekad bio u ovom društvu? Jasmin da ga pustiš pričaće 24 sata i kad završi ni on sam neće znati o čemu je laprdao, Damir Gračanički "nafur" kojeg Gračanlije smisliti ne mogu zbog njegovog ignorantskog ponašanja prema sredini iz koje dolazi, a Nikšiću je najbitnija sofra, umasti se do lakata, zabaci šišku, podrigne i onda kad opletu po SDA, znaaaaĆi, prema tomeee, vid'te....... :cry:
Shvati kako hoćeš problem Zlatka je bio također egocentrizam ali jedini sposoban, školovan i elokventan je on bio. Eh sad, Damir i Nermin su bili baš njegovi učenici ali smatram da su samo u jednom dijelu uspiješno savladali obuku a to je kako biti shupak i voljeti samo sebe, ovaj dio o političkoj visprenosti i umijeću kominiciranja bio im je pretežak teret.[/quote]

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
saale

#58488 Re: SDP

Post by saale »

Nikšič, Mašić, Magazinović, posljednji bastioni ljevIčarske ideje u EU :lol: , jadni smo mi ako mislimo da nas ovi i ovakvi mogu izvesti na zelenu granu :lol:
izvrsni direktor

#58489 Re: SDP

giannibelif wrote:SDP u KS jednostavno nije dorastao zdravom i normalnom procesu kadroviranja na rukovodece javne funkcije. Sve se svelo na muzeve, zene, djecu, tate, mame, tetke, likove sumnjivih proslosti. Od ovih manjih stranaka i covjek ocekuje gafove i uvucene cirkusante jer to po definiciji i jesu sami osnivaci, ali SDP nikako da nadje snage i uozbilji se. Stalno neki problemi i promasaji. Iskreno, ministar Saobraćaja i veza izvlaci komplet pricu jer ocito posjeduje jedan nivo radne etike i ozbiljnosti.
Dok s druge strane, sve politicke stranke koje su vladale kantonom su bile dorasle zadatku svom. Imenovanja podobnih su nepoznat pojam bili, svi kadrovi su bili strucni i primjereni za poziciju, ni kod kog nije summjiva proslost bila ( za sve se znalo koliki su kriminalci).

Sad kad bi te covjek pitao kakvi su to stalni problemi i promasaji, de nabroji, vjerovatno bi dobio odgovor na nivou kreveljanja djeteta u 5om osnovne
_Reds_

#58490 Re: SDP

Post by _Reds_ »

giannibelif wrote:SDP u KS jednostavno nije dorastao zdravom i normalnom procesu kadroviranja na rukovodece javne funkcije. Sve se svelo na muzeve, zene, djecu, tate, mame, tetke, likove sumnjivih proslosti. Od ovih manjih stranaka i covjek ocekuje gafove i uvucene cirkusante jer to po definiciji i jesu sami osnivaci, ali SDP nikako da nadje snage i uozbilji se. Stalno neki problemi i promasaji. Iskreno, ministar Saobraćaja i veza izvlaci komplet pricu jer ocito posjeduje jedan nivo radne etike i ozbiljnosti.
Kad sam je to ovdje pisao, da je jedino Šteta ozbiljnija ličnost, ostalo smijurija.
giannibelif

#58491 Re: SDP

Post by giannibelif »

izvrsni direktor wrote:
Dok s druge strane, sve politicke stranke koje su vladale kantonom su bile dorasle zadatku svom. Imenovanja podobnih su nepoznat pojam bili, svi kadrovi su bili strucni i primjereni za poziciju, ni kod kog nije summjiva proslost bila ( za sve se znalo koliki su kriminalci).

Sad kad bi te covjek pitao kakvi su to stalni problemi i promasaji, de nabroji, vjerovatno bi dobio odgovor na nivou kreveljanja djeteta u 5om osnovne
A jel prosla vlast treba da bude nekome orijentir? Ako je tako, ljestvica je postavljena jako nisko. A vjerovatno jeste. Postavili su osudjivanog covjeka za kojeg pola Sarajeva zna koje su mu boje ruke, a niko u SDP-u "nije znao".Ma sta mi to kazes ? Znam za barem nekoliko slicnih slucajeva uz ovaj gdje postoji odnos muz-zena u javnoj ustanovi, postavljenja roditelja po UO, ljudi sa godinu dana radnog staza u UO.Tu su stalne svadje oko plijena, previranja, podmetanja dojucerasnjih velikih jarana, ma atmosfera je super, a ja se kreveljim.
izvrsni direktor

#58492 Re: SDP

giannibelif wrote: A jel prosla vlast treba da bude nekome orijentir? Ako je tako, ljestvica je postavljena jako nisko
Pa sa kime ces porediti ovu vladu ako neces sa alternativom?
Ili je ipak bolja opcija ove pljuvati i reci kako ne valjaju treba ih smijeniti, nisu dorasli imaju afere...ali nemojmo one druge spominjati. Dajte da ove otjeramo i popljujemo sto vise, to je cilj
malakh

#58493 Re: SDP

Post by malakh »

malakh wrote:
madner wrote:Dakle klasicni Faktor pristup gdje imamo predstavljanje jedne strane kao cinjenice. Samo je smjesno koliko je iteracija kritika proslo. Gdje stav od juce nije nuzno vezan za danas.
čovjek dao intervju za faktor. nije faktor to smislio, kao što znaju, već je čovjek to izjavio. ako je laž ili ako su njegove riječi izvrnute ili ako nije uopće pričao sa faktorom, zašto ne demantira. ništa se ne predstavlja kao činjenica, već se citiraju njegove riječi. druga strana šuti i ne reagira na istupe i prijetnje zornića, koji će po svemu sudeći i ići na dokazivanje svega putem suda. da li je uredu donositi zaključke ako druga strana šuti i ne komentira? naravno da jeste. sve do trenutka dok druga strana ne iznese svoju verziju priče.

ne smjena, već da leti sa noge na nogu. citiram kifline riječi, nakon saznanja, "odmah da leti, ako je istina"...
priču prvi u eter pustio imenom i prezimenom, damir nikšić. sada je za vas i on spin majstor, faktoriziran, jer više nije u sdpu. za očekivati sve to.
čovjek kaže da mu je trenutni direktor rekao da je u pitanju politički pritisak. nadovezuje se da to dolazi od strane naše stranke, jer je logično da ga je isti pitao tko vrši pritisak, na što mu je trenutni direktor rekao da je to naša stranka, u najvećoj mjeri.

čovjek izjavio, postoji pisani trag, materijalni dokaz i ti sada izvrćeš da sam ja nešto izmislio, da je to moj lični stav i da ja to predstavljam kao činjenicu.

https://faktor.ba/vijest/zornic-urucen- ... edom/57616

čitaj prijatelju.
I naravno licni stav se predstavlja kao cinjenica, SDP pakuje Zornicu zbog NSa. Pa to nije minus za NS, nego plus, ako je istina. Nece njeni glasaci reci, oni su se zauzeli za smjenu osudjenog ratnog zlocinca, necu vise za njih glasati.
unaprijed se izvinjavam, ali pišeš gluposti. kada zornić dobije sudsku presudu, pa kada mu se bude moralo isplatiti odrežena novčana suma, a advokati procjenjuju oko 200 i nešto hiljada ili koliko već, pa kada ga se bude moralo vratiti za direktora, ako i to bude tražio, i kada krene opravdani svojevrsni atak javnosti na sdp, oni će samo hladno reći da je naša stranka ta koja je vršila pritisak da mu se da otkaz. oni su mu bajgi ponudili radno mjesto, čovjek prihvatio i tako riješili problem, ali je naša stranka pritiskala da se čovjek otpusti, mi ga zbog mira u kući otpustili i oni su naravno krivci za sve i njih otpužujte i napadajte.
stigao i demant na lazi sdpovog direktora da ga je najvise pritiskala nasa stranka, da zornicu uruci otkaz.
Vlada KS nema nikakve uloge u davanju otkaza Enveru Zorniću jer je za to nadležan menadžment i Nadzorni odbor preduzeća i ne znam zašto bi neko tužio Vladu za ono u čemu nije učestvovala, a nismo vršili ni pritisak da mu se da otkaz, a pogotovo Naša stranka, kaže ministar Mandić.

Naša stranka nije vršila nikakav pritisak na Upravu Toplana da Zornić dobije otkaz iz Toplana. Kao što je poznato, gospodina Zornića je za direktora Toplana predložio Kantonalni odbor SDP-a.
koga li ce sada okriviti te "pametne glave" iz sarajevskog sdpa, kada ih zornic dobije na sudu?
Control panel

#58494 Re: SDP

Post by Control panel »

Faktor od napadanja zornica, hajcanja javnosti o njegovim zlocinima,trazenju smjena odgovornih evo dosli do toga da ce sad oni braniti zornica kako je nezakonito borac armije bih dobio otkaz. Sad ce tekstovi sestorka je protiv casnih boraca koji su odbranili drzavu.
Ravno 25 clanaks o zornicu na faktoru.
putokaz1

#58495 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Čitav Klix bruji kako zbog Zornića treba izabrat SDA
SDP je institucija za sve stranke,izuzev SDA,a većina ostalih SDA sateliti
Čast NS
Styling

#58496 Re: SDP

Post by Styling »

putokaz1 wrote:Čitav Klix bruji kako zbog Zornića treba izabrat SDA
Čast NS
Ovde se svi prave ludi, SDP navodno nije znao za Zornicevu proslost, a Zornic ce sada tuziti Vladu KS zbog pritisaka, a presudjeni kriminalac, a svi su fulali jer ne provjeravaju kandidate. Ok. Neka tuzi, nije ni prvi ni posljednji. Kanton milione duguje zbog nezakonitih otkaza. Jedan vise nece nanijeti vecu stetu,
Zbog toga imenovanja na ovakve pozicije treba vrsiti na nacin da lika mozes smjeniti ako nesto zajebe ili ako ispliva nesto iz njegove proslosti.
ultima_palabra

#58497 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Styling wrote:
putokaz1 wrote:Čitav Klix bruji kako zbog Zornića treba izabrat SDA
Čast NS
Ovde se svi prave ludi, SDP navodno nije znao za Zornicevu proslost, a Zornic ce sada tuziti Vladu KS zbog pritisaka, a presudjeni kriminalac, a svi su fulali jer ne provjeravaju kandidate. Ok. Neka tuzi, nije ni prvi ni posljednji. Kanton milione duguje zbog nezakonitih otkaza. Jedan vise nece nanijeti vecu stetu,
Zbog toga imenovanja na ovakve pozicije treba vrsiti na nacin da lika mozes smjeniti ako nesto zajebe ili ako ispliva nesto iz njegove proslosti.
Ne bih ja rekao da je on uopste osudjivan po evidenciji koji sud ima. Ta presuda je izbrisana i arhivirana tamo gdje treba, da moze isplivati ovako po potrebi.
putokaz1

#58498 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Zaboravimo ga....idemo dalje
izvrsni direktor

#58499 Re: SDP

malakh wrote: Kada zornić dobije sudsku presudu, pa kada mu se bude moralo isplatiti odrežena novčana suma, a advokati procjenjuju oko 200 i nešto hiljada ili koliko već, pa kada ga se bude moralo vratiti za direktora, ako i to bude tražio, i kada krene opravdani svojevrsni atak javnosti.
Atak javnosti zbog ispate radnika po sudskoj presudi?
200000 je ipak strasna cifra. Ako dodje do toga da se moradne 200 000 isplatiti, sestorku treba rasformirati. To ce vec biti kap koja je prelila casu. Incident preko kojeg se nece moci preci.

Da vidimo:
Radnici zaposleni u javnom sektoru godinama čekaju na isplatu dugovanja na osnovu pravosnažnih rješenja na osnovu tužbi iz radnog odnosa. Kako nam je kazao Amel Kovačević, ministar finansija KS-a, dug prema zaposlenima u javnom sektoru na teret budžeta KS-a po osnovu izvršnih sudskih rješenja na kraju 2018. iznosio je 33.700.700,79 KM. Rokovi isplate određeni su pojedinačnim presudama za svakog zaposlenog u svojstvu povjerioca
33 miliona je nista. Pritisak javnosti ne postoji. Niko ne pita zbog cega pare nase idu nepotrebno po tuzbama.

Ah da, ove ne treba porediti sa sda. Niska letvica. Ne spominjimo to. Nemojte o tome. Zaboravimo to sta je prije bilo. Dajte o ovih 200 000.

Ali ne sumnjam da ce biti pritisak javnosti, to ce biti veliki incident. Nezadovoljstvo gradjana zbog 200 000 javnog novca. To nezadovoljstvo ce biti artikulisano kroz pisanje u avazu faktoru saff klixu. Vjerujem.
malakh

#58500 Re: SDP

Post by malakh »

izvrsni direktor wrote:
malakh wrote: Kada zornić dobije sudsku presudu, pa kada mu se bude moralo isplatiti odrežena novčana suma, a advokati procjenjuju oko 200 i nešto hiljada ili koliko već, pa kada ga se bude moralo vratiti za direktora, ako i to bude tražio, i kada krene opravdani svojevrsni atak javnosti.
Atak javnosti zbog ispate radnika po sudskoj presudi?
200000 je ipak strasna cifra. Ako dodje do toga da se moradne 200 000 isplatiti, sestorku treba rasformirati. To ce vec biti kap koja je prelila casu. Incident preko kojeg se nece moci preci.

Da vidimo:
Radnici zaposleni u javnom sektoru godinama čekaju na isplatu dugovanja na osnovu pravosnažnih rješenja na osnovu tužbi iz radnog odnosa. Kako nam je kazao Amel Kovačević, ministar finansija KS-a, dug prema zaposlenima u javnom sektoru na teret budžeta KS-a po osnovu izvršnih sudskih rješenja na kraju 2018. iznosio je 33.700.700,79 KM. Rokovi isplate određeni su pojedinačnim presudama za svakog zaposlenog u svojstvu povjerioca
33 miliona je nista. Pritisak javnosti ne postoji. Niko ne pita zbog cega pare nase idu nepotrebno po tuzbama.

Ah da, ove ne treba porediti sa sda. Niska letvica. Ne spominjimo to. Nemojte o tome. Zaboravimo to sta je prije bilo. Dajte o ovih 200 000.

Ali ne sumnjam da ce biti pritisak javnosti, to ce biti veliki incident. Nezadovoljstvo gradjana zbog 200 000 javnog novca. To nezadovoljstvo ce biti artikulisano kroz pisanje u avazu faktoru saff klixu. Vjerujem.
druže ti baš ne biraš sredstva. kovačević priča o sudskim presudama po osnovu kolektivnog ugovora. to su mahom radnici u obrazovanju, policiji, ali i radnici u komunalnim preduzećima. od tih 33 miliona, cca 20 miliona je zbog zateznih kamata, jer slučajevi traju i duže od 10 godina.

nitko od pomenutih nije smijenjen sa pozicije direktora, niti je otpušten, već su tužbe uglavnom zbog kolektivnog ugovora i razlike u platama. najnoviji slučaj je iz kjkp park. vlada problem pokušava riješiti potpisivanjem sporazuma po kojem će se oštećeni odreći zateznih kamata, a kojima će se isplatiti glavnica.

slučaj zornić je suštinska suprotnost i jasno mi je da si to znao i prije nego li si objavio kovačevićevu izjavu...

epilog priče o zorniću. sdp zasrao i šefa i stanicu i pokušali podijeliti problem sa našom stranka, naša stranka nije dozvolila i ostali su sami kao krivci. što će na koncu i biti. sami pali, sami se ubili. ništa novo što već nismo od ove postave sdpovaca vidjeli i što nećemo vidjeti u budućnosti, jer je već dokazana matrica po kojoj djeluju.

ma koliko god pokušavao, ne možeš ispraviti činjenicu da su mašić i ekipa najveća mrlja šestorke i da su svi problemi, oni veći, koji su zadesili šestorku, došli upravo od te ekipe.
Post Reply