iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Lady Saray

#5801 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

GaRGa wrote:
hana_montana wrote:meni se nesto desilo sa slusalicama,odjednom ne mogu da ih utaknem u telefon,mislim mogu al ne do kraja.

jesam li mogla sta zakljucati..opet :-D

da ti nije sta upalo u rupu :D
ili ti mozda maska/bumper smeta
Saka

#5802 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

Haman joj plitka rupa. :lol:
hana_montana

#5803 Re: iPhone - All about

Post by hana_montana »

ama nije mi nista upalo bar kolko ja vidim :D vidi ih :-)

lady nije ni maska problem :) jednostavno kao da sam uzela tudje a nesto kontam mozda i jesam al ne mogu da vjerujem da sam maznula iste odokativno...kolko kostaju nove? :D

jesul nam ovo slusalice :?:

Image
Chuckie

#5804 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Chuckie

#5805 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Saka wrote:Haman joj plitka rupa. :lol:
Jesi perverzan, gdje ćeš to dami reći. :D
aux

#5806 Re: iPhone - All about

Post by aux »

Posto imam rodbinu koja treba doci za par dana iz Amerike vrijeme je da ih ogulim :-D Nisam htjeo biti bezobrazan pa da im kazem da mi donesu iPhone 4 pa sam se odlucio za neke slusalice,ove trenutne koje imam su katastrofalne nakon pola sata-sat glava mi se raspada a bassa ni za zivu glavu,pa ako moze neka preporuka slusalica do nekih 50-100 dolara mislim da je to dovoljno
hana_montana

#5807 Re: iPhone - All about

Post by hana_montana »

ja ovdje kad god citam (a citam cesto) mada slabo kontam :D elem svi ozbiljni a kad ja pitam nesto onda...khhhmmm :D
aux

#5808 Re: iPhone - All about

Post by aux »

hana_montana wrote:ja ovdje kad god citam (a citam cesto) mada slabo kontam :D elem svi ozbiljni a kad ja pitam nesto onda...khhhmmm :D
da li je i kod tebe iPhone 2,ja svoj nosio u servis i nisu znali napraviti na kraju ja skalperom skinuo malo plastike sa slusalice i onda su knap i sad super radi,jer zbog male izbocine na slusalicama ne moze da uspostavi kontakt onda slusalice ispadaju iz telefona i rade jedino kad prstom cuvas slusalicu onda ima zvuk
amelinoo

#5809 Re: iPhone - All about

Post by amelinoo »

amelinoo wrote:
Vertig0 wrote:Pa nije uopste komplikovan. Ako je fabricki otkljucan onda mozes raditi update bez straha da ces ga zakljucati.
Unlock i jailbreak su dvije razlicite stvari i ne moraju ici jedna sa drugom. Npr moj iphone je fabricki otkljucan ali opet sam uradio jailbreak.
Fabricki zakljucan telefon ti je kao da kupis neki mob u bht i on samo radi sa bht karticom dok ga ne otkljcuas i za druge mreze ukoliko je to moguce. Znaci jednostavno da jednostavnije ne moze biti :) .

Samo mi nije jasno ako si uradio update na ios 5.1 kako onda da ti izbacuje notifikaciju da opet mozes updateovat kad je 5.1 zadnja verzija. Vjerovatno je kod tebe sad 5.0.1 ?
dobio sam ga iz usa i nije bio otključan na našu mrežu.
da u pravu si verzija je 5.0.1.
evo šta nudi taj update
Image
molim pomoć kako da ukninem ovaj update??
hvala.
Duge

#5810 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

aux wrote:Posto imam rodbinu koja treba doci za par dana iz Amerike vrijeme je da ih ogulim :-D Nisam htjeo biti bezobrazan pa da im kazem da mi donesu iPhone 4 pa sam se odlucio za neke slusalice,ove trenutne koje imam su katastrofalne nakon pola sata-sat glava mi se raspada a bassa ni za zivu glavu,pa ako moze neka preporuka slusalica do nekih 50-100 dolara mislim da je to dovoljno
Pa ako ce trositi 100 zelembaća nek ti donesu 3gs :)

@amelinoo ne mozes ga ukinuti
aux

#5811 Re: iPhone - All about

Post by aux »

Moze li mi neko reci zasto su ove slusalice skupe toliko da se na piku moze naci replika za 300 km,pa koliko to onda kosta original ako je kopija 300km i zasto su toliko skupe,sta ih toliko izdvaja od drugih slusalica

Image
hana_montana

#5812 Re: iPhone - All about

Post by hana_montana »

aux wrote:
da li je i kod tebe iPhone 2,ja svoj nosio u servis i nisu znali napraviti na kraju ja skalperom skinuo malo plastike sa slusalice i onda su knap i sad super radi,jer zbog male izbocine na slusalicama ne moze da uspostavi kontakt onda slusalice ispadaju iz telefona i rade jedino kad prstom cuvas slusalicu onda ima zvuk

cetvorka moj :D

al meni su bile okej i odjednom :? ne smijem ja to barkati :)
opa22

#5813 iPhone - All about

Post by opa22 »

sa-x app vise ne radi, nova je klix na app storu i dalje free

Sent from my iPhone using Tapatalk
aux

#5814 Re: iPhone - All about

Post by aux »

Imam ponudu na marketu da zamijenim iPhone 2G za iPod 3 generacije,u dobrom je stanju na njemu sistem 5.01 ali nema slusalice da li se isplati zamijeniti 1:1
opa22

#5815 iPhone - All about

Post by opa22 »

btw je li ina netko problem sa dnevnik.hr appom? ja normalno udjem otvorim vijest ali nijednu ne migu do kraja procitati samo me vrati na pocetak otvorene vijesti...je li znate do cega moze biti?

aux

#5816 Re: iPhone - All about

Post by aux »

opa22 wrote:btw je li ina netko problem sa dnevnik.hr appom? ja normalno udjem otvorim vijest ali nijednu ne migu do kraja procitati samo me vrati na pocetak otvorene vijesti...je li znate do cega moze biti?

koji treba imati softwer za dnevnik.hr ili nama omiljeni klix.ba i da li su free
ado_7

#5817 Re: iPhone - All about

Post by ado_7 »

Pozdrav

Eh ovako...imam priliku da porucim prijatelju da mi ponese neki polovan iphone iz USA. Eh sad posto nemam nikakvog iskustva, molio bih za pomoc. Koji preporucujete...3 - 3gs - 4...
Da li ce on imati problema s tim telefonom zbog carine i cega vec?
I koja je neka realna cijena tog telefona na USA trzistu?znaci koliko ce me izaci polovan :)
Hvala :)
opa22

#5818 iPhone - All about

Post by opa22 »

pa samo skini s app stora free su za sve

aux

#5819 Re: iPhone - All about

Post by aux »

opa22 wrote:pa samo skini s app stora free su za sve

kakve mi koristi ako su free kad je kod mene verzija 3.1.3 IOSa ako su iznad mogu samo borbene pjevat :-D
opa22

#5820 iPhone - All about

Post by opa22 »

ma ziher moze i na 3.1.3

vukojebina

#5821 Re: iPhone - All about

Post by vukojebina »

aux wrote:Posto imam rodbinu koja treba doci za par dana iz Amerike vrijeme je da ih ogulim :-D Nisam htjeo biti bezobrazan pa da im kazem da mi donesu iPhone 4 pa sam se odlucio za neke slusalice,ove trenutne koje imam su katastrofalne nakon pola sata-sat glava mi se raspada a bassa ni za zivu glavu,pa ako moze neka preporuka slusalica do nekih 50-100 dolara mislim da je to dovoljno

bose, sennheiser i neces sigurno pogrijesit...ja imam ove sennheiser i vjeruj to je potpuno druga dimenzija uzivanja u muzici...bose su jos bolje a i skuplje naravno...mada za nekih stotinjak dolara, mislim da se moze uzet dobar model...

ja bi ove recimo odabro..doduse malo je vise od 100 dolara, al mozda su u americi jeftinije :P

http://www.bose.at/AT/de/home-and-perso ... e-headset/
aux

#5822 Re: iPhone - All about

Post by aux »

vukojebina wrote:

bose, sennheiser i neces sigurno pogrijesit...ja imam ove sennheiser i vjeruj to je potpuno druga dimenzija uzivanja u muzici...bose su jos bolje a i skuplje naravno...mada za nekih stotinjak dolara, mislim da se moze uzet dobar model...

ja bi ove recimo odabro..doduse malo je vise od 100 dolara, al mozda su u americi jeftinije :P

http://www.bose.at/AT/de/home-and-perso ... e-headset/
hvala na odgovoru,imao sam jednom ove in ear i nikako se nisam mogao navici na njih doduse nisu neki kvalitet bile ali jednostavno su me žuljale a o kvaliteti zvuka da ne govorim,mislio sam na neke normalne tj standardne slusalice,da li neko zna gdje bi se ove slusalice mogle nabaviti kod nas jer sam davno kod jednog pajde jos dok je imao ovaj player,zvuk je na njima fantastican

Image
shalla

#5823 iPhone - All about

Post by shalla »

Sony mdr xb500. Ja ih uzeo jucer u Becu za 50€ (dakle ne bi ni gore trebale biti skuplje), perverzija od zvuka (ovo xb je extra bass serija), neces se pokajati vjeruj mi, jastucici izuzetno mekani (mene usi nisu zabolile ni nakon sto su mi 3 sata bile na glavi) a bole zubi od jacine basa hehe...

http://www.sony.co.uk/product/hps-extra ... /mdr-xb500

aux

#5824 Re: iPhone - All about

Post by aux »

shalla wrote:Sony mdr xb500. Ja ih uzeo jucer u Becu za 50€ (dakle ne bi ni gore trebale biti skuplje), perverzija od zvuka (ovo xb je extra bass serija), neces se pokajati vjeruj mi, jastucici izuzetno mekani (mene usi nisu zabolile ni nakon sto su mi 3 sata bile na glavi) a bole zubi od jacine basa hehe...

izgledaju mocno nema sta a odgovara li đek za iPhone
shalla

#5825 iPhone - All about

Post by shalla »

aux wrote:
shalla wrote:Sony mdr xb500. Ja ih uzeo jucer u Becu za 50€ (dakle ne bi ni gore trebale biti skuplje), perverzija od zvuka (ovo xb je extra bass serija), neces se pokajati vjeruj mi, jastucici izuzetno mekani (mene usi nisu zabolile ni nakon sto su mi 3 sata bile na glavi) a bole zubi od jacine basa hehe...

izgledaju mocno nema sta a odgovara li đek za iPhone
Naravno da odgovara, standardni 3.5 dzek, i ja sam ih kupio za Iphone...

Ako si u sarajevu i ako nisi 100% siguran hoce li ti moci u tvoj iphone (iako ne znam zasto ne bi mogle) otidji u onu radnju na carsiji, iznad slasticarne Egipat, gdje ima sony stvari i tu imaju ovakve ali xb300 pa ih probaj ukljuciti u iphone i vidi jel odgovaraju...

Post Reply