Je li moguce imati curu kad...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Nevaljalko

#576 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Nevaljalko »

Djevojka se moze imati i bez para samo ako njoj nije stalo do para, a ako je njoj stalo do tebe njoj nisu bitne tvoje para nego ti, ja sam nekad davno bio zestok kokuz ba hodao sam sa djevojkom nikad nisam otisao sanjom u kafic jer ona nije htjela al uvjek kad bi smo izasli dao bi joj zvaku ipak orbit kosta 1KM da se razumjemo a u dzepu ima jos 1 KM ako zatreba za sta i tako nakon nekog vremena zenska me ostavi radi nekog drugog momka neznam jel to tacno ili je neki drugi razlog zbog kojeg me je ostavila :( ko nema para nemora znaciti da nece imati cura, u mene u grad ima jedan lik bogat a cure nikad nisam kraj njega vidjeo :D
Globus

#577 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Globus »

neku noc sa drustvom na kafi ... i ulazimo mi onako nije kafic samo za mlade .. za sve je .. cafe slasticarna (za one iz zenice europa) ... i stoje momak i cura i sad ona hoce da plati i trazi jadna nikad naci a on stoji i gleda ... pa zar nije mogo reci evo ja cu platit ... mene bi bilo stid gledat ..htio ja rec de ja cu platit bogati stvarno zalosno :S
moreplovac

#578 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by moreplovac »

Nista nije nemoguce....
sinus

#579 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by sinus »

bez_ideje wrote:Ja redovno ostavljam sokove nepopijene do kraja ,to se jednostavno desava kad mi se nista ne pije,a moram nesto naruciti zar ne ! A buduci da ne pijem kafu.......ovo cu bar malo gucnut :mrgreen:
Uostalom,u kaficu ne placas sok ,vec sjedenje tako da...........
Ejs sjedenje plačaš :D daj nemoj zafrkavati :-)

Cjenovnik:

- 15 do 30 min 0,50 KM + PDV
- 30 do 45 min 1 KM + PDV
- 45 do 75 min 1,7 KM + PDV :D

P.S.
Ne moraš ništa da naručiš ako ti se ne pije. Na primjer momak radi za dnevnicu od 10 KM 8 sati minimalno, a neki i duže ( na žalost ima i takvih) i sad on mora da radi sat vremena da bi zaradio 1,25 KM iz čega proizilazi da on radi 2 sata da bi mogao da plati neki sok ili bilo šta drugo od 2,50 KM. A da bi platio nešto od 3 KM mora da radi 2 sata i 25 minuta. I on sa takvim primanjima je spreman da djevojci sa kojom izađe plati ono šta naruči (nije limitirana), a onda ona bukvalno baci njegovih 2 sata i 25 minuta...Izvini ali meni je to bezobrazluk :)
JThomas

#580 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by JThomas »

pa naravno da je bezobrazluk. čuj da odrasla osoba u toku sat ili sat i po vremena ne može popiti 2 deca soka, a kojeg očekuje da joj neko drugi plati...hajmo se uozbiljiti.
Loulou

#581 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Loulou »

Kad pričamo o piću i plaćanju:
Rijetko ostavim piće nepopijeno, a još rjeđe (nikada) očekujem da mi neko isto plati. Štaviše, oduvijek su mi bile iritantne situacije ubjeđivanja s muškaracima da želim platiti i da se ne podrazumijeva da je to njihova "obaveza"...
Super Hik

#582 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Super Hik »

Loulou wrote:Kad pričamo o piću i plaćanju:
Rijetko ostavim piće nepopijeno, a još rjeđe (nikada) očekujem da mi neko isto plati. Štaviše, oduvijek su mi bile iritantne situacije ubjeđivanja s muškaracima da želim platiti i da se ne podrazumijeva da je to njihova "obaveza"...
respect :thumbup:
Gospoda Ministarka

#583 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 12:31, edited 1 time in total.
bez_ideje

#584 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by bez_ideje »

sinus wrote:
bez_ideje wrote:Ja redovno ostavljam sokove nepopijene do kraja ,to se jednostavno desava kad mi se nista ne pije,a moram nesto naruciti zar ne ! A buduci da ne pijem kafu.......ovo cu bar malo gucnut :mrgreen:
Uostalom,u kaficu ne placas sok ,vec sjedenje tako da...........
Ejs sjedenje plačaš :D daj nemoj zafrkavati :-)

Cjenovnik:

- 15 do 30 min 0,50 KM + PDV
- 30 do 45 min 1 KM + PDV
- 45 do 75 min 1,7 KM + PDV :D

P.S.
Ne moraš ništa da naručiš ako ti se ne pije. Na primjer momak radi za dnevnicu od 10 KM 8 sati minimalno, a neki i duže ( na žalost ima i takvih) i sad on mora da radi sat vremena da bi zaradio 1,25 KM iz čega proizilazi da on radi 2 sata da bi mogao da plati neki sok ili bilo šta drugo od 2,50 KM. A da bi platio nešto od 3 KM mora da radi 2 sata i 25 minuta. I on sa takvim primanjima je spreman da djevojci sa kojom izađe plati ono šta naruči (nije limitirana), a onda ona bukvalno baci njegovih 2 sata i 25 minuta...Izvini ali meni je to bezobrazluk :)
Ama ne mislim bukvalno "sjedenje" po satu......ali da ,placas sjedenje tj. uslugu jer je kola u granapu 1 km,a u kaficu 3 km :D
A buduci da sam u duzoj vezi u kojoj je placanje spontano naizmjenicno,ne opterecujem se sa popijenim i nepopijenim sokovima i sl. .....mozda jeste ruzno i nezahvalno nekome ko gleda sa strane ,ali tako sam navikla,kao sto sam i navikla na uzajamno placanje
sinus

#585 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by sinus »

Ovdje ne govorimo o dugim ili dužim vezama...odnosi se na one kratke veze, upoznavanje, veza od mjesec, dva i ti fazoni...jer sve to prethodi nekoj dugoj ili dužoj vezi ( naravno ako opstane )

I još gore je što je isti sok u prodavnici 1 KM, a ovamo 3 KM :D znači momak svjesno plaća nešto 3 puta skuplje, a dama da se ne bi upiškila ne popije sok :D

Kod nas u Kaknju oni cappy gusti sokovi 0,2 dece 2 KM, i da bi litar takvog soka popio moram da dam 10 KM, a u prodavnici litar 2,5 ili 3 KM :D koji apsurd i zavala :-)
Bellica

#586 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Bellica »

sinus wrote:Ovdje ne govorimo o dugim ili dužim vezama...odnosi se na one kratke veze, upoznavanje, veza od mjesec, dva i ti fazoni...jer sve to prethodi nekoj dugoj ili dužoj vezi ( naravno ako opstane )

I još gore je što je isti sok u prodavnici 1 KM, a ovamo 3 KM :D znači momak svjesno plaća nešto 3 puta skuplje, a dama da se ne bi upiškila ne popije sok :D

Kod nas u Kaknju oni cappy gusti sokovi 0,2 dece 2 KM, i da bi litar takvog soka popio moram da dam 10 KM, a u prodavnici litar 2,5 ili 3 KM :D koji apsurd i zavala :-)
Slazem se s tobom! Kod nas u sarajevu Ledeni caj u gradu 3 KM,a ja sinoc u Mercatoru kupila 1,5litar za 2,00KM!!!
Za mene se te cure glupiraju,misle da ce biti manje vrijedne u ocima momka ako popiju sve!Hm,isto kao ono,"nemoj otici na sastanak tacno u ono vrijeme kad se dogovoris jer ce biti da si jedva docekala,pa dama pusti momka u decembru da se smrzava 30 minuta na nekom mostu ili vec gdje su se dogovorili!"
Ja sam vec napisala da sve popijem ili ostavim malo soka!A kad jedem ako ne mogu pojesti lijepo zamolim konobara da mi zamota pa ponesem kuci,a prisutni u ugostiteljskom objektu me cudno gledaju pitajuci se s koje sam planete pala!Nisam ja pala ni sa jedne planete,ali smtram kako je meni tesko zaraditi danas tako je i onome s kim sam izasla,nebitno bio to rodjak/ica,drug,prijateljica...Bilo ko,uglavnom,znam da je tesko zaraditi,pa ako ne mogu jesti ili piti malo cemo setati pa cemo onda na sok,kad budem zedna!!!!
Irm@

#587 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Irm@ »

Gospoda Ministarka wrote:Nikad nista neostavljam na stolu, bez obzira jel kafa, sok ili rucak... prije nego ustanem gledam jel sta ostalo i kod njeg i kod mene pa dovrsim :mrgreen:

Kad odemo na rucak, hranu nikad neostavljam jedem dok se ne najedem, zatim jedem da pojedem sto je ostalo u tanjuru pa onda i njegov tanjur hljebom ocistim, grehota je :lol: :lol: :lol:
a opet stvar je bontona ostaviti na dnu case pice a ne iskapiti do posljednje kapi..po bontonu to pokazuje da nisi dosao zeljan neceg nego eto tek tako... :)
cikular

#588 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by cikular »

Irm@ wrote:
a opet stvar je bontona ostaviti na dnu case pice a ne iskapiti do posljednje kapi..po bontonu to pokazuje da nisi dosao zeljan neceg nego eto tek tako... :)

Bonton su pisali snobovi!

:angry:
vjestica_bez_metle

#589 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by vjestica_bez_metle »

U Bontonu pise i da kad neko kihne trebate reci "Ah, vi kihnuste", a odgovor na to je "Ah, vi primjetiste" pa jos ne vidjoh da neko to radi!?! Besmisleno je ne popiti sok koji vec placas zato da neko drugi nesto ne bi pomislio. Ako te briga za to sta ce drugi reci zapitaj se o smislu svog zivota - zivis li za sebe ili druge?

Ipak pitanje novca na prvim izlascima je vazno, bas na tom pitanju i mozes odvagati kakva je djevojka. Sponzorusa se nece brinuti o tome imas li para, njoj se podrazumijeva da imas inace ce otici i nece te ni cekati pred kafanom (ko ona muska sponzorusa iz nekog od prethodnih postova). Pristojna djevojka ce paziti da naruci nesto jeftino pa makar joj se to i ne pilo, popit ce (niko jos u kafu nije otrov stavio), a dame koje ne piju kafu uvijek mogu naruciti caj (a ne da se vade na gluposti) koji je negdje i jeftiniji od kafe. Takodjer, pristojna djevojka ce se ponuditi da plati svoju polovinu racuna a da sam kojim slucajem musko nikada ne bih ponovo izasla sa nekom koja nije ovakva, jer arogancija i ganjanje nekog nivoa u vremenu u kome se nalazimo je cisti snobizam.

Iz svega prethodno recenog proizilazi da mozes imati djevojku sa dvije marke u dzepu, ali trebas biti pazljiv prema njoj. Ako vidis da ide u pravom smjeru vec nakon 15 dana joj mozes priznati da bas i nemas love trenutno, na taj joj sastanak ponesi ruzu (uberi negdje u parku) i tvoja je. Kasnije kad budes imao vise neces se morati brinuti jel s tobom zbog para, u svakoj krizi bit cete podrska jedno drugom, a sve ovo ti pada u vodu ako para nemas jer se ne trudis da nadjes posao, vec pokusavas zivjeti na tudji racun....

Eto toliko od mene :run:
Gile Šampion

#590 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Gile Šampion »

Slažem se sa vješticom iznad :D
100tnukmova

#591 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by 100tnukmova »

I ja se slazem sa vjesticom bez metle. :thumbup:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#592 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by ladyblue18 »

vjestica_bez_metle wrote:
Iz svega prethodno recenog proizilazi da mozes imati djevojku sa dvije marke u dzepu, ali trebas biti pazljiv prema njoj. Ako vidis da ide u pravom smjeru vec nakon 15 dana joj mozes priznati da bas i nemas love trenutno, na taj joj sastanak ponesi ruzu (uberi negdje u parku) i tvoja je. Kasnije kad budes imao vise neces se morati brinuti jel s tobom zbog para, u svakoj krizi bit cete podrska jedno drugom, a sve ovo ti pada u vodu ako para nemas jer se ne trudis da nadjes posao, vec pokusavas zivjeti na tudji racun....
:thumbup:
Nevaljalko

#593 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Nevaljalko »

:thumbup: svaka caska vjestici bez metle takve djevojke su ma nemoze se opisat :D
pustopoljina

#594 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by pustopoljina »

Irm@ wrote:
Gospoda Ministarka wrote:Nikad nista neostavljam na stolu, bez obzira jel kafa, sok ili rucak... prije nego ustanem gledam jel sta ostalo i kod njeg i kod mene pa dovrsim :mrgreen:

Kad odemo na rucak, hranu nikad neostavljam jedem dok se ne najedem, zatim jedem da pojedem sto je ostalo u tanjuru pa onda i njegov tanjur hljebom ocistim, grehota je :lol: :lol: :lol:

taj bonton je pisan kad su bogatasi nekako morali da se izdizu iznad sirotinje.
jedan bonton u kini (iz 1750 i neke) nalaze da pusaci bogatasi moraju neprestano pusiti,strastveno pusiti. ne kao sirotinja-ponekad,kad ugrabi vremena-nego bez prekida.
dame kineske su imale sluge koje su joj (DOK SPAVA) sredjivale kosu i sminku,kako bi ona prvih sat dva pusila duhan sa dugog cibuka. to je bilo lijepo i pozeljno ponasanje.
u europi su prvo pusili svi.siroti,bogati,zene,muskarci-da bi u jednom trenutku postalo sramota da zena pusi.lula se povezivala sa debelim zenturacama iz najsiromasnijih slojeva.pojavom cigarete je bilo vulgarno da zena pusi.i to je relativno nedavno prestalo biti sramota.
u danasnje vrijeme nije niko zaista zeljan soka.
u svakoj prodavnici mozes litru kupiti,za cijenu case u kaficu.
u danasnje doba je kulturno ne prenemagati se i naruciti ono sto zelis i konzumirati.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#595 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Truba »

bome ja ništa ne ostavljam... da ne propadne :lol: :lol: :lol:
Vitezanin

#596 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Vitezanin »

moguće je. teoretski. :D :D
ma šalim se, zašto da ne. imati curu meni ne izgleda kao neka big obveza. problemi će nastati ako imaš 2 km u džepu a u braku si. :lol: :lol: :lol: :lol:
todd_smith

#597 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by todd_smith »

Vitezanin wrote:moguće je. teoretski. :D :D
ma šalim se, zašto da ne. imati curu meni ne izgleda kao neka big obveza. problemi će nastati ako imaš 2 km u džepu a u braku si. :lol: :lol: :lol: :lol:
e to je to :D

iskreno ako nemas para ne vjerujem da bi trebao i traziti curu, nego radije idi i trazi posao jer ako nemas za nju onda sigurno nemas ni za sebe :)
JThomas

#598 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by JThomas »

pustopoljina wrote: u danasnje doba je kulturno ne prenemagati se i naruciti ono sto zelis i konzumirati.
potpisujem i boldiram hiljadu puta.

kakva se sve preseravanja i foliranja ne trpaju pod bonton...
burek_in_space

#599 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by burek_in_space »

Josh vi na ovu temu?! :?

@Pokretachu teme: nadji udatu zhenu, njoj nije (samo) do para, pa mozhesh i bez 2 KM da je imash. 8-) :mrgreen:
duboka_misao

#600 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by duboka_misao »

pitanje je odakle njemu dvije marke na ovom vaktu ? :D
Post Reply