Parkirao se onaj bajo ispred vatresupercali wrote:Ma kad bolje skontam nama i treba ovako sve dok se kreteni ne dozovu pameti
Neka je ruzno i ovakvo onakvo sve dok nema saobracaja u ferhadiji
Prije neki dan je neko postavio sliku kod hipo banke u ferhadiji kako je lik usao i to u sred dana
Samo je pitanje vremena da se neko sjeti da parkira auto ispred revolucije da pije kafu i sl
Sarajevo Construction
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#5676 Re: Sarajevo Construction
- Logovan
#5677 Re: Sarajevo Construction
A još bolje bi bilo da su postavili kamere, fino bi se snimale tablice, pa ti vozaj. Sve je bolje od ovog.Koshpa wrote:Dno dna![]()
Zar se nije moglo nesto ljepse napraviti da se sprijeci voznja auta po Ferhadiji, kao oni stubici u starom gradu sto su postavljeni a ne ovo.
Mislim da nema potrebe da pričam koliko će smetati npr. pješacima, roditeljima sa dječjim kolicima, a i ono najvažnije, koliko će ometati vatrogasce i ostale pri obavljanju svog posla.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#5678 Re: Sarajevo Construction
bez fizičke prepreke ništa
- supercali
#5679 Re: Sarajevo Construction
Svaki kafic ima jedno parking mjesto za drive in kafu to je buducnost ako se ne stane u kraj pa makar i ovako izgledalo
- Koshpa
#5680 Re: Sarajevo Construction
Sto Mk kaze, samo fizicka prepreka, ali daj da to lici na nesto u duhu sa turistickom atrakcijom i da ima i funkciju spustanja za prolazak vatrogasaca,hitne itd...
Ovo isto Katalonija
Ovo isto Katalonija
- Logovan
#5681 Re: Sarajevo Construction
Evo ukloniše.
Uklonjeno brže, nego što je postavljeno.
Sad će staviti nekakve stubiće.
Sad će staviti nekakve stubiće.
-
criticos
#5682 Re: Sarajevo Construction
Zašto ukloniše?
Idealno za malog nogometa
Idealno za malog nogometa
-
Naslovnica
#5683 Re: Sarajevo Construction
Sarajevo / Općina Stari Grad postavila pa uklonila metalne stubiće u Ferhadiji
13. 03. 2018. u 16:14:00 Radiosarajevo.ba
Metalni stubići/barijere koji su danas postavljeni u ulici Ferhadija (kod Gradske tržnice) i Štrosmajerova (na ulazu iz ulice Zelenih beretki), privremeno su uklonjeni kako bi se prilagodio njihov dizajn.
Naime, na terenu se pokazalo da dizajn metalnih stubića nije prilagođen tako frekventnoj šetnici kao što je Ferhadija, te se ukazala potreba za njihovim prilagođavanjem, naveli su iz Općine Stari Grad Sarajevo.
Stubići su uklonjeni, a nakon što budu prilagođeni na način da ne prijete sigurnosti pješaka, već isključivo onemogućavaju prolaz vozila, bit će ponovo postavljeni.
Podsjećamo, zbog sve veće frekvencije saobraćaja kroz ulicu Ferhadija, što podrazumijeva ne samo mala putnička i dostavna vozila, nego i velike kamione za dostavu Općina Stari Grad prinuđena je poduzeti mjere u cilju zaštite ove ulice od eventualne štete. Iz tog razloga, na dijelu ulice kod Gradske tržnice – gdje najčešće dolazi do prolaska vozila, bitće postavljeni metalni stubići/barijere koji će ubuduće onemogućavati prolaz. Isti stubići bit će postavljeni i na ulazu u ulicu Štrosmajerova.
Rekonstrukcija pločnika u Ferhadiji - undefined
Foto: Radiosarajevo.ba
Svim vozilima hitne intervencije je omogućen 24-satni prolaz u Ferhadiju pored Katedrale gdje se nalaze potopni stubići. Ovaj potez bio je neophodan jer višegodišnji zahtjevi nesavjesnim građanima da ne koriste vozila kroz Ferhadiju, čak ni za dostavu robe, nisu urodili plodom, kao ni intervencije pripadnika MUP-a KS. Općina Stari Grad na ovaj način pokušava zaštiti imovinu i uložena sredstva u rekonstrukciju ulice Ferhadija.
Dio Ferhadije od Gradske tržnice do Apoteke Sarajevo rekonstruisan je 2012. i 2013. godine. Na tom dijelu su zamijenjene sve podzemne instalacije, postavljena armirano- betonska podloga debljine deset cm i ugrađene granitne ploče debljine osam cm. Projekat je koštao oko 890.000 KM.
13. 03. 2018. u 16:14:00 Radiosarajevo.ba
Metalni stubići/barijere koji su danas postavljeni u ulici Ferhadija (kod Gradske tržnice) i Štrosmajerova (na ulazu iz ulice Zelenih beretki), privremeno su uklonjeni kako bi se prilagodio njihov dizajn.
Naime, na terenu se pokazalo da dizajn metalnih stubića nije prilagođen tako frekventnoj šetnici kao što je Ferhadija, te se ukazala potreba za njihovim prilagođavanjem, naveli su iz Općine Stari Grad Sarajevo.
Stubići su uklonjeni, a nakon što budu prilagođeni na način da ne prijete sigurnosti pješaka, već isključivo onemogućavaju prolaz vozila, bit će ponovo postavljeni.
Podsjećamo, zbog sve veće frekvencije saobraćaja kroz ulicu Ferhadija, što podrazumijeva ne samo mala putnička i dostavna vozila, nego i velike kamione za dostavu Općina Stari Grad prinuđena je poduzeti mjere u cilju zaštite ove ulice od eventualne štete. Iz tog razloga, na dijelu ulice kod Gradske tržnice – gdje najčešće dolazi do prolaska vozila, bitće postavljeni metalni stubići/barijere koji će ubuduće onemogućavati prolaz. Isti stubići bit će postavljeni i na ulazu u ulicu Štrosmajerova.
Rekonstrukcija pločnika u Ferhadiji - undefined
Foto: Radiosarajevo.ba
Svim vozilima hitne intervencije je omogućen 24-satni prolaz u Ferhadiju pored Katedrale gdje se nalaze potopni stubići. Ovaj potez bio je neophodan jer višegodišnji zahtjevi nesavjesnim građanima da ne koriste vozila kroz Ferhadiju, čak ni za dostavu robe, nisu urodili plodom, kao ni intervencije pripadnika MUP-a KS. Općina Stari Grad na ovaj način pokušava zaštiti imovinu i uložena sredstva u rekonstrukciju ulice Ferhadija.
Dio Ferhadije od Gradske tržnice do Apoteke Sarajevo rekonstruisan je 2012. i 2013. godine. Na tom dijelu su zamijenjene sve podzemne instalacije, postavljena armirano- betonska podloga debljine deset cm i ugrađene granitne ploče debljine osam cm. Projekat je koštao oko 890.000 KM.
- insaneinthebrain
#5684 Re: Sarajevo Construction
Cuj uklonili, sacekajte bar da neko nogu slomi 
- zateznistub
#5685 Re: Sarajevo Construction
Za nagomilani broju seljaka i ne preostaje ništa drugo nego stavljati ove barijere. Evo ih po dobrinji poredali, ali jok, seljak se ipetpromigolji i ostavi Ljubimca u pješačkom zoni. Zato je merak gledati kako ih kite čestitkama...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#5686 Re: Sarajevo Construction
evo merkel legosKoshpa wrote:Sto Mk kaze, samo fizicka prepreka, ali daj da to lici na nesto u duhu sa turistickom atrakcijom i da ima i funkciju spustanja za prolazak vatrogasaca,hitne itd...
Ovo isto Katalonija

anti kamion terorist
- JThomas
#5687 Re: Sarajevo Construction
i šta, moralo se postaviti da se vidi da ne valja

-
SHTEVELEC
#5688 Re: Sarajevo Construction
Samo kamere, kazna za ulazak autom 10000KM, oduzimanje auta i ponistavanje vozacke, pa bujrum
- zateznistub
#5689 Re: Sarajevo Construction
Na žalost nema pomoći. Nema broja koliko sam ja i druge komsije zvali patrole sto pred zgradom što po šetnici. Dođu, zakite i kroz par dana opet ista priča.SHTEVELEC wrote:Samo kamere, kazna za ulazak autom 10000KM, oduzimanje auta i ponistavanje vozacke, pa bujrum
Samo kineski zidovi mogu spriječiti da idioti rade šta rade
- nepass1
#5690 Re: Sarajevo Construction
Kod mene nece ni da kazne, dodju, okrenu se i oduzateznistub wrote:Na žalost nema pomoći. Nema broja koliko sam ja i druge komsije zvali patrole sto pred zgradom što po šetnici. Dođu, zakite i kroz par dana opet ista priča.SHTEVELEC wrote:Samo kamere, kazna za ulazak autom 10000KM, oduzimanje auta i ponistavanje vozacke, pa bujrum
Samo kineski zidovi mogu spriječiti da idioti rade šta rade
- supercali
#5691 Re: Sarajevo Construction
Da svaki dan kaznjavaju doslo vi to u red a ovako kaznjavaju 2 puta mjesecno kazne u pola to je kao cijena mjesecnog parkinga ako gledamo van centra otprilike i onda skontaju lakse mi je ovako i to ako me zapisu nego da mi je auto uvijek 100 metara dalje
E kad bi poceli svaki dan to je vec 200 maraka za pola mjeseca pa da vidimo ko bi to placao
Jedino mozda dileri neki al onda tu fino one porezne inspekcije i ko je vec zaduzen da vidimo odakle pare i sta vec uz to ide
E kad bi poceli svaki dan to je vec 200 maraka za pola mjeseca pa da vidimo ko bi to placao
Jedino mozda dileri neki al onda tu fino one porezne inspekcije i ko je vec zaduzen da vidimo odakle pare i sta vec uz to ide
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#5692 Re: Sarajevo Construction
batina samo,druze i prinudna naplata kazni bez zastare tj. samo reforma sudstva i pojacati ovlasti policiji,pa bi vidio kako bi svi bili dobri i mirni ko bubice .zateznistub wrote: Samo kineski zidovi mogu spriječiti da idioti rade šta rade
p.s. i ukinut ovo pola kazne da se placa ,napraviti obratno,ako ne platis u roku 8 dana da ti se udupla
- zateznistub
#5693 Re: Sarajevo Construction
Apsolutno!bitanga_sa_otesa wrote:batina samo,druze i prinudna naplata kazni bez zastare tj. samo reforma sudstva i pojacati ovlasti policiji,pa bi vidio kako bi svi bili dobri i mirni ko bubice .zateznistub wrote: Samo kineski zidovi mogu spriječiti da idioti rade šta rade
p.s. i ukinut ovo pola kazne da se placa ,napraviti obratno,ako ne platis u roku 8 dana da ti se udupla
- bitanga_sa_otesa
#5694 Re: Sarajevo Construction
zacas bi se napunio budzet i uveo red,samo nekome to ne odgovara...jbga...zateznistub wrote: Apsolutno!
- zateznistub
#5695 Re: Sarajevo Construction
Ono što me je dotuklo je da su iskoristili jedini dio šetnice koji nije urađen sa onim klupama i zidic ima i seljak ko preko njive... Fujbitanga_sa_otesa wrote:zacas bi se napunio budzet i uveo red,samo nekome to ne odgovara...jbga...zateznistub wrote: Apsolutno!

A policijska stanica ja cca 100 metara zračne linije
- supercali
#5696 Re: Sarajevo Construction
Ja sam govorio kad su uveli ovo pola kazne da gresku prave
Bolje da je u 8 dana kazna je koliko je propisano nakon 8 dana dupla
Bolje da je u 8 dana kazna je koliko je propisano nakon 8 dana dupla
- JThomas
#5697 Re: Sarajevo Construction
pa i ovako ako ne platiš u roku od 8 dana onda moraš duplo više... 
- bitanga_sa_otesa
#5698 Re: Sarajevo Construction
neke papke naprosto vuce blato i zaviĆajzateznistub wrote: ima i seljak ko preko njive... Fuj
ja ne znam kakva bi me muka natjerala da pregazim preko ovog blata i isprljam auto,vjerovatno jedino ako bi glavu spasavao..nogom isto ne bi zagazio u blato nikad,radije idem 50m okolo...
- supercali
#5699 Re: Sarajevo Construction
Ovdje pisati odmah 3 kazne koje ovako napamet znamzateznistub wrote:Ono što me je dotuklo je da su iskoristili jedini dio šetnice koji nije urađen sa onim klupama i zidic ima i seljak ko preko njive... Fujbitanga_sa_otesa wrote:zacas bi se napunio budzet i uveo red,samo nekome to ne odgovara...jbga...zateznistub wrote: Apsolutno!
A policijska stanica ja cca 100 metara zračne linije
Pogresno parkiranje saobracaj u zabrani i prljave gume jer time prlja cestu a sigurno se jos mogi 2-3 kazne tu dodati samo ne znam moze li se to sve u isto vrijeme pisati
- bitanga_sa_otesa
#5700 Re: Sarajevo Construction
papir sve trpisupercali wrote: moze li se to sve u isto vrijeme pisati