Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- semsasuljakovic
#58376 Re: Pitamo Mehanicare ?
Znam za Aldina i sigurno bih samo njemu išao, ali nažalost nisam iz Sarajeva niti sam blizu.
-
NediM17
#58377 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ulje Total quartz ineo RCP 5w-30.
-
Naslovnica
#58378 Re: Pitamo Mehanicare ?
Šemsa je iz Maglaja, podaleko...semsasuljakovic wrote: ↑15/03/2026 18:18 Znam za Aldina i sigurno bih samo njemu išao, ali nažalost nisam iz Sarajeva niti sam blizu.
-
NediM17
#58379 Re: Pitamo Mehanicare ?
Malo blize, Vitez mescini.
-
Naslovnica
- Rockefeller
-
preludezalude
#58382 Re: Pitamo Mehanicare ?
Evo da uradim update oko moje kurate srece. Na kraju se svodi na post oko prevaranata na olx-u i uopste prevaranata oko kupoprodaje. Znaci, pronadjem na olx-u staklo gepeka kao sto je moje, ima slika, vidim da je crno staklo kakvo je i moje. Postoje dvije opcije ovog stakla naziva Standard i Deep Tint. Standard je blago zatamnjeno i zelenkasto a Deep Tint je crno i kao sto naziv kaze doooobro tamno staklo.

Kontatiram prodavca za cijenu i da mi posalje jos koju sliku. Cijena je 400KM i posalje slike:

Posaljem mu poruku da bi kupio, nisam se uopste cjenkao, i ako je neosteceno da mi posalje. Opet sam napomenuo da je neosteceno i da je crno staklo sa slike.
Paket stize u koji nisam mogao zaviriti jer nema napomene da se moze otvoriti i provjeriti. Nakon otvaranja vidim da mi je stiglo skroz drugo staklo, nije ono sto je u oglasu niti je ono sto je na slikama sto mi je poslao prodavac. Staklo nije crno vec ona druga verzija i jos zatamnjeno folijom.

Posaljem prodavcu poruku da mi je poslao pogresno staklo, da nije to ono sto je u oglasu i nije ono sto mi je poslao slike. Naravno, uopste nije odgovorio, jebe ga se za mene i njegovu reputaciju i za to sto cu svugdje spominjati da je prevarant. On je prodao obraz za 400KM, a ja cu se nervirati malo i kupiti odgovarajuce staklo na drugom mjestu. Ja rijesio problem a o njemu se prica da je prevarant.
Na olx mu je nick AEgroup i radi se o nekom otpadu u Sarajevu.

Kontatiram prodavca za cijenu i da mi posalje jos koju sliku. Cijena je 400KM i posalje slike:

Posaljem mu poruku da bi kupio, nisam se uopste cjenkao, i ako je neosteceno da mi posalje. Opet sam napomenuo da je neosteceno i da je crno staklo sa slike.
Paket stize u koji nisam mogao zaviriti jer nema napomene da se moze otvoriti i provjeriti. Nakon otvaranja vidim da mi je stiglo skroz drugo staklo, nije ono sto je u oglasu niti je ono sto je na slikama sto mi je poslao prodavac. Staklo nije crno vec ona druga verzija i jos zatamnjeno folijom.

Posaljem prodavcu poruku da mi je poslao pogresno staklo, da nije to ono sto je u oglasu i nije ono sto mi je poslao slike. Naravno, uopste nije odgovorio, jebe ga se za mene i njegovu reputaciju i za to sto cu svugdje spominjati da je prevarant. On je prodao obraz za 400KM, a ja cu se nervirati malo i kupiti odgovarajuce staklo na drugom mjestu. Ja rijesio problem a o njemu se prica da je prevarant.

- Danguba
#58383 Re: Pitamo Mehanicare ?
To je tesko kupiti ovako preko oglasa.
Samo licno pogledati i iz ruke kupiti.
Hebe se njemu za reputacijom. Moze ako treba i ime promijeniti.
Kao da nisi gledao zenu sto je narucila i platila frezu a dobila mali elektricni rucni trimer.
Kakva reklamacije, sve gola banda.
Samo licno pogledati i iz ruke kupiti.
Hebe se njemu za reputacijom. Moze ako treba i ime promijeniti.
Kao da nisi gledao zenu sto je narucila i platila frezu a dobila mali elektricni rucni trimer.
Kakva reklamacije, sve gola banda.
- kabal1337
#58384 Re: Pitamo Mehanicare ?
preludezalude wrote: ↑16/03/2026 23:00 Evo da uradim update oko moje kurate srece. Na kraju se svodi na post oko prevaranata na olx-u i uopste prevaranata oko kupoprodaje. Znaci, pronadjem na olx-u staklo gepeka kao sto je moje, ima slika, vidim da je crno staklo kakvo je i moje. Postoje dvije opcije ovog stakla naziva Standard i Deep Tint. Standard je blago zatamnjeno i zelenkasto a Deep Tint je crno i kao sto naziv kaze doooobro tamno staklo.
![]()
Ni ja nisam cuo pozitivno u vezi tog prodavaca
- Optimist
#58385 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nedavno sam trazio rezervnu gumu sa alatom (polovnu) za auto koje je doslo bez iste.
Nadjem na piku koja mi odgovara, posaljem poruku jel prodata, kaze nije.
Na oglasu stoji cijena 150 KM.
Napisem mu podatke da mi posalje, sljedeca njegova poruka da je cijena 180 KM, a ne 150 kao sto pise na oglasu.
Pitam zasto povecavas cijenu?
Onda ide prica kako je ipak ta sa oglasa prodata, kako je ta bila koristena, a da bi on meni ipak izasao u susret, on vadi gumu iz svog privatnog auta koja je nova, kao i pripadajuci alat koji je kompletan.
Klosari bi obraz prodali za 30 maraka a ne za 400.
Napisem mu podatke da mi posalje, sljedeca njegova poruka da je cijena 180 KM, a ne 150 kao sto pise na oglasu.
Onda ide prica kako je ipak ta sa oglasa prodata, kako je ta bila koristena, a da bi on meni ipak izasao u susret, on vadi gumu iz svog privatnog auta koja je nova, kao i pripadajuci alat koji je kompletan.
-
caseytron
#58386 Re: Pitamo Mehanicare ?
Servis klime? Ne mislim pod dezinfekciju i te gluposti, nego detekcija curenja i zamjena crijeva?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#58387 Re: Pitamo Mehanicare ?
klima centar
- kabal1337
#58388 Re: Pitamo Mehanicare ?
ma i ovi otpadi su go klosar za klosaraOptimist wrote: ↑17/03/2026 07:56 Nedavno sam trazio rezervnu gumu sa alatom (polovnu) za auto koje je doslo bez iste.
-
caseytron
- mobsterc
#58392 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja sam bio 3x kod praktik auto, nikada nisu popravili, svake godine iscuri. Evo iduci pon cu opet na ‘reklamaciju’
-
Qwerty1234
#58393 Re: Pitamo Mehanicare ?
Prijavi ga olxu mailompreludezalude wrote: ↑16/03/2026 23:00 Evo da uradim update oko moje kurate srece. Na kraju se svodi na post oko prevaranata na olx-u i uopste prevaranata oko kupoprodaje. Znaci, pronadjem na olx-u staklo gepeka kao sto je moje, ima slika, vidim da je crno staklo kakvo je i moje. Postoje dvije opcije ovog stakla naziva Standard i Deep Tint. Standard je blago zatamnjeno i zelenkasto a Deep Tint je crno i kao sto naziv kaze doooobro tamno staklo.
![]()
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#58394 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ima li neko neku ideju šta je problem kod teškog rada i zaglavljivanja prednjih brisača?
U manjoj brzini 5-6 puta obriše i zaglavi...
A na največoj brzini radi malo duže ali primjetim da usporava i stane s radom...
Jel do motora ili je mehanizam prljav?
Ford Kuga mk1 je u pitanju.
U manjoj brzini 5-6 puta obriše i zaglavi...
A na največoj brzini radi malo duže ali primjetim da usporava i stane s radom...
Jel do motora ili je mehanizam prljav?
Ford Kuga mk1 je u pitanju.
-
HD_2015
#58395 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ako ne želi zamijeniti, onda je prevara u pitanju i možeš ga prijaviti. Zna se ko je poslao staklo.preludezalude wrote: ↑16/03/2026 23:00 Evo da uradim update oko moje kurate srece. Na kraju se svodi na post oko prevaranata na olx-u i uopste prevaranata oko kupoprodaje. Znaci, pronadjem na olx-u staklo gepeka kao sto je moje, ima slika, vidim da je crno staklo kakvo je i moje. Postoje dvije opcije ovog stakla naziva Standard i Deep Tint. Standard je blago zatamnjeno i zelenkasto a Deep Tint je crno i kao sto naziv kaze doooobro tamno staklo.
![]()
-
HD_2015
#58396 Re: Pitamo Mehanicare ?
Mali servis možeš i sam. Teže je pitu napraviti.semsasuljakovic wrote: ↑14/03/2026 14:34 Trebao bih odraditi mali servis na svom Pežou 3008, pa me zanima (pošto sam uzeo vozilo sa punom servisnom historijom) da li:
1. servise nastaviti raditi kod lokalnog menahičara koji mi je ujedno i rođak, i stvarno mi je uvijek pri ruci a mogu mu auto ostaviti u svako doba dana
2. početi ih raditi u ovlaštenom servisu
Pojma nemam koliko je ovlašteni skuplji i da li da očekujem išta bolje od lokalnog mehaničara, ili je sve to u 5 deka?
- okocha
#58398 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pitanje za mehanicare, lakirere, limare i preprodavace auta. Imam namjeru mijenjati auto, trenutno imam c4 1.6 hdi 2012g sa 220 000 na satu sa kojim stvarno nisam imao nikakvih problema osim malih i velikog servisa na 180 000. Sa autom sam imao udes prije nekoliko godina pa sam ga krpio naprijed sa polovnim dijelovima i to se vidi jer je maska isto djelomicno ostecena kao i hauba pa imam na zadnjem braniku ostecenje kod fara q11 jer me neko udario na parkingu a sa bocne strane na zadnjim vratima imam cizu duz vrata od ograde. Sve se to izdesavalo u zadnjih par godina od tog udesa i sve sam to nekako ostavio po strani jer mi je od tad nekako postalo i svejedno pa je i to jedan od razloga zasto mijenjam auto, pored toga sto zelim novije i bolje auto kao i cinjenice da me u svakom trenutku sad mogu cekati oni veci troskovi odrzavanja auta.
E sad ovo sam sve naveo iz razloga da vidim da li se isplati uopste da uzmem novi predni branik i masku + komplet farbanje auta pa da ga prodam i mijenjam uz doplatu ili da prodam ovako kako jest a imao bi on i ovako svoju musteriju jer unutra je opet fino ocuvan, on kad bi se utegao, mogao bi neko zaraditi na njemu.
E sad ovo sam sve naveo iz razloga da vidim da li se isplati uopste da uzmem novi predni branik i masku + komplet farbanje auta pa da ga prodam i mijenjam uz doplatu ili da prodam ovako kako jest a imao bi on i ovako svoju musteriju jer unutra je opet fino ocuvan, on kad bi se utegao, mogao bi neko zaraditi na njemu.
- hopi
#58399 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja iskreno ne bi. Prvo prodaješ polovno auto iz 2012, za očekivati da je nije bezprijekoran. Takav je kakav je.
Drugo, ulaganje u sve to ne znam da li ćeš vratiti a kamo li zaraditi. Još i tvoje vrijeme.
Nadalje, novi zamjenski branik je najčešće lošiji od orinalnog polovnog.
Tako da ja bi eventualno pokušao to sve tj ta oštećenja ušminkati, prikriti ali ne bi cijelo auto farbao i to mijenjao.
Drugo, ulaganje u sve to ne znam da li ćeš vratiti a kamo li zaraditi. Još i tvoje vrijeme.
Nadalje, novi zamjenski branik je najčešće lošiji od orinalnog polovnog.
Tako da ja bi eventualno pokušao to sve tj ta oštećenja ušminkati, prikriti ali ne bi cijelo auto farbao i to mijenjao.
- drug_profi
#58400 Re: Pitamo Mehanicare ?
Dotjeraj sto se moze za malo para. Nemoj nista ofirno sakrivati. Bolje da se vidi, nego da je sakriveno.