metnem wrote: i to je cista mitomanija o zulumima, krucima palcima, pa srbima nikad bolje nije bilo nego pod turcima
kao prvo, truci su im osvojili Beograd od madjara, oni sami nikad ga ne bi uzeli
to je prvo
drugo preko Drine su se naseljavali kao njihovi kmetovi, te je od max. 5% pravoslavnih preko Drine, u Bosni njihov broj i usecce narastao na 48% !!! po AU popis 1879. god !!!! i gdje je tu zulum, kurac, palac....dok su Bosnjaci ginuli blesani po ratistima za osmansku carevinu od Irana, preko Ukrajine do raznih nedozija sto opisuje i Mesa u svojim knjigama, i praktiki tako nestajali, te od 70% Bosnjaka Muslimana 1600.g. spali na 30% po popisu AU 1879. dok su se pravoslavni vlasi i srbi su kotili i naseljavali po Bosni
to su istorijske cinjenice koje niko ne moze osporit
pa sam najveci srpski istoricar to priznaje
Srpski historičar Vladimir Ćorović u «Istoriji Jugoslavije» o značaju seoba je napisao:
«U našoj narodnoj istoriji ove seobe, koje su, u većoj meri, počele od
sredine XV veka pa trajale sve do početka XIX veka, imaju neobično
veliki značaj, i to u više pravaca. One su PROŠIRILE U OGROMNOJ MERI područje
našeg ETNIČKOG RASPROSTIRANJA i našeg narodnog jezika. Srpska naselja šire
se jedno vreme do Sent-Andreje i Temišvara. Na zapadu su došla do Krke,
Ogulina i Žumberka. Mi smo se u ropstvu pod Osmanlijama ŠIRILI NE MANJE
nego kao da smo imali najekspanzivniju svoju državu..»
gdje nadje ove podatke o popisu iz 1600 godine koji kazu da je u bosni tad bilo 70% muslimana?
...ako je bilo 70 % muslimana tj bosnjaka ko je bio u ostalih 30 %?.....jel to pokusavas da povuces paralelu sa tadasnjim bosnjacima i sadasnjim ?
drug moj to je mitomanija , nema razlike izmedju tebe i nekog Zike koji tvrdi da su amabe pa srbi