FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Jack Be Nimble

#5776 Re: FC Barcelona

Post by Jack Be Nimble »

ultima_palabra wrote:Fakat, dokad je Puyol out?
i kad ce villa poceti davati golove?

Bice guravo u polu finalu.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#5777 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

ultima_palabra wrote:Fakat, dokad je Puyol out?
Vjerovatno će zaigrati tek u sljedećoj sezoni. Ne oglašavaju se po pitanju njegove povrede, iako je Guardiola rekao, parafraziram, "Puyol napreduje postepeno. Ne znamo kad će se oporaviti, ali što se mene tiče, može i sljedeće sezone." To je mislio u smislu da ne žuri i da se postepeno oporavi, a on će naći nekoga da ga zamijeni. Sigurno neće igrati u ovim predstojećim El Clasicima.
Distortion

#5778 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Bojim se da Barcelonu mogu dosta kostati izostanci Abidala i Puyola jer je ocito da Millito ne igra onako kako bi trebao igrati a da ne govorim da nije pouzdan i kad god je igrao primili su gol...
Entropio

#5779 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Distortion wrote:Bojim se da Barcelonu mogu dosta kostati izostanci Abidala i Puyola jer je ocito da Millito ne igra onako kako bi trebao igrati a da ne govorim da nije pouzdan i kad god je igrao primili su gol...
Ma Milito je historija. Do kraja sezone će Mascherano odigrati na CB. Sinoć je odigrao odlično. Busquets se vraća u sredinu.

Mascherano je suspendovan za El Clasico sad u subotu, pa ne znam šta će Guardiola smisliti.
Baltazar_khan

#5780 Re: FC Barcelona

Post by Baltazar_khan »

Entropio

#5781 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Ma nema šanse da igra. Neće ga Guardiola ubaciti da igra, a nije igrao ima nekoliko mjeseci.
solo2

#5782 Re: FC Barcelona

Post by solo2 »

Fakat "skripi" odbrana, kod bilo koje ozbiljnije akcije protivnickog tima dolazi do rasula..
Alves i Adriano ce morati mnogo vise pomagati u odbrani,
za el classico - mislim da ce ipak Busqets igrati stopera sto naravno ne uljeva mnogo samopouzdanja ali.. ostaje da vidimo - smatram da mozemo do povoljnog rezultata - ipak igraju se 4 utakmice sa Realom treba odvagati :dance:
Entropio

#5783 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

solo2 wrote:Fakat "skripi" odbrana, kod bilo koje ozbiljnije akcije protivnickog tima dolazi do rasula..
Alves i Adriano ce morati mnogo vise pomagati u odbrani,
za el classico - mislim da ce ipak Busqets igrati stopera sto naravno ne uljeva mnogo samopouzdanja ali.. ostaje da vidimo - smatram da mozemo do povoljnog rezultata - ipak igraju se 4 utakmice sa Realom treba odvagati :dance:
Ja mislim da će Milito odigrati CB i u prvom (i jedinom pravom) El Clasicu. Ako Busquets bude CB, ko će biti DM? Mascherano je suspendovan.
5 0 5

#5785 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Recreativo-Barcelona B 1-1. Pablo Sanchez (28 pen) Soriano (67)

1 Betis 33 63
2 Vallecano 33 63
3 Barcelona B 34 58
jeza u ledja

#5786 Re: FC Barcelona

Post by jeza u ledja »

Sva sreca pa se ne mogu plasirat u Primeru. :D
fukushima

#5787 Re: FC Barcelona

Post by fukushima »

kakav el clasico, kakav bi to derbi bio Barcelona A - Barcelona B :D
5 0 5

#5788 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Ko na treningu.
Lunizz

#5790 Re: FC Barcelona

Post by Lunizz »

snasao se

Ajmo naprijed nasi :D
veljaca

#5791 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

Prva titula je nasa ....

Sada uzeti jos dvije ...
Jack Be Nimble

#5792 Re: FC Barcelona

Post by Jack Be Nimble »

tesko ce biti u LS. Ovo je samo bilo zagrijavanje za obadve ekipe.
Entropio

#5793 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Liga je najvažnija. I naša je.
zeleni xy

#5794 Re: FC Barcelona

Post by zeleni xy »

Čestitke novom - starom prvaku

A sad ih lagano izbaciti iz LP i osvojiti Kup :dance:

Image
Last edited by zeleni xy on 17/04/2011 00:28, edited 2 times in total.
Entropio

#5795 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

First medical report Puyol: Felt some hamstring trouble and asked to be subbed out of precaution

Medical report Adriano: calf strain
Luigi

#5796 Re: FC Barcelona

Post by Luigi »

Opet se ponavlja opuštanje nakon vodstva (i to minimalnog) i to mi već podobro smeta. Valjda će im ovo biti najbolja i najizravnija škola, jer u Ligi prvaka svaki gol je bitan (kup mi nije toliko interesantan). Pojedinačno - Messi je odigrao lošije nego inače, Puyol za 50-ak minuta pokazao kolika je razlika s njim i bez njega u odbrani, a razočarao me Pedro - očito je povreda ostavila malo dubljeg traga i ne trzne li se uskoro, Afellay, uz dobre partije kao sinoć će ga zamijeniti. Villa standardno loš u realizaciji zadnje vrijeme, ali čovjek "donese" penal i za to :thumbup:.
fixer

#5797 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

Luigi wrote:Opet se ponavlja opuštanje nakon vodstva (i to minimalnog) i to mi već podobro smeta. Valjda će im ovo biti najbolja i najizravnija škola, jer u Ligi prvaka svaki gol je bitan (kup mi nije toliko interesantan). Pojedinačno - Messi je odigrao lošije nego inače, Puyol za 50-ak minuta pokazao kolika je razlika s njim i bez njega u odbrani, a razočarao me Pedro - očito je povreda ostavila malo dubljeg traga i ne trzne li se uskoro, Afellay, uz dobre partije kao sinoć će ga zamijeniti. Villa standardno loš u realizaciji zadnje vrijeme, ali čovjek "donese" penal i za to :thumbup:.
Barcelona se nije mogla opustiti nakon vodstva kad prije vodstva nije dobro igrala. Kako neko moze da se opusti nakon gola, ako nije dobro igrao ni prije? Dva suta za 45 min, zabiju gol iz penala i nevjerovatne greske Albiola, i onda se opuste. :D
Luigi

#5798 Re: FC Barcelona

Post by Luigi »

fixer wrote:
Luigi wrote:Opet se ponavlja opuštanje nakon vodstva (i to minimalnog) i to mi već podobro smeta. Valjda će im ovo biti najbolja i najizravnija škola, jer u Ligi prvaka svaki gol je bitan (kup mi nije toliko interesantan). Pojedinačno - Messi je odigrao lošije nego inače, Puyol za 50-ak minuta pokazao kolika je razlika s njim i bez njega u odbrani, a razočarao me Pedro - očito je povreda ostavila malo dubljeg traga i ne trzne li se uskoro, Afellay, uz dobre partije kao sinoć će ga zamijeniti. Villa standardno loš u realizaciji zadnje vrijeme, ali čovjek "donese" penal i za to :thumbup:.
Barcelona se nije mogla opustiti nakon vodstva kad prije vodstva nije dobro igrala. Kako neko moze da se opusti nakon gola, ako nije dobro igrao ni prije? Dva suta za 45 min, zabiju gol iz penala i nevjerovatne greske Albiola, i onda se opuste. :D
Ne kažem da su dobro igrali, igrali su koliko su mogli pored "velikog" Reala i njegovog bunkera na domaćem terenu, a kao takvi su opet vodili pa ti osporavaj koliko god hoćeš večerašnju igru, tvoji su jedva izvukli bod iz nepostojećeg penala. ;-)
fixer

#5799 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

Luigi wrote: Ne kažem da su dobro igrali, igrali su koliko su mogli pored "velikog" Reala i njegovog bunkera na domaćem terenu, a kao takvi su opet vodili pa ti osporavaj koliko god hoćeš večerašnju igru, tvoji su jedva izvukli bod iz nepostojećeg penala. ;-)
Zabranjeno je igrat bunker na domacem terenu? Ili je zabranjeno igrat bunker?
Svi vi pozivate na otvorenu igru, a onda uvaljujete 5 komada i ispracate ekipe tapsajuci ih po ledjima i velicajuci ih zbog hrabrosti. Pa nije niko glup vise. Inter je dobio Barcu na jedan nacin. Rubin na haman identican, a ovo sve ostalo su slucajnosti. Protiv Barce moze jedino ovako. I ovo vam smeta. :-)
Luigi

#5800 Re: FC Barcelona

Post by Luigi »

fixer wrote:
Luigi wrote: Ne kažem da su dobro igrali, igrali su koliko su mogli pored "velikog" Reala i njegovog bunkera na domaćem terenu, a kao takvi su opet vodili pa ti osporavaj koliko god hoćeš večerašnju igru, tvoji su jedva izvukli bod iz nepostojećeg penala. ;-)
Zabranjeno je igrat bunker na domacem terenu? Ili je zabranjeno igrat bunker?
Svi vi pozivate na otvorenu igru, a onda uvaljujete 5 komada i ispracate ekipe tapsajuci ih po ledjima i velicajuci ih zbog hrabrosti. Pa nije niko glup vise. Inter je dobio Barcu na jedan nacin. Rubin na haman identican, a ovo sve ostalo su slucajnosti. Protiv Barce moze jedino ovako. I ovo vam smeta. :-)
Nisam rekao da mi smeta niti da je zabranjeno igrati bunker, ne stavljaj mi riječi u usta. To je sasvim legitimna taktika, vjerovatno i jedina moguća protiv Barcelone. Ti si se prvi javio i osporavao igru Barcelone koja je bila moguća u onolikoj mjeri kojoj je protivnik dozvolio. Valjda su i tebe kao madridistu navikli na svakakve majstorije pa si ostao razočaran, a to zahvali "svojima".
Post Reply