Osjeća se sjebano, a ako vjeruje u boga vjerovatno se moli bogu (tako pojačava nadu u ozdravljenja ali šanse su iste i sa i bez molbe bogu) ili prestaje vjerovati u njega zbog razočarenja. Kakav je to bog svemogući, pun milosti i razumjevanja, opraštanja, dvogodišnjem djetetu da leukemiju. Kažnjava li roditelje ili djete?Mihael24 wrote:A kako se osjeca onaj otac, kojeg doceka od bola uplakano lice njegova dvogodisnjeg andjela, koji boluje od leukemije?Sit svega wrote:Kada dođem kući sa posla i vidim osmjeh na licu moje djevojčice od 8 mjeseci, ne treba mi nikakav bog da bi vidio smisao u životu. Dovoljan mi je njen osmjeh...
Sto mislis?
Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
-
Sit svega
#576 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- drug_profi
#577 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ne mozes ti to shvatit, jbg. Nisi ti doktor ublehologije.
- Mihael24
#578 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Bog ne kaznjava ni roditelje ni dijete.Sit svega wrote:Osjeća se sjebano, a ako vjeruje u boga vjerovatno se moli bogu (tako pojačava nadu u ozdravljenja ali šanse su iste i sa i bez molbe bogu) ili prestaje vjerovati u njega zbog razočarenja. Kakav je to bog svemogući, pun milosti i razumjevanja, opraštanja, dvogodišnjem djetetu da leukemiju. Kažnjava li roditelje ili djete?Mihael24 wrote:A kako se osjeca onaj otac, kojeg doceka od bola uplakano lice njegova dvogodisnjeg andjela, koji boluje od leukemije?Sit svega wrote:Kada dođem kući sa posla i vidim osmjeh na licu moje djevojčice od 8 mjeseci, ne treba mi nikakav bog da bi vidio smisao u životu. Dovoljan mi je njen osmjeh...
Sto mislis?
Medjutim, ako se roditelji mole za dijete, ono ima vecu sansu za ozdravljenje. To su znanstveni dokazi.
To da poneki roditelj iz rezignacije, bola i razocaranosti izgubi vjeru u Boga, moguce je, ali je rijetkost!
Na drugoj strani, ako dijete ozdravi, i ateisti vecinom napuste svoj beznadni i besmisleni svjetonazor i postanu vjernici. To su vrlo cesti slucajevi.
- malsal
#579 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
A kako se osjeca onaj otac, kojeg doceka od bola uplakano lice njegova dvogodisnjeg andjela, koji boluje od leukemije?
Sto mislis?[/quote]
Osjeća se sjebano, a ako vjeruje u boga vjerovatno se moli bogu (tako pojačava nadu u ozdravljenja ali šanse su iste i sa i bez molbe bogu) ili prestaje vjerovati u njega zbog razočarenja. Kakav je to bog svemogući, pun milosti i razumjevanja, opraštanja, dvogodišnjem djetetu da leukemiju. Kažnjava li roditelje ili djete?[/quote]
Bog ne kaznjava ni roditelje ni dijete.
Medjutim, ako se roditelji mole za dijete, ono ima vecu sansu za ozdravljenje. To su znanstveni dokazi.
To da poneki roditelj iz rezignacije, bola i razocaranosti izgubi vjeru u Boga, moguce je, ali je rijetkost!
Na drugoj strani, ako dijete ozdravi, i ateisti vecinom napuste svoj beznadni i besmisleni svjetonazor i postanu vjernici. To su vrlo cesti slucajevi.[/quote]
-------
Izvini molim te mozes li nam pokazati te znanstvene dokaze da molitva povecava sansu za ozdravljenje ?
Je li se radi o nekoj verziji placebo efekta ili je bozanska intervencija, dokazana od strane naucnika u Vatikanu i Meki ?
Sto mislis?[/quote]
Osjeća se sjebano, a ako vjeruje u boga vjerovatno se moli bogu (tako pojačava nadu u ozdravljenja ali šanse su iste i sa i bez molbe bogu) ili prestaje vjerovati u njega zbog razočarenja. Kakav je to bog svemogući, pun milosti i razumjevanja, opraštanja, dvogodišnjem djetetu da leukemiju. Kažnjava li roditelje ili djete?[/quote]
Bog ne kaznjava ni roditelje ni dijete.
Na drugoj strani, ako dijete ozdravi, i ateisti vecinom napuste svoj beznadni i besmisleni svjetonazor i postanu vjernici. To su vrlo cesti slucajevi.[/quote]
-------
Izvini molim te mozes li nam pokazati te znanstvene dokaze da molitva povecava sansu za ozdravljenje ?
Je li se radi o nekoj verziji placebo efekta ili je bozanska intervencija, dokazana od strane naucnika u Vatikanu i Meki ?
-
Sit svega
#580 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Veću glupost u životu ne pročitah. Da si rekao da kod oboljele osobe koja se moli dođe do poboljšana, to bih svatio, ali naučni dokazi da se roditelji mole, a dijete ozdravi, za to ne postoje naučni dokazi...Mihael24 wrote:Bog ne kaznjava ni roditelje ni dijete.Sit svega wrote:Osjeća se sjebano, a ako vjeruje u boga vjerovatno se moli bogu (tako pojačava nadu u ozdravljenja ali šanse su iste i sa i bez molbe bogu) ili prestaje vjerovati u njega zbog razočarenja. Kakav je to bog svemogući, pun milosti i razumjevanja, opraštanja, dvogodišnjem djetetu da leukemiju. Kažnjava li roditelje ili djete?Mihael24 wrote: A kako se osjeca onaj otac, kojeg doceka od bola uplakano lice njegova dvogodisnjeg andjela, koji boluje od leukemije?
Sto mislis?
Na drugoj strani, ako dijete ozdravi, i ateisti vecinom napuste svoj beznadni i besmisleni svjetonazor i postanu vjernici. To su vrlo cesti slucajevi.
-
Sit svega
#581 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ne osuđujem ga ja nego neko ko vjeruje u boga.sherbett wrote:Sit svega wrote: Osjeća se sjebano, a ako vjeruje u boga vjerovatno se moli bogu (tako pojačava nadu u ozdravljenja ali šanse su iste i sa i bez molbe bogu) ili prestaje vjerovati u njega zbog razočarenja. Kakav je to bog svemogući, pun milosti i razumjevanja, opraštanja, dvogodišnjem djetetu da leukemiju. Kažnjava li roditelje ili djete?
a kako ti osuđuješ Boga i kriviš boga za nečiju leukemiju kad ne vjeruješ u njega?
pa nije pošteno da je za svako loše kriv "svemogući bog koji to dopušta", a kad je na dobro, tako je onda hvala svemiru, pao grah ili šta već?
-
Sit svega
#582 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ako si čula za placebo efekat, to ti je otprilike to...sherbett wrote:ja isto nisam čula za znanstvene dokaze o tome kako je netko molitvom ozdravio, jer to je prosto ne moguće dokazati.
ali sam čula za ozdravljenja koja medicina ne zna obrazložiti
- Mihael24
#583 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Placebo efekt, sugestivni i samosugestivni procesi su su nesto sasvim drugo, a hagio-terapija je nesto drugo.Sit svega wrote:Ako si čula za placebo efekat, to ti je otprilike to...sherbett wrote:ja isto nisam čula za znanstvene dokaze o tome kako je netko molitvom ozdravio, jer to je prosto ne moguće dokazati.
Poznata su izljecenja preko polaganja ruku i molitve.
Zato sve pznate klinike na Zapadu imaju u svojim ustanovama hagio terapiju.
- Mihael24
#584 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
http://de.gloria.tv/?media=121635sherbett wrote:ja isto nisam čula za znanstvene dokaze o tome kako je netko molitvom ozdravio, jer to je prosto ne moguće dokazati.
Pogledaj na ovom linku sto kaze Prof. Dr. Ivancic o hagio-terapiji. Mozda imas ovo predavanje i na hrvatskom, a ako ne, onda potrazi knjigu od Ivancica o hagio terapiji.
To se znanstveno potvrdjuje i pisu se doktorati o toj vrsti terapije.
- Mihael24
#585 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
http://de.gloria.tv/?media=121635malsal wrote:
-------
Hagio terapija je poznata terapija kroz sva vremena povijesti!
Ako razumijes njemacki ovdje imas video o toj terapiji, u predavanju Prof. Dr. Ivancica.
Imas i njegovu knjigu "Hagio terapija". Pisu se znanstveni radovi i doktorske radnje na tu vrstu terapije, koja je sveprisutna u zapadnim klinikama.
- Mihael24
#586 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ako znas njemacki, mogu ti ponuditi znanstvene i doktorske radnje o hagio terapiji. Mozes naci sijaset stranica u internetu koji nude ozdravljenja ucinkom hagio terapije.sherbett wrote:ne trebaju mi knjige ni prevodi, ja sam profesora dvije godine slušala mna predavanjima..al hvala!Mihael24 wrote:http://de.gloria.tv/?media=121635sherbett wrote:ja isto nisam čula za znanstvene dokaze o tome kako je netko molitvom ozdravio, jer to je prosto ne moguće dokazati.
Pogledaj na ovom linku sto kaze Prof. Dr. Ivancic o hagio-terapiji. Mozda imas ovo predavanje i na hrvatskom, a ako ne, onda potrazi knjigu od Ivancica o hagio terapiji.
To se znanstveno potvrdjuje i pisu se doktorati o toj vrsti terapije.
Ponudio sam ti Prof. Ivancica jer je on iz Hrvatske, a bavi se tom terapijom.
- Mihael24
#587 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nema to nikakve veze sa placebom! Razumjes li? Placebo ucinak je nesto sasvim drugo!sherbett wrote:dobro, onaj koji nije vjernik to naziva placebom, ti sigurno nećeš...Mihael24 wrote:Placebo efekt, sugestivni i samosugestivni procesi su su nesto sasvim drugo, a hagio-terapija je nesto drugo.
Poznata su izljecenja preko polaganja ruku i molitve.
Zato sve pznate klinike na Zapadu imaju u svojim ustanovama hagio terapiju.
nego Tomislav Ivančić, hagioterapija nije baš samo polaganje ruku i molitve..malo je kompleksniji proces..ali da, dosta je raširena terapija po europi,..
Moze se iskljucivo dovesti u vezu sa vjerovanjem ili sugestijom, ali vjerovanje je principijelni stav hagio terapije.
Ako covjek vjeruje u nesto, on ne mora cak podleci niti sugestiji niti samosugestiji, nego kristalnom jasnom obliku vjerovanja u ozdravljenje, i onda se isto dogodi.
- drug_profi
#588 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Added to gnjavators... 
- odr0n
#589 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ako ne vidiš, onda ne shvataš ni suštinu u kratkotrajnosti i jedinstvenosti života koju sam naveo u postu kojeg si citirao, tvoj problem ograničenosti uma do kojeg su te dovele besmislena religijska načela i obećanja o vječnosti. Razlika je u tome jer mi fali nekoliko desetina miliona pobijenih da dosegnem besmislenost, odnosno besmislenost njihovih života. Ali sva besmislenost i odgovornost za zločine dotičnih ide na račun onoga ko je stvorio prirodnu zakonitost zakona jačeg, jer po tom zakonu njihova djela su opravdna i samo sastavnio dio normalnih prirodnih zakonitosti koje postoje.Mihael24 wrote:Mozes li galeriji objasniti razliku izmedju svog (be)smislenog zivota i zivota A. Hitlera ili J. Staljina?odr0n wrote:Zato ti i kažeš da ti je bez boga i obećanog vječnog života ovaj jedini kratki besmislen, tačnije u takvom shvatanju ovog života se krije čitava praznina i besmisao.
Gdje lezi sama bit razlike u smislu vasih zivota? Ako sve nestaje u grobu, onda su po tvojoj logici Hitler i Staljin imali pravo kada su mucili, protjerivali i ubijali nevine ljude, buduci da nikom za to nece odgovarati? Ja ne vidim nikakve razlike u smislu vasih zivota, ali u njegovu besmislu.
- odr0n
#590 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ponovo tvoj problem ograničenosti uma zahvaljujući religijskim budalaština, zbog kojih negiraš osnovne prirodne zakonitosti, kao i čitavu prirodu u kojoj se odigravaju te zakonitosti, dok smo mi kao glavni predatori u lancu ishrane najbolji primjer.Mihael24 wrote:Sund jednog proletera uma!odr0n wrote: Zakon jačeg možeš vidjeti u lancu ishrane, ne možeš pobjeći od okrutnih prirodnih zakonitosti koje je bog uspostavio, misliš da nisi životinja, a jedeš vrste životinja koje smo porobili i koje ubijamo da bi opstali, to je zakon jačeg. To se ne ogleda samo u odnosu različitih vrsta, nego i unutar istih vrsta, pokušava se obezbjediti i osigurati egzistencija kroz borbu za teritoriju, resurse. Tako da su očajni pokušaji bjega od činjenica koje se dešavaju, od onoga što jesmo, predatori smo kako god se okrene, zahvaljujući programeru u kojeg vjeruješ.
Gdje se u zivotu vidi pravo jaceg? Gdje se prakticira "suvival of the fittest"? To su evolucionisticke lazi! Ili se vise prakticira simbioza i kooperaija u konkurenciji?
Nemoj sijati nebuloze po forumu, jer ono sto sijes to ces i pozeti. A tvoja zetva ce biti jadna, jer ti je sjeme i vise nego lose i jadno!
- Mihael24
#591 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nevjerojatno!odr0n wrote:Ako ne vidiš, onda ne shvataš ni suštinu u kratkotrajnosti i jedinstvenosti života koju sam naveo u postu kojeg si citirao, tvoj problem ograničenosti uma do kojeg su te dovele besmislena religijska načela i obećanja o vječnosti. Razlika je u tome jer mi fali nekoliko desetina miliona pobijenih da dosegnem besmislenost, odnosno besmislenost njihovih života. Ali sva besmislenost i odgovornost za zločine dotičnih ide na račun onoga ko je stvorio prirodnu zakonitost zakona jačeg, jer po tom zakonu njihova djela su opravdna i samo sastavnio dio normalnih prirodnih zakonitosti koje postoje.Mihael24 wrote:Mozes li galeriji objasniti razliku izmedju svog (be)smislenog zivota i zivota A. Hitlera ili J. Staljina?odr0n wrote:Zato ti i kažeš da ti je bez boga i obećanog vječnog života ovaj jedini kratki besmislen, tačnije u takvom shvatanju ovog života se krije čitava praznina i besmisao.
Gdje lezi sama bit razlike u smislu vasih zivota? Ako sve nestaje u grobu, onda su po tvojoj logici Hitler i Staljin imali pravo kada su mucili, protjerivali i ubijali nevine ljude, buduci da nikom za to nece odgovarati? Ja ne vidim nikakve razlike u smislu vasih zivota, ali u njegovu besmislu.
Tko je ikada vidio, da je neki prirodni zakon nesto napravio? Gdje si ikada vidio, da jedan prirodni zakon nesto stvara?
A glede tebe i Hitlera i Staljina zelim primjetiti, da ste vi pobornici iste ideologije, pa su i njih dvojica dok su bili "nejaki" bili i nemocni da nesto naprave. Ali kad su dobili moc, onda su pokazali sto podrazumijevaju pod pojmom "jacega". I ti bi bio kao i oni, a mozda i gori, ako se uzme u vid kako zarko zastupas nasilje i pravo jaceg u prirodi, koje u stvari nije egzistentno, ali hvala Bogu ti jos nemas toliku moc!
- Mihael24
#592 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Koja uska sirina?odr0n wrote:Ponovo tvoj problem ograničenosti uma zahvaljujući religijskim budalaština, zbog kojih negiraš osnovne prirodne zakonitosti, kao i čitavu prirodu u kojoj se odigravaju te zakonitosti, dok smo mi kao glavni predatori u lancu ishrane najbolji primjer.Mihael24 wrote:Sund jednog proletera uma!odr0n wrote: Zakon jačeg možeš vidjeti u lancu ishrane, ne možeš pobjeći od okrutnih prirodnih zakonitosti koje je bog uspostavio, misliš da nisi životinja, a jedeš vrste životinja koje smo porobili i koje ubijamo da bi opstali, to je zakon jačeg. To se ne ogleda samo u odnosu različitih vrsta, nego i unutar istih vrsta, pokušava se obezbjediti i osigurati egzistencija kroz borbu za teritoriju, resurse. Tako da su očajni pokušaji bjega od činjenica koje se dešavaju, od onoga što jesmo, predatori smo kako god se okrene, zahvaljujući programeru u kojeg vjeruješ.
Gdje se u zivotu vidi pravo jaceg? Gdje se prakticira "suvival of the fittest"? To su evolucionisticke lazi! Ili se vise prakticira simbioza i kooperaija u konkurenciji?
Nemoj sijati nebuloze po forumu, jer ono sto sijes to ces i pozeti. A tvoja zetva ce biti jadna, jer ti je sjeme i vise nego lose i jadno!
Oko 95% zivih bica zivi po principu kooperacije i simbioze. Ostalo odpada na "Survival of the fittest".
I ti kao paradni neznalica dolazis sa pojmom "predator", kao krunom uspjesnog zivota.
Jednostavno receno, ti nemas pojma o nicemu o cemu pises! Zao mi je!
- odr0n
#593 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Pa živa bića čine prirodni zakon, oni su projekcija istog mozgu. Kakve samo gluposti baljezgaš, ovo što navodim nije moje zastupanje, nego dajem primjer onoga što bog zastupa kad je stvorio takve nasilne i krvoločne zakone.Mihael24 wrote:Nevjerojatno!odr0n wrote:Ako ne vidiš, onda ne shvataš ni suštinu u kratkotrajnosti i jedinstvenosti života koju sam naveo u postu kojeg si citirao, tvoj problem ograničenosti uma do kojeg su te dovele besmislena religijska načela i obećanja o vječnosti. Razlika je u tome jer mi fali nekoliko desetina miliona pobijenih da dosegnem besmislenost, odnosno besmislenost njihovih života. Ali sva besmislenost i odgovornost za zločine dotičnih ide na račun onoga ko je stvorio prirodnu zakonitost zakona jačeg, jer po tom zakonu njihova djela su opravdna i samo sastavnio dio normalnih prirodnih zakonitosti koje postoje.Mihael24 wrote: Mozes li galeriji objasniti razliku izmedju svog (be)smislenog zivota i zivota A. Hitlera ili J. Staljina?
Tko je ikada vidio, da je neki prirodni zakon nesto napravio? Gdje si ikada vidio, da jedan prirodni zakon nesto stvara?
A glede tebe i Hitlera i Staljina zelim primjetiti, da ste vi pobornici iste ideologije, pa su i njih dvojica dok su bili "nejaki" bili i nemocni da nesto naprave. Ali kad su dobili moc, onda su pokazali sto podrazumijevaju pod pojmom "jacega". I ti bi bio kao i oni, a mozda i gori, ako se uzme u vid kako zarko zastupas nasilje i pravo jaceg u prirodi, koje u stvari nije egzistentno, ali hvala Bogu ti jos nemas toliku moc!
- odr0n
#594 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Zar je potrebno komentarisati ovakva lupetanja, neznanje i ograničenost uma.Mihael24 wrote:Koja uska sirina?odr0n wrote:Ponovo tvoj problem ograničenosti uma zahvaljujući religijskim budalaština, zbog kojih negiraš osnovne prirodne zakonitosti, kao i čitavu prirodu u kojoj se odigravaju te zakonitosti, dok smo mi kao glavni predatori u lancu ishrane najbolji primjer.Mihael24 wrote: Sund jednog proletera uma!
Nemoj sijati nebuloze po forumu, jer ono sto sijes to ces i pozeti. A tvoja zetva ce biti jadna, jer ti je sjeme i vise nego lose i jadno!![]()
Oko 95% zivih bica zivi po principu kooperacije i simbioze. Ostalo odpada na "Survival of the fittest".
I ti kao paradni neznalica dolazis sa pojmom "predator", kao krunom uspjesnog zivota.
Jednostavno receno, ti nemas pojma o nicemu o cemu pises! Zao mi je!
- malsal
#595 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
------Mihael24 wrote:http://de.gloria.tv/?media=121635malsal wrote:
-------
Ako razumijes njemacki ovdje imas video o toj terapiji, u predavanju Prof. Dr. Ivancica.
Imas i njegovu knjigu "Hagio terapija". Pisu se znanstveni radovi i doktorske radnje na tu vrstu terapije, koja je sveprisutna u zapadnim klinikama.
Koji medicinski fakultet ima odjeljenje za Hagioterapiju ? Koja bolnica ili klinika koristi Hagioterapiju kao tretman ?
Koje osiguravajuce drustvo irsplacuje premije za Hagioterapiju ?
Kao skeptiku meni je sve ovo itekako sumnjivo...mogu priznati da imam vrlo ograniceno znanje medicine, njemacki ne pricam tako da Ivancica nisam razumio ali da je Hagioterapija toliko uspjesna i koristena vjerovatno bi cuo za to do sada.
Sve forme "religijskog" ljecenja (moj stav, ne ocekujem da ce se religiozni ljudi sloziti sa tim) su u glavama ljudi koji se ljece, od salivanja strave do ljecenja kroz molitve i polaganja ruku. Volio bi vidjeti kako Hagioterapija nadomjesta izgubljen ud, odstranja tumor, vraca sluh gluhima ili kako se bori protiv virusa, kako ljeci tuberkulozu i slicno. Lako je poloziti ruke i moliti se (i sigurno dobro naplatiti), a rezultati ??
zadnje pitanje - da li Hagioterapija funkcionise i na nevjernicima ili to fercera samo sa vjernicima ?
- Mihael24
#596 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nevjerojatno!
Bioloska informacija koju zivotinje nose u sebi nije istovjetna prirodnim zakonima. Evolucijski mehanizmi mutacije i prirodne selekcije nisu istovjetni fizikalnim zakonima u prirodi. Ne postoje zakoni evolucije, kao sto recimo postoji zakon gravitacije. Uci konacno nesto!
Bioloska informacija koju zivotinje nose u sebi nije istovjetna prirodnim zakonima. Evolucijski mehanizmi mutacije i prirodne selekcije nisu istovjetni fizikalnim zakonima u prirodi. Ne postoje zakoni evolucije, kao sto recimo postoji zakon gravitacije. Uci konacno nesto!
- Mihael24
#597 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Pogledaj medicinske statistike bolnica u Lurdu (Lourdes), i tamo ces moci naci "cudesnih" ozdravljenja i do 3000 na godinu. Pa ipak RKC- ne priznaje niti jedno od tih cuda, iako znanost nije u stanju objasniti modus takvih ozdravljenja. Medicina to kodira pod pojmom "spontana remisija". Medjutim, od priznatih cudesa u Lurdu mi imamo i takvih koje ti zelis vidjeti. Bilo je ozdravljenja od raka kostiju i drugih karcinoma.malsal wrote:------Mihael24 wrote:http://de.gloria.tv/?media=121635malsal wrote:
-------
Koji medicinski fakultet ima odjeljenje za Hagioterapiju ? Koja bolnica ili klinika koristi Hagioterapiju kao tretman ?
Kao skeptiku meni je sve ovo itekako sumnjivo...mogu priznati da imam vrlo ograniceno znanje medicine, njemacki ne pricam tako da Ivancica nisam razumio ali da je Hagioterapija toliko uspjesna i koristena vjerovatno bi cuo za to do sada.
Sve forme "religijskog" ljecenja (moj stav, ne ocekujem da ce se religiozni ljudi sloziti sa tim) su u glavama ljudi koji se ljece, od salivanja strave do ljecenja kroz molitve i polaganja ruku. Volio bi vidjeti kako Hagioterapija nadomjesta izgubljen ud, odstranja tumor, vraca sluh gluhima ili kako se bori protiv virusa, kako ljeci tuberkulozu i slicno. Lako je poloziti ruke i moliti se (i sigurno dobro naplatiti), a rezultati ??
zadnje pitanje - da li Hagioterapija funkcionise i na nevjernicima ili to fercera samo sa vjernicima ?
Po klinickim bolnicama diljem EU- mi imamo hagio terapiju.
Medjutim, ozdravljenja su jako vezana uz vjerovanje samih pacijenata. Bilo je ozdravljenja, koje su dozivjeli i ateisti, kada se za njih molilo, iako oni to nisu znali. Najednom su postali zdravi. Naravno, kada su saznali, kako je doslo do ozdravljenja, postali su vjernici.
To da ti nisi cuo za hagio-terapiju je stvarno najvece cudo, jer cijela povijest je puna takvih ozdravljenja.
-
Great Cornholio
#598 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
VjeroJatno!Mihael24 wrote:
Nevjerojatno!
Ima fotosinteza, bez nje, bez zakona na kojima se ona odvija život na Zemlji bi za vrlo kratko vrijeme u potpunosti ižcezao, sve živo, uključujući i čovjeka, bi izumrlo.
Mihaele, nećeš ba ljude približiti Bogu, ako im govoriš da su glupi, a da si ti najpametniji
- odr0n
#599 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Mihael24 wrote:Pogledaj medicinske statistike bolnica u Lurdu (Lourdes), i tamo ces moci naci "cudesnih" ozdravljenja i do 3000 na godinu. Pa ipak RKC- ne priznaje niti jedno od tih cuda, iako znanost nije u stanju objasniti modus takvih ozdravljenja. Medicina to kodira pod pojmom "spontana remisija". Medjutim, od priznatih cudesa u Lurdu mi imamo i takvih koje ti zelis vidjeti. Bilo je ozdravljenja od raka kostiju i drugih karcinoma.malsal wrote:------Mihael24 wrote: http://de.gloria.tv/?media=121635
Po klinickim bolnicama diljem EU- mi imamo hagio terapiju.
Medjutim, ozdravljenja su jako vezana uz vjerovanje samih pacijenata. Bilo je ozdravljenja, koje su dozivjeli i ateisti, kada se za njih molilo, iako oni to nisu znali. Najednom su postali zdravi. Naravno, kada su saznali, kako je doslo do ozdravljenja, postali su vjernici.
To da ti nisi cuo za hagio-terapiju je stvarno najvece cudo, jer cijela povijest je puna takvih ozdravljenja.
-
Great Cornholio
#600 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
A ovo što govorite da su čuda moguća, da je moguće da ozdravi neko ko boluje od raka, i koga su ljekari "otpisali", i ja vjerujem da je nešto tako moguće, ali to čudo može učiniti jedino Bog, nije dovoljno samo vjerovati i moliti se, potrebno je da molitve budu uslišene, a koju molitvu će Bog uslišiti, a koju ne, koga će ozdraviti, a koga ne, to On odlučuje.
E sad neko će postaviti pitanje, zašto sve one koji se mole ne ozdravi, e pa ja smatram da bi u tom slučaju ljudi zdravlje prepustili isključivo Njemu, oni bi se ponašali kako god žele, a znamo da neadekvatno ponašanje ljudi i loš uticaj okolinskih faktora dovodi do bolesti, a to Bog ne želi, Bog želi da mi zdravlje uzmemo u svoje ruke, da činimo sve što je u našoj moći da do bolesti ne dođe.
Bog želi da mu vjerujemo, ali ne želi da se uzdamo isključivo u Njega, želi da vjerujemo da su i čuda moguća, ali ipak da se ne uzdamo u čuda previše.
E sad neko će postaviti pitanje, zašto sve one koji se mole ne ozdravi, e pa ja smatram da bi u tom slučaju ljudi zdravlje prepustili isključivo Njemu, oni bi se ponašali kako god žele, a znamo da neadekvatno ponašanje ljudi i loš uticaj okolinskih faktora dovodi do bolesti, a to Bog ne želi, Bog želi da mi zdravlje uzmemo u svoje ruke, da činimo sve što je u našoj moći da do bolesti ne dođe.
Bog želi da mu vjerujemo, ali ne želi da se uzdamo isključivo u Njega, želi da vjerujemo da su i čuda moguća, ali ipak da se ne uzdamo u čuda previše.