Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
opticum

#56901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by opticum »

chakany wrote:Stigao TOP TV na Telemach :mrgreen:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
crnivrag

#56902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Novosti:

Kanal "TOP TV" je ubačen u ponudu originalne analogne sheme u Sarajevu i to na poziciji C27 (519.25 Mhz), na kojoj se nalazio kanal "Alternativna TV", koji više nije dio originalne analogne ponude u Sarajevu.

P.S. Od večeras se u originalnoj Telemach digitalnoj ponudi testiraju 3 kanala: dupli TOP TV HD, dupli Nick Jr. SD i dupli Animal Planet SD.
crnivrag

#56903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Da li neko ko koristi CI modul može provjeriti u kojoj rezoluciji se emituje dječiji kanal "Pikaboo"?
odmor

#56904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

O cemu je taj TOP TV ?

Da nije na njemu TOP Shop :D
leon25

#56905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by leon25 »

crnivrag wrote:Da li neko ko koristi CI modul može provjeriti u kojoj rezoluciji se emituje dječiji kanal "Pikaboo"?
576i SD
j66o

#56906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

Trenutno u Gracanici oluja koja se ne pamti,traje od ponoci,toliko puse vjetar da je i struje nestajalo ali sto se tice Telemacha sve pohvale,nije zastekalo a kamoli nestalo slike ili tv,sve pohvale :thumbup: :thumbup:
Radar71

#56907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Kako znaš a nestalo struje :D
odmor

#56908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Radar71 wrote:Kako znaš a nestalo struje :D
Pa kurblo valjda na agregat, moro zeni seriju nastimat, inace ne bi dobio..

Meni gora stvar napiso da nije nestajalo slike ili tv. Hajd nestajalo slike, al sta nije nestajalo tv? Valjda hoce reci nije ga vjetar otpuho.
odmor

#56909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Ima li neko od ovih statisticara da napise spisak kanala koji su ubaceni i izbaceni iz telemach ponude u 2017oj godini?
Kanim prepravit kanal listu pa radi toga :-)
Hvala unaprijed..
chakany

#56910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

odmor wrote:Ima li neko od ovih statisticara da napise spisak kanala koji su ubaceni i izbaceni iz telemach ponude u 2017oj godini?
Hvala unaprijed..
Imam ja, pišem sve u EXCELu, samo što sad nisam za laptopom, pa bih ti mogao to napisati nekad oko 15h.Vidi i sa crnim vragom, on sigurno ima tu listu.
Telemach

#56911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

j66o wrote:Trenutno u Gracanici oluja koja se ne pamti,traje od ponoci,toliko puse vjetar da je i struje nestajalo ali sto se tice Telemacha sve pohvale,nije zastekalo a kamoli nestalo slike ili tv,sve pohvale :thumbup: :thumbup:
@j66o,
:thumbup:
Telemach

#56912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

odmor wrote:Ima li neko od ovih statisticara da napise spisak kanala koji su ubaceni i izbaceni iz telemach ponude u 2017oj godini?
Hvala unaprijed..
@odmor,
Na našoj stranici imate listu kanala po paketima i pozicijama https://telemach.ba/televizija/kanali Potrebno je samo da birate odgovarajući tab.
breuer

#56913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by breuer »

Telemach wrote:
breuer wrote:Da li je moguće prekinuti ugovor nakon 9 mjeseci (trajanje ugovora 2 godine) sa Telemachom? Uslugu (osnovni Duo paket, tv i net) ne dobijam nikako već 7 dana, a svakodnevno zovem podršku i svaki dan dobijam obećanja da će serviser doći što ranije.
Zdravo breuer,
Zamolićemo Vas da nam dostavite tačne korisničke i adresne podatke ili broj Ugovora u inbox, rado ćemo provjeriti Vaše navode i poslati ekipu u najkraćem roku.
Poštovani, zahvaljujem na inicijativi, ali ja se od prošlog utorka svakodnevno obraćam centrima za podršku i prijavljujem kvarove, čovjek mi je izašao u srijedu i uredno detektovao koji je problem, potrebno je zamijeniti kabal priključka, evo do danas ništa uz svakodnevno ubjeđivanje da je majstor obaviješten i da će izaći u što kraćem roku.
Dupli_skalp

#56914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dupli_skalp »

@telemach

zašto konačno ne ujednačite analognu shemu u sarajevu, jedan raspored kanala, lupam, na č.vili, drugi na marindvoru.
Telemach

#56915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

[/quote]
Poštovani, zahvaljujem na inicijativi, ali ja se od prošlog utorka svakodnevno obraćam centrima za podršku i prijavljujem kvarove, čovjek mi je izašao u srijedu i uredno detektovao koji je problem, potrebno je zamijeniti kabal priključka, evo do danas ništa uz svakodnevno ubjeđivanje da je majstor obaviješten i da će izaći u što kraćem roku.[/quote]

@breuer,
Hvala Vam na dostavljenoj informaciji. Dostavite nam korisničke podatke kako bismo mogli reagovati dalje i izvršiti provjere.
Telemach

#56916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

eyesburn wrote:@telemach

zašto konačno ne ujednačite analognu shemu u sarajevu, jedan raspored kanala, lupam, na č.vili, drugi na marindvoru.
@eyesburn,
Programska shema je ujednačena. Možete kreirati omiljenu listu kanala.
zateznistub

#56917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

breuer wrote:
Poštovani, zahvaljujem na inicijativi, ali ja se od prošlog utorka svakodnevno obraćam centrima za podršku i prijavljujem kvarove, čovjek mi je izašao u srijedu i uredno detektovao koji je problem, potrebno je zamijeniti kabal priključka, evo do danas ništa uz svakodnevno ubjeđivanje da je majstor obaviješten i da će izaći u što kraćem roku.
Da ti probam malkice pomoći oko toga,
Zamjenu kabla ne vrše tehničari TM-a nego firme podugovaraci. Gdje od njihovog trenutnog zaduženja i zainteresovanosti ( čitaj ovisno o težini pristupa objektu i banderi) dolaze i odrade posao. Ne opravdavam, samo kažem kako jeste!
kakotakonikako

#56918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakotakonikako »

zateznistub wrote:
breuer wrote:
Da ti probam malkice pomoći oko toga,
Zamjenu kabla ne vrše tehničari TM-a nego firme podugovaraci. Gdje od njihovog trenutnog zaduženja i zainteresovanosti ( čitaj ovisno o težini pristupa objektu i banderi) dolaze i odrade posao. Ne opravdavam, samo kažem kako jeste!
A sta mi pretplatnici i korisnici usluge Telemacha koju redovno placamo imamo sa time ??????
Nemamo mi ugovor sa podugovaracima nego sa Telemachom. Telemach mora u sto kracem roku rijesiti taj problem. I tako Telemach kao ozbiljna firma ce da uradi.
Dupli_skalp

#56919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dupli_skalp »

Telemach wrote:

@eyesburn,
oprostite ali niste u pravu.

u jednom dijelu grada je ova shema analogne:
Image

a u drugom dijelu grada ova:
Image
Telemach

#56920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

eyesburn wrote:
Telemach wrote:

@eyesburn,
oprostite ali niste u pravu.

u jednom dijelu grada je ova shema analogne:
Image

a u drugom dijelu grada ova:
Image
@eyesburn,
Na slijedećem linku https://telemach.ba/televizija/kanali, u padajućem meniju, izaberete tab analogna televizija i područje. Shema je ujednačena.
Dupli_skalp

#56921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dupli_skalp »

ja vam opet kažem da niste u pravu i nije tačno.

svojim očima vidim koja je shema, ovisno o dijelu grada.
crnivrag

#56922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
@eyesburn,
Na slijedećem linku https://telemach.ba/televizija/kanali, u padajućem meniju, izaberete tab analogna televizija i područje. Shema je ujednačena.
Korisnik pita zašto u Sarajevu postoje 3 različite analogne sheme za 5 operatera koje ste akvizirali u okviru kompanije Telemach.

Bivši BH Cabel Net i Elob imaju jednu analognu shemu koju ovdje na forumu nazivamo originalna analogna shema.

Bivši M&H korisnici imaju drugačiju analognu shemu, a bivši HS i HKB.net korisnici također imaju treću analognu shemu koja je jedinstvena samo njima.
zateznistub

#56923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

kakotakonikako wrote: A sta mi pretplatnici i korisnici usluge Telemacha koju redovno placamo imamo sa time ??????
Nemamo mi ugovor sa podugovaracima nego sa Telemachom. Telemach mora u sto kracem roku rijesiti taj problem. I tako Telemach kao ozbiljna firma ce da uradi.
Pretplatnici nemaju ništa naravno, samo pokušavam objasniti stanje na koje TM kao davaoc poslova trećim licima može uticati ali je problem malo kompleksniji.
crnivrag

#56924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

TOP kanal za sve Telemach korisnike

Poštovani korisnici,

Obavještavamo vas da će od 12.12. doći do izmjene određenih pozicija kanala na analognoj i digitalnoj platformi.

Izmjene nastaju usljed ubacivanja novog kanala TOP. Navedeni kanal je ekskluzivno dostupan samo na Telemachu i to u HD formatu.

TOP HD kanal će godišnje emitovati 2 do 3 premijerne visokobudžetne domaće serije, kao i originalni zabavni program domaće produkcije (dnevni kviz, kulinarski show itd.) i najgledanije svjetske serije.

Od 18.12. na TOP TV kanalu pratite drugu sezonu serije – Ubice mog oca, koja je tokom prošle godine oborila sve rekorde gledanosti.

Kanal je dostupan u osnovnoj analognoj ponudi, kao i u okviru D3 Start paketa na poziciji 13, Total TV pozicija 20 i EON-u.

Također, kanali BN, Alternativna TV i Happy TV mijenjaju poziciju. Od sada kanal BN pratite na poziciji poziciji 14, Alternativnu TV na poziciji 28 i Happy TV na poziciji 67 u okviru D3 Start paketa.

Kanal TOP u analognoj programskoj shemi je dostupan na sljedećim pozicijama:

Image

TOP TV postaje dijelom i MMDS programske sheme, pozicija 27.

Kanal Sundance TV više neće biti dijelom programske sheme MMDS platforme.
https://telemach.ba/a33238/podrska/vije ... snike.html
Rosso

#56925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rosso »

Kako sam uzeo ovaj trio paket imam bas velikih problema sa netom. Jesam dobio vecu brzinu, ali sta mi znaci kad mi se internet non stop gubi, pa dolazi i tako u krug, od jutros nepodnosljivo.
Locked