Konektovan sam ali nesto nece. Moguce da nisu jos dobro napravili za android.Chuckie wrote:Moras biti konektovan preko wifi-a na neki ruter sa bhtelecom adsl-om.
Sent from my iPhone
EDIT: Uspjesno rijeseno!
Moderator: Benq
Konektovan sam ali nesto nece. Moguce da nisu jos dobro napravili za android.Chuckie wrote:Moras biti konektovan preko wifi-a na neki ruter sa bhtelecom adsl-om.
Sent from my iPhone
Hvala za info.Duge wrote:1. Nema nikakvu LED notifikaciju.agent_zero wrote:Par rookie Iphone pitanja:
1. Da li 3gs i četvorka imaju LED notifikaciju poruka i emaila?
2. Jeli moguće Iphone otkuključan preko gevey-a regularno apdejtovati na 5.x verziju iOSa ili i tu moraju neke cake prvo da se odrade?
3. Zašto je neke modele sa BB 4.xx nemoguće otključati preko gevey-a?
2. Moguce je uraditi update, ali treba napraviti custom firmware. Par minuta posla.
3. Zato sto gevey jos uvijek ne podrzava 4.11 i 4.12.
Jel mogu ovo koristiti korisnici telemach televizije koji su na telekomovom adsl-u (dakle nemam telemach net)?Lady Saray wrote:ima i telemach.. za telefone i compove.. super stvar
http://www.telemach.ba/d3go/
Ako ima Cydiu i Ultrasn0w onda je softverski otključan, ako nema a rade sve kartice, onda je vjerovatno fabrički otključan. Koji iPhone te zanima?agent_zero wrote: A recite mi kako prilikom kupovine razlikovati da li je Iphone fabrički ili softverski otključan?
ja nisam korisnik telemacha al shhhshalla wrote:Jel mogu ovo koristiti korisnici telemach televizije koji su na telekomovom adsl-u (dakle nemam telemach net)?Lady Saray wrote:ima i telemach.. za telefone i compove.. super stvar
http://www.telemach.ba/d3go/
Ništa on nije prodao jer kad nešto prodaješ, staviš broj telefona na koji te zainteresirani kupci mogu kontaktirati, a ovaj sa PIK-a broj sakrio ko zmija noge.eyesburn wrote:jel iko uzimao one četvroke za pik oglasa koji sam stavio?
javio se ja liku i prodao je svih 6 komada u 2 dana. 500km okruglo komad.
Dakle problem je SAMO u tim pristupnim podacimaLady Saray wrote:ja nisam korisnik telemacha al shhhshalla wrote:Jel mogu ovo koristiti korisnici telemach televizije koji su na telekomovom adsl-u (dakle nemam telemach net)?Lady Saray wrote:ima i telemach.. za telefone i compove.. super stvar
http://www.telemach.ba/d3go/ma mozes gdje hoces samo ti trebaju pristupni podaci
gdje si zbavio gevey za 5.01 ( tacnije za taj BB) ? ja imam jedan iphone 4, zjapi mi u ladici brat bratu nekih 6 mjeseci. Koristen je jedno vrijeme sa gevey al je onda brat navalio da mu nabacim 5.0 i tu je nastao belaj. Elem od tad nisam nasao nacin da ga "otkljucam" ( doduse moram priznat da se nisam nesto pretjerano ni trudio). Moze li taj gevey za iphone4 bb 4.11.08 ?spy123 wrote:Imam Iphone 4S 5.01. BB 11.0.14 otkjucan sa gevey s karticom, mislio sam odraditi jailbrake, ali ne znam da li jailbrake sa absinthe utice na baseband, jer sam citao da je za jailbrake iphone 4 sa nekim drugim alatima bilo potrebno odraditi neke cake da bi se zadrzao baseband koji se moze otkljucati, pa me intesuje da li jailbrake sa absinthe utice na baseband ili verziju softvera, odnosno da li ce se nakon jailbrake-a promjeniti nesto sto bi mi onemogucilo da koristim ovu gevey karticu, tj da bih imao otkljucan iphone.
Unaprijed hvala
Ne moze drug. Trenutno ne postoji nikakav unlock za taj baseband... jedino IMEI unlock koji je nekih 150 dolara (tj. trajni unlock)fatality wrote:gdje si zbavio gevey za 5.01 ( tacnije za taj BB) ? ja imam jedan iphone 4, zjapi mi u ladici brat bratu nekih 6 mjeseci. Koristen je jedno vrijeme sa gevey al je onda brat navalio da mu nabacim 5.0 i tu je nastao belaj. Elem od tad nisam nasao nacin da ga "otkljucam" ( doduse moram priznat da se nisam nesto pretjerano ni trudio). Moze li taj gevey za iphone4 bb 4.11.08 ?spy123 wrote:Imam Iphone 4S 5.01. BB 11.0.14 otkjucan sa gevey s karticom, mislio sam odraditi jailbrake, ali ne znam da li jailbrake sa absinthe utice na baseband, jer sam citao da je za jailbrake iphone 4 sa nekim drugim alatima bilo potrebno odraditi neke cake da bi se zadrzao baseband koji se moze otkljucati, pa me intesuje da li jailbrake sa absinthe utice na baseband ili verziju softvera, odnosno da li ce se nakon jailbrake-a promjeniti nesto sto bi mi onemogucilo da koristim ovu gevey karticu, tj da bih imao otkljucan iphone.
Unaprijed hvala
pa gledao sam i to, imam jos 2 mjeseca pa ce isteci 2 godine od kako je kupljen te imam pravo na unlock (dzaba). Samo je problem sto je telefon iz svicarske ( sunrise) i nije nikad "oficijelno" aktiviran nego "haktiviran" te cu vidjet sta ce mi reci kada im posaljem mail sa molbom za unlockiSwagga wrote:Ne moze drug. Trenutno ne postoji nikakav unlock za taj baseband... jedino IMEI unlock koji je nekih 150 dolara (tj. trajni unlock)fatality wrote:gdje si zbavio gevey za 5.01 ( tacnije za taj BB) ? ja imam jedan iphone 4, zjapi mi u ladici brat bratu nekih 6 mjeseci. Koristen je jedno vrijeme sa gevey al je onda brat navalio da mu nabacim 5.0 i tu je nastao belaj. Elem od tad nisam nasao nacin da ga "otkljucam" ( doduse moram priznat da se nisam nesto pretjerano ni trudio). Moze li taj gevey za iphone4 bb 4.11.08 ?spy123 wrote:Imam Iphone 4S 5.01. BB 11.0.14 otkjucan sa gevey s karticom, mislio sam odraditi jailbrake, ali ne znam da li jailbrake sa absinthe utice na baseband, jer sam citao da je za jailbrake iphone 4 sa nekim drugim alatima bilo potrebno odraditi neke cake da bi se zadrzao baseband koji se moze otkljucati, pa me intesuje da li jailbrake sa absinthe utice na baseband ili verziju softvera, odnosno da li ce se nakon jailbrake-a promjeniti nesto sto bi mi onemogucilo da koristim ovu gevey karticu, tj da bih imao otkljucan iphone.
Unaprijed hvala
ma ako si na telemachu nazovi podrsku i rece ti oni.. do 1. je testni free period a od 1. 5km i imas kanale paketa kojeg imas za kablovskushalla wrote: Dakle problem je SAMO u tim pristupnim podacima![]()
![]()
Ili da idem na foru da unesem broj ugovora od kablovske televizije
Slična stvar je bila i kod mene (samo je u pitanju Swisscom). Procedura je sljedeća: Pošalješ poruku "Unlock" na određeni broj (Swisscom, Sunrise ili neki treći provider nemaju iste brojeve), a onda preko iTunesa to riješiš.fatality wrote:pa gledao sam i to, imam jos 2 mjeseca pa ce isteci 2 godine od kako je kupljen te imam pravo na unlock (dzaba). Samo je problem sto je telefon iz svicarske ( sunrise) i nije nikad "oficijelno" aktiviran nego "haktiviran" te cu vidjet sta ce mi reci kada im posaljem mail sa molbom za unlock
a valja cekat jos 2 mjeseca, il su merhametli pa ce progledat kroz prsteDugi nožni nokti wrote:Slična stvar je bila i kod mene (samo je u pitanju Swisscom). Procedura je sljedeća: Pošalješ poruku "Unlock" na određeni broj (Swisscom, Sunrise ili neki treći provider nemaju iste brojeve), a onda preko iTunesa to riješiš.fatality wrote:pa gledao sam i to, imam jos 2 mjeseca pa ce isteci 2 godine od kako je kupljen te imam pravo na unlock (dzaba). Samo je problem sto je telefon iz svicarske ( sunrise) i nije nikad "oficijelno" aktiviran nego "haktiviran" te cu vidjet sta ce mi reci kada im posaljem mail sa molbom za unlock
A Cydia i Ultrasn0w bi trebale da se nalaze u glavnom meniju ili...?Chuckie wrote:Ako ima Cydiu i Ultrasn0w onda je softverski otključan, ako nema a rade sve kartice, onda je vjerovatno fabrički otključan. Koji iPhone te zanima?agent_zero wrote: A recite mi kako prilikom kupovine razlikovati da li je Iphone fabrički ili softverski otključan?
Tesko ces naci iPhone 4 sa toliko starim BB da bi se mogao otkljucati sa Ultrasn0w. Ako hoces da provjeris dali ima Ultrasn0w udji u Cydia i pogledaj medju packages. Takodje kada izvadis slot za sim karticu ne bi trebalo da ima bilo kakav cip.agent_zero wrote:A Cydia i Ultrasn0w bi trebale da se nalaze u glavnom meniju ili...?Chuckie wrote:Ako ima Cydiu i Ultrasn0w onda je softverski otključan, ako nema a rade sve kartice, onda je vjerovatno fabrički otključan. Koji iPhone te zanima?agent_zero wrote: A recite mi kako prilikom kupovine razlikovati da li je Iphone fabrički ili softverski otključan?
Pitam za Iphone 4.