chakany wrote:Stigao TOP TV na Telemach
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- opticum
#56901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- crnivrag
#56902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Novosti:
Kanal "TOP TV" je ubačen u ponudu originalne analogne sheme u Sarajevu i to na poziciji C27 (519.25 Mhz), na kojoj se nalazio kanal "Alternativna TV", koji više nije dio originalne analogne ponude u Sarajevu.
P.S. Od večeras se u originalnoj Telemach digitalnoj ponudi testiraju 3 kanala: dupli TOP TV HD, dupli Nick Jr. SD i dupli Animal Planet SD.
Kanal "TOP TV" je ubačen u ponudu originalne analogne sheme u Sarajevu i to na poziciji C27 (519.25 Mhz), na kojoj se nalazio kanal "Alternativna TV", koji više nije dio originalne analogne ponude u Sarajevu.
P.S. Od večeras se u originalnoj Telemach digitalnoj ponudi testiraju 3 kanala: dupli TOP TV HD, dupli Nick Jr. SD i dupli Animal Planet SD.
- crnivrag
#56903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li neko ko koristi CI modul može provjeriti u kojoj rezoluciji se emituje dječiji kanal "Pikaboo"?
- odmor
#56904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
O cemu je taj TOP TV ?
Da nije na njemu TOP Shop
Da nije na njemu TOP Shop
-
leon25
#56905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
576i SDcrnivrag wrote:Da li neko ko koristi CI modul može provjeriti u kojoj rezoluciji se emituje dječiji kanal "Pikaboo"?
-
j66o
#56906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Trenutno u Gracanici oluja koja se ne pamti,traje od ponoci,toliko puse vjetar da je i struje nestajalo ali sto se tice Telemacha sve pohvale,nije zastekalo a kamoli nestalo slike ili tv,sve pohvale

- Radar71
#56907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako znaš a nestalo struje 
- odmor
#56908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa kurblo valjda na agregat, moro zeni seriju nastimat, inace ne bi dobio..Radar71 wrote:Kako znaš a nestalo struje
Meni gora stvar napiso da nije nestajalo slike ili tv. Hajd nestajalo slike, al sta nije nestajalo tv? Valjda hoce reci nije ga vjetar otpuho.
- odmor
#56909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li neko od ovih statisticara da napise spisak kanala koji su ubaceni i izbaceni iz telemach ponude u 2017oj godini?
Kanim prepravit kanal listu pa radi toga
Hvala unaprijed..
Hvala unaprijed..
- chakany
#56910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam ja, pišem sve u EXCELu, samo što sad nisam za laptopom, pa bih ti mogao to napisati nekad oko 15h.Vidi i sa crnim vragom, on sigurno ima tu listu.odmor wrote:Ima li neko od ovih statisticara da napise spisak kanala koji su ubaceni i izbaceni iz telemach ponude u 2017oj godini?
Hvala unaprijed..
- Telemach
#56911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@j66o,j66o wrote:Trenutno u Gracanici oluja koja se ne pamti,traje od ponoci,toliko puse vjetar da je i struje nestajalo ali sto se tice Telemacha sve pohvale,nije zastekalo a kamoli nestalo slike ili tv,sve pohvale![]()
- Telemach
#56912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@odmor,odmor wrote:Ima li neko od ovih statisticara da napise spisak kanala koji su ubaceni i izbaceni iz telemach ponude u 2017oj godini?
Hvala unaprijed..
Na našoj stranici imate listu kanala po paketima i pozicijama https://telemach.ba/televizija/kanali Potrebno je samo da birate odgovarajući tab.
-
breuer
#56913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poštovani, zahvaljujem na inicijativi, ali ja se od prošlog utorka svakodnevno obraćam centrima za podršku i prijavljujem kvarove, čovjek mi je izašao u srijedu i uredno detektovao koji je problem, potrebno je zamijeniti kabal priključka, evo do danas ništa uz svakodnevno ubjeđivanje da je majstor obaviješten i da će izaći u što kraćem roku.Telemach wrote:Zdravo breuer,breuer wrote:Da li je moguće prekinuti ugovor nakon 9 mjeseci (trajanje ugovora 2 godine) sa Telemachom? Uslugu (osnovni Duo paket, tv i net) ne dobijam nikako već 7 dana, a svakodnevno zovem podršku i svaki dan dobijam obećanja da će serviser doći što ranije.
Zamolićemo Vas da nam dostavite tačne korisničke i adresne podatke ili broj Ugovora u inbox, rado ćemo provjeriti Vaše navode i poslati ekipu u najkraćem roku.
- Dupli_skalp
#56914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@telemach
zašto konačno ne ujednačite analognu shemu u sarajevu, jedan raspored kanala, lupam, na č.vili, drugi na marindvoru.
zašto konačno ne ujednačite analognu shemu u sarajevu, jedan raspored kanala, lupam, na č.vili, drugi na marindvoru.
- Telemach
#56915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
[/quote]
Poštovani, zahvaljujem na inicijativi, ali ja se od prošlog utorka svakodnevno obraćam centrima za podršku i prijavljujem kvarove, čovjek mi je izašao u srijedu i uredno detektovao koji je problem, potrebno je zamijeniti kabal priključka, evo do danas ništa uz svakodnevno ubjeđivanje da je majstor obaviješten i da će izaći u što kraćem roku.[/quote]
@breuer,
Hvala Vam na dostavljenoj informaciji. Dostavite nam korisničke podatke kako bismo mogli reagovati dalje i izvršiti provjere.
Poštovani, zahvaljujem na inicijativi, ali ja se od prošlog utorka svakodnevno obraćam centrima za podršku i prijavljujem kvarove, čovjek mi je izašao u srijedu i uredno detektovao koji je problem, potrebno je zamijeniti kabal priključka, evo do danas ništa uz svakodnevno ubjeđivanje da je majstor obaviješten i da će izaći u što kraćem roku.[/quote]
@breuer,
Hvala Vam na dostavljenoj informaciji. Dostavite nam korisničke podatke kako bismo mogli reagovati dalje i izvršiti provjere.
- Telemach
#56916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@eyesburn,eyesburn wrote:@telemach
Programska shema je ujednačena. Možete kreirati omiljenu listu kanala.
- zateznistub
#56917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da ti probam malkice pomoći oko toga,breuer wrote:
Poštovani, zahvaljujem na inicijativi, ali ja se od prošlog utorka svakodnevno obraćam centrima za podršku i prijavljujem kvarove, čovjek mi je izašao u srijedu i uredno detektovao koji je problem, potrebno je zamijeniti kabal priključka, evo do danas ništa uz svakodnevno ubjeđivanje da je majstor obaviješten i da će izaći u što kraćem roku.
Zamjenu kabla ne vrše tehničari TM-a nego firme podugovaraci. Gdje od njihovog trenutnog zaduženja i zainteresovanosti ( čitaj ovisno o težini pristupa objektu i banderi) dolaze i odrade posao. Ne opravdavam, samo kažem kako jeste!
- kakotakonikako
#56918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A sta mi pretplatnici i korisnici usluge Telemacha koju redovno placamo imamo sa time ??????zateznistub wrote:Da ti probam malkice pomoći oko toga,breuer wrote:
Poštovani, zahvaljujem na inicijativi, ali ja se od prošlog utorka svakodnevno obraćam centrima za podršku i prijavljujem kvarove, čovjek mi je izašao u srijedu i uredno detektovao koji je problem, potrebno je zamijeniti kabal priključka, evo do danas ništa uz svakodnevno ubjeđivanje da je majstor obaviješten i da će izaći u što kraćem roku.
Zamjenu kabla ne vrše tehničari TM-a nego firme podugovaraci. Gdje od njihovog trenutnog zaduženja i zainteresovanosti ( čitaj ovisno o težini pristupa objektu i banderi) dolaze i odrade posao. Ne opravdavam, samo kažem kako jeste!
Nemamo mi ugovor sa podugovaracima nego sa Telemachom. Telemach mora u sto kracem roku rijesiti taj problem. I tako Telemach kao ozbiljna firma ce da uradi.
- Dupli_skalp
#56919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
oprostite ali niste u pravu.Telemach wrote:@eyesburn,eyesburn wrote:@telemach
u jednom dijelu grada je ova shema analogne:

a u drugom dijelu grada ova:

- Telemach
#56920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@eyesburn,eyesburn wrote:oprostite ali niste u pravu.Telemach wrote:@eyesburn,eyesburn wrote:@telemach
u jednom dijelu grada je ova shema analogne:
a u drugom dijelu grada ova:
Na slijedećem linku https://telemach.ba/televizija/kanali, u padajućem meniju, izaberete tab analogna televizija i područje. Shema je ujednačena.
- Dupli_skalp
#56921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ja vam opet kažem da niste u pravu i nije tačno.
svojim očima vidim koja je shema, ovisno o dijelu grada.
svojim očima vidim koja je shema, ovisno o dijelu grada.
- crnivrag
#56922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Korisnik pita zašto u Sarajevu postoje 3 različite analogne sheme za 5 operatera koje ste akvizirali u okviru kompanije Telemach.Telemach wrote:
@eyesburn,
Na slijedećem linku https://telemach.ba/televizija/kanali, u padajućem meniju, izaberete tab analogna televizija i područje. Shema je ujednačena.
Bivši BH Cabel Net i Elob imaju jednu analognu shemu koju ovdje na forumu nazivamo originalna analogna shema.
Bivši M&H korisnici imaju drugačiju analognu shemu, a bivši HS i HKB.net korisnici također imaju treću analognu shemu koja je jedinstvena samo njima.
- zateznistub
#56923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pretplatnici nemaju ništa naravno, samo pokušavam objasniti stanje na koje TM kao davaoc poslova trećim licima može uticati ali je problem malo kompleksniji.kakotakonikako wrote: A sta mi pretplatnici i korisnici usluge Telemacha koju redovno placamo imamo sa time ??????
Nemamo mi ugovor sa podugovaracima nego sa Telemachom. Telemach mora u sto kracem roku rijesiti taj problem. I tako Telemach kao ozbiljna firma ce da uradi.
- crnivrag
#56924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a33238/podrska/vije ... snike.htmlTOP kanal za sve Telemach korisnike
Poštovani korisnici,
Obavještavamo vas da će od 12.12. doći do izmjene određenih pozicija kanala na analognoj i digitalnoj platformi.
Izmjene nastaju usljed ubacivanja novog kanala TOP. Navedeni kanal je ekskluzivno dostupan samo na Telemachu i to u HD formatu.
TOP HD kanal će godišnje emitovati 2 do 3 premijerne visokobudžetne domaće serije, kao i originalni zabavni program domaće produkcije (dnevni kviz, kulinarski show itd.) i najgledanije svjetske serije.
Od 18.12. na TOP TV kanalu pratite drugu sezonu serije – Ubice mog oca, koja je tokom prošle godine oborila sve rekorde gledanosti.
Kanal je dostupan u osnovnoj analognoj ponudi, kao i u okviru D3 Start paketa na poziciji 13, Total TV pozicija 20 i EON-u.
Također, kanali BN, Alternativna TV i Happy TV mijenjaju poziciju. Od sada kanal BN pratite na poziciji poziciji 14, Alternativnu TV na poziciji 28 i Happy TV na poziciji 67 u okviru D3 Start paketa.
Kanal TOP u analognoj programskoj shemi je dostupan na sljedećim pozicijama:
TOP TV postaje dijelom i MMDS programske sheme, pozicija 27.
Kanal Sundance TV više neće biti dijelom programske sheme MMDS platforme.
-
Rosso
#56925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako sam uzeo ovaj trio paket imam bas velikih problema sa netom. Jesam dobio vecu brzinu, ali sta mi znaci kad mi se internet non stop gubi, pa dolazi i tako u krug, od jutros nepodnosljivo.