JanuaryJones wrote:Pa baš zato da to doživimo kao nešto veliko (a zapravo nije) -- isprobana retorika. Ostavlja mogućnost službama da traljavo (ili nikako) rade svoj posao. I da imaju pokriće.O'zone wrote:Ne znam zašto upozorenje na 5 do 15 cm snijega a na planinama do 30?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/fhmz-bi ... /170111044
Da li se počinje malo pretjerivati?
minusi
- jao_situacije
#576 Re: minusi
- Running
#577 Re: minusi
Komsija ispod mene ne grije sobu (jer samo spava u njoj), zavrnuo radijator i tacno se osjeti kod mene hladnije, da moram grijalicom grijati. Ona ruzna grijalica koja duva i isusuje vazduh i smuci ti se od nje. Ukljuciti samo kad se mora. 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#578 Re: minusi
a kod meneRunning wrote:Komsija ispod mene ne grije sobu (jer samo spava u njoj), zavrnuo radijator i tacno se osjeti kod mene hladnije, da moram grijalicom grijati. Ona ruzna grijalica koja duva i isusuje vazduh i smuci ti se od nje. Ukljuciti samo kad se mora.
ISPOD podrum
Sa strane haustor
Sa druge strane soba koja se ne grije ( ljudi imaju centralno a griju samo jednu sobu na grijalicu mislim)
iznad soba koja se ne grije
i naravno vanjski zid
mislim da nema gore kombinacije
- Truba
#579 Re: minusi
Better Man wrote: Nemoj me pogrešno shvatiti, ali ove hladnoće su normalne za januar i prije rata svake godine je bilo ovakvih hladnoća. I da se razumijemo i treba da je sad hladno, a ne u proljeće i zdravo je.
već sam se navikao
sad može biti i 45 dana vako što se mene tiče
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#580 Re: minusi
A sa vrucinamaTomahawk11 wrote:Treba da je hladno.
I da bude s vremena na vrijeme ekstremno hladno.
Al mora i da popusti.
10 dana sa ekstremnim hladnocama udje u kosti.
Dojadi.
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#581 Re: minusi
Globalno zagrijavanje na aparatima
- O'zone
- Globalni moderator
#582 Re: minusi
Black swan wrote:a kod meneRunning wrote:Komsija ispod mene ne grije sobu (jer samo spava u njoj), zavrnuo radijator i tacno se osjeti kod mene hladnije, da moram grijalicom grijati. Ona ruzna grijalica koja duva i isusuje vazduh i smuci ti se od nje. Ukljuciti samo kad se mora.
ISPOD podrum
Sa strane haustor
Sa druge strane soba koja se ne grije ( ljudi imaju centralno a griju samo jednu sobu na grijalicu mislim)
i naravno vanjski zid
I kod mene dva vanjska zida, s tim da ovi frontalni imaju prozore od zida do zida, jedan dio stana iznad haustora drugi iznad stana u kome niko nema a i stan pored zapečačen od opštine nema stakala porazbijana tako da je i to vanjski zid. Tačnije u čitavom stanu samo jedan zid je uz stan koji se grije.
-
Nepass
#583 Re: minusi
Jesi ono ti podstanar?Black swan wrote:a kod meneRunning wrote:Komsija ispod mene ne grije sobu (jer samo spava u njoj), zavrnuo radijator i tacno se osjeti kod mene hladnije, da moram grijalicom grijati. Ona ruzna grijalica koja duva i isusuje vazduh i smuci ti se od nje. Ukljuciti samo kad se mora.
ISPOD podrum
Sa strane haustor
i naravno vanjski zid
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#585 Re: minusi
Drmaju konvektori?kakavdanakneiskustvu wrote:minus 14 u zenici
-
kakavdanakneiskustvu
#586 Re: minusi
_BataZiv_0809 wrote:Drmaju konvektori?kakavdanakneiskustvu wrote:minus 14 u zenici
trenutno ne,uradjena izolacija proljetos pa ne moraju non stop biti upaljeni
-
mali_balon
#587 Re: minusi
Ja cijelo vrijeme u gacama po kuci hodam.....dakle kod mene u kuci ugodnih +24 u cijelom stanu..... 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#588 Re: minusi
Sta si mjenjo stolariju?kakavdanakneiskustvu wrote:
trenutno ne,uradjena izolacija proljetos pa ne moraju non stop biti upaljeni
-
kakavdanakneiskustvu
#589 Re: minusi
mali_balon wrote:Ja cijelo vrijeme u gacama po kuci hodam.....dakle kod mene u kuci ugodnih +24 u cijelom stanu.....
ja u majici kratkih rukava
-
mali_balon
#590 Re: minusi
Ja jucer ujutro, oko 7, pratio obje accu kaze -14, a yrno -19, a u autu pokazivalo -13, vec rekoh sve zavisi kada se rade update temp.manekenka u penziji wrote:shalla wrote:Accuweather, Yr.no, ilmeteo, weather undergound...manekenka u penziji wrote:Koju vi prognozu pratite?
Meni po accuweather-u nema takvih minusa na vidiku, a temperatura po danu ide i u plus. Ne tvrdim da je ova moja tačna, ali više ne znam ima li i jedna prognoza da makar predvidi približno tačno za barem naredni dan.
I nijedna ti nije 100% precizna vjeruj mi. Ja često idem negdje za vikend i naučio sam da je sve preko 2 dana lutrija, kakvih crnih 10 dana ili mjesec unaprijed...Znam bruku raje koja se kune u taj yr.no, ja jedan vikend krenuo u Split, na yr.no kao prognoza za vikend onako, petak kiša, subota pola-pola i nedjelja sunce al eto odosmo mi ipak, krenuli u petak ujutro, ma nije se nijednom naoblačilo a kamoli da je kap kiše pala...
Sad ću paralelno da pratim i accuweather i yr.no, samo se bojim da ne postanem meteoropata
Ja te progonoze ne uzimama zdravo za gotovo neg kao neki info sta bi moglo biti, kada mogu pripremim se za sve moguce ishode, koliko se moze....jbga ako kaze bit ce -15 svakao cu se obuci ko medzed pa mi svedno i ako bude -25
- Truba
#591 Re: minusi
nisam burzujuNepass wrote:Jesi ono ti podstanar?Black swan wrote:a kod meneRunning wrote:Komsija ispod mene ne grije sobu (jer samo spava u njoj), zavrnuo radijator i tacno se osjeti kod mene hladnije, da moram grijalicom grijati. Ona ruzna grijalica koja duva i isusuje vazduh i smuci ti se od nje. Ukljuciti samo kad se mora.
ISPOD podrum
Sa strane haustor
i naravno vanjski zid
- Truba
#592 Re: minusi
ah da...zaboravio sam extremno velike prozore...to je ta socijalistička arhitektura na vrhuncu ludosti....ulica des metara ima centralno ali jok njima lijeno bilo priključiti... valjda tea peci bile popularne pa udri pola sobe ti zauzmeO'zone wrote:Black swan wrote:a kod meneRunning wrote:Komsija ispod mene ne grije sobu (jer samo spava u njoj), zavrnuo radijator i tacno se osjeti kod mene hladnije, da moram grijalicom grijati. Ona ruzna grijalica koja duva i isusuje vazduh i smuci ti se od nje. Ukljuciti samo kad se mora.
ISPOD podrum
Sa strane haustor
i naravno vanjski zid
I kod mene dva vanjska zida, s tim da ovi frontalni imaju prozore od zida do zida, jedan dio stana iznad haustora drugi iznad stana u kome niko nema a i stan pored zapečačen od opštine nema stakala porazbijana tako da je i to vanjski zid. Tačnije u čitavom stanu samo jedan zid je uz stan koji se grije.
- Truba
#594 Re: minusi
nema te dugoNot My Idea wrote:Komi,tebi se najbolje ubit
ali pises kratko
i glupo
- Truba
#595 Re: minusi
najbolje je sto je jedna forumasica rekla samo sve bajno krasno
kez osmijeh od uha do uha
cisto savršenstvo na forumu pisati ma nema
ide me u životu ide ljepota
a kad zagrebes izvana gladac a iznutra jadac od zivota
kez osmijeh od uha do uha
cisto savršenstvo na forumu pisati ma nema
ide me u životu ide ljepota
a kad zagrebes izvana gladac a iznutra jadac od zivota
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#596 Re: minusi
Isusuju li konvektori zrak u prostoriji?kakavdanakneiskustvu wrote:mali_balon wrote:Ja cijelo vrijeme u gacama po kuci hodam.....dakle kod mene u kuci ugodnih +24 u cijelom stanu.....
-
kakavdanakneiskustvu
#597 Re: minusi
_BataZiv_0809 wrote:Isusuju li konvektori zrak u prostoriji?kakavdanakneiskustvu wrote:mali_balon wrote:Ja cijelo vrijeme u gacama po kuci hodam.....dakle kod mene u kuci ugodnih +24 u cijelom stanu.....
ovi kod mene ne,jedan atlantic drugi bosch,treci vrlo rijetko palim,takodje atlantic
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#598 Re: minusi
Znaci nije ono ko grijalica kad isusi zrak i dodje ti mukakakavdanakneiskustvu wrote:
ovi kod mene ne,jedan atlantic drugi bosch,treci vrlo rijetko palim,takodje atlantic
-
kakavdanakneiskustvu
#599 Re: minusi
_BataZiv_0809 wrote:Znaci nije ono ko grijalica kad isusi zrak i dodje ti mukakakavdanakneiskustvu wrote:
jok
- MOSALJOZE
#600 Re: minusi
Imam ja na poslu,i ne isušuje,a grije za 10.