Ali Kemal wrote:armin071 wrote:Ali Kemal wrote:Ja se ne sjecam niti jednog poteza vlasti iz tog perioda da se rat zaustavi i spase ljudi, sve su ucinili da bude jos gore, bukvalno preko noci kriminalci postaju policajci, nadrealizam zesci, tako da ne vidim nista romanticno iz tih dana, jedan jako, jako ruzan period.
Moj ti je savjet da se sto manje bavis time, bolje za tebe i tvoju familiju. Jedan je zivot, iskoristi ga sto bolje

Made in Risto Djogo

Besmilica, hajde kazi mi koji su to potezi bili, kakvi su se to napori ulagali da se izbjegne ili zaustavi rat.
Ja se dobro sjecam aprila 1992, dolazi tip u haustor i kaze, pala Lapisnica, raja kontaju eto pobjede, jos malo i gotovo.
Ja nemam ni pojma gdje je Lapisnica, mislim koga je to interesovalo, ako nije zivio negdje u blizini. Ili bukvalno nisam znao da se Zuc, zove Zuc.
Mene strasno iritira cinjenica da nekako raja nije izvukla nikakvu pouku iz ovog rata, pogotovu me iritiraju ovi nacionalisti koji generalizuju svaku mogucu situaciju, kao onu da je 90% Srba znalo za rat, a ostali nisu, i ako cak i sami priznaju da su se naoruzavali jos 1991, kao da niko nije gledao tv i slusao vijesti.
Mene je zajebala cinjenica da nisam shvatio kakve psihopate su dosle na vlast
Ni jedan narod ne bih nikada mogao da generalizujem. niti da okrivim za bilo sta, jer kod nas ni dan danas nije prava demokratija, tako da su i prvi slobodni izbori drasticno zlouptrebljeni, prvo ljude isprepadali, ako ne glasas za svoju nacionalnu partiju, onaj drugi hoce, pa ce onda biti ovo-ono.
Desilo se upravo suprotno, izglasase svi, ko da je popis svoje, pa onda u katastrofu.
I pazi sada SDA pravi koaliciju sa SDS-om i HDZ-eom, kao nekada.
Eto narod bira, haos, i onda mi tu neko kaze Risto Djogo, pa fakat kakve tu logike ima Armine?