Oktobarski izbori - izlazite li?

Locked

Za koga ces glasati u Oktobru?

SDA
33
10%
SNSD
9
3%
SzBiH
9
3%
SDP
135
42%
SDS
1
0%
HDZ (bilo koji)
7
2%
Nasa Stranka
75
23%
PDP
1
0%
Liberali
13
4%
Drugo
42
13%

Total votes: 325

Vodenjak

#576 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Vodenjak »

Gledam ove rezultate pa me tako podsjetise na ona ispitivanja 1990.
I tada su reformisti i SDP-ovci bili u otprilike ovolikoj prednosti...

Znaci, i sad ce isplivati isti nacio-idioti i jedini ostati na povrsini..
Zbog fizike: Samo oni praznih glava ne tonu!
Šapat

#577 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Šapat »

Upitno je ovo iz ankete...
Rade ljudi i ankete po ulici, telefonima i sl. I ti rezultati su vrlo slicni ovima iz ove ankete ovdje, medjutim postoji samo jedan "sitni" problem u svemu ovome - anketiraju se vecinom ljudi iz urbanih sredina. A kad rurala šljegne...e to ce onda biti komedija i ovi rezultati ce pati u vodu...zalosno, ali je tako.
chuchumbamayumbe

#578 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by chuchumbamayumbe »

Mene sinoc zvali iz SDP-a da me podsjete da su izbori u nedjelju i da ne zaboravim da glasam.
A zvali su me prije jedno 2 sedmice, provode anketu, pitaju o nacelniku, o opstini (plusevi, minusi), za koga cu glasati...
Da li se i vama to desilo?!
Napominjem da nisam clan niti jedne stranke, niti sam ikada bio.
Banksy

#579 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Banksy »

chuchumbamayumbe wrote:Mene sinoc zvali iz SDP-a da me podsjete da su izbori u nedjelju i da ne zaboravim da glasam.
A zvali su me prije jedno 2 sedmice, provode anketu, pitaju o nacelniku, o opstini (plusevi, minusi), za koga cu glasati...
Nisam ni ja član, ali zvali su i mene. Pitali ista ta pitanja, ja odgovorila. Zvali su mnoge.
beiha

#580 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by beiha »

SDA :bih:
Umjetnik a

#581 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Umjetnik a »

imam pitanje
je li se može glsati za načelnika iz jedne stranke a opštinske vijećnike iz druge stranke
chuchumbamayumbe

#582 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by chuchumbamayumbe »

Umjetnik a wrote:imam pitanje
je li se može glsati za načelnika iz jedne stranke a opštinske vijećnike iz druge stranke
Koliko sam ja upoznato, trebalo bi da moze?!
Šapat

#583 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Šapat »

Moja Beiha...ne ide SDA uz tu zastavu nikako. Da taj namigac drzi pola zastave, pa i nekako, ali cijela...
Mikado

#584 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Mikado »

Umjetnik a wrote:imam pitanje
Da
Zejnil

#585 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Zejnil »

Cuo sam da je na bajramskoj proslavi u jednoj opstini u okviru predizbornih aktivnosti stranke SDA sviralo lagano: Malo viski malo coca cola!!!

Bosnjak sam ali mi se ne svidja plakat na kojem pise:

Predizborno okupljanje stranke SDA
Predstavljanje kandidata
muzicki program uz ansambl Sultan Mehmed Fatih.

Eh sad moje pitanje, posto stoji u nazivu Stranka Demokratske Akcije da li znaci ovaj Sultan gore da je stranka samo za Bosnjake posto je, jebi ga, demokratska. Ako vec po RS-u stavljaju Boze pravde i naprijed sa tri prsta, mogu i ovi gore navedeni napisati naprije Dzamahirija i Palestina

Zasto se nije nikada izgradila Gimnazija Dobrinja na Dobrinji a napravila se dva Mercatora na prostoru iste opstine, nego se predaje po supama i to na vise razlicitih mjesta. Ulazemo jako u nasu buducnost. Nego glasajmo "za covjeka" i SDP da gledamo i narednih 10 godina gimnaziju gdje joj definitivno nije mjesto.

Ove ostale ne znam i zaista ne znam za koga da glasam jer izgleda ljudi vise nece ni na pijaci da rade jer su skontali da se lakse kandidovati za lokalne izbore nego prodavat krompir, a ako ne upali prodajes krompir do sljedecih izbora.

Ovo je samo cisto provokativno pitanje:)
amko_sa

#586 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by amko_sa »

NE izlazim.

Nece nam biti bolje ni poslije izbora jer nemamo pravog ekonomistu.Dodik je cetnik ali je dobar ekonomista.Nemamo takodje niti jednog dobrog politicara.Sve su to lopovi tako da se nebrinemo situacija ce biti ista ili jos gora jer ce i dalje svi a sve ih je vise visiti na nasem budzetu.

Jedini ljudi od kojih je konkretno moja opstina stari grad imala koristi su nacelnici koji opet za glasove konkretno obecaju da ce asfaltirati ulice ili nesto drugo i fakat zacudo to i urade.Mi smo sredina u kojoj bi covjek prodao Sarajevo kao Djuro vijecnicu za SAMO svoj interes.Dok su god takvi na vlasti a bit ce jos dugo nema nama napretka.

I nebrinite ova hampa oko vehabija ce se smiriti poslije izbora jer ce valjda izgubiti smisao i svi cemo odahnuti od evropeeejca Asima Beslije.
xy2000

#587 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by xy2000 »

Dok su naši birači kao ti biće nama još dugo ovakva vlast. Vlast biraju građani, a ne bira se sama. Neizlazak je također biranje vlasti, jer ti svojim neizlaskom biraš ovu vlast kojom nisi zadovoljan. Baš bi volio da mi logično objasniš po kojoj se to varijanti neizlaskom može bilo šta promijeniti! Možda si ti samo jedan od 2 miliona naših ljudi koji misle da će se nešto samo od sebe promijeniti. E, pa neće! Mi mijenjamo, barem jednom u 4 godine mi se pitamo.
zelenashica

#588 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by zelenashica »

chuchumbamayumbe wrote:Mene sinoc zvali iz SDP-a da me podsjete da su izbori u nedjelju i da ne zaboravim da glasam.
uh....i meni su prije par sedmica dolazili na vrata s anketom,....te koga bi za načelnika,pa zašto,pa kog ne bi ...zašto....pa opet kasnije jeste li sigurni da je to vaš izbor...uh ko da ama zaboravljam pa ne znam šta odgovaram na pitanje s početka ankete....al ipak sam strpljivo ogovarala :D
M-16

#589 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by M-16 »

ne izlazim
Zejnil

#590 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Zejnil »

Izaći ću na izbore mada sam neodlučan. Znam da neću glasati SDP i SDA pa ni za SBIH. Nek neko drugi malo mlati pare, dosta je ovih mladih muslimana od 50 i kusur godina bilo i stranke demokratskih pedera.
mostarac

#591 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by mostarac »

yeaaah nek si nam reko :D
d2

#592 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by d2 »

na prosle izbore nisam izasao, ove godine radi svega sto se desavalo sa queer festivalom, radi nasilja i radi ignorisanja prava manjina IZLAZIM 10000%
zelenashica

#593 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by zelenashica »

izlazim...to je jedino pravo koje mogu iskorisiti 100%.......i koristim ga,ako ni radi čega drugog onda da znam koga da krivim ako stvari ne budu kako treba.... :D
Jara

#594 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Jara »

Da, izlazim !Džaba letak u sandučetu i grafit na bilbordu, ne ubijediše me da ne glasam za Katarininog sina :D ...
i listu SDP-a, ofkors...
elSaik

#595 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by elSaik »

I? Ima li šta novo? Kakva je izlanost?
The 51st State

#596 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by The 51st State »

elSaik wrote:I? Ima li šta novo? Kakva je izlanost?
izlanuli su se :D, da i mene bas interesuje izlaznost, smatram ako je uobicajeno mala da nikakvih promjena nece biti.
burek_in_space

#597 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by burek_in_space »

Glas'o...i ono ko co'jek se osjecam bas dobro! :D (steta sto nema ovakav crveni smajli) :D
Locked