SDP

KomunistaTZ

#56426 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

madner wrote:
KomunistaTZ wrote:
madner wrote:Sda botovi skontali odakle vreba opasnost, iz drugih kantona spominju kiflu.
Ahahahha, znaci sada smo botovi :) Samo primjecujem da smo malo licenjerni za ovako karakternu partiju :) Dajte nam Cengica za povjerenika da se igramo, igramoooo :)
Nepismeni botovi.
Nema potrebe za vrijeđanjem. Znam, teška su vremena, ali ipak :)
madner

#56427 Re: SDP

Post by madner »

Cinjenice su jasne, to sto se neko uvrijedi je njegov problem.

Inace stanje odlicno imamo vladu koja radi u interesu gradjana. Drago mi je da sam urgirao za ovu varijantu.
Janjicar

#56428 Re: SDP

Post by Janjicar »

Kako vidim u povjereništvu se nalazi i čovjek koji već 20 godina pravi koaliciju s SDA u svojo Opštini :lol:

šifra- brko
biske

#56429 Re: SDP

Post by biske »

kmirsad wrote:Pokvari se svečana proslava...
Daj detalje! Ako je previše bezobrazno, može i na pp... :lol:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#56430 Re: SDP

Post by malakh »

madner wrote:Cinjenice su jasne, to sto se neko uvrijedi je njegov problem.

Inace stanje odlicno imamo vladu koja radi u interesu gradjana. Drago mi je da sam urgirao za ovu varijantu.
Kanton Sarajevo tek osnovanom udruženju daje 200.000 KM javnog novca
PREDSJEDNICA UDRUŽENJA KOJEM VLADA KS PLANIRA DATI 200.000 KM U ISTO VRIJEME PENZIONERKA I SARADNICA
Kao potpredsjednica udruženja registrovana je Nerma Vukasović (supruga Marija Vukasovića, člana GO Naše stranke), koja je također donedavno bila angažirana u Ministarstvu kulture i sporta KS.
polako kada se gađamo terminima da imamo odličnu vladu koja radi u interesu građana. bolja formulacija je da u vladi imamo pojedince koji rade u interesu građana i pojedince koji rade u vlastitom interesu. jer, ovih 200.000 bi glatko prošlo, da se javnost nije pobunila.
kakonako

#56431 Re: SDP

Post by kakonako »

Pa javnost se buni i za onaj kiosk mjesecima,a niko ni repom ne mrda.
kmirsad

#56432 Re: SDP

Post by kmirsad »

biske wrote:
kmirsad wrote:Pokvari se svečana proslava...
Daj detalje! Ako je previše bezobrazno, može i na pp... :lol:
Mislim da moj drug bunk mogao da da puno više informacija o svečanoj proslavi, o pogrešno izabranom danu da svečanost, o podjeljenim i nepodjeljenim pozivnicama... :lol: :lol: :lol: ... u mene ove sve nešto rekla , kazala... :lol: :lol: :lol:
doktor78

#56433 Re: SDP

Post by doktor78 »

Janjicar wrote:Kako vidim u povjereništvu se nalazi i čovjek koji već 20 godina pravi koaliciju s SDA u svojo Opštini :lol:

šifra- brko
Da. I mene je to iznenadilo. Plus nacelnik Gradacca,nesto nisam siguran da on ne puse u istu tikvu sa Tokicem?
MarshalDodik

#56434 Re: SDP

Post by MarshalDodik »

drug_profi wrote:Ma ovo je ono sto je trebalo da se konacno desi. Mora se desiti potpuna polarizacija politicke scene na one koji bi da konacno preokrenu tok "razvoja" BiH i na one koji su BiH tako usmjerili.
Nema tu vise ljevice i desnice. To su sporedne stvari.
Sad je kljucno jesi li svjestan sta su SDA sa kompanjonima uradili ovom drustvu ili nisi? Jel ti to odgovara ili znas da je to u stvari novi genocid ali bez oruzja.
I to je to.
:thumbup:

Pozdravljam danasnju odluku :bih:
Leverage

#56435 Re: SDP

Post by Leverage »

doktor78 wrote:
Janjicar wrote:Kako vidim u povjereništvu se nalazi i čovjek koji već 20 godina pravi koaliciju s SDA u svojo Opštini :lol:

šifra- brko
Da. I mene je to iznenadilo. Plus nacelnik Gradacca,nesto nisam siguran da on ne puse u istu tikvu sa Tokicem?
Neki su povukli ručnu kad su vidjeli da su u manjini. Bijedić je išao do kraja.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#56436 Re: SDP

Post by malakh »

kakonako wrote:Pa javnost se buni i za onaj kiosk mjesecima,a niko ni repom ne mrda.
konaković kontrolira turističku zajednicu. imaš li informaciju, da li je podnio krivičnu prijavu protiv bivšeg rukovodstva iste?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#56437 Re: SDP

Post by Chmoljo »

ko igra za raju, a zanemaruje taktiku, završiće karijeru...

Enko je to uspio unatoč taktici.
criticos

#56438 Re: SDP

Post by criticos »

Ako nisi u stanju poštivat odluke svojih organa stranke (Kongres, Predsjedništvo, Glavni odbor), kako ćeš onda sutra poštivat zakone države? Možda u tomu i jeste problem što se već bilo u vlasti, a bijeg od sudskih procesa je jedino moguć odlaskom u zagrljaj kadiji.
Moenx

#56439 Re: SDP

Post by Moenx »

Joj jeste zajebani ccccc
Bosanski_kralj

#56440 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

Gadno nešto pritišće Bijedića dok se odlučio na ovakav korak.

Da se radi samo o pozicijama i vlasti, nema logike da se i dalje forsira priča oko ulaska u vlast (po cijenu isključenja iz partije) kad samo 2-3 skupštinska zastupnika su spremna podržati ulazak u vlast sa SDA. U punom sastavu SDP-u bi pripala pozicija premijera i još puno toga, dok trenutno u ovom krnjem sastavu neće dobiti ni blizu toga.
Janjicar

#56441 Re: SDP

Post by Janjicar »

Žalosno je što neki smatraju da je izbacivanje Enko-company iz SDP-a preporod te iste stranke.

Sve dok je tu Trenerka, Ifran, Mašić, Magazinović i ostala ekipa isti su k'o SDA. Mada ako sagledamo i cjelokupnu sliku omladina je latentna i nije ni čudo što takvi i Zahirovići i ostali dolaze do izražaja.

Dal' je moguć scenariJo da Bijedić se ne smije pridružiti SPiD-u ? Vjerovatno Imamović jedva čeka da se izbaci pa da moze ići optuznica za SPO " 15. Maj" ?

http://tip.ba/2019/05/10/pozadina-probl ... -bijedica/
polacijela

#56442 Re: SDP

Post by polacijela »

Ja mislim da je u ovom trenutku teže onima koji su dužni Kuki, nego onima kojima će se kad tad pozabaviti tužilaštva. A mnogi su mu dužni i propustili su šansu da mu se revanširaju, mogli su se bolje i srčanije potruditi.
Bolje biti u zatvoru nego neispoštovati Kuku :mrgreen:
Moenx

#56443 Re: SDP

Post by Moenx »

Ja sam neko vrijeme mislio da je Mirsad Kukic mentalno zaostao tip, a da svi drugi oko njega kupe loj
I drze njeg kao izgovor
No možda to i nije tako
Mili Bože koliko pompe oko tih tipova
Recimo tip vodi rudnik
Cuj vodi rudnik i to u opstinu gdje nista drugo i ne radi od firmi
U normalnoj zemlji on bi bio zaobidjen kao minirni lokalni direktor
A mozda ga je zato na kraju i SDA liferovala
kmirsad

#56444 Re: SDP

Post by kmirsad »

Moenx wrote:Ja sam neko vrijeme mislio da je Mirsad Kukic mentalno zaostao tip, a da svi drugi oko njega kupe loj
I drze njeg kao izgovor
No možda to i nije tako
Mili Bože koliko pompe oko tih tipova
Recimo tip vodi rudnik
Cuj vodi rudnik i to u opstinu gdje nista drugo i ne radi od firmi
U normalnoj zemlji on bi bio zaobidjen kao minirni lokalni direktor
A mozda ga je zato na kraju i SDA liferovala
Koliko ja znam, on je u tri dana na TK liferovao SDA.
Sad će opet.
Razlog, htjeli rudnik u korporaciju, a on neče... i spriječiti ga da pravi Termoelektranu Banovići i napravi Elektroprivredu Banovići.
Vanredno sposoban čovjek.
drug_profi

#56445 Re: SDP

Post by drug_profi »

Sposoban covjek je onaj koji ostvaruje velike stvari u okviru zakonskih i ljudskih normi.
kmirsad

#56446 Re: SDP

Post by kmirsad »

Na vatru uzvrati vatrom !
Zakonito i ljudski obaveza je uzvratiti.
A ne znam da je ukrao i jednu fabriku u TK.
A znam da je najmanje jednu vratio iz propasti i pokrenuo. TTU
I RMU je još uvijek u vlasništvu države.
Ali ne i Korporacije. To je problem
U RMU rade ljudi iz Banovića i okoline, plate dobre i redovne kao i doprinosi.
Nema zastoja u proizvodnji. Postižu najbolju cijenu za svoj ugalj.Stalno nova mehanizacija. Rudari se o trošku rudnika, liječe u Slanoj banji hotelu Melain.
PDA Vlada TK radi solidno i nema afera.
Jedino zapošljavanje svojih kadrova, što rade svi koji su na vlasti. Uključujući i Vladu KS.
A i utvršivanje zakonitosti je u nadleđnosti sudstva i tužiteljstva. Svoju zatvorsku kaznu je odležao.
Heller

#56447 Re: SDP

Post by Heller »

kmirsad wrote:Na vatru uzvrati vatrom !
Nema zastoja u proizvodnji. Postižu najbolju cijenu za svoj ugalj.Stalno nova mehanizacija. Rudari se o trošku rudnika, liječe u Slanoj banji hotelu Melain.
Jedino zapošljavanje svojih kadrova, što rade svi koji su na vlasti. Uključujući i Vladu KS.
A i utvršivanje zakonitosti je u nadleđnosti sudstva i tužiteljstva. Svoju zatvorsku kaznu je odležao.
Nije on ništa vratio iz propasti, TTU je odlično radio als u pate nestajale, namjerno je TTU uništen da bi napravili novu firmu u vlasništvu RMU.

TE se neće graditi iz dva razloga prvi je što nemaju čime hladiti TE, (možda Litvom :lol: ) drugi je što nema u blizini krečnjaka za odsumporavanje dovoljno, ima za novi Blok TE Tuzla.
kmirsad

#56448 Re: SDP

Post by kmirsad »

Heller wrote:
kmirsad wrote:Na vatru uzvrati vatrom !
Nije on ništa vratio iz propasti, TTU je odlično radio als u pate nestajale, namjerno je TTU uništen da bi napravili novu firmu u vlasništvu RMU.

TE se neće graditi iz dva razloga prvi je što nemaju čime hladiti TE, (možda Litvom :lol: ) drugi je što nema u blizini krečnjaka za odsumporavanje dovoljno, ima za novi Blok TE Tuzla.
Ma kakva Litva, eno je jedva curi. Nije mnogo bolja ni Gostelja :lol: :lol: . A kopovi...A jezero Modrac, a Rudnik krečnjaka Svatovac...
Za TTU ne mogu reči ko ga je i zašto doveo na rub propasti...
vatrogasac

#56449 Re: SDP

Post by vatrogasac »

kmirsad wrote: PDA Vlada TK radi solidno i nema afera.
Znači SDP-PDA?
kmirsad

#56450 Re: SDP

Post by kmirsad »

vatrogasac wrote:
kmirsad wrote: PDA Vlada TK radi solidno i nema afera.
Znači SDP-PDA?
Vrlo moguć scenario... SDP (7), PDA (7), NS (2), SBB (2)... a vjerovatno se zalete i ovi iz SBiH kad vide da su pušiona... a možda se popišmane i ovo troje iz SDPSDA :lol: :-D
Post Reply