ja bi reko (mada je mutna slika) da je ovo paprika, ako si sijala ljute je vjerovatno ljuta paprika (ili čili kako nek ih zovemo).
Samo polahko, paprika je za strpljive, nije to ko paradajz da bukne.
Moderator: anex
Uh to mi svako toliko prođe kroz glavu šta bi bilo kad bi dobio zabranu za ljuto, kud sa svim ovim mojim papričicama.ČičineBrčine wrote:Hvala na dobrodoslici , sto se tice paprika sad samo tabasco cisto zbog ukrasa ranije sam par vrsta za jelo koristio dok sam smio jesti, zaradio probleme koji nisu za teme i na nesrecu gotovo s ljutinom i cejfom.
Inace razmisljam o Bolivian rainbow fenomenalno izgledaju da ih dodam uz Tabasko koje se nakite na stabljkama to je cudo jedno.
Slikao nisam dosad a ovogodisnje sjemenke jos nisu ni u zemlji
po slobodnoj procjeni ima noci i da se spusti na 0, preko dana od 2-15, sareno vala skrozMu'min wrote:Kakva je temperatura vani po noći i kakve po dani?
Bar od oka.
ovo su bile zatvorene maksuz radi slikanjametronom wrote:Pa normalno da se bori za svjetlo kad su zaluzine navuceneSamo digni zaluzine i okreci saksiju da se biljcica sama ispravi. Ako vec pocinje da pada, samo joj ubacit kakav stapic da ma ima oslonac. Kasnije to ojaca...

hvala mumine, i ja sam vrlo iznenadjen kako se razvijaju...kao da je neka rana sorta ili nesto slicno...ali Bogu hvala bas fino rastu i uzivanje je imati ih na prozoru, ljepse je od bilo kojeg ukrasnog cvijeta ili nesto slicnoMu'min wrote:Nek' mi još jednom neko kaže da kinezima ne ide u Bosni. Bravo Tuzlak!
prelijepo, milina pogledatiSenad666 wrote:evo moga rainbowa...prvi cvjetici su tu...4 sadnice su prenesene u plastenik!
ma nekako prve dvije sedmice kad je niklo raslo je stalno, sada kao da se ne pomjera uopste... izbacila sam na balkon u onaj "plastenik" pa cemo vidjeti sta ce sada bitiCvjetnaOaza wrote:Ratarka meni tvoja biljka izgleda sasvim u redu. Pa tek je april......
Hoće li ti cijelu godinu ostati u zatvorenom?Senad666 wrote:imam mali problem sa ovim čilijima... posto ih drzim na prozoru u sobi, dakle manje - više u zatvorenom prostoru, šta ću za oprašivanje? jel imate neki savjet? hvala
budući da u stanu nemam balkona i da je to u nekoj maloj, kao radnoj sobici, tu i ostaje...samo mogu otvoriti prozior da bude bolje...CvjetnaOaza wrote:Hoće li ti cijelu godinu ostati u zatvorenom?Senad666 wrote:imam mali problem sa ovim čilijima... posto ih drzim na prozoru u sobi, dakle manje - više u zatvorenom prostoru, šta ću za oprašivanje? jel imate neki savjet? hvala
Glumi pčelu.Senad666 wrote:imam mali problem sa ovim čilijima... posto ih drzim na prozoru u sobi, dakle manje - više u zatvorenom prostoru, šta ću za oprašivanje? jel imate neki savjet? hvala