Demokratska fronta Željko Komšić

tony stark

#56951 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tony stark »

Styling wrote: 09/11/2022 15:11
tony stark wrote: 09/11/2022 15:05 Usvojen izvjestaj zvani ANP.
Gargamel dise na skrge :lol:
Bogami, ja ne vidim kako ce nam ovaj ANP pomoci. Svake godine jedno te isto:

"The ANP is a technical document, a list of reform priorities and goals that BiH prepares, helping to guide the reform processes and activities, which can help BiH to make progress on effective defense and security capabilities, better response to natural disasters, greater interoperability with NATO members and partners."
Pa BiH je u MAP- u.
ANP je izvjestaj koji saljes na uvid da pokazes da ispunjavas svoj dio posla koji si imao za uradit u protekloj godini. To NATO zahtijeva nije to izmislio neko ovdje i poslao nako,cisto nek ima :lol:
guruguru95

#56952 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by guruguru95 »

tony stark wrote: 09/11/2022 21:43

"The ANP is a technical document, a list of reform priorities and goals that BiH prepares, helping to guide the reform processes and activities, which can help BiH to make progress on effective defense and security capabilities, better response to natural disasters, greater interoperability with NATO members and partners."
Pa BiH je u MAP- u.
ANP je izvjestaj koji saljes na uvid da pokazes da ispunjavas svoj dio posla koji si imao za uradit u protekloj godini. To NATO zahtijeva nije to izmislio neko ovdje i poslao nako,cisto nek ima :lol:
:thumbup: :bih:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#56953 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Better Man wrote: 08/11/2022 23:53
hrasno38 wrote: 08/11/2022 22:56

A zasto bi se to Zeljko trebao da povuce hljeba ti?? Pa covjeece Zeljko ima konstantan broj glasova gradjana F BiH preko 200.000. Znas kad bi to dobili Falatar i Marjanovic??? Kad bi meni nokat na dupetu narastao. Pa Marjanovic je jedva dobijao glasove da prodje u kanton. Koliko je evo sad glasova dobio? 4.500 a Devic i Zahariagic iz SDA preko 10.000, Arijana Memic 14.000, Seka 14.000, Benjamina, Irfan i Adnan preko 10.000.....nemoj zezati kakav Damir. Moguce da nakon ovoga mandata ako bude nastavio da radi ovako kako radi Zlatko Miletic preuzme tron i ja bi to volio ali jednostavno Zeljku ne moze niko da parira upravo iz razloga sto nikada nikoga nije ni izdao ni prodao ni ukrao u svim svojim mandatima. Borio se casno i posteno za svoju drzavu i nije od toga stvorio imperiju kao naprmjer Campare. Pa SDP je uzeo izbore 2010 iskljucivo zahvaljujuci Zeljku sto se pokazalo 2014 kada je Zeljko otisao upravo radi bahanalija Zlatka i Hadzica.
Ma o bahanalijama Nase stranke je stvarno bezrazlozno polemisati jer evo nakon ovoga drugog poteza Boske i sam stranka je osudila njen potez i dala nam svima za pravo koji smo kritikovali njen potez i u izboru za gradonacelnika.
Drago mi je da si SDP-ovac jer to je partija koju ja nisam nikad mrzio, bio sam njen clan kad su rijetki smjeli da budu, ljevicar sam uvijek bio i mislim da su jedine ddvije lijeve partije SDP i DF. Medjutim ovo sto dopustaju da im Dino bude glavni makro je ispod svakog doostojanstva ali srecom to su vidjeli mnogi u SDP-u i mislim da se sprema bura. Pokret za drzavu u rs-u je pokazao u kojem smjeru treba da se radi a u njemu nema NiP-a prije svega. U svakom slucaju cim sleti Neka SDP i DF su 101% u koaliciji a to bi se moglo desiti puno prije kongresa.
Sto se tice dogovora sa HDZ-om veliko je pitanje ko je tsa dogovrio jer sada se malo po malo otkrivaju polozaji ali polako.
Marjanović je trebao biti kandidat za člana predsjedništva 2014.g ispred DF-a i sigurno bi pobijedio Čovića, ali onda Komšić ne bi mogao biti kandidat 2018.g i zato je umjesto njega stavio nekog anonimusa. Znamo da je Lagumdžija stvorio Željka i da sve što jenpostigao, postigao je zahvaljujući povjerenju koje mu je davao Lagumdžija. Željko se danas ponaša slično kao Lagumdžija. Željko ako je istinski ljevičar, trebao je ostati u SDP-u i pokrenuti revoluciju da se stranka reformiše. Boška s pravom nije podržala kandidata SDA. Ovo zadnje joj je veliki minus. Mada me ne bi iznenadilo da je to sve namjštena igranka od strane SDA, da diskredituju sve one koji su protiv njih i da sačuvaju vlast i fotelje. Zna Bakir da ulazak u EU znači zatvor za njega i mnoge SDA kadrove, kao i za Čovića i HDZ kadrove i Dodika i SNSD kadrove.
Ti stvarno jarane ajde sto mogu da vidim da mrzis SDA iz dna duse mogu i da razumijem ali pricas takve nebuloze vezane za Zeljka da to nije dobro. Zeljko je otisao iz SDP-a zato sto se SDP poceo da ponasa kao i SDA i da krade nemilice na svim nivoima vlasti. Zato sto je Damir Hadzic imao ogromnu korupcijsku aferu, zato sto nisu nista uradili sto su obecali a sve sto je postigao postigaoje zato sto je posten i castan za razliku od Zlatka demagoga i jednog od najvecih narcisa sa ovih prostora. Napravio je i Zlatka Nijaz Durkaovic pa ga je ovaj otjerao u grob. U partiji u kojoj je prevladao kriminal i jos svasta nesto Zeljko sebe nije vidio i bio je posten i otisao je ali ne u drugu partiju nego je napravio svoju kao sto je recimo uradio i Zlatko Miletic koji je napustio DF.
Ti si sega jarane sa Marjanovicem kojeg ja znam jako dugo i mislim da je fantastican covjek, veliki mozak i izvanredan profesor ali nikada ne bi pobjedio za clana Predsjednistva BiH jer nikada ne bi dobio glasova ni priblizno koliko dobija Zeljko. Pa bolan Zeljko je za za Parlament BiH dobio preko 50.000 glasova...ja ne znam je li ikad iko na tom nivou dobio vise.Davno sam vam ovdje pojasnjavao Zeljko je podavno iz statusa politicara presao u status ozbilnog drzavnika a sa ovih prostora to su bili samo Nijaz Durakovic i Haris Silajdzic.
Nego ziv bio reci mi jel dobar Denis Becirovic, da nije sta hasta jer frajera nema ni za ljeka nigdje poslije izbora. Boli ga kurac za Izborni zakon, regularnost izbora i sve ostalo......
hrasno38

#56954 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

laik1981 wrote: 09/11/2022 01:01
hrasno38 wrote: 08/11/2022 22:36

U kojoj ti drzavi zivis lafcino.....pa Covic ne prestaje da kuka o nelegalno izabranom clanu Predsjednistva a ti pises ovakve nebuloze. A koliko im nije stalo pokazuje broj glasova Kristo od 180.000 sto je ja mislim rekord kada je u pitanju HDZ-ov protukandidat Zeljku. Koliko im nije stalo Kristo je cak "pobjedjivala" u mjestima gdje zivi jedan jedini Hrvat i to ubjedljivo popisala i Denisa i Bakira i Zeljka. I ne pricajte vise gluposti sa tim mostarskim sporazumom i ne trazite alibi za to sto vam vase partije prodaju drzavu HDZ-u. Da je implementiran taj sporazum sada bi imali treci entitet, Kristo kao clana predsjednistva, novi Izborni zakon slican onom u Juznoafrickoj republici nekada davno i vec sada Vijece ministara sastavljeno od tri partije. Znaci dosta vise sa nebulozama i budalastinama i pratite sta radi Dino smrad i kompanija
Smijesni ste vise sa vasim konstrukcijama i pokusajima da prebacite odgovornost na stranke koje nikad nisu bile u vlasti..

Bakir potpisao legitimno predstavljanje.. Zeljko ga u tome nije sprijecio, a to mu jedina misija bila..

U Tuzli sa SDA, a u Zenici sa NiP-om, dok u Sarajevu lafo nece ni sa jednima, ni sa drugima.. Kakva sizofrena pucanja.. Kakva dosljednost i principi..

Sve su to fakti koje vasi losi pokusaji spinovanja ni u ludilu ne mogu ponistiti..
Bolan nebio nisu bile stranke ali su bili ljudi koji vode te stranke. I naporan si sa tim potpisanim koje nikada nije niti ce biti implementirano izuzev ako Boska ne sjedne na neko visoko mjesto. Nema sta da izvvadite i ufatili se necega sto je kao potpisano a nikada nije zazivjelo a nije zazivjelo upravo zahvaljujuci Zeljku sto vas najvise pogadja.
Vi nemate fakte jer vi ne radite ZA nego PROTIV drzave a to kaod kazem VI mislim prije svega na NiP i NS i nebitni SBB. To su fakti.
I sta da se radi kadaa nas svi traze jer smo bitni.....preko 100.000 glasova momcino NiP i NS mogu samo da sanjaju!
hrasno38

#56955 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Usput prosao je ANP i za 2021 i za 2022 godinu i mislim da su vecera poslani u NATO sto znaci da je Micko klapio usima za NATO ZAHVALJUJUCI PREVASHODNO MISEVI MEKINJASI ZELJKU KOMSICU!!!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#56956 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

:lol:
hrasno38

#56957 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

BHCluster wrote: 09/11/2022 21:06 Koliko ja znam MAP je NATO program za drzave koje zele postati clanice tog saveza. ANP je dokument koji drzave aspiranti salju NATO savezu kao dio MAP-a. Ako se ne varam 7 drzave koje su prosle kroz MAP od kako je uveden su postale clanice NATO saveza.
Tako je druze svaki ANP je korak blize NATU a to je godisnji plan koji saljes kada udjes u MAP. NATO je sve prisutniji u BiH i msilimda ce veoma brzo BiH biti u NATO-u.
hrasno38

#56958 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Chmoljo wrote: 09/11/2022 22:48:lol:
Mozes se ti keslati koliko hoces ali je to tako!
Chmoljo

#56959 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

hrasno38 wrote: 09/11/2022 22:50
Chmoljo wrote: 09/11/2022 22:48:lol:
Mozes se ti keslati koliko hoces ali je to tako!
Zulja li te kikiriki koji je zeljko konzumirao prethodni dan?
Novak20

#56960 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

hrasno38 wrote: 09/11/2022 22:49
BHCluster wrote: 09/11/2022 21:06 Koliko ja znam MAP je NATO program za drzave koje zele postati clanice tog saveza. ANP je dokument koji drzave aspiranti salju NATO savezu kao dio MAP-a. Ako se ne varam 7 drzave koje su prosle kroz MAP od kako je uveden su postale clanice NATO saveza.
Tako je druze svaki ANP je korak blize NATU a to je godisnji plan koji saljes kada udjes u MAP. NATO je sve prisutniji u BiH i msilimda ce veoma brzo BiH biti u NATO-u.
:zzzz:
Prije će NATO u BiH nego BiH u NATO.
Chmoljo

#56961 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

Novak20 wrote: 09/11/2022 23:07

Hoce li HV ovaj put bacati bombone ili tromblone?
Novak20

#56962 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Chmoljo wrote: 09/11/2022 23:16
Novak20 wrote: 09/11/2022 23:07
Nebitan je HV i par bojovnika u BiH.

Bitno je što se o prijemu u NATO odlučuje konsenzusom članova.

Pa ti vidi je li ti draži bombon ili tromblon.
Chmoljo

#56963 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

Novak20 wrote: 09/11/2022 23:26
Chmoljo wrote: 09/11/2022 23:16

Nebitan je HV i par bojovnika u BiH.

Bitno je što se o prijemu u NATO odlučuje konsenzusom članova.

Pa ti vidi je li ti draži bombon ili tromblon.
Opa, sto smo kurceviti kad tudjim kurcem gloginje mlatimo.

Ova zemlja svakako nece uci u NATO dok Ankl Sem ne kaze da moze. Posto to nece biti u skorije vrijeme, zao mi je jedino sto cemo biti uskraceni za Milanovicevo baleganje oko podvijanja repa.
HelaS

#56964 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HelaS »

laik1981 wrote: 09/11/2022 01:01
hrasno38 wrote: 09/11/2022 22:47
... vi ne radite ZA nego PROTIV drzave a to kaod kazem VI mislim prije svega na NiP i NS i nebitni SBB....
@laike, država je napadnuta :D
Styling

#56965 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Pa BiH je u MAP- u.
Pa to i kažem. Šalješ jedan te isti izvještaj svake godine, a nisi ni pedlja pomakao ni napredovao u reformama i samo tapkaš u mjestu. Možeš ovako 20 godina. To što svake godine šalješ izvještaj ne znači da napreduješ i da si bliži NATO.
tony stark

#56966 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tony stark »

Styling wrote: 10/11/2022 06:32

Pa BiH je u MAP- u.
Pa to i kažem. Šalješ jedan te isti izvještaj svake godine, a nisi ni pedlja pomakao ni napredovao u reformama i samo tapkaš u mjestu. Možeš ovako 20 godina. To što svake godine šalješ izvještaj ne znači da napreduješ i da si bliži NATO.
Nisi u pravu.
MAP je posljedna stepenica ka punopravnom clanstvu.
A svaki godisnji izbjestaj je korak naprijed jer si ispunio ono sto Nato zahtijeva.
Dokaz ovome sto govorim je ocjenjivanje od strane Nato saveza koje je provedeno prije mjesec mscini. To ocjenjivanje je valjalo zaraditi sa puno rada proteklih godina.
I proslo je uspjesno.
Ova prica,NATO savez, je za mene od zivotne vaznosti i svi mi bi morali biti na istoj frekvenciji po tom pitanju.
Hoce li kifla ili sda biti u federalnoj vladi ne da je drugorazredno nego trecerazredno pitanje za mene..
Ne bih pricu o NATO clanstvu uvlacio u blato dnevne politike. To sto su politicari ucijenjeni ili nekome duzni pa ginu ne bi li usli u vladu je licno meni nebitno. Ko skupi ruke nek pravi vladu ali svi do jednog bi pitanje NATO saveza morali gledati na isti nacin.
Kao jedini garant bioloskog opstanka nas koji volimo BiH.
Styling

#56967 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

tony stark wrote: 10/11/2022 07:49
Styling wrote: 10/11/2022 06:32

Nisi u pravu.
A svaki godisnji izbjestaj je korak naprijed jer si ispunio ono sto Nato zahtijeva.
Dokaz ovome sto govorim je ocjenjivanje od strane Nato saveza koje je provedeno prije mjesec mscini. To ocjenjivanje je valjalo zaraditi sa puno rada proteklih godina.
I proslo je uspjesno.
Ova prica,NATO savez, je za mene od zivotne vaznosti i svi mi bi morali biti na istoj frekvenciji po tom pitanju.
Hoce li kifla ili sda biti u federalnoj vladi ne da je drugorazredno nego trecerazredno pitanje za mene..
Ne bih pricu o NATO clanstvu uvlacio u blato dnevne politike. To sto su politicari ucijenjeni ili nekome duzni pa ginu ne bi li usli u vladu je licno meni nebitno. Ko skupi ruke nek pravi vladu ali svi do jednog bi pitanje NATO saveza morali gledati na isti nacin.
Meni je NATO na dugom štapu. Znam da su po Dejtonu dužni da nas odbrane, tako da to hoćemo li se pridružiti za dvije ili za deset godina me baš ne zabrinjava. Meni su od životne važnosti ekonomsko-socijalna pitanja, poboljšanje ekonomije i životnog standarda, zdravstvena zaštita, smanjenje opterećenja na platu, svakodnevna sigurnost na ulici, zapošljavanje mladih ljudi. Zbog toga mi je izuzetno bitno ko će sjediti u vlasti i ko će voditi federalnu vladu.
tony stark

#56968 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tony stark »

Styling wrote: 10/11/2022 07:54
Nisi u pravu.
I proslo je uspjesno.
Meni je NATO na dugom štapu. Znam da su po Dejtonu dužni da nas odbrane, tako da to hoćemo li se pridružiti za dvije ili za deset godina me baš ne zabrinjava. Meni su od životne važnosti ekonomsko-socijalna pitanja, poboljšanje ekonomije i životnog standarda, zdravstvena zaštita, smanjenje opterećenja na platu, svakodnevna sigurnost na ulici, zapošljavanje mladih ljudi. Zbog toga mi je izuzetno bitno ko će sjediti u vlasti i ko će voditi federalnu vladu.
Vidi.
Nema tog politicara u ovoj garnituri,barem ga ja ne vidim koji ce znajuci da ce ga to kostati gubitka narednih izbora uciniti krucijalni potez i
azdahu koja pojede realni sektor( budzetska potrosnja) udariti u glavu.
Svi ali svi do jednog svoju politiku baziraju na potrosnji iz budzeta a zarad dobitka stranke.
A realni sektor vide kao gomilu lopova koje treba inkvizirati inspekcijom do zadnje kspi krvi. Davno sam prestao vjerovati u to sto pises o rasterecenju privrede ..
Realni sektor ovo sto je prezivjelo recesiju i pandemiju je oslonjen sam na sebe i prezivljava disuci na skrge.
Pogledaj oko sebe..ko je u politici.
Barem 95% je parazita koji su cijeli zivot na budzetskoj plati..i ni jedan nije dana proveo radeci u svojoj firmi pokusavajuci opstati i da je uspio,da radi ...kazem u svojoj da ne potegnes ponekog ko je glumio direktora ili sefa u nekim od giganata ..
Veze oni sa stvarnim zivotom i problemima sa kojima se ljudi svakodnevno susrecu nemaju.
BHCluster

#56969 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Da radi se o procesu reformi vojnih kapaciteta drzave koja je aspirant kako bi dosle na nivo koji NATO smatra dovoljnim da te prime u aliansu.

MAP = Membership Action Plan. Sta mu ovo Membership znaci???
agent_zero

#56970 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by agent_zero »

Styling wrote: 10/11/2022 07:54
Nisi u pravu.
I proslo je uspjesno.
Ne slažem se, NATO člansto, u vanjskopolitičkom smislu, treba da je prvi vitalni nacionalni interes ove zemlje i svih patriota.
drug_profi

#56971 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Nato kao prioritet nije upitan.
Ali zbog toga sto trenutno imamo probleme sa provodjenjem reformi za pristup, ne treba zanemariti ekonomiju koja treba da zadrzi i ljude ovdje, i da na kraju finansira i tu NATO vojsku.

Bez ljudi nema drzave.
BHCluster

#56972 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Ono sto NATO trazi je da se trosi 2% GDP-a ili ti ga BDP-a na vojsku.
lerdi

#56973 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

E ovo je već patologija kod nekih. Čuj nismo u MAP-u. Pa jel moguće da idete tako nisko? Znam da je forum anoniman, kolko toliko, al trebalo bi ipak malo i nekog ljudskog dostojanstva zadržati. Lagati tako bezočno samo da bi popljuvali nekoga je dno dna. I onda još imate obraza druge prozivati da su botovi i svaša nešto. Strašno u šta se ovaj forum pretvorio.
lerdi

#56974 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

drug_profi wrote: 10/11/2022 10:48 Nato kao prioritet nije upitan.
Ali zbog toga sto trenutno imamo probleme sa provodjenjem reformi za pristup, ne treba zanemariti ekonomiju koja treba da zadrzi i ljude ovdje, i da na kraju finansira i tu NATO vojsku.

Bez ljudi nema drzave.
Ekonomije nema bez investicija, investicija nema bez sigurnosti, nama stvarne sigurnosti nema bez NATO članstva. Tako da NATO mora biti ispred svega.
Last edited by lerdi on 10/11/2022 11:13, edited 1 time in total.
Better Man

#56975 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Better Man »

hrasno38 wrote: 09/11/2022 22:43
Better Man wrote: 08/11/2022 23:53

Marjanović je trebao biti kandidat za člana predsjedništva 2014.g ispred DF-a i sigurno bi pobijedio Čovića, ali onda Komšić ne bi mogao biti kandidat 2018.g i zato je umjesto njega stavio nekog anonimusa. Znamo da je Lagumdžija stvorio Željka i da sve što jenpostigao, postigao je zahvaljujući povjerenju koje mu je davao Lagumdžija. Željko se danas ponaša slično kao Lagumdžija. Željko ako je istinski ljevičar, trebao je ostati u SDP-u i pokrenuti revoluciju da se stranka reformiše. Boška s pravom nije podržala kandidata SDA. Ovo zadnje joj je veliki minus. Mada me ne bi iznenadilo da je to sve namjštena igranka od strane SDA, da diskredituju sve one koji su protiv njih i da sačuvaju vlast i fotelje. Zna Bakir da ulazak u EU znači zatvor za njega i mnoge SDA kadrove, kao i za Čovića i HDZ kadrove i Dodika i SNSD kadrove.
Ti stvarno jarane ajde sto mogu da vidim da mrzis SDA iz dna duse mogu i da razumijem ali pricas takve nebuloze vezane za Zeljka da to nije dobro. Zeljko je otisao iz SDP-a zato sto se SDP poceo da ponasa kao i SDA i da krade nemilice na svim nivoima vlasti. Zato sto je Damir Hadzic imao ogromnu korupcijsku aferu, zato sto nisu nista uradili sto su obecali a sve sto je postigao postigaoje zato sto je posten i castan za razliku od Zlatka demagoga i jednog od najvecih narcisa sa ovih prostora. Napravio je i Zlatka Nijaz Durkaovic pa ga je ovaj otjerao u grob. U partiji u kojoj je prevladao kriminal i jos svasta nesto Zeljko sebe nije vidio i bio je posten i otisao je ali ne u drugu partiju nego je napravio svoju kao sto je recimo uradio i Zlatko Miletic koji je napustio DF.
Ti si sega jarane sa Marjanovicem kojeg ja znam jako dugo i mislim da je fantastican covjek, veliki mozak i izvanredan profesor ali nikada ne bi pobjedio za clana Predsjednistva BiH jer nikada ne bi dobio glasova ni priblizno koliko dobija Zeljko. Pa bolan Zeljko je za za Parlament BiH dobio preko 50.000 glasova...ja ne znam je li ikad iko na tom nivou dobio vise.Davno sam vam ovdje pojasnjavao Zeljko je podavno iz statusa politicara presao u status ozbilnog drzavnika a sa ovih prostora to su bili samo Nijaz Durakovic i Haris Silajdzic.
Nego ziv bio reci mi jel dobar Denis Becirovic, da nije sta hasta jer frajera nema ni za ljeka nigdje poslije izbora. Boli ga kurac za Izborni zakon, regularnost izbora i sve ostalo......
Zašto se Komšić ušutio kad je napustio SDP? Kad je prvi put dao ostavku na funkcije i članstvo u SDP-u, rekao je da će javno kazati ko su odgovorni za kriminal i korupciju u SDP-u i najavio je da će tražiti promjene i da će se boriti da se potpuno promjeni rukovodstvo partije i da dođu časni ljudi. Onda dođe ponedeljak i sjednica predsjedništva i ušuti se Željko i povuče ostavku. Nakon izvjesnog vremena, opet je dao ostavku, ali ovaj put je bilo to definitivno i opet nas je uskratio za imena i prezimena odgovornih za kriminal i korupciju u SDP-u i nije ostao da se bori da demokratizuje stranku, već je poletio u zagrlja SDA i s njima srušio vlast u KS u kojoj je bio SDP i glasao za vlast u kojoj je SDA. Sjetimo se Hanke Vajzović koja je podržala SDA u cilju uhljebljenja vlastitog sina,a o Stojnićima i ostalom šljamu da ne govorim. Da je bio principijelan i izašao u javnost sa imenima i prezimenima odgovornih za korupciju i kriminal u SDP-u i da je pozvao članstvo da se ti ljudi smijene i odstrane iz partije, dobio bi plebiscitarnu podršku članstva. Ovako je razočarao sve one koji su u njemu vidjeli novog lidera ljevice. Ako si častan i pošten, onda ne bježiš od problema, već javno javnosti ukažeš na isti i boriš se da ga riješiš. Očito je da on nije imao kapaciteta da se obračuna sa korumpiranim i kriminalnim kadrovima SDP-a i da preuzme partiju, odnosno da se dovedu časni ljudi na vrh. Ovako ćemo ga najviše pamtiti po tome i po saradnji sa strankom koja je od prvog dana uništava i pljačka sve što stigne, a tu je i sramno glasanje za Nikolu Poplašena u državnom parlamentu od strane njegovog poslanika, koji je u vrhu stranke. 2018. godine se trebalo izaći zajedno na izbore, ali se Željko samoincijativno kandidovao za člana predsjedništva, bez dogovora s SDP-om i ostalim partnerima i da bude gore, nakon izbora je htio da uvuče SDP u koaliciju sa mafiozima i kriminalcima iz SDA. Uz dužno poštovanje Nijazu Durakoviću, treba biti realan i priznati da je više vremena provodio s čašom i flašom, nego što se bavio državom. Bio je poslanik u Federalnom parlamentu i prava je rijetkost bilo ga vidjeti na sjednicama parlamenta. Haris Silajdžić je prestao biti ozbiljan državnik, onog trenutka kad je srušio Aprilski paket ustavnih promjena zajedno sa Šešeljevim radikalima, Božom Ljubićem i kupljenim poslanicima, koje je završio uz pomoć svog stranačog biznismena Jate i time za sva vremena zaustavio ozbiljne reforme i doveo do toga da Dodik bude ovo što je danas. Obični populista sa parolom 100% BiH, koji je srušio Aprilski paket samo radi jedne stvari, a to je način izbora članova predsjedništva. Podržavao je Aprilski paket sve dok se nije dogovorilo da izbor članova predsjedništva bude u parlamentu. Tada se Haris Siljadžić digao iz udobne fotelje u Turskoj i počeo je da ruši Aprilski paket, jer je znao da ako se usvoji da on nikad neće moći biti izabran za člana predsjedništva. Čovjek je gledao samo svoje lične ambicije i interes i nanio nam je nemjerljivu štetu. Ako znamo da večina je protiv građanske države, kako Komšić planira istu da napravi i kada će konačno otiči u kantone s hrvatskom većinom, jer opravdanje da je nepoželjan nepije vode. On kao član predsjedništva koji predestavlja sve građane, mora da ode u svaki kutak naše zemlje i da se nametne ljudima i da im pokaže da ima neko koje spreman više uraditi za njih od HDZ-a. Ne može se inat politikom i sujetom graditi država i riješavati problemi. Denis će se sigurno oglasti kad zvanično preuzme dužnost i radit će u interesu države i svih njenih građana.
Last edited by Better Man on 10/11/2022 11:51, edited 5 times in total.
Post Reply