goran16v wrote:
Prvenstveno zbog ekologije i emisije stetnih gasova vozila koja se frekventno koriste u gradskim jezgrama. U sredjenim drzavama postoje jako rigorozna ogranicenja za auta s LPG istalacijom.
Koliko je vas plinasa postovalo znak zabrane ulaska auta sa LPG instalacijom npr. u garazu BBI-a? Kladim sze da 4/5 ne zna da taj znak postoji.
Da budemo posteni, svi mi koji smo ugradili plin, ugradili bismo ga i u slucaju da je stetniji za zivotnu sredinu. Jer jbga takva drzava, svako radi sto mu je volja, a ja da pazim na okolinu i ne vozim za 70 kf po litru.
Dakle svima nam je motiv usteda koja se dobija ugradnjom, a ekoloska prihvatljivost je pride dobra stvar.
Svako zna sta je za njega najbolje i svako ima svoju racunicu.
Meni licno, puno veci papanluk je kad neko kupi neku pilu, a realno nema para da je odrzava. Pa onda se onda suga sa kineskim dijelovima, sa nekim lijevim gumama i tako dalje....
Mnogi moji jarani koji su bili u fazi prve kupovine auta su se zalijetali na neke Mercedese Okonje, BMW 5 iz 2000. Audi A6 istog godista... I svima sam govorio, jedno je imati para da kupis to auto. Drugo je imati para da ga adekvatno odrzavas.