Demokratska fronta Željko Komšić

hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#56876 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Better Man wrote: 08/11/2022 20:35
hrasno38 wrote: 08/11/2022 19:02

Posto smo otkkrili da si fan Nase stranke a sto je meni puno draze nego da si NiP-a jel ti to mene zajebavas sa Falatarom??? Gdje je danas taj Falatar?? Gdje poslije izbora?? Najklasicniji Trojanski konj koji je ikada bio postavljen od bilo koje stranke da bi se zajebo Zeljko i da bi dobio Covic. Zar ima ikakve sumnje za to 2022 godine nakon onoga sta je uradila Boska dva puta. Falatar nema veza nigdje i nikakvih jer da je toliko jak i bitan ostavila bi ga NS u svojim redovima za neku vecu funkciju.
Sto se tice Mesica on je daaaaavno zapalio za Austriju mada mislim ali nisam 100% siguran da zbog basnoslovnog poznavanja jezika mu je ponudjeno negdje mjestou Institucijama BiH ali tamo niko pametan nece otivi da radi jer su plate smijesne za ljude koji su kapaciteti. I lik ima pamet za jezike sto ne znaci da ima pamet za politku, pravo, ekonomiju itd itd.
Prica ti je druze previse ofirna a mozda kod nekoga i prodje :D
Draga mi je NS, ali ja sam SDP-ovac. I da se razumijemo to ne znači da odgovorne u SDP-u za kriminal i korupciju neću prozvati. NS nisam spominjao u vezi kriminala i korupcije, jer mislim da njih u tome nema. To što je SDA dobila najveći broj glasova je poraz ovog društva koje ne vidi dalje od svog nosa. I bez obzira što su dobili najveći broj glasova, ako možemo, trebamo ih spriječiti da opet budu vlast, jer oni su glavni odgovorni za uništavanje svih privrednih giganata, pljačku države i njenih građana itd. Nema većih izdajnika od SDA. Oni su za vlast i fotelje spremni prodati i rođenu mater. Upravo su oni dali Dodiku i Čoviću većinu u Domu naroda nakon prošlih izbora, da ne spominjem kako je Bakir potpisom za kredit MMF-a, spasio Dodika da ga građani RS-a ne skinu sa vlasti. Ne smatram da je Falatar bio podvala i Komšić ga je mogao podržati prošle izbore, a da se on povuće, isto je trebao uraditi 2014.g i kao kandidata staviti Damira Marjanovića, koji bi sigurno pobjedio Čovića, ali lična sujeta i želja za stolicom člana predsjedništva nije mu dozvolila da to uradi. Pa je stavio nekog anonimusa, plus kandidovao Suljagića za člana predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda i tako pomogao Čoviću da bude izabran i tako dobio alibi da lobira opet za sebe. Da je SDA htjela da gradonačelnik Mostara ne bude iz HDZ-a, podržali bi Irmu Baraliju, najzaslužniju što su se u Mostaru desili izbori i ona bi prošla. Znali su u SDA, da ih NS neće podržati, kao ni drugi, pa su odmah išli na to da optuže NS i druge. A oni unaprijed dogovorili s HDZ-om podjelu plijena i raspodjelu fotelja, a ostalo je bila jeftina predstava za javnost.
A zasto bi se to Zeljko trebao da povuce hljeba ti?? Pa covjeece Zeljko ima konstantan broj glasova gradjana F BiH preko 200.000. Znas kad bi to dobili Falatar i Marjanovic??? Kad bi meni nokat na dupetu narastao. Pa Marjanovic je jedva dobijao glasove da prodje u kanton. Koliko je evo sad glasova dobio? 4.500 a Devic i Zahariagic iz SDA preko 10.000, Arijana Memic 14.000, Seka 14.000, Benjamina, Irfan i Adnan preko 10.000.....nemoj zezati kakav Damir. Moguce da nakon ovoga mandata ako bude nastavio da radi ovako kako radi Zlatko Miletic preuzme tron i ja bi to volio ali jednostavno Zeljku ne moze niko da parira upravo iz razloga sto nikada nikoga nije ni izdao ni prodao ni ukrao u svim svojim mandatima. Borio se casno i posteno za svoju drzavu i nije od toga stvorio imperiju kao naprmjer Campare. Pa SDP je uzeo izbore 2010 iskljucivo zahvaljujuci Zeljku sto se pokazalo 2014 kada je Zeljko otisao upravo radi bahanalija Zlatka i Hadzica.
Ma o bahanalijama Nase stranke je stvarno bezrazlozno polemisati jer evo nakon ovoga drugog poteza Boske i sam stranka je osudila njen potez i dala nam svima za pravo koji smo kritikovali njen potez i u izboru za gradonacelnika.
Drago mi je da si SDP-ovac jer to je partija koju ja nisam nikad mrzio, bio sam njen clan kad su rijetki smjeli da budu, ljevicar sam uvijek bio i mislim da su jedine ddvije lijeve partije SDP i DF. Medjutim ovo sto dopustaju da im Dino bude glavni makro je ispod svakog doostojanstva ali srecom to su vidjeli mnogi u SDP-u i mislim da se sprema bura. Pokret za drzavu u rs-u je pokazao u kojem smjeru treba da se radi a u njemu nema NiP-a prije svega. U svakom slucaju cim sleti Neka SDP i DF su 101% u koaliciji a to bi se moglo desiti puno prije kongresa.
Sto se tice dogovora sa HDZ-om veliko je pitanje ko je tsa dogovrio jer sada se malo po malo otkrivaju polozaji ali polako.
mirza_15

#56877 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirza_15 »

Željko 2014. predao mjesto člana predsjedništva Čoviću. Sjedilo se na tajnim dogovorima po Hercegovini pa se neki Ante koga niko ne zna stavio na listu umjesto, recimo, Marjanovića. Odigrao Komšo dupli pas sa Čovketom da ga ne bi neko malo poznatiji istisnuo. Tada nije bila država u pitanju iako je, recimo, isticao rok za reviziju presude. Željko samo zagalami kako ćeš sve po prstima. Ima ovih što to puše koliko god hoćeš.
Better Man

#56878 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Better Man »

hrasno38 wrote: 08/11/2022 22:56
Better Man wrote: 08/11/2022 20:35

Draga mi je NS, ali ja sam SDP-ovac. I da se razumijemo to ne znači da odgovorne u SDP-u za kriminal i korupciju neću prozvati. NS nisam spominjao u vezi kriminala i korupcije, jer mislim da njih u tome nema. To što je SDA dobila najveći broj glasova je poraz ovog društva koje ne vidi dalje od svog nosa. I bez obzira što su dobili najveći broj glasova, ako možemo, trebamo ih spriječiti da opet budu vlast, jer oni su glavni odgovorni za uništavanje svih privrednih giganata, pljačku države i njenih građana itd. Nema većih izdajnika od SDA. Oni su za vlast i fotelje spremni prodati i rođenu mater. Upravo su oni dali Dodiku i Čoviću većinu u Domu naroda nakon prošlih izbora, da ne spominjem kako je Bakir potpisom za kredit MMF-a, spasio Dodika da ga građani RS-a ne skinu sa vlasti. Ne smatram da je Falatar bio podvala i Komšić ga je mogao podržati prošle izbore, a da se on povuće, isto je trebao uraditi 2014.g i kao kandidata staviti Damira Marjanovića, koji bi sigurno pobjedio Čovića, ali lična sujeta i želja za stolicom člana predsjedništva nije mu dozvolila da to uradi. Pa je stavio nekog anonimusa, plus kandidovao Suljagića za člana predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda i tako pomogao Čoviću da bude izabran i tako dobio alibi da lobira opet za sebe. Da je SDA htjela da gradonačelnik Mostara ne bude iz HDZ-a, podržali bi Irmu Baraliju, najzaslužniju što su se u Mostaru desili izbori i ona bi prošla. Znali su u SDA, da ih NS neće podržati, kao ni drugi, pa su odmah išli na to da optuže NS i druge. A oni unaprijed dogovorili s HDZ-om podjelu plijena i raspodjelu fotelja, a ostalo je bila jeftina predstava za javnost.
A zasto bi se to Zeljko trebao da povuce hljeba ti?? Pa covjeece Zeljko ima konstantan broj glasova gradjana F BiH preko 200.000. Znas kad bi to dobili Falatar i Marjanovic??? Kad bi meni nokat na dupetu narastao. Pa Marjanovic je jedva dobijao glasove da prodje u kanton. Koliko je evo sad glasova dobio? 4.500 a Devic i Zahariagic iz SDA preko 10.000, Arijana Memic 14.000, Seka 14.000, Benjamina, Irfan i Adnan preko 10.000.....nemoj zezati kakav Damir. Moguce da nakon ovoga mandata ako bude nastavio da radi ovako kako radi Zlatko Miletic preuzme tron i ja bi to volio ali jednostavno Zeljku ne moze niko da parira upravo iz razloga sto nikada nikoga nije ni izdao ni prodao ni ukrao u svim svojim mandatima. Borio se casno i posteno za svoju drzavu i nije od toga stvorio imperiju kao naprmjer Campare. Pa SDP je uzeo izbore 2010 iskljucivo zahvaljujuci Zeljku sto se pokazalo 2014 kada je Zeljko otisao upravo radi bahanalija Zlatka i Hadzica.
Ma o bahanalijama Nase stranke je stvarno bezrazlozno polemisati jer evo nakon ovoga drugog poteza Boske i sam stranka je osudila njen potez i dala nam svima za pravo koji smo kritikovali njen potez i u izboru za gradonacelnika.
Drago mi je da si SDP-ovac jer to je partija koju ja nisam nikad mrzio, bio sam njen clan kad su rijetki smjeli da budu, ljevicar sam uvijek bio i mislim da su jedine ddvije lijeve partije SDP i DF. Medjutim ovo sto dopustaju da im Dino bude glavni makro je ispod svakog doostojanstva ali srecom to su vidjeli mnogi u SDP-u i mislim da se sprema bura. Pokret za drzavu u rs-u je pokazao u kojem smjeru treba da se radi a u njemu nema NiP-a prije svega. U svakom slucaju cim sleti Neka SDP i DF su 101% u koaliciji a to bi se moglo desiti puno prije kongresa.
Sto se tice dogovora sa HDZ-om veliko je pitanje ko je tsa dogovrio jer sada se malo po malo otkrivaju polozaji ali polako.
Marjanović je trebao biti kandidat za člana predsjedništva 2014.g ispred DF-a i sigurno bi pobijedio Čovića, ali onda Komšić ne bi mogao biti kandidat 2018.g i zato je umjesto njega stavio nekog anonimusa. Znamo da je Lagumdžija stvorio Željka i da sve što jenpostigao, postigao je zahvaljujući povjerenju koje mu je davao Lagumdžija. Željko se danas ponaša slično kao Lagumdžija. Željko ako je istinski ljevičar, trebao je ostati u SDP-u i pokrenuti revoluciju da se stranka reformiše. Boška s pravom nije podržala kandidata SDA. Ovo zadnje joj je veliki minus. Mada me ne bi iznenadilo da je to sve namjštena igranka od strane SDA, da diskredituju sve one koji su protiv njih i da sačuvaju vlast i fotelje. Zna Bakir da ulazak u EU znači zatvor za njega i mnoge SDA kadrove, kao i za Čovića i HDZ kadrove i Dodika i SNSD kadrove.
laik1981

#56879 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by laik1981 »

hrasno38 wrote: 08/11/2022 22:36
laik1981 wrote: 08/11/2022 20:13
Zato sto im predsjednistvo nikad nije ni bilo bitno.. To sto su nju postavili za kandidata dokazuje koliko im je to nebitno.. Cak im i odgovara to sto je Komsic izabran da ga i dalje mogu koristiti u prici o "ugrozenosti".. Njihov sporazum je implementiran tamo gdje im je bilo prioritetno.. Ovo sve ostalo sto ce se mijenjati u buducnosti ce biti samo kozmeticka dotjerivanja.. Glavna stvar se vec desila, a temelji su joj udareni potpisom mostarskog sporazuma..
U kojoj ti drzavi zivis lafcino.....pa Covic ne prestaje da kuka o nelegalno izabranom clanu Predsjednistva a ti pises ovakve nebuloze. A koliko im nije stalo pokazuje broj glasova Kristo od 180.000 sto je ja mislim rekord kada je u pitanju HDZ-ov protukandidat Zeljku. Koliko im nije stalo Kristo je cak "pobjedjivala" u mjestima gdje zivi jedan jedini Hrvat i to ubjedljivo popisala i Denisa i Bakira i Zeljka. I ne pricajte vise gluposti sa tim mostarskim sporazumom i ne trazite alibi za to sto vam vase partije prodaju drzavu HDZ-u. Da je implementiran taj sporazum sada bi imali treci entitet, Kristo kao clana predsjednistva, novi Izborni zakon slican onom u Juznoafrickoj republici nekada davno i vec sada Vijece ministara sastavljeno od tri partije. Znaci dosta vise sa nebulozama i budalastinama i pratite sta radi Dino smrad i kompanija
Smijesni ste vise sa vasim konstrukcijama i pokusajima da prebacite odgovornost na stranke koje nikad nisu bile u vlasti..

Bakir potpisao legitimno predstavljanje.. Zeljko ga u tome nije sprijecio, a to mu jedina misija bila..

U Tuzli sa SDA, a u Zenici sa NiP-om, dok u Sarajevu lafo nece ni sa jednima, ni sa drugima.. Kakva sizofrena pucanja.. Kakva dosljednost i principi..

Sve su to fakti koje vasi losi pokusaji spinovanja ni u ludilu ne mogu ponistiti..
Ozimician

#56880 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ozimician »

laik1981 wrote: 09/11/2022 01:01 Smijesni ste vise sa vasim konstrukcijama i pokusajima da prebacite odgovornost na stranke koje nikad nisu bile u vlasti..

Bakir potpisao legitimno predstavljanje.. Zeljko ga u tome nije sprijecio, a to mu jedina misija bila..

U Tuzli sa SDA, a u Zenici sa NiP-om, dok u Sarajevu lafo nece ni sa jednima, ni sa drugima.. Kakva sizofrena pucanja.. Kakva dosljednost i principi..

Sve su to fakti koje vasi losi pokusaji spinovanja ni u ludilu ne mogu ponistiti..
Ovdje se redovno spominje da je Bakir potpisao nekakvo legitimno predstavljanje - koje nikada nije sprovedeno - za to ga je čak i HDZ prozivao - da nisu ispoštovali dogovoreno, tako da, iako Bakira i hanumu mrzim iz dna duše, na tom potezu mu skidam kapu jer je izigrao HDZ.

Ovdje se taj potpis (ako ga je već bilo) redovno spominje kao ALIBI za dalju saradnju i ispunjavanje želja HDZ-u. Ono, ako su mogli oni - šta i nama fali. xD

Prozivanje stranaka koje nikad nisu bile u vlasti, neko je davno na forumu komentarisao - te stranke su se pokazale opasne kad je riječ o donošenju krucijalnih odluka bitnih za državu. To se sad sa Boškom potvrdilo, Mostarci to najbolje znaju i zato NS u Mostaru nije prešla prag. Očito su znali i ranije pa zbog toga nisu htjeli ni podržati Irmu za gradonačelnika - jer bi onda HDZ imao 2:0 - i načelnika i vijeće. Sve ovo se sa zadnjim potezima NS u Mostaru pokazalo kao tačnim. Tako da - vaše dalje pravdanje nema nikakvog smisla.

Ali tema je DF i ŽK:

Željko Komšić je otvoreno rekao da prepušta kantonalnim odborima da prave koalicije prema svom nahođenju i sa ljudima s kojima na lokalnom nivou mogu ostvariti saradnju, dao je slobodu lokalnim organizacijama - pa se onda ne može Željko prozivati za ovo što ti spominješ.
(naravno, ovo je nepojmljivo za simpatizere stranaka u kojima vlada jednoumlje)

Naravno, možda u budućnosti i te kantonalne koalicije budu uslov za dalje koaliranje na višim nivoima (kao što se desilo u KS) - ostaje nam da vidimo. Glasači DF-a u potpunosti razumiju i takav pristup vođenja politike - te su DF nagradili time na izborima. Kome se taj pristup ne sviđa, nije ni glasao za DF i to je to. Ko gubi - ima pravo da se ljuti.
Styling

#56881 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Ozimician wrote: 09/11/2022 01:43
laik1981 wrote: 09/11/2022 01:01 Smijesni ste vise sa vasim konstrukcijama i pokusajima da prebacite odgovornost na stranke koje nikad nisu bile u vlasti..

Ovdje se redovno spominje da je Bakir potpisao nekakvo legitimno predstavljanje - koje nikada nije sprovedeno - za to ga je čak i HDZ prozivao - da nisu ispoštovali dogovoreno, tako da, iako Bakira i hanumu mrzim iz dna duše, na tom potezu mu skidam kapu jer je izigrao HDZ.

Ovdje se taj potpis (ako ga je već bilo) redovno spominje kao ALIBI za dalju saradnju i ispunjavanje želja HDZ-u. Ono, ako su mogli oni - šta i nama fali. xD

Prozivanje stranaka koje nikad nisu bile u vlasti, neko je davno na forumu komentarisao - te stranke su se pokazale opasne kad je riječ o donošenju krucijalnih odluka bitnih za državu. To se sad sa Boškom potvrdilo, Mostarci to najbolje znaju i zato NS u Mostaru nije prešla prag. Očito su znali i ranije pa zbog toga nisu htjeli ni podržati Irmu za gradonačelnika - jer bi onda HDZ imao 2:0 - i načelnika i vijeće. Sve ovo se sa zadnjim potezima NS u Mostaru pokazalo kao tačnim. Tako da - vaše dalje pravdanje nema nikakvog smisla.

Ali tema je DF i ŽK:

Željko Komšić je otvoreno rekao da prepušta kantonalnim odborima da prave koalicije prema svom nahođenju i sa ljudima s kojima na lokalnom nivou mogu ostvariti saradnju, dao je slobodu lokalnim organizacijama - pa se onda ne može Željko prozivati za ovo što ti spominješ.
(naravno, ovo je nepojmljivo za simpatizere stranaka u kojima vlada jednoumlje)

Naravno, možda u budućnosti i te kantonalne koalicije budu uslov za dalje koaliranje na višim nivoima (kao što se desilo u KS) - ostaje nam da vidimo. Glasači DF-a u potpunosti razumiju i takav pristup vođenja politike - te su DF nagradili time na izborima. Kome se taj pristup ne sviđa, nije ni glasao za DF i to je to. Ko gubi - ima pravo da se ljuti.
Da su lokalni izbori 2020 prošli kako je SDA planirala, legitimno predstavljanje bi dobilo svoj epilog i u Parlamentu BIH. Međutim, uspjehom opozicije poremetili su se planovi, pa je Bakir trpio pritiske Čovića da sprovede ono što je prihvatio i potpisao a ovaj opet nije imao kapacitet ni podršku da to napravi. Samo je uspjeh opozicije na izborima 2020 spriječio Bakira da ozvaniči legitimno predstavljanje. Zbog toga i Šmit na njega u pregovorima vrši pritisak.
Login77777

#56882 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Login77777 »

Zato je Smit nametnuo ono sto je Bakir u Mostaru potpisao. Toliko…

Sta kaze mrzi ga ali opet ga brani. Ne mogu protiv Bakira, jace je to od njega. :mrgreen:
@Ozimican nas stari SDAovac, mrzi SDA ali za sve sto se desava krivi druge stranke koje nisu nikad nista odlucivale. Te Irma HDZ, te ovaj opasan po drzavu itd.
Svi krivi samo ne njegova SDA koja 30 godina odluke donosi u drzavi. :lol:
Nekad bi volio da padnu jos nize jer glasaci takvi stranaka to su zasluzili. Da ih vlast jos vise krade. Da im SDA ne pravi vise 200 metara autoputa godisnje nego samo jos 100 metara. Da kupe akcize i dalje lopatom itd.
Ali ima ova drzava jos dobri ljudi i radi ti dobri ljudi jednostavno ne mogu lose zeliti.

Od toliko puno drzava bas Bosnu i Hercegovinu je morala spopasti SDA i SDAovci. Nije fer kao sto bi neko rekao. :mrgreen:
shbc

#56883 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shbc »

Login77777 wrote: 09/11/2022 07:02 Zato je Smit nametnuo ono sto je Bakir u Mostaru potpisao. Toliko…

Sta kaze mrzi ga ali opet ga brani. Ne mogu protiv Bakira, jace je to od njega. :mrgreen:
@Ozimican nas stari SDAovac, mrzi SDA ali za sve sto se desava krivi druge stranke koje nisu nikad nista odlucivale. Te Irma HDZ, te ovaj opasan po drzavu itd.
Svi krivi samo ne njegova SDA koja 30 godina odluke donosi u drzavi. :lol:
Nekad bi volio da padnu jos nize jer glasaci takvi stranaka to su zasluzili. Da ih vlast jos vise krade. Da im SDA ne pravi vise 200 metara autoputa godisnje nego samo jos 100 metara. Da kupe akcize i dalje lopatom itd.
Ali ima ova drzava jos dobri ljudi i radi ti dobri ljudi jednostavno ne mogu lose zeliti.

Od toliko puno drzava bas Bosnu i Hercegovinu je morala spopasti SDA i SDAovci. Nije fer kao sto bi neko rekao. :mrgreen:
Ima jedan citat iz serije Narcos za Kolumbiju. "Bog je Kolumbiju napravio prelijepom zemljom. Kako to ne bi bilo nefer prema ostalim, onda je Kolumbiju naselio zlim ljudima."

Lako primjenjivo i za BiH. Samo je kod nas kombinacija malo manjeg zla (vise losi nego zli) i nevjerovatno glupi.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#56884 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

Divan primjer medjukoalicione saradnje DFovih partnera u vlasti

https://zurnal.info/clanak/na-medicinu- ... euma/22458

NEMA PAZI, SAMO GAZI: Na Medicinu u Sarajevu, bez zakonskog osnova, primljen sin načelnika Neuma

Medicinski fakultet u Sarajevu odobrio je upis na drugu godinu studija Mislavu Matušku iako su zbog toga prekršene zakonske odredbe.
:lol:
BHCluster

#56885 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Na današnji dan 9. novembra 1993. godine srušen je Stari most u Mostaru od strane Komšićevih kolicioni partnera. :bih:
Trappist

#56886 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Trappist »

BHCluster wrote: 09/11/2022 10:32 Na današnji dan 9. novembra 1993. godine srušen je Stari most u Mostaru od strane Komšićevih kolicioni partnera. :bih:
:-)
kakvih sve nebuloza neces procitati ovdje...
Student_u_Ostavci

#56887 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Student_u_Ostavci »

BHCluster wrote: 09/11/2022 10:32 Na današnji dan 9. novembra 1993. godine srušen je Stari most u Mostaru od strane Komšićevih kolicioni partnera. :bih:
E moj bilmeze......

Dok je Komšić bio u rovu, ti si sline brisao bilmeze.
lerdi

#56888 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Niste skontali Clastera. Al ga i ti @Chmoljo usra sa ovim. I šefa i stanicu
JohnnyS

#56889 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

I tako zbog neprepoznatog sarkazma i BHcluster postade UZPovac. Vidiš kako te lako okarakterizirati pogrešno
JohnnyS

#56890 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

lerdi wrote: 09/11/2022 10:55 Niste skontali Clastera. Al ga i ti @Chmoljo usra sa ovim. I šefa i stanicu
Objasni mu da to nije koalicija nego nužnost zbog specifičnosti države
lerdi

#56891 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

JohnnyS wrote: 09/11/2022 11:00
lerdi wrote: 09/11/2022 10:55 Niste skontali Clastera. Al ga i ti @Chmoljo usra sa ovim. I šefa i stanicu
Kako kažu Trojkaši, HDZ je nezaobilazan faktor :skoljka:
Point.

#56892 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

Trojka bi zato trebala čuti profesora Dejana Jovića iz Hrvatske koji se ne slažu sa političarima iz svoje države koji osporavaju Komšićev izbor u Predsjedništvo BiH. Ako ništa zbog toga što u svojim redovima imaju ljude koje su birali ljudi druge nacionalnosti. Ako Saša Magazinović, Predrag Kojović, Srđan Mandić i slični njima mogu biti izabrani rukama ljudi iz drugog naroda zašto ne bi i Komšić, piše Ljudski.ba.

Što se tiče legitimiteta, čini se da njegov izbor pokazuje da postoji jedan broj ljudi u FBiH koji su spremni glasati za nekoga ko nije iz njihovog naroda, odnosno ne dijeli nacionalnost s njim. I ja to je potpuno normalno. Štoviše, volio bih da u Bosni bude više takvih ljudi, poručio je Jović.
Chmoljo

#56893 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

lerdi wrote: 09/11/2022 11:05
JohnnyS wrote: 09/11/2022 11:00

Normala. Ja sam usro sefa i stanicu, a ovamo se siluje logika po potrebi.
lerdi

#56894 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Chmoljo wrote: 09/11/2022 11:10
lerdi wrote: 09/11/2022 11:05
Pa zar nisi usro kad prigovaraš DF-u nešto što rade HDZ i SDA međusobno u trenutku kad Trojka/Osmorka za koju si glasao i za koju navijaš pregovara sa tim istim HDZ-om oko koalicije i ulaska u vlast? Prigovara se DF-u koalicija sa HDZ-om a NES sve sa Ramom Isakom i PDA sa Elzinom Pirić su poželjni partneri i sa njima se potpisiju programska načela. Malo je licemjerno zar ne?
Chmoljo

#56895 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

lerdi wrote: 09/11/2022 11:16

Pa zar nisi usro kad prigovaraš DF-u nešto što rade HDZ i SDA međusobno u trenutku kad Trojka/Osmorka za koju si glasao i za koju navijaš pregovara sa tim istim HDZ-om oko koalicije i ulaska u vlast? Prigovara se DF-u koalicija sa HDZ-om a NES sve sa Ramom Isakom i PDA sa Elzinom Pirić su poželjni partneri i sa njima se potpisiju programska načela. Malo je licemjerno zar ne?
Necemo tako lafe.

Ovdje se od prvog dana drugima spocitava otkud im pravo da ulaze u koaliciju sa HDZom. Kao izdajnici su.

A ovi koji su dosad bili sa njima, jel, nisu.

Dakle, okreni se za 180 stepeni, pa vidi od koga je krenula takva prica.
Styling

#56896 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

DF je prvi pristao da bude slijepo crijevo SDA i preko njih udje u vlast sa HDZ-om. Samim tim su izgubili kredibilitet da bilo kome drugom prigovore koaliciju sa HDZ-om. Trojka je bar izasla direktno u razgovore, a DF ceka da mu SDA sve dgovori jer HDZ nece da ih vidi za stolom. I onda oni nekome sole pamet. De malo, poredajte se.
lerdi

#56897 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Chmoljo wrote: 09/11/2022 11:18
Necemo tako lafe.

Ovdje se od prvog dana drugima spocitava otkud im pravo da ulaze u koaliciju sa HDZom. Kao izdajnici su.

A ovi koji su dosad bili sa njima, jel, nisu.

Dakle, okreni se za 180 stepeni, pa vidi od koga je krenula takva prica.
Ma prigovarati nekome bilo kakvu koaliciju u ovakvom sistemu je glupost epskih razmjera i po meni je potpuno kontraproduktivno jer zbog straha od rekacije mnogi prave pogrešne poteze. Ipak ako ćemo iskreno do kraja oni koji podržavaju Trojku na ovom forumu su prvi koji su počeli srati po DF-u zbog koalicije sa SDA i HDZ. Mogi su srali i na sav glas vikali "nikad sa nacionalnim strankama" pa jučer fino upališe auta i odoše na noge Čoviću. Kad je Željko zvao u koaliciju 2018. godine svi ste srali i govorili kako val promjene ide 2022. i da nema koaliranja sa nacionalistima. Sad kad od vala ne bi ništa ušutili se svi, prave se budale i ganjaju nekakve "programske" koalicije sa HDZ-om. Za mene je to licemjerje.
Škobo Habu

#56898 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

lerdi wrote: 09/11/2022 11:31
Ma prigovarati nekome bilo kakvu koaliciju u ovakvom sistemu je glupost epskih razmjera i po meni je potpuno kontraproduktivno jer zbog straha od rekacije mnogi prave pogrešne poteze. Ipak ako ćemo iskreno do kraja oni koji podržavaju Trojku na ovom forumu su prvi koji su počeli srati po DF-u zbog koalicije sa SDA i HDZ. Mogi su srali i na sav glas vikali "nikad sa nacionalnim strankama" pa jučer fino upališe auta i odoše na noge Čoviću. Kad je Željko zvao u koaliciju 2018. godine svi ste srali i govorili kako val promjene ide 2022. i da nema koaliranja sa nacionalistima. Sad kad od vala ne bi ništa ušutili se svi, prave se budale i ganjaju nekakve "programske" koalicije sa HDZ-om. Za mene je to licemjerje.
Nema veće hipokrizije od toga da se DF i Komšić brane na takav način, a to je da se sa takvog aspekta osporava bilo šta "Trojci".

Komšić je najveći post-daytonski profiter kada je u pitanju "ne" nacionalističkim strankama. Na tome je izgradio političku karijeru.

Pljuni, pa poliži.

Zašto sada ne arlauče okolo na temu države koja je šira od granica kantona Sarajevo?
mirza_15

#56899 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirza_15 »

Ozimician wrote: 09/11/2022 01:43

On potpisao a onda na osnovu toga Schmidt nametnuo jer se Bakir pravio blesav. Tačnije, nije želio provesti ono što je potpisao:
Schmidt:

Na temelju onoga što je postignuto u Mostaru pokušalo se da se to prenese i na državni nivo, odnosno reformu izbornog zakona za cijelu državu. Da se na novi način razmotri pitanje konstitutivnih naroda i Ostalih, da se posveti pažnja presudi Sjedić-Finci i tako dalje.
Evo šta kaže Grlić Radman:

"Hrvatska je pristupila državama partnerima u Evropskoj uniji kako bi se izradio non paper za BiH u kojem bi se istakao zajednički cilj stabilne BiH spremne na reforme. Hrvatska je redovito insistirala na načelima izmjena Izbornog zakona koji su potpisali Dragan Čović i Bakir Izetbegović.
"HNS BiH ostaje otvoren za pregovore na načelima Političkog sporazuma iz Mostara od 17. juna 2020., uključujući ograničene izmjene Ustava BiH kako bi se implementirale sve presude Europskoga suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH u interesu konstitutivnih naroda, nacionalnih manjina i svih drugih građana na načelima konstitutivnosti i legitimnog predstavljanja. HNS BiH smatra kako je, u suradnji s nadležnim institucijama Republike Hrvatske, potrebno razmotriti i pitanja koja se odnose na pravne aspekte Dejtonskog i Washingtonskog sporazuma koja su narušena neodgovornim djelovanjima vodećih bošnjačkih političkih aktera i ureda OHR-a u Sarajevu u protekla dva desetljeća", zaključuje se u saopćenju.
U prevodu, da Bake nije šarnuo, ne bi Schmidt ništa nametao. Bakir se povukao samo zbog glasača, ali mu Schmidt nije dao da se izvuće. Sada, zajedno sa DF privjeskom, pokušava svoja sranja pripisati drugom. Konkretno Dini i Radončiću. Samo i to je naknadna pamet. Dok se nije dosjetio fola, odmah poslije Neuma je izjavljivao ovo(i ne samo to):
Izetbegović je kazao da su bili jako blizu dogovora te dodao da je prijatno iznenađen odnosom predsjednika NIP-a, SBB-a i NES-a.

"U vezi sa Domom naroda mislim da je stvar riješena. I po pitanju funkcioniranja Federacije, izbora članova Predsjedništva BiH, jako smo blizu. Svi su ulagali veliki napor", istakao je Izetbegović.
I kakav moraš biti šupak da ljude koji su došli da ti čuvaju leđa, zajedno s tobom iznađu najbolja rješenja kada si već šarnuo, spase što se spasiti da i preuzmu dio odgovornosti optužiš da su oni htjeli, ali ti nisi dao jer idu izbori. Mogli su i oni ostati u Sarajevu, pričati o građanskoj državi, grickati košpice, pustiti Baketa da se sam čupa i daleko bolje proći na izborima. Ovako su, zbog prisustva tim pregovorima izgubili veliki broj glasova i znali su da će ih izgubiti kada su krenuli na te pregovore. Znali su da će stranci to nametnuti po željama HDZ-a. Mogla su se dogovoriti bolja od ovoga što je Schmidt nametnuo, ali je Baketu bilo važnije predstaviti se zaštitnikom države pred izbore.

Vama treba samo populistička sranja servirati. Čuj:

"Željko Komšić - za građansku državu - DF"

Pa koliko glup moraš biti da popušiš ovo sranje na listiću?!
A vidim popušio to veliki broj ljudi kao i ono Harisovo "100% BiH".
Ozimician

#56900 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ozimician »

Dolaze botovi na temu o ZK i to svi isto porucuju:

SDA i DF su dali HDZ-u ovo, dali su HDZ-u ono...

... u sustini, prave sebi alibi da i oni nesto daju HDZ-u, inace ne bi bilo potrebe za tolikim pravdanjima.

Sad ispade da ne bi Bakira, ne bi Schmidt nista nametao - de nam jos recite da smo se sami ubijali. :-)
Post Reply