hrasno38 wrote: ↑09/11/2022 22:43
Better Man wrote: ↑08/11/2022 23:53
Marjanović je trebao biti kandidat za člana predsjedništva 2014.g ispred DF-a i sigurno bi pobijedio Čovića, ali onda Komšić ne bi mogao biti kandidat 2018.g i zato je umjesto njega stavio nekog anonimusa. Znamo da je Lagumdžija stvorio Željka i da sve što jenpostigao, postigao je zahvaljujući povjerenju koje mu je davao Lagumdžija. Željko se danas ponaša slično kao Lagumdžija. Željko ako je istinski ljevičar, trebao je ostati u SDP-u i pokrenuti revoluciju da se stranka reformiše. Boška s pravom nije podržala kandidata SDA. Ovo zadnje joj je veliki minus. Mada me ne bi iznenadilo da je to sve namjštena igranka od strane SDA, da diskredituju sve one koji su protiv njih i da sačuvaju vlast i fotelje. Zna Bakir da ulazak u EU znači zatvor za njega i mnoge SDA kadrove, kao i za Čovića i HDZ kadrove i Dodika i SNSD kadrove.
Ti stvarno jarane ajde sto mogu da vidim da mrzis SDA iz dna duse mogu i da razumijem ali pricas takve nebuloze vezane za Zeljka da to nije dobro. Zeljko je otisao iz SDP-a zato sto se SDP poceo da ponasa kao i SDA i da krade nemilice na svim nivoima vlasti. Zato sto je Damir Hadzic imao ogromnu korupcijsku aferu, zato sto nisu nista uradili sto su obecali a sve sto je postigao postigaoje zato sto je posten i castan za razliku od Zlatka demagoga i jednog od najvecih narcisa sa ovih prostora. Napravio je i Zlatka Nijaz Durkaovic pa ga je ovaj otjerao u grob. U partiji u kojoj je prevladao kriminal i jos svasta nesto Zeljko sebe nije vidio i bio je posten i otisao je ali ne u drugu partiju nego je napravio svoju kao sto je recimo uradio i Zlatko Miletic koji je napustio DF.
Ti si sega jarane sa Marjanovicem kojeg ja znam jako dugo i mislim da je fantastican covjek, veliki mozak i izvanredan profesor ali nikada ne bi pobjedio za clana Predsjednistva BiH jer nikada ne bi dobio glasova ni priblizno koliko dobija Zeljko. Pa bolan Zeljko je za za Parlament BiH dobio preko 50.000 glasova...ja ne znam je li ikad iko na tom nivou dobio vise.Davno sam vam ovdje pojasnjavao Zeljko je podavno iz statusa politicara presao u status ozbilnog drzavnika a sa ovih prostora to su bili samo Nijaz Durakovic i Haris Silajdzic.
Nego ziv bio reci mi jel dobar Denis Becirovic, da nije sta hasta jer frajera nema ni za ljeka nigdje poslije izbora. Boli ga kurac za Izborni zakon, regularnost izbora i sve ostalo......
Zašto se Komšić ušutio kad je napustio SDP? Kad je prvi put dao ostavku na funkcije i članstvo u SDP-u, rekao je da će javno kazati ko su odgovorni za kriminal i korupciju u SDP-u i najavio je da će tražiti promjene i da će se boriti da se potpuno promjeni rukovodstvo partije i da dođu časni ljudi. Onda dođe ponedeljak i sjednica predsjedništva i ušuti se Željko i povuče ostavku. Nakon izvjesnog vremena, opet je dao ostavku, ali ovaj put je bilo to definitivno i opet nas je uskratio za imena i prezimena odgovornih za kriminal i korupciju u SDP-u i nije ostao da se bori da demokratizuje stranku, već je poletio u zagrlja SDA i s njima srušio vlast u KS u kojoj je bio SDP i glasao za vlast u kojoj je SDA. Sjetimo se Hanke Vajzović koja je podržala SDA u cilju uhljebljenja vlastitog sina,a o Stojnićima i ostalom šljamu da ne govorim. Da je bio principijelan i izašao u javnost sa imenima i prezimenima odgovornih za korupciju i kriminal u SDP-u i da je pozvao članstvo da se ti ljudi smijene i odstrane iz partije, dobio bi plebiscitarnu podršku članstva. Ovako je razočarao sve one koji su u njemu vidjeli novog lidera ljevice. Ako si častan i pošten, onda ne bježiš od problema, već javno javnosti ukažeš na isti i boriš se da ga riješiš. Očito je da on nije imao kapaciteta da se obračuna sa korumpiranim i kriminalnim kadrovima SDP-a i da preuzme partiju, odnosno da se dovedu časni ljudi na vrh. Ovako ćemo ga najviše pamtiti po tome i po saradnji sa strankom koja je od prvog dana uništava i pljačka sve što stigne, a tu je i sramno glasanje za Nikolu Poplašena u državnom parlamentu od strane njegovog poslanika, koji je u vrhu stranke. 2018. godine se trebalo izaći zajedno na izbore, ali se Željko samoincijativno kandidovao za člana predsjedništva, bez dogovora s SDP-om i ostalim partnerima i da bude gore, nakon izbora je htio da uvuče SDP u koaliciju sa mafiozima i kriminalcima iz SDA. Uz dužno poštovanje Nijazu Durakoviću, treba biti realan i priznati da je više vremena provodio s čašom i flašom, nego što se bavio državom. Bio je poslanik u Federalnom parlamentu i prava je rijetkost bilo ga vidjeti na sjednicama parlamenta. Haris Silajdžić je prestao biti ozbiljan državnik, onog trenutka kad je srušio Aprilski paket ustavnih promjena zajedno sa Šešeljevim radikalima, Božom Ljubićem i kupljenim poslanicima, koje je završio uz pomoć svog stranačog biznismena Jate i time za sva vremena zaustavio ozbiljne reforme i doveo do toga da Dodik bude ovo što je danas. Obični populista sa parolom 100% BiH, koji je srušio Aprilski paket samo radi jedne stvari, a to je način izbora članova predsjedništva. Podržavao je Aprilski paket sve dok se nije dogovorilo da izbor članova predsjedništva bude u parlamentu. Tada se Haris Siljadžić digao iz udobne fotelje u Turskoj i počeo je da ruši Aprilski paket, jer je znao da ako se usvoji da on nikad neće moći biti izabran za člana predsjedništva. Čovjek je gledao samo svoje lične ambicije i interes i nanio nam je nemjerljivu štetu. Ako znamo da večina je protiv građanske države, kako Komšić planira istu da napravi i kada će konačno otiči u kantone s hrvatskom većinom, jer opravdanje da je nepoželjan nepije vode. On kao član predsjedništva koji predestavlja sve građane, mora da ode u svaki kutak naše zemlje i da se nametne ljudima i da im pokaže da ima neko koje spreman više uraditi za njih od HDZ-a. Ne može se inat politikom i sujetom graditi država i riješavati problemi. Denis će se sigurno oglasti kad zvanično preuzme dužnost i radit će u interesu države i svih njenih građana.