55 KM naspram 79 ili 62 eura.Bodkin wrote:Nije tacno. Kako bolan. Dole 55, gore 60. Gdje je to duplo?
Ako to nije duplo, ne znam sta je.
55 KM naspram 79 ili 62 eura.Bodkin wrote:Nije tacno. Kako bolan. Dole 55, gore 60. Gdje je to duplo?
Ovo je cista pljacka u sarajevu.madner wrote:55 KM naspram 79 ili 62 eura.Bodkin wrote:Nije tacno. Kako bolan. Dole 55, gore 60. Gdje je to duplo?
Pa nije duplo jer dole sobijas platu u markama, a gore u eurima. Ako imas 2000 maraka dole ili 2000 eura gore, dodje ti isto. Gledas koliko te prevoz kosta procentualno od platemadner wrote:55 KM naspram 79 ili 62 eura.Bodkin wrote:Nije tacno. Kako bolan. Dole 55, gore 60. Gdje je to duplo?
Ja to gledam tako da me ovdje kirija kosta 0%, tako da ovih 2000 eura postane 1200, kino karta 9 eura, frizer 20, piva od 0.5 u kaficu 3 eura (opet puno jeftinije nego u Minhenu) a restorani od 15 eura prema gore po jelu.Bodkin wrote:Pa nije duplo jer dole sobijas platu u markama, a gore u eurima. Ako imas 2000 maraka dole ili 2000 eura gore, dodje ti isto. Gledas koliko te prevoz kosta procentualno od platemadner wrote:55 KM naspram 79 ili 62 eura.Bodkin wrote:Nije tacno. Kako bolan. Dole 55, gore 60. Gdje je to duplo?
Ja pricam o restoranima ili ti ga standovima. Ko ce ba kuhati kada citav dan rintas ko rob ? Ja sam jucer u restoranu jeo corbu sa mesom za 5 BAM.. Gdje to naci u Berlinu ?fortaleza wrote:Hrana je u najmanju ruku iste cijene, ali je zato ponuda puno šira, a nerijetko i jeftinija u Berlinu, a mislim da i Nijemci plaćaju gorivo jeftinije 1,25-1,40 eura, a u BiH 1,10 - 1-25 eura u odnosu na prosječnu plaću jeftinije nekoliko puta u Nemačkoj.prog321 wrote:Tri najvažnije stavke su puuuno skuplje u Berlinu.
Hrana, stan i gorivo.
U Sarajevu se možeš za petobu najest. U Berlinu za istu hranu moras 12 do 15 ojra pljunut.
prog321 wrote: Petoba je pet maraka za mene.
prog321 wrote:A milja je skraceno od ... ?![]()
Necemo o sintagmama. Poentu ste svi razumjeli.
Benzinske izgleda nisi odavno vidio. Bar u Sa.prog321 wrote:Ja pricam o restoranima ili ti ga standovima. Ko ce ba kuhati kada citav dan rintas ko rob ? Ja sam jucer u restoranu jeo corbu sa mesom za 5 BAM.. Gdje to naci u Berlinu ?fortaleza wrote:Hrana je u najmanju ruku iste cijene, ali je zato ponuda puno šira, a nerijetko i jeftinija u Berlinu, a mislim da i Nijemci plaćaju gorivo jeftinije 1,25-1,40 eura, a u BiH 1,10 - 1-25 eura u odnosu na prosječnu plaću jeftinije nekoliko puta u Nemačkoj.prog321 wrote:Tri najvažnije stavke su puuuno skuplje u Berlinu.
Hrana, stan i gorivo.
U Sarajevu se možeš za petobu najest. U Berlinu za istu hranu moras 12 do 15 ojra pljunut.
Nisi ni za gorivo u pravu. Tamo vecinom imaju benzince jer se ne isplati imati stare dizelase.
E5 u Berlinu je 1.45 eura, kod nas vecinom dizeli za 1.19 BAM. Plus u repubLJik srpska mozes i za 89 'fenih tankovat.
A sad o popravcima auta.
Gdje zamjena FIP filtera u Berlinu kosta izmedju 1000 i 1500 eura. A kod nas skines citav filter za 300 BAM.![]()
Petoba je pet maraka za mene.
Valjda je petoba 50. Vidim covjek 5 identifikuje sa petobom. Prvi put cujem.Bodkin wrote:Petoba je sleng sto pokazuje da nemas iskustva iz bosne
Pa to i govorim. @uglavnoj ja isto primijetioTomahawk11 wrote:Valjda je petoba 50. Vidim covjek 5 identifikuje sa petobom. Prvi put cujem.Bodkin wrote:Petoba je sleng sto pokazuje da nemas iskustva iz bosne
mašta može svaštamadner wrote:Tema su ljudi koji ne vole matematiku, pa misle da sa 1000 eura mogu sve ostvariti u EU.
madner wrote:Pa nismo mi, ali jesu ovi sto su intervjuisani u clancima.
Za Berlin je neki prosjek za dipl. inga 4500 bruto, to jeste malo vise od 1000.
I to pretvorio u nase cijene. Zamisli jos razliku u platimuha_sa wrote:neko poredi cijene vani i kod nas![]()
sad ce vama Muha iz prve ruke![]()
u ŠveCkoj šta radim vec bleham u cjenecijene klope i potrebština za klopu (ulje, puter, mlijeko..........) su tu negdje kao i kod nas, iste i neznatno skuplje--mlijeko u tetrapaku 9 kruna--1,7 km---kod nas 1,5
maslac koji je kod nas 4 marke kod njih 20 kruna--5 maraka
![]()
jedino im je meso skuplje neg kod nas--ostalo zanemarivo.
što se tice sredstava za licnu higijenu jeftiniji su neg kod nas![]()
kafana i alkohol u istojma vozdra
![]()
![]()
klopa u restoranuvozdra
![]()
sad naša primanja i primanja u ŠveCkoj pa poredite a ja odoh na čaršiju da klepim koji vruc somun