Ekskluzivno:Preliminarni rezultati...

Post Reply
car-x

Post by car-x »

zena wrote:Pa Haqqani ti bar znash, ako vidish nepravilnost tvoje je da reagirash...

Care, ja ne kazem da nema uticaja, ali da ga preuvelicavate to je tacno. Moj babo je redovan u dzamiji, imam je klinac od nepunih 18 godina... Molim te, sta bi to on mogao nasvjetovat mog babu da ga ovaj poslusha? Halo...pricate o posjetiteljima dzamija kao da su to neki maloumnici, koji eto, ne znaju kud ce, dok hodza ne kaze...ejs :D
mozda je u urbanim sredinama nego kadar i protivrijeciti efendiji, ali kako vec rekoh, u pasivnim krajevima je hodzina uglavnom svetinja..
mala-i

Post by mala-i »

DobroJutroKolumbo wrote:...ja licno sam bio za Ljubica...zasto zato sto mislim da ce Hrvati radi ovog praviti opstrukcije na svim nivoima vlasti i da ce naredne godine proteci u nacionalistickim prepucavanjima...ja jesam za gradjansku opciju, koja je pobijedila na ovim izborima, stoga Zeljki svaka casta ali nije ovde pobijedio Zeljko nego Zlatko to se moglo vidjeti sinoc, kad je Zlaja odrzao govor i naglasio "ja sam još uvijek predsjednik ove stranke" u svom uvodnom govoru a Zeljko je stajao pored njega kao neki školarac!
Zeljko je mogao samostalno donositi odluke na opstinskom nivou ali da li ce moci to radit na drzavnom!?...ni slucajno, slusat ce se "tata" Zlatko!...A u slucaju da je pobijedio Ljubic ,koji je za mene jako inteligentan covjek(moje misljenje) i alfa predvodnik svoje stranke ,mislim da bi troclano predsjednistvo puno lakse funkcionisalo i da bi se mogli postici neki koncenzusi izmedju njih trojice...ovako cemo u narednim godinama da gledamo opsti cirkus...jedini samostalan od njih trojice ce biti Silajdzic,a ova druga dvojica ce da trce u svoje stranke i da traze dalje direktive! "MOIRA ORFEI OD DANAS I U VASEM GRADU"!!!
Cengic je rekao da bi se najlakse dogovorio sa Miloradom Dodikom...pa gospodo draga nemojte se zacuditi kad ovaj bude predstavljao Dodikovu stranku za bosnjackog clana predsjednistva i srbi budu po direktivi glasali... ne zaboravimo Dodikova stranka su "socijal-demokrati"...kako bismo mi reagovali da nam "oni" izaberu bosnjackog clana!!! Ma mi bi ujedali dok se to nebi promjenilo...zivi bili pa vidjeli...a dobicemo mi osvetu za ovo...sljedece izbore Hrvati i Srbi udruzeno ce nam pokazati kako se to radi...Moja prognoza!!! Pa ce te vidjeti, sve cari gradjanske opcije! Kad bude "plata nejma, more bit' bidne more bit' ne bi'ne"...!!!
@kolumbo,svaka čast na dosljednosti 8-) ..
Kwaheri

Post by Kwaheri »

:(

Upravo sam cula da je Komsic rekao da ce se povuci ako bude zvanicno izabrani clan...pa da Parlament bira hrvatskog clana..bice to vele Ljubic, samo da se makne imj... Prenosim nesto sto je nalik tracu, helem, nisam sigurna, jer ga nisam ja licno cula...

kobe_sa

Post by kobe_sa »

zato i ne gumo dzamija i efendija i predizbornih skupova.

Kad mi je do djamije onda na vratik il kod sejha ef. Midhata ili kod hafzia Bugarija e onda stvarno slusas samo o islamu i to ono cistom , bez trunke iceg politickog ...
edikamedika

Post by edikamedika »

vatana wrote:
edikamedika wrote:A da, sad smo na valu da arapske pare nikada nisu ni stigle :D radi se o modernoj bajci, urbanoj legendi, uh :D

Nikakvo cudo da vi glasate za lika koji vas je opljackao na pakistanskom kreditu, pa dao je rijec da nije, gled`o ja u Centralnom, a more bit bidne da ne laze, posten je Hare :D

Vi samo mozete zaviditi Hrvatima, sto i cinite :razz:
Pa glasamo zato sto smo glupi. Mi jesmo glupi, to si dobro skonto. Dok god svi ne budemo glasali za ljude tipa Zeljko Komsic, zivjet cemo ovdje gdje i zivimo i kako zivimo.

Nas su najvise pokrali nasi (SDA, SzaBiH), a ostali su nas malo po logorima, malo raselili, silovali, ono usputile...

Nekad, ako bude srece, glasat cemo svi za normalne ljude i nece Hrvatske, Muslimanske i Srpske stranke ni postojat...
Zato sam ja glasao za Komsica, iako sam podmukli ustasa koji intenzivno mrzi muslimane :D :D
kobe_sa

Post by kobe_sa »

zena wrote::(

Upravo sam cula da je Komsic rekao da ce se povuci ako bude zvanicno izabrani clan...pa da Parlament bira hrvatskog clana..bice to vele Ljubic, samo da se makne imj... Prenosim nesto sto je nalik tracu, helem, nisam sigurna, jer ga nisam ja licno cula...

NECU DA SE PRAVIM PAMETAN , A STA SAM JA TRUBIO 5 ZADNJIH DANA :-)
mala-i

Post by mala-i »

edikamedika wrote:
vatana wrote:
edikamedika wrote:A da, sad smo na valu da arapske pare nikada nisu ni stigle :D radi se o modernoj bajci, urbanoj legendi, uh :D

Nikakvo cudo da vi glasate za lika koji vas je opljackao na pakistanskom kreditu, pa dao je rijec da nije, gled`o ja u Centralnom, a more bit bidne da ne laze, posten je Hare :D

Vi samo mozete zaviditi Hrvatima, sto i cinite :razz:
Pa glasamo zato sto smo glupi. Mi jesmo glupi, to si dobro skonto. Dok god svi ne budemo glasali za ljude tipa Zeljko Komsic, zivjet cemo ovdje gdje i zivimo i kako zivimo.

Nas su najvise pokrali nasi (SDA, SzaBiH), a ostali su nas malo po logorima, malo raselili, silovali, ono usputile...

Nekad, ako bude srece, glasat cemo svi za normalne ljude i nece Hrvatske, Muslimanske i Srpske stranke ni postojat...
Zato sam ja glasao za Komsica, iako sam podmukli ustasa koji intenzivno mrzi muslimane :D :D
hajd samo poslije ovoga :D da više čujem da hrvati nisu izabrali komšića!!!
ko da nije bilo još @edika!!!! :D
kafana

Post by kafana »

placu li u listici mostaru i grudama danas. sta je ?nije pobijedio skripar nego normalan covjek . suze lije miro . j ada se pitam napravio bih kontrolu poslovanja svih firmi u zapadnoj hercegovini od 1995- do danas i koliko su poreza platili. ma sve bi bile zatvorene. u logoru u dretelju su opljackali za jedan dan 500000 dm od muslimana ( pouzdan izvor). a n u buticima u mostaru roba niske kvalitete se prodaje po cijenama kao u parisu ili hrvatskoj. jos je i sumnjivog porijekla , hocu reci ukradena. i tako se vi hrvati obogatise . e nema vise . posteno da ali pljackom kradjom i utajom poreza jok. zato miro place
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Murisno1 wrote:ma šta kukate ba na političare više ..
pa sad ispade da su oni krivi za sve ..

evo svaki dan sam po bosni ..
svaki dan negdje odem ..

u svakom gradu ima više seljaka nego normalna čojka ..
neće narod da RADI!!!!

to je to..
narod je lijen...smotan..bezobrazan ..
pričam ovdje o većini naroda..
ne možemo sad aš sve svalit na njih- političare...
znam da je to lakše .. ali nije to tako..
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Murisno1

Post by Murisno1 »

_BosanaC wrote:

svaki dan negdje odem ..

neće narod da RADI!!!!

to je to..

kažem ja..
vidi kako nam je već odma poslije izbora bolje .. :-)
odma se razumijemo :-)

mislim, eno stickout i haqqo se već zovu na iftare ...
haj i ti kod mene :D
PS
sad vidim da su moderatori napravili dobar poso sa zatvaranjem "religije i filozofije" :D
Last edited by Murisno1 on 02/10/2006 12:38, edited 1 time in total.
edikamedika

Post by edikamedika »

kafana, vi prvo trebate u svom dvoristu rascistiti sa kriminalom, ostavi se ti Zapadne Hercegovine ;)

Dok god budete razmisljali na taj nacin, nece Bosna s mjesta maknuti.
*Unreal*

Post by *Unreal* »

DobroJutroKolumbo wrote:Harisa su izabrali : njegovi biraci koji su uvijek uz SBiH , zene srednjih godina jer je njima strogi "smeker" , SDA biraci koji glasali za svoju stranku ali ne vole Tihog pa su glas dali Harisu, patriotski dio koji nije ni za jednu stranku ali je kroz Dodikove napade vidio u Silajdzicu veceg "zastitnika" nego u Tihicu i dio glasaca koji bi glasao za Mirnesa Ajanovica ali nije glasao za njega iz razloga da se ne "gube" glasovi jer nisu vjerovali da bi on mogao pobijediti pa su glas ustupili Silajdzicu...
istina, cista psihologija :faraon1: , a sto se tice Ive M Jovića, neznam koji bi to normalan čovjek glasao za njega, ajd Božo Ljubić i nekako...

Jović se pokazao u pravom svijetlu zadnjim reakcijama, "medo" ostaje "medo" :D
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

ma u suštini, 'ebe mi se hoće li Silajdžić biti predsjednik, meni je samo bitno da oni kreteni iz njegove stranke (Safet Halilović je onako pravi primjerak) ne uspije formirati većinu u parlamentu.

Fakat, dobro kaže Samir Šestan, narod je kod nas užasno glup i zaslužuje Harisa i nesposobnjakoviće oko njega.
car-x

Post by car-x »

A wrote:Ja sam to vec negdje cula.

Ako se to desi, mislim da SDP moze zatvorit butigu. Definitivno bi odbili od sebe vecinu svojih glasaca. Ako nista - sve one koji su glasali za Komsica.
upravo tako.. bila bi to najveca u nizu izbornih prevara koje su narodi BiH do sada progutali..

nadam se samo da su to rekla-kazala patke i da od toga nema nista.. zeljko komsic je sigurno osvjezenje za drustvo mrtvih pjesnika kakvo je predsjednistvo BiH..
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

Pa gdje ćeš za onog medžeda reći da je medo :D Jel ti to simpa medo :-)
stickitout

Post by stickitout »

Ma nije nista namjesteno, ma jooook :D :D
Tomislav MO

#592 Re: Za Komšića!!!

Post by Tomislav MO »

vlado986 wrote:E dragi moji Bosanci,

kao Hrvat i katolik iz Zagreba koji cijeli život živi u Zagrebu, i koji gaji tezu da se Hrvati tijekom cijelog rata trebali zajedno s Bošnjacima boriti protiv Srba (to vrijedi ponajprije za Hrvate u Hercegovini), te da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH mogu reći sljedeće na izborne rezultate:

Ja sam jako navijao za Komšića iako nemam pravo glasa. Meni je drago što će on pobijediti za hrvatskog predstavnika u Predsjedništvu BiH, makar je on izabran većinom bošnjačkih glasova, i glasova Hrvata iz Bihaća, Sarajeve i Tuzle i ostalih multnietničkih sredina gdje nije bilo sukoba između Armije BiH i i hrvatskih postrojba.
To je lijepo što si ti navijao, ali on ni u kojem slučaju ne može biti hrvatski predstavnik. Njega su izabrali Bošnjaci pa je zbog toga njihov, bošnjački predstavnik. Možda je po nacionalnosti Hrvat, ali onda maksimalno što može biti je bošnjački predstavnik iz reda hrvatskog naroda.

vlado986 wrote: Bosna i Hercegovina nije država Ni Muslimana, ni Srba ni Hrvata već je to država i Muslimana i Srba i Hrvata.
A po čemu je država i Hrvata, osim na papiru?

Hrvati su u njoj ništa ne pitaju, niti u vladi niti u predsjedništvu, niti im se dozvoljavaju nacionalna prava.
Imaju jedino pravo da se demokratski slažu sa Bošnjacima.

I ja bi onda trebao ići na ukidanje RS? Zašto? Da širim bošnjački entitet na 100% BiH?

Neka hvala, RS je sada jedina preostala brana unitarnoj BiH, neka nam dugo živi, imat će svu podršku Hrvata jer im ništa drugo i nije preostalo.
edikamedika

Post by edikamedika »

alphonse kauders wrote:ma u suštini, 'ebe mi se hoće li Silajdžić biti predsjednik, meni je samo bitno da oni kreteni iz njegove stranke (Safet Halilović je onako pravi primjerak) ne uspije formirati većinu u parlamentu.

Fakat, dobro kaže Samir Šestan, narod je kod nas užasno glup i zaslužuje Harisa i nesposobnjakoviće oko njega.
a Stranka Za Pih je vodeca u Federaciji, jel tako.

E pa, sto se jos moze dodati na to.

Ako je ono drustvo foteljasa i mafijasa osvojilo najveci broj glasova, Bosna i ne zasluzuje nikakav napredak i prosperitet.
Kwaheri

#594 Re: Za Komšića!!!

Post by Kwaheri »

Tomislav MO wrote:

kao Hrvat i katolik iz Zagreba koji cijeli život živi u Zagrebu, i koji gaji tezu da se Hrvati tijekom cijelog rata trebali zajedno s Bošnjacima boriti protiv Srba (to vrijedi ponajprije za Hrvate u Hercegovini), te da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH mogu reći sljedeće na izborne rezultate:

Ja sam jako navijao za Komšića iako nemam pravo glasa. Meni je drago što će on pobijediti za hrvatskog predstavnika u Predsjedništvu BiH, makar je on izabran većinom bošnjačkih glasova, i glasova Hrvata iz Bihaća, Sarajeve i Tuzle i ostalih multnietničkih sredina gdje nije bilo sukoba između Armije BiH i i hrvatskih postrojba.
To je lijepo što si ti navijao, ali on ni u kojem slučaju ne može biti hrvatski predstavnik. Njega su izabrali Bošnjaci pa je zbog toga njihov, bošnjački predstavnik. Možda je po nacionalnosti Hrvat, ali onda maksimalno što može biti je bošnjački predstavnik iz reda hrvatskog naroda.

vlado986 wrote: Bosna i Hercegovina nije država Ni Muslimana, ni Srba ni Hrvata već je to država i Muslimana i Srba i Hrvata.

Hrvati su u njoj ništa ne pitaju, niti u vladi niti u predsjedništvu, niti im se dozvoljavaju nacionalna prava.

I ja bi onda trebao ići na ukidanje RS? Zašto? Da širim bošnjački entitet na 100% BiH?

Neka hvala, RS je sada jedina preostala brana unitarnoj BiH, neka nam dugo živi, imat će svu podršku Hrvata jer im ništa drugo i nije preostalo.
:roll: covjece...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Murisno1 wrote:
_BosanaC wrote:

svaki dan negdje odem ..

neće narod da RADI!!!!

to je to..

kažem ja..
vidi kako nam je već odma poslije izbora bolje .. :-)
odma se razumijemo :-)

mislim, eno stickout i haqqo se već zovu na iftare ...
haj i ti kod mene :D
PS
sad vidim da su moderatori napravili dobar poso sa zatvaranjem "religije i filozofije" :D
Jedna od pametnijih stvari, definitivno :D

A sto se tice tvojih komentara na tom podforumu njih sam cijenio, cak sta vise i postovao. Ali Haqqo u meni jednostavno probudi nesto sasvim drugo :D
dr.iver

#596 Re: Za Komšića!!!

Post by dr.iver »

Tomislav MO wrote: Njega su izabrali Bošnjaci pa je zbog toga njihov, bošnjački predstavnik. Možda je po nacionalnosti Hrvat.

Nacionalisto, nacisto i fašisto, ako nisi znao evo:

Komsica su izabrali glasaci iz Federacije. Medju njima ima i Srba i Hrvata i Bosnjaka. Ne mozes znati ko je za koga glasao.

PS
Ko se rodio, i radi i zivi u Bosni, a kaze da nije BIH njegova drzava, on je mentalno poremecen, neka potrazi strucnu pomoc...
Murisno1

#597 Re: Za Komšića!!!

Post by Murisno1 »

Tomislav MO wrote:

ma ti nisi sav svoj ..
pa šta to imaju bošnjaci u Bosni a da ti kao hrvat u Bosni nemaš .. pa je vrijedno tolike borbe nekom HDZ retorikom koju eto i normalni ljudi iz hrvatske vide ..

po čemu si ugrožen?
šta nemaš?

ako je to kanal ...
pa napravite ga hebo vas on...
nije zar da je tu zapelo .. majko mila..

jel sad kad komšić dođe protherat će hrvate iz bosne ..
realno svaki normalan bosanac bi trebo i protjerat svakog -čovjeka koji ne smatra ovu zemlju svojom- gdje bilo ..

a što me iznervira lik
vatana

Post by vatana »

Baho je kriv za sve!
stickitout

Post by stickitout »

Sta je sad?? Jel demokratija ili nije, ima i Tomo pravo na svoje misljenje. To da Hrvati u Bosni imaju Hrvatske pasose, na to se ne osvrce puno. Pa kad budu Bosanci i Hercegovci i prestane ih samo bolit briga za BiH mozda Tomo i promjeni misljenje. Do tada nek se tjesi kontrom i separatistickom politikom koja mu je ni iz dzepa ni u dzep. To je demokratija po balkanski......znam ja nas, jeb'o ti nas. :D
edikamedika

Post by edikamedika »

A ovo sto Tomislav govori, tako stvari stoje, to su cinjenice.

Hrvati su u velikoj vecini glasali za svoje predstavnike, a dobili su Zeljka Komsica. Na stranu sto sam ja za Komsica, jer ne vidim boljeg od njega, ali velika vecina Hrvata nije za njega.
Dakle, on ne moze predstavljati Hrvate u Predsjednistvu. Ili moze, preko ovih politickih igrica, ali tim potezom Bosnjaci su definitivno ostali bez podrske i zadnjeg Hrvata na planu ukidanja RS-a.

Ja osobno ne zelim zivjeti u unitarnoj BiH u kojoj ce se pod plastom gradjanske drzave stvarati islamska drzava, i naravno da mislim na presvucene salonske mladomuslimane iz Harisove i slicnih stranaka. I tako razmislja svaki Srbin i Hrvat u BiH. Pa da vidimo dokle ce to ici.
Post Reply