iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
alibaba_i_30_godina

#5701 Re: iPhone - All about

Post by alibaba_i_30_godina »

Chuckie wrote:Moras biti konektovan preko wifi-a na neki ruter sa bhtelecom adsl-om.

Sent from my iPhone
Konektovan sam ali nesto nece. Moguce da nisu jos dobro napravili za android.

EDIT: Uspjesno rijeseno!
agent_zero

#5702 Re: iPhone - All about

Post by agent_zero »

Duge wrote:
agent_zero wrote:Par rookie Iphone pitanja :-D :

1. Da li 3gs i četvorka imaju LED notifikaciju poruka i emaila?

2. Jeli moguće Iphone otkuključan preko gevey-a regularno apdejtovati na 5.x verziju iOSa ili i tu moraju neke cake prvo da se odrade?

3. Zašto je neke modele sa BB 4.xx nemoguće otključati preko gevey-a?
1. Nema nikakvu LED notifikaciju.
2. Moguce je uraditi update, ali treba napraviti custom firmware. Par minuta posla.
3. Zato sto gevey jos uvijek ne podrzava 4.11 i 4.12.
:D
Hvala za info.

A recite mi kako prilikom kupovine razlikovati da li je Iphone fabrički ili softverski otključan?
shalla

#5703 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Lady Saray wrote:ima i telemach.. za telefone i compove.. super stvar
http://www.telemach.ba/d3go/
Jel mogu ovo koristiti korisnici telemach televizije koji su na telekomovom adsl-u (dakle nemam telemach net)?
Chuckie

#5704 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

agent_zero wrote: A recite mi kako prilikom kupovine razlikovati da li je Iphone fabrički ili softverski otključan?
Ako ima Cydiu i Ultrasn0w onda je softverski otključan, ako nema a rade sve kartice, onda je vjerovatno fabrički otključan. Koji iPhone te zanima?
spy123

#5705 Re: iPhone - All about

Post by spy123 »

Imam Iphone 4S 5.01. BB 11.0.14 otkjucan sa gevey s karticom, mislio sam odraditi jailbrake, ali ne znam da li jailbrake sa absinthe utice na baseband, jer sam citao da je za jailbrake iphone 4 sa nekim drugim alatima bilo potrebno odraditi neke cake da bi se zadrzao baseband koji se moze otkljucati, pa me intesuje da li jailbrake sa absinthe utice na baseband ili verziju softvera, odnosno da li ce se nakon jailbrake-a promjeniti nesto sto bi mi onemogucilo da koristim ovu gevey karticu, tj da bih imao otkljucan iphone.

Unaprijed hvala
Chuckie

#5706 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Jailbreak ne mijenja baseband nego restore kroz iTunes.

Sent from my iPhone
Lady Saray

#5707 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

shalla wrote:
Jel mogu ovo koristiti korisnici telemach televizije koji su na telekomovom adsl-u (dakle nemam telemach net)?
ja nisam korisnik telemacha al shhh :D ma mozes gdje hoces samo ti trebaju pristupni podaci
Dupli_skalp

#5708 Re: iPhone - All about

Post by Dupli_skalp »

jel iko uzimao one četvroke za pik oglasa koji sam stavio?

javio se ja liku i prodao je svih 6 komada u 2 dana. 500km okruglo komad.
Chuckie

#5709 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Prodao ih nekom liku u prodavnicu koji ce imat marzu 100%. Krasno.

Sent from my iPhone
dudlov

#5710 Re: iPhone - All about

Post by dudlov »

eyesburn wrote:jel iko uzimao one četvroke za pik oglasa koji sam stavio?

javio se ja liku i prodao je svih 6 komada u 2 dana. 500km okruglo komad.
Ništa on nije prodao jer kad nešto prodaješ, staviš broj telefona na koji te zainteresirani kupci mogu kontaktirati, a ovaj sa PIK-a broj sakrio ko zmija noge.
Znači ŠUPLJA DO BOLA!
Takvima treba zabranit da postavljaju oglase na PIK. :x
shalla

#5711 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Lady Saray wrote:
shalla wrote:
ja nisam korisnik telemacha al shhh :D ma mozes gdje hoces samo ti trebaju pristupni podaci
Dakle problem je SAMO u tim pristupnim podacima :mrgreen: :mrgreen:
Ili da idem na foru da unesem broj ugovora od kablovske televizije :lol:
fatality

#5712 Re: iPhone - All about

Post by fatality »

spy123 wrote:Imam Iphone 4S 5.01. BB 11.0.14 otkjucan sa gevey s karticom, mislio sam odraditi jailbrake, ali ne znam da li jailbrake sa absinthe utice na baseband, jer sam citao da je za jailbrake iphone 4 sa nekim drugim alatima bilo potrebno odraditi neke cake da bi se zadrzao baseband koji se moze otkljucati, pa me intesuje da li jailbrake sa absinthe utice na baseband ili verziju softvera, odnosno da li ce se nakon jailbrake-a promjeniti nesto sto bi mi onemogucilo da koristim ovu gevey karticu, tj da bih imao otkljucan iphone.

Unaprijed hvala
gdje si zbavio gevey za 5.01 ( tacnije za taj BB) ? ja imam jedan iphone 4, zjapi mi u ladici brat bratu nekih 6 mjeseci. Koristen je jedno vrijeme sa gevey al je onda brat navalio da mu nabacim 5.0 i tu je nastao belaj. Elem od tad nisam nasao nacin da ga "otkljucam" ( doduse moram priznat da se nisam nesto pretjerano ni trudio). Moze li taj gevey za iphone4 bb 4.11.08 ?
iSwagga

#5713 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

fatality wrote:
spy123 wrote:Imam Iphone 4S 5.01. BB 11.0.14 otkjucan sa gevey s karticom, mislio sam odraditi jailbrake, ali ne znam da li jailbrake sa absinthe utice na baseband, jer sam citao da je za jailbrake iphone 4 sa nekim drugim alatima bilo potrebno odraditi neke cake da bi se zadrzao baseband koji se moze otkljucati, pa me intesuje da li jailbrake sa absinthe utice na baseband ili verziju softvera, odnosno da li ce se nakon jailbrake-a promjeniti nesto sto bi mi onemogucilo da koristim ovu gevey karticu, tj da bih imao otkljucan iphone.

Unaprijed hvala
gdje si zbavio gevey za 5.01 ( tacnije za taj BB) ? ja imam jedan iphone 4, zjapi mi u ladici brat bratu nekih 6 mjeseci. Koristen je jedno vrijeme sa gevey al je onda brat navalio da mu nabacim 5.0 i tu je nastao belaj. Elem od tad nisam nasao nacin da ga "otkljucam" ( doduse moram priznat da se nisam nesto pretjerano ni trudio). Moze li taj gevey za iphone4 bb 4.11.08 ?
Ne moze drug. Trenutno ne postoji nikakav unlock za taj baseband... jedino IMEI unlock koji je nekih 150 dolara (tj. trajni unlock)
fatality

#5714 Re: iPhone - All about

Post by fatality »

iSwagga wrote:
fatality wrote:

Unaprijed hvala
Ne moze drug. Trenutno ne postoji nikakav unlock za taj baseband... jedino IMEI unlock koji je nekih 150 dolara (tj. trajni unlock)
pa gledao sam i to, imam jos 2 mjeseca pa ce isteci 2 godine od kako je kupljen te imam pravo na unlock (dzaba). Samo je problem sto je telefon iz svicarske ( sunrise) i nije nikad "oficijelno" aktiviran nego "haktiviran" te cu vidjet sta ce mi reci kada im posaljem mail sa molbom za unlock :)

Edit : a negdje sam citao da se radilo na nekom downgrade, ono sa 4.11.08 na 4.10 ... koji je onda moguce sa gevey koristiti. zna li neko mozda nesta vise ?
Lady Saray

#5715 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

shalla wrote: Dakle problem je SAMO u tim pristupnim podacima :mrgreen: :mrgreen:
Ili da idem na foru da unesem broj ugovora od kablovske televizije :lol:
ma ako si na telemachu nazovi podrsku i rece ti oni.. do 1. je testni free period a od 1. 5km i imas kanale paketa kojeg imas za kablovsku

ko da sma ja ukucala mail i sifru.. odakle sta kako ne znam.. samo mi je rekao vlasnik telemach paketa :D
arnes_king

#5716 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

Da li je moguce otkljucati zakljucan americki Iphone, mislim da se radi o 4s ali nisam 100% siguran
Dugi nožni nokti

#5717 Re: iPhone - All about

Post by Dugi nožni nokti »

fatality wrote:pa gledao sam i to, imam jos 2 mjeseca pa ce isteci 2 godine od kako je kupljen te imam pravo na unlock (dzaba). Samo je problem sto je telefon iz svicarske ( sunrise) i nije nikad "oficijelno" aktiviran nego "haktiviran" te cu vidjet sta ce mi reci kada im posaljem mail sa molbom za unlock
Slična stvar je bila i kod mene (samo je u pitanju Swisscom). Procedura je sljedeća: Pošalješ poruku "Unlock" na određeni broj (Swisscom, Sunrise ili neki treći provider nemaju iste brojeve), a onda preko iTunesa to riješiš.
fatality

#5718 Re: iPhone - All about

Post by fatality »

Dugi nožni nokti wrote:
fatality wrote:pa gledao sam i to, imam jos 2 mjeseca pa ce isteci 2 godine od kako je kupljen te imam pravo na unlock (dzaba). Samo je problem sto je telefon iz svicarske ( sunrise) i nije nikad "oficijelno" aktiviran nego "haktiviran" te cu vidjet sta ce mi reci kada im posaljem mail sa molbom za unlock
Slična stvar je bila i kod mene (samo je u pitanju Swisscom). Procedura je sljedeća: Pošalješ poruku "Unlock" na određeni broj (Swisscom, Sunrise ili neki treći provider nemaju iste brojeve), a onda preko iTunesa to riješiš.
a valja cekat jos 2 mjeseca, il su merhametli pa ce progledat kroz prste :D
aux

#5719 Re: iPhone - All about

Post by aux »

Ljudi moji imam iPhone 2G i evo koristim ga oko mjesec dana ali jos nisam prokuzio kako se prebacuju video na telefon,pregledao sam dosta klipova sa you tube i procitao sam dosta tutorijala ali meni nikako ne uspjeva da prebaci na telefon,eh sad mislim da mi je nesto u opcijama neko dirao na iTunes pa da mi zbog toga ne moze,uglavnom koristim you tube downoloader koji mi je ujedno i skida i convertuje fajlove u mp4,probao sam i da prebacim video među slike pa da zajedno konvertujem opet mi nije uspjelo,uglavnom ko mi pomogne od mene ima gajbu pive ili soka :-D
zenny

#5720 Re: iPhone - All about

Post by zenny »

drug ima 4s, software 5.1, firmware 2.0.10... ima li mu spasa oko otkljucavanja?
iSwagga

#5721 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Chuckie druze sta ti to uradise!? :sax:
arnes_king

#5722 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

Iphone 4 IOS 5.0.1 Baseband 4.11.08

Nije bio aktiviran a posto nisam imao karticu koja je bila u njemu pokusavao razne nacine ali nisam uspijevao jer je itunes zezao, na kraju probam mu uradit Jailbreak i odjednom aktiviran, radi puna funkcionalnost.

Sada me zanima samo da li mu mogu i sim unlock uraditi jer nema mreze na nasoj kartici ? Da ne trazim bezveze po netu ak neko vec zna moze li ili ne
Vertig0

#5723 iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Ne mozes taj BB otkljucati trenutno. Sad ga samo mozes koristiti kao ipod.

Sent from my iPhone using Tapatalk
agent_zero

#5724 Re: iPhone - All about

Post by agent_zero »

Chuckie wrote:
agent_zero wrote: A recite mi kako prilikom kupovine razlikovati da li je Iphone fabrički ili softverski otključan?
Ako ima Cydiu i Ultrasn0w onda je softverski otključan, ako nema a rade sve kartice, onda je vjerovatno fabrički otključan. Koji iPhone te zanima?
A Cydia i Ultrasn0w bi trebale da se nalaze u glavnom meniju ili...?

Pitam za Iphone 4.
Duge

#5725 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

agent_zero wrote:
Chuckie wrote:
A Cydia i Ultrasn0w bi trebale da se nalaze u glavnom meniju ili...?

Pitam za Iphone 4.
Tesko ces naci iPhone 4 sa toliko starim BB da bi se mogao otkljucati sa Ultrasn0w. Ako hoces da provjeris dali ima Ultrasn0w udji u Cydia i pogledaj medju packages. Takodje kada izvadis slot za sim karticu ne bi trebalo da ima bilo kakav cip.

Image

Ako nema niti jedno ni drugo, a mozes da obavljas pozive, onda je fabricki otkljucan.
Post Reply