TEMU u BiH - sve o tome

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Emojti

#5676 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Emojti »

@dječak sa šibicama
Bhpostexpress godinama vrsi isporuku subotom. Odkako je OLX sklopio ugovor s njima. Stotine narudzbi dostavljene i poslane subotom
Rogie

#5677 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Rogie »

zdruzdjo wrote: 27/12/2025 10:35 Pozdrav.
Pratim temu, ali ne upratih ovo.
Imam neki huawei gt smart sat. Dobar je za moje potrebe i nakon 3 godine, ali vidim da ga baterija vec po malo izdaje. Vjerujem da bi zamjena bila skuplja od vrijednosti sata.
Da li je neko kupovao ove smart satove sa temu-a. Vidim da ih ima raspona od 20-ak km pa do nekih 60-ak.
Da se odmah razumijemo, ne treba mi nikakav koji ce mi prebrojavati masnocu u krvi, krvna zrnca, mjeriti korake u centimetar itd. Moja potreba za smart satom je da vidim notifikacije, pozive, vrijeme i da je aplikacija za isti koliko toliko upotrebljiva.
Eto, ako ste kupovali, bacite link da vidim koji i koliko ste zadovoljni.
Ma ja sam tamo nailazio i na neke brendirane satove (Huawei npr.) i cijena je bivala osjetno jeftinija nego kod nas. Nisam narucivao, ali po komentarima (od kojih ima i iz BiH, Srbije itd.) djeluje sve ok. Samo pazi da ne bude neka azijska verzija, onda je belaj.

Evo npr. ova Band 9 Huaweijeva narukvica djeluje sasvim ok.

https://share.temu.com/9y0cXOmC9SB

Btw, dostavlja BH Posta i nedjeljom otkako je Temua...
Spasitelj

#5678 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Spasitelj »

Temu kao mladja sestra(brat)Alija kad uzmeš suma summarum je ipak smeće!ako je ali šlj kategorija onda je temu žlj i još niže.
Tražio nešto i nadjem na aliju solidno je ali je dostava x4 vrijednosti proizvoda a na temu kopija kopije i uopste ni slično.uzeo sam par stvari ranije ali sad kad sam vidio ni žvake vise sa temu!!
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#5679 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Bobi »

Spasitelj wrote: 27/12/2025 21:46 Temu kao mladja sestra(brat)Alija kad uzmeš suma summarum je ipak smeće!ako je ali šlj kategorija onda je temu žlj i još niže.
Tražio nešto i nadjem na aliju solidno je ali je dostava x4 vrijednosti proizvoda a na temu kopija kopije i uopste ni slično.uzeo sam par stvari ranije ali sad kad sam vidio ni žvake vise sa temu!!
kao na primjer ... ?
kuli1961

#5680 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by kuli1961 »

Spasitelj wrote: 27/12/2025 21:46 Temu kao mladja sestra(brat)Alija kad uzmeš suma summarum je ipak smeće!ako je ali šlj kategorija onda je temu žlj i još niže.
Mislim da ne treba generalizirati. Nemamo svi takva iskustva. Primjera radi, ja sam naručivao neke alate, istina ne prekomplikovane, ali su ipak takvi da služe nekim mjerenjima. Bio sam skeptičan, no kada su mi stigli, uvjerio sam se u preciznost. Takodje, sve i jedan koji sam naručio u svemu odgovara opisu iz oglasa.
Ovih dana očekujem isporuku ručne glodalice, očita kopija Makita glodalice. Znam šta sam naručio i jedva čekam da vidim završnu obradu i karakteristike.Za cca 27 EUR i ne očekujem savršenstvo.
shape of despair

#5681 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by shape of despair »

Mi sta god smo kupili nemamo pojma gdje je i sta je, sve budalastine. Ja kupio maskicu za telefon,evo reko jedino ovo valja,kad neki dan u njoj pomalo seta mobitel,prosirila se nekako,e reko bas sve smece.
Malci neke magnete kupili- isti dan pukli,e magnet,metal, i puce,ispao na cilim.
Zena ako nije potrosila od uvodenja temua oko 200KM evo moja glava,gdje su te stvari i sta smo kupili nemamo pojma. Samo par stvari koristimo: masazer, ukrasne sijalice i evo ja maskicu koja se prosirila.
Stari neki san kupio led traku,joj stvarno vrhunska,jest dao 50KM, i dode daljinski da mijenja RGB boje,on/off i ne radi. Sad svijetli po nekoj osnovnoj postavci.
Emojti

#5682 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Emojti »

Skrsio sam najmanje 3 hiljade u temu, samo sam par puta bio nezadovoljan.
Ne kupujem najjeftinije, gledam recenzije detaljno istrazujem. Postoji mnogo orginalnih brendova za razne proizvode.
Narucivao sam i komsiji nekih gluposti vise puta i svaki put bi se pozalio na kvalitet, normalno zato jer je uvijek najjeftinije uzimao.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5683 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Truba »

Nista nisam narucio i nemqm namjeru
Za sebe nisam
Jesam za druge

Npr htio sam kacigu
Sve sumnjivo izgleda
A dat 150 evrica
To mogu i u radnji
suspect_zero

#5684 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by suspect_zero »

Emojti wrote: 27/12/2025 22:58 Skrsio sam najmanje 3 hiljade u temu, samo sam par puta bio nezadovoljan.
Ne kupujem najjeftinije, gledam recenzije detaljno istrazujem. Postoji mnogo orginalnih brendova za razne proizvode.
Narucivao sam i komsiji nekih gluposti vise puta i svaki put bi se pozalio na kvalitet, normalno zato jer je uvijek najjeftinije uzimao.
Baš tako, uzela onaj klinac za sapun oko 1,7 sta ocekivati za to ( a nije ni los samo cesto sklizne) sada uzela bolji za petaka :D
Ovdje okvir malom na raspustu platim 130 + 80 za stakla, nakon mjesec pukne šaraf, nosi na reklamaciju...nema lik original nego nesto skrpio pa jedan dio viri, nakon tri mjeseca i drugi saraf....o jbt bas me naljutilo, em nisu fleksibilne, klize cim sagne glavu.
Na temu nadjem "malo skuplji" okvir od oko 20....malo je reći koliko su jače, bolje leže od ovih iz radnje.
A ovo za masku od telefona, kupio mi muz 20 ili 25 ovdje, nakon heftu proletala.
Vidjam iste stvari po radnjama, pogotovo po Čaršiji one radnjice sa đinđuvama po tri puta vecim cijenama, tako da....sve je ovo made in PRC :D
Emojti

#5685 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Emojti »

Sto se maskice tice ja uvijek uzimam za svaki telefon rugged shield https://share.temu.com/yDFuliH5XCB
Ovu imam 2 godine non stop, malo mi je potamnila ali je mob padao s visine od skoro 2 metra na plocice vise puta i na beton, ni packe na mobitelu. Ne ispada iz maskice tokom pada, ne prosiruje se s vremenom. Materijal je malo tvrdji. Sve druge koje sam kupovao pri malo jacem padu bi skliznule s mobitela.
tokio25

#5686 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by tokio25 »

19 naruceno danas poruka dolazi da je kod kurira a2b
Chloe
Photo mod

#5687 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Chloe »

Kupila sam pamučni macrame, pamučnu i vunenu pređu,
igle sa heklanje. Sve odlično.
Uglavnom, materijal za rad jeftiniji od onog što sam već kupovala
a nema razlike u kvaliteti.
Dostava u roku ( juče stigao paket, odnosno 2u1).

BH pošta - lajk za dostavu.
Isaiah4110

#5688 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Isaiah4110 »

BH posta uzima pare a nisu sposobni da ispostuju dogovor. Od petka posiljka u mom gradu, ukoliko se sutra ne isporuci cekanje je do ponedjeljka, plus zatrpat ce ih nove posiljke. Zalosno. Steta sto se prilikom narudzbe ne moze birati kurirska sluzba.
peca777

#5689 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by peca777 »

A kako znas koji je rok isporuke definisan izmedju temua i poste? Prvo kontaktirja temu, pa kada dobijes odgovor ako je u tovju korsit, kontaktiraj postu.
kuli1961

#5690 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by kuli1961 »

15.12.2025 naručio sam neku robu, u dva odvojena paketa.
Stizali mail-ovi o toku isporuke, klasika, da ne pišem, svi znate kako to ide.
Posljednji update od danas- oba paketa prošla carinu, predata prevozniku u BiH na isporuku. Linija transporta je Milšped- X Express, skladište Laktaši (živim u Banjaluci).
Vjerovatno će se isporuka desiti već sutra ili prvi radni dan nakon NG praznika, to mi nije nikakav problem.
Medjutim, problem vidim u tome što oba paketa imaju identičan broj narudžbe.
Do sada nisam bio u takvoj situaciji, pa ćemo vidjeti šta će se desiti.
semirsar

#5691 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by semirsar »

kuli1961 wrote: 30/12/2025 23:00 15.12.2025 naručio sam neku robu, u dva odvojena paketa.
Posljednji update od danas- oba paketa prošla carinu, predata prevozniku u BiH na isporuku. Linija transporta je Milšped- X Express, skladište Laktaši (živim u Banjaluci).
Vjerovatno će se isporuka desiti već sutra ili prvi radni dan nakon NG praznika, to mi nije nikakav problem.
Isto se i meni desilo, sve regularno proslo i oba paketa u dva dana stigla.
kuli1961

#5692 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by kuli1961 »

semirsar wrote: 30/12/2025 23:51
kuli1961 wrote: 30/12/2025 23:00 15.12.2025 naručio sam neku robu, u dva odvojena paketa.
Isto se i meni desilo, sve regularno proslo i oba paketa u dva dana stigla.
:thumbup:
glitch

#5693 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by glitch »

tacno mi se zeludac okrene kad vidim ove bhposta simpove
Isaiah4110

#5694 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Isaiah4110 »

peca777 wrote: 30/12/2025 15:19 A kako znas koji je rok isporuke definisan izmedju temua i poste? Prvo kontaktirja temu, pa kada dobijes odgovor ako je u tovju korsit, kontaktiraj postu.
Ne interesuje me koji je rok definisan, ali da posiljka "stoji" na nekom sortiranju 5 dana je jadno, zalosno i bolesno. Nisam u NY nego u Zenici. Jos danas skraceno rade, jedva docekali...problem zaposliti malo vise ljudi i na sortiranju i na dostavi...ako nisi sposoban pruziti uslugu, ne uzimaj pare. Otisao bih sam da je navedeno da je na dostavi i da stoji tamo u nekom cosku da mogu preuzeti...najmanji problem, ali i to je debilno da primaoc mora trositi svoje vrijeme, a oni su vjeruj dobro placeni od temua, govorio mi je jedan njihov radnik...jos sam imao s njima sukob oko njihovih poziva i dostave, jednom nazovu ne javis se ili nisi tu, nema vise novih pokusaja, ne interesuje ih i da te auto pokupilo i da lezis u bolnici...jednom nazovu i to je to...dok ce se ostali pokusati uganjati s tobom u par navrata dnevno i 2 dana zaredom...
made_in_sarajevo

#5695 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by made_in_sarajevo »

Ja narucio i pise dostava od 25 decembra. Juce preuzeo ali je bhposta 3 dana vozala to kod kurira. Prekjucer napisao nije uspjelo urucenje na adresi 20 do 3. Ja ih nazovem reko sto lazete adresa od firme, ako mene nema ima neko da primi. Eto nije tako nego kurir nije stigao pa stave tako. 15min nakon poziva eto odjednom kurir stigao da dodje i zove.
tokio25

#5696 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by tokio25 »

pa i to ima neko da primi mislim da ne pije vode jer moras ti potpisati
znaci malo je i do nas kad kudimo
jer da nesto slucajno bude i neko nepoznat uzme paket onda bi bilo pa sto su predali i sl
malo smo licemjeri
tokio25

#5697 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by tokio25 »

Isaiah4110 wrote: 31/12/2025 08:29
peca777 wrote: 30/12/2025 15:19 A kako znas koji je rok isporuke definisan izmedju temua i poste? Prvo kontaktirja temu, pa kada dobijes odgovor ako je u tovju korsit, kontaktiraj postu.
Ne interesuje me koji je rok definisan, ali da posiljka "stoji" na nekom sortiranju 5 dana je jadno, zalosno i bolesno. Nisam u NY nego u Zenici. Jos danas skraceno rade, jedva docekali...problem zaposliti malo vise ljudi i na sortiranju i na dostavi...ako nisi sposoban pruziti uslugu, ne uzimaj pare. Otisao bih sam da je navedeno da je na dostavi i da stoji tamo u nekom cosku da mogu preuzeti...najmanji problem, ali i to je debilno da primaoc mora trositi svoje vrijeme, a oni su vjeruj dobro placeni od temua, govorio mi je jedan njihov radnik...jos sam imao s njima sukob oko njihovih poziva i dostave, jednom nazovu ne javis se ili nisi tu, nema vise novih pokusaja, ne interesuje ih i da te auto pokupilo i da lezis u bolnici...jednom nazovu i to je to...dok ce se ostali pokusati uganjati s tobom u par navrata dnevno i 2 dana zaredom...
do kad pise rok? do 10og januara? moze da stoji na tom sortiranju jos 10 dana ne mozes im nista nema veze jesi li u NY zenici ili zivis pored sortirnog centra
peca777

#5698 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by peca777 »

Mah jebi ga, ljudi kontaju neka svoja pravila. I kada pokusas objasniti ismijavaju te :D
perfect_guy

#5699 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by perfect_guy »

narudžba 24.12, sad stiže poruka da je na dostavi u naredna tri radna dana. Da nije nove godine, vjerovatno rekord.
Isaiah4110

#5700 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Isaiah4110 »

tokio25 wrote: 31/12/2025 15:09
Isaiah4110 wrote: 31/12/2025 08:29
do kad pise rok? do 10og januara? moze da stoji na tom sortiranju jos 10 dana ne mozes im nista nema veze jesi li u NY zenici ili zivis pored sortirnog centra
Otisao i preuzeo, 3 radnice se malo potrudile pregledale police i par kutija i nasle u jednoj kutiji i to je to. Inace 24.1 bio zadnji rok, a pretpostavljam da bi moja dosla na red u ponedjeljak-utorak, ko zna, jer ce sigurno doci puno novih posiljaka za vikend. Mozda bi se jos vise zatrpala. Iz Sarajeva su odgovorili na mail i rekli da ne mogu otici dok ne bude status da je na dostavi, ali ipak sam otisao i potrosio bi i svojih 15-ak min da potrazim ukoliko bi dozvolili. Nisu bili zatrpani posiljkama, fali im radne snage to mi obicni postar i expres postar govore i prije invazije temua...a fali im i malo bolja organizacija...a cak i obicni postari pjesaci dobiju par temu ili expres posiljaka...nije do radnika nego do sefova i izmisljenih radnih mjesta i u toj posti...bas sam govorio i postaru koji radi moje naselje da bi dobro doslo da imaju par radnika koji bi uskakali po potrebi, bilo da treba pjesaciti, sortirati ili dostavljati vozilom...neki ugovor o djelu ili vikend radnici sta god...prihoda ima, problem zaposliti nekoga i odvojiti se od para...
Post Reply