Ne kontam, misliš izvršio si dvije narudžbe? Ako je isti broj narudžbe znači da će ti doći sve u jednoj vrećici.
TEMU u BiH - sve o tome
Moderator: anex
- -Chesterfield-
#5701 Re: TEMU u BiH - sve o tome
- semirsar
#5702 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Takodje napravio 2 narudzbe obje poslate istim avionom, i imale isti broj narudzbe obje dostavljene u par dana istom sluzbom dostave.-Chesterfield- wrote: ↑31/12/2025 20:12Ne kontam, misliš izvršio si dvije narudžbe? Ako je isti broj narudžbe znači da će ti doći sve u jednoj vrećici.
Znaci ne mora biti u istoj vreci
-
tokio25
#5703 Re: TEMU u BiH - sve o tome
i meni je dosla poruka u naredna 3 dana na dostaviperfect_guy wrote: ↑31/12/2025 17:46 narudžba 24.12, sad stiže poruka da je na dostavi u naredna tri radna dana. Da nije nove godine, vjerovatno rekord.
i kad sam otisao na onu poruku i link kaze ne moze se mijenjati adresa
a meni to nije narudzba nego ponovna posiljka stvari gdje mi je u prvoj posiljci falio dio
i oni mi ponudili refund ili ponovo slanje i kontam ako dobijem refund sta ce mi ovaj dio bez jednog dijela koji je manje vise bitan
-
tokio25
#5704 Re: TEMU u BiH - sve o tome
sve je to nebitno i to je bila njihova dobra volja a oni su to mogli drzati sve do 21og i da ti dostave 22og i sve bi bilo po pravilima jer je toliko rokIsaiah4110 wrote: ↑31/12/2025 20:09Otisao i preuzeo, 3 radnice se malo potrudile pregledale police i par kutija i nasle u jednoj kutiji i to je to. Inace 24.1 bio zadnji rok, a pretpostavljam da bi moja dosla na red u ponedjeljak-utorak, ko zna, jer ce sigurno doci puno novih posiljaka za vikend. Mozda bi se jos vise zatrpala. Iz Sarajeva su odgovorili na mail i rekli da ne mogu otici dok ne bude status da je na dostavi, ali ipak sam otisao i potrosio bi i svojih 15-ak min da potrazim ukoliko bi dozvolili. Nisu bili zatrpani posiljkama, fali im radne snage to mi obicni postar i expres postar govore i prije invazije temua...a fali im i malo bolja organizacija...a cak i obicni postari pjesaci dobiju par temu ili expres posiljaka...nije do radnika nego do sefova i izmisljenih radnih mjesta i u toj posti...bas sam govorio i postaru koji radi moje naselje da bi dobro doslo da imaju par radnika koji bi uskakali po potrebi, bilo da treba pjesaciti, sortirati ili dostavljati vozilom...neki ugovor o djelu ili vikend radnici sta god...prihoda ima, problem zaposliti nekoga i odvojiti se od para...tokio25 wrote: ↑31/12/2025 15:09do kad pise rok? do 10og januara? moze da stoji na tom sortiranju jos 10 dana ne mozes im nista nema veze jesi li u NY zenici ili zivis pored sortirnog centraIsaiah4110 wrote: ↑31/12/2025 08:29
Ne interesuje me koji je rok definisan, ali da posiljka "stoji" na nekom sortiranju 5 dana je jadno, zalosno i bolesno. Nisam u NY nego u Zenici. Jos danas skraceno rade, jedva docekali...problem zaposliti malo vise ljudi i na sortiranju i na dostavi...ako nisi sposoban pruziti uslugu, ne uzimaj pare. Otisao bih sam da je navedeno da je na dostavi i da stoji tamo u nekom cosku da mogu preuzeti...najmanji problem, ali i to je debilno da primaoc mora trositi svoje vrijeme, a oni su vjeruj dobro placeni od temua, govorio mi je jedan njihov radnik...jos sam imao s njima sukob oko njihovih poziva i dostave, jednom nazovu ne javis se ili nisi tu, nema vise novih pokusaja, ne interesuje ih i da te auto pokupilo i da lezis u bolnici...jednom nazovu i to je to...dok ce se ostali pokusati uganjati s tobom u par navrata dnevno i 2 dana zaredom...
zato valjda i daju toliki rok jebem ga ja da bi bas zbog toga bili sigurni
ne valja kad rade protiv pravila ne valja kad rade po pravilima
nama tacno niko ne moze ugoditi
-
inflames
#5705 Re: TEMU u BiH - sve o tome
BH pošta izgubila paket, nakon što je došao do njih gubi mu se trag i glas. Kontaktirao ih i čekam detaljnije informacije. Temu je sa druge strane odmah odobrio refund.
Naručio prije 10 dana još jedan paket i on je već na dostavi, kod njega je stajalo Transfera.
- nepass1
#5706 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Sta znaci prispjece posiljke na posta.ba? To da ide prema meni iz poste?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- nepass1
#5708 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Ima
Prijem posiljke u posti
Sad je prispjece
Ali nesta dugo postar putuje
- semirsar
#5709 Re: TEMU u BiH - sve o tome
bice bice... iza nove godine, najdalje. 
- Emojti
#5710 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Lagano opet BHposta problemi nebitno praznici ili ne.
Vec od subote ujutro stoji u glavnoj posti, a evo ni danas nije na dostavi. Odem licno da podignem po ko zna koji put, ne moze jer je to na gomili i nije razvrstano.
Vec od subote ujutro stoji u glavnoj posti, a evo ni danas nije na dostavi. Odem licno da podignem po ko zna koji put, ne moze jer je to na gomili i nije razvrstano.
-
BiBi911
#5711 Re: TEMU u BiH - sve o tome
2009 sam vidio kako to razvrstavaju, sve rucno. 10 nekih debelindja sortira rucno.
Jel jos uvijek tako rade ili su se sta modernozovali?
- Emojti
#5712 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Pa sigurno da rade jer u poslijednjih 4-5 mjeseci non stop isti problem BHposta Mostar (Sjeverni Logor). 3-5 dana kasnjenje i zadrzavanje u istoj posti. Sigurno nemam samo ja problem s posiljkama vec i cijel grad i okolica.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#5713 Re: TEMU u BiH - sve o tome
A ne znam, ja kako sam upratio kad nevecer krene transport iz Laktaša ujutro u Zenici je vec u dostavnim vozilima oko 7-8 sati, sad kako te zapadne dostavljac isporuci odmah ili do 3 sata.
- Emojti
#5714 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Ovi iz BHposta ne misle dostavljat paket koji je stigao u subotu ujutro u glavnu postu Mostar.
Isao licno, ne moze. Isad stoji nigdje ne mice
Tesko im razvrstat. Nije samo temu problem vec imam i sa OLX dostavom problema.
Edit:
Odgovor od bhposte
Znaci prema ovome mogu zadrzavat posiljku kako oni hoce, nije ih briga, izvlace se na prevelik broj posiljki. Sa EuroExpressom i X expressom nikad problema nisam imao.
BHposta imala ili ne imala kapacitete njima se ne radi.
Isao licno, ne moze. Isad stoji nigdje ne mice
Tesko im razvrstat. Nije samo temu problem vec imam i sa OLX dostavom problema.
Edit:
Odgovor od bhposte
Znaci prema ovome mogu zadrzavat posiljku kako oni hoce, nije ih briga, izvlace se na prevelik broj posiljki. Sa EuroExpressom i X expressom nikad problema nisam imao.
BHposta imala ili ne imala kapacitete njima se ne radi.
-
benki2
#5715 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Kod mene na transferi stoji evo vec dva dana predato kuriru? Sta to znaci? Je li transfera direktno isporucuje ili to ide preko nekih posta
- Emojti
#5716 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Meni ide preko posta. Vidi na stranici transfere jel imas alternativni tracking broj, zatim ukucaj taj ili orginalni broj u tracking bhposte ili poste srpske da znas gdje je tacno
- PlusSA
#5717 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Jedva cekam kad krene ludilo narucivanja i placanja kod preuzimanja...
kad nas stave na crnu listu zbog ne preuzimanja paketa
kad nas stave na crnu listu zbog ne preuzimanja paketa
-
benki2
#5718 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Nema alternativni broj, a probao sam ovaj broj transfere da ukucam na stranicama bh poste ili rs, nije prepoznat. Izgleda morati cu ih zvati
-
peca777
#5719 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Pa fino su ti odgovorili, takvo je pravilo i sta sada ocekivati?
Sto se olx tice isto tako, samo sto je kod njih rok isporuke 3 radna dana. Ako to prekrse zalis se i 100% bude rijeseno odmah.
- Emojti
#5720 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Nista, spora usluga i to je to. Narucivam s temu odkako je poceo radit u BiH. Nikad kasnjenja i problema s posiljkama sve dok se nije bhposta umjesala.
A OLX dostava (bhpostexpress) je tek druga prica i nije za ove teme. 389 dostava na trenutnom profilu i 120+ na proslom i u tome mnogo problema. Kasnjenje, slomljene posiljke, gubitak otkupnine, problemi s najavama itd...
-
peca777
#5721 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Cudno. Kod mene totalno suprotno iskustvo.
Sto se temu tice, ako je rok dostave do XX drzim ga se, na sta da se pozovem ako mi ne dostave?
Sto se olx tice, znam svoja prava. Dostava je u roku od 3 radna dana. Kasnjenje se moze desiti jednom i onda ni jednom vise, jer odmah reagujem. Sto se tice polomljenih stvari, postoje jasna uspustva kako se pakuje. Ne saljem luster postom. Gubitak otkupnine ne postoji, jer mene ne interesuje sta je ko uradio, ja svoj novac isplatim max 48h nakon isporuke kupcu.
Jbga ja svoja prava znam, ali ne zahtjevam ono sto me ne sljeduje.
Sto se temu tice, ako je rok dostave do XX drzim ga se, na sta da se pozovem ako mi ne dostave?
Sto se olx tice, znam svoja prava. Dostava je u roku od 3 radna dana. Kasnjenje se moze desiti jednom i onda ni jednom vise, jer odmah reagujem. Sto se tice polomljenih stvari, postoje jasna uspustva kako se pakuje. Ne saljem luster postom. Gubitak otkupnine ne postoji, jer mene ne interesuje sta je ko uradio, ja svoj novac isplatim max 48h nakon isporuke kupcu.
Jbga ja svoja prava znam, ali ne zahtjevam ono sto me ne sljeduje.
-
STR69
#5722 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Došlo u BH poštu prije nove, evo još se kiseli.
- perfect_guy
- beni-bu-man
#5724 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Meni lik iz bh post expressa pred novu u nedelju dostavio paket s temu-a

-
tokio25
#5725 Re: TEMU u BiH - sve o tome
meni je oko nove dosla poruka u sljedeca 3 dana cete dobiti paket i nista do danas pa sam kontao da je moguce neka prevara
al opet dobio sam na bussines viber gdje sam dobijao i ostale pa mi je malo cudno
al kontam da je ovaj snijeg malo zeznuo stvar pa im ne zamjeram
ps.

al opet dobio sam na bussines viber gdje sam dobijao i ostale pa mi je malo cudno
al kontam da je ovaj snijeg malo zeznuo stvar pa im ne zamjeram
ps.