moimoi wrote: ↑18/11/2025 19:20
Njanjavi wrote: ↑18/11/2025 19:12
moimoi wrote: ↑18/11/2025 19:08
Nije prikladno ali isto tako nemaju svi srece da odrastaju uz roditelje kojima je stalo. Zato djecu treba ZAKON da stiti.
Koji zakon lice?
Zakon se sprovodi selektivno i znamo preko cijih ledja, globalno.
Jbote puna televizija i Industrija zabave toga, doslovno pokretni katalog prostitucije, fbi skriva pedose, australijska vlada banuje saznanja istraga o tim stvarima na 90 godina, jimmy savile i maltene na desetine pedosa u bbc, u nickelodeonu i ti mi kenjas o zakonu.
Pricamo o realnom drustvu a ne o fantaziji kako bi trebalo osobo.
I kakve BiH ima veze sa usa ili aus? Nas 2,5 mil ako i toliko.. Tamo gdje caruje siromastvo, tu kriminal cvjeta.
Ako nista.. mozemo djecu zastititi maksimalno.
Je li se konstantno trebamo porediti sa drzavama koje imaju xy milionsko stanovnistvo ili da se konacno pocnemo porediti sa malim drzavama. Mi mozemo drzati takve stvari pod kontrolom za razliku od onih koje uzimas kao primjer.
Pa stani haveru aj se malo konsoliduj sam sa sobom, zar te drzave ne uzimamo kao perjanice vladavine prava?
Zar te sisteme ne uzimamo kao primjer nepristrasnih sudjenja i organizovanih sistema?
Oces rec da imas vise povjerenja u nase sudstvo i sistem nego u njihovo?
Ja kolko vidim sta radite kmecite na nase sudstvo i sistem, pa ne kontam odakle onda toliko povjerenje u njih naprasno sto se ove problematike tice.
I sve dok vam je bol u kurcu za neke tamo, a ko biva zabrinjava vas plaho ovo ovdje, ne vjerujem vam ni sekunde.
Da si insan reko bi ne treba se nigdje desavat tako nesto a ne sta me briga za njih tamo.
Djete je djete haveru gdje god da se nalazi.
Odvratan stav blago receno.