Nema potrebe za vrijeđanjem. Znam, teška su vremena, ali ipakmadner wrote:Nepismeni botovi.KomunistaTZ wrote:Ahahahha, znaci sada smo botovimadner wrote:Sda botovi skontali odakle vreba opasnost, iz drugih kantona spominju kiflu.Samo primjecujem da smo malo licenjerni za ovako karakternu partiju
Dajte nam Cengica za povjerenika da se igramo, igramoooo
SDP
-
KomunistaTZ
#56426 Re: SDP
- madner
#56427 Re: SDP
Cinjenice su jasne, to sto se neko uvrijedi je njegov problem.
Inace stanje odlicno imamo vladu koja radi u interesu gradjana. Drago mi je da sam urgirao za ovu varijantu.
Inace stanje odlicno imamo vladu koja radi u interesu gradjana. Drago mi je da sam urgirao za ovu varijantu.
- Janjicar
#56428 Re: SDP
Kako vidim u povjereništvu se nalazi i čovjek koji već 20 godina pravi koaliciju s SDA u svojo Opštini
šifra- brko
šifra- brko
- biske
#56429 Re: SDP
Daj detalje! Ako je previše bezobrazno, može i na pp...kmirsad wrote:Pokvari se svečana proslava...
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#56430 Re: SDP
madner wrote:Cinjenice su jasne, to sto se neko uvrijedi je njegov problem.
Kanton Sarajevo tek osnovanom udruženju daje 200.000 KM javnog novca
PREDSJEDNICA UDRUŽENJA KOJEM VLADA KS PLANIRA DATI 200.000 KM U ISTO VRIJEME PENZIONERKA I SARADNICA
polako kada se gađamo terminima da imamo odličnu vladu koja radi u interesu građana. bolja formulacija je da u vladi imamo pojedince koji rade u interesu građana i pojedince koji rade u vlastitom interesu. jer, ovih 200.000 bi glatko prošlo, da se javnost nije pobunila.Kao potpredsjednica udruženja registrovana je Nerma Vukasović (supruga Marija Vukasovića, člana GO Naše stranke), koja je također donedavno bila angažirana u Ministarstvu kulture i sporta KS.
-
kakonako
#56431 Re: SDP
Pa javnost se buni i za onaj kiosk mjesecima,a niko ni repom ne mrda.
- kmirsad
#56432 Re: SDP
Mislim da moj drug bunk mogao da da puno više informacija o svečanoj proslavi, o pogrešno izabranom danu da svečanost, o podjeljenim i nepodjeljenim pozivnicama...biske wrote:Daj detalje! Ako je previše bezobrazno, može i na pp...kmirsad wrote:Pokvari se svečana proslava...
-
doktor78
#56433 Re: SDP
Da. I mene je to iznenadilo. Plus nacelnik Gradacca,nesto nisam siguran da on ne puse u istu tikvu sa Tokicem?Janjicar wrote:Kako vidim u povjereništvu se nalazi i čovjek koji već 20 godina pravi koaliciju s SDA u svojo Opštini![]()
šifra- brko
- MarshalDodik
#56434 Re: SDP
drug_profi wrote:Ma ovo je ono sto je trebalo da se konacno desi. Mora se desiti potpuna polarizacija politicke scene na one koji bi da konacno preokrenu tok "razvoja" BiH i na one koji su BiH tako usmjerili.
Nema tu vise ljevice i desnice. To su sporedne stvari.
Sad je kljucno jesi li svjestan sta su SDA sa kompanjonima uradili ovom drustvu ili nisi? Jel ti to odgovara ili znas da je to u stvari novi genocid ali bez oruzja.
I to je to.
Pozdravljam danasnju odluku
- Leverage
#56435 Re: SDP
Neki su povukli ručnu kad su vidjeli da su u manjini. Bijedić je išao do kraja.doktor78 wrote:Da. I mene je to iznenadilo. Plus nacelnik Gradacca,nesto nisam siguran da on ne puse u istu tikvu sa Tokicem?Janjicar wrote:Kako vidim u povjereništvu se nalazi i čovjek koji već 20 godina pravi koaliciju s SDA u svojo Opštini![]()
šifra- brko
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#56436 Re: SDP
konaković kontrolira turističku zajednicu. imaš li informaciju, da li je podnio krivičnu prijavu protiv bivšeg rukovodstva iste?kakonako wrote:Pa javnost se buni i za onaj kiosk mjesecima,a niko ni repom ne mrda.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#56437 Re: SDP
ko igra za raju, a zanemaruje taktiku, završiće karijeru...
Enko je to uspio unatoč taktici.
Enko je to uspio unatoč taktici.
-
criticos
#56438 Re: SDP
Ako nisi u stanju poštivat odluke svojih organa stranke (Kongres, Predsjedništvo, Glavni odbor), kako ćeš onda sutra poštivat zakone države? Možda u tomu i jeste problem što se već bilo u vlasti, a bijeg od sudskih procesa je jedino moguć odlaskom u zagrljaj kadiji.
- Bosanski_kralj
#56440 Re: SDP
Gadno nešto pritišće Bijedića dok se odlučio na ovakav korak.
Da se radi samo o pozicijama i vlasti, nema logike da se i dalje forsira priča oko ulaska u vlast (po cijenu isključenja iz partije) kad samo 2-3 skupštinska zastupnika su spremna podržati ulazak u vlast sa SDA. U punom sastavu SDP-u bi pripala pozicija premijera i još puno toga, dok trenutno u ovom krnjem sastavu neće dobiti ni blizu toga.
Da se radi samo o pozicijama i vlasti, nema logike da se i dalje forsira priča oko ulaska u vlast (po cijenu isključenja iz partije) kad samo 2-3 skupštinska zastupnika su spremna podržati ulazak u vlast sa SDA. U punom sastavu SDP-u bi pripala pozicija premijera i još puno toga, dok trenutno u ovom krnjem sastavu neće dobiti ni blizu toga.
- Janjicar
#56441 Re: SDP
Žalosno je što neki smatraju da je izbacivanje Enko-company iz SDP-a preporod te iste stranke.
Sve dok je tu Trenerka, Ifran, Mašić, Magazinović i ostala ekipa isti su k'o SDA. Mada ako sagledamo i cjelokupnu sliku omladina je latentna i nije ni čudo što takvi i Zahirovići i ostali dolaze do izražaja.
Dal' je moguć scenariJo da Bijedić se ne smije pridružiti SPiD-u ? Vjerovatno Imamović jedva čeka da se izbaci pa da moze ići optuznica za SPO " 15. Maj" ?
http://tip.ba/2019/05/10/pozadina-probl ... -bijedica/
Sve dok je tu Trenerka, Ifran, Mašić, Magazinović i ostala ekipa isti su k'o SDA. Mada ako sagledamo i cjelokupnu sliku omladina je latentna i nije ni čudo što takvi i Zahirovići i ostali dolaze do izražaja.
Dal' je moguć scenariJo da Bijedić se ne smije pridružiti SPiD-u ? Vjerovatno Imamović jedva čeka da se izbaci pa da moze ići optuznica za SPO " 15. Maj" ?
http://tip.ba/2019/05/10/pozadina-probl ... -bijedica/
-
polacijela
#56442 Re: SDP
Ja mislim da je u ovom trenutku teže onima koji su dužni Kuki, nego onima kojima će se kad tad pozabaviti tužilaštva. A mnogi su mu dužni i propustili su šansu da mu se revanširaju, mogli su se bolje i srčanije potruditi.
Bolje biti u zatvoru nego neispoštovati Kuku
Bolje biti u zatvoru nego neispoštovati Kuku
-
Moenx
#56443 Re: SDP
Ja sam neko vrijeme mislio da je Mirsad Kukic mentalno zaostao tip, a da svi drugi oko njega kupe loj
I drze njeg kao izgovor
No možda to i nije tako
Mili Bože koliko pompe oko tih tipova
Recimo tip vodi rudnik
Cuj vodi rudnik i to u opstinu gdje nista drugo i ne radi od firmi
U normalnoj zemlji on bi bio zaobidjen kao minirni lokalni direktor
A mozda ga je zato na kraju i SDA liferovala
I drze njeg kao izgovor
No možda to i nije tako
Recimo tip vodi rudnik
- kmirsad
#56444 Re: SDP
Koliko ja znam, on je u tri dana na TK liferovao SDA.Moenx wrote:Ja sam neko vrijeme mislio da je Mirsad Kukic mentalno zaostao tip, a da svi drugi oko njega kupe loj
I drze njeg kao izgovor
No možda to i nije tako
Recimo tip vodi rudnik
Sad će opet.
Razlog, htjeli rudnik u korporaciju, a on neče... i spriječiti ga da pravi Termoelektranu Banovići i napravi Elektroprivredu Banovići.
Vanredno sposoban čovjek.
- drug_profi
#56445 Re: SDP
Sposoban covjek je onaj koji ostvaruje velike stvari u okviru zakonskih i ljudskih normi.
- kmirsad
#56446 Re: SDP
Na vatru uzvrati vatrom !
Zakonito i ljudski obaveza je uzvratiti.
A ne znam da je ukrao i jednu fabriku u TK.
A znam da je najmanje jednu vratio iz propasti i pokrenuo. TTU
I RMU je još uvijek u vlasništvu države.
Ali ne i Korporacije. To je problem
U RMU rade ljudi iz Banovića i okoline, plate dobre i redovne kao i doprinosi.
Nema zastoja u proizvodnji. Postižu najbolju cijenu za svoj ugalj.Stalno nova mehanizacija. Rudari se o trošku rudnika, liječe u Slanoj banji hotelu Melain.
PDA Vlada TK radi solidno i nema afera.
Jedino zapošljavanje svojih kadrova, što rade svi koji su na vlasti. Uključujući i Vladu KS.
A i utvršivanje zakonitosti je u nadleđnosti sudstva i tužiteljstva. Svoju zatvorsku kaznu je odležao.
Nema zastoja u proizvodnji. Postižu najbolju cijenu za svoj ugalj.Stalno nova mehanizacija. Rudari se o trošku rudnika, liječe u Slanoj banji hotelu Melain.
Jedino zapošljavanje svojih kadrova, što rade svi koji su na vlasti. Uključujući i Vladu KS.
A i utvršivanje zakonitosti je u nadleđnosti sudstva i tužiteljstva. Svoju zatvorsku kaznu je odležao.
-
Heller
#56447 Re: SDP
Nije on ništa vratio iz propasti, TTU je odlično radio als u pate nestajale, namjerno je TTU uništen da bi napravili novu firmu u vlasništvu RMU.kmirsad wrote:Na vatru uzvrati vatrom !
TE se neće graditi iz dva razloga prvi je što nemaju čime hladiti TE, (možda Litvom
- kmirsad
#56448 Re: SDP
Ma kakva Litva, eno je jedva curi. Nije mnogo bolja ni GosteljaHeller wrote:Nije on ništa vratio iz propasti, TTU je odlično radio als u pate nestajale, namjerno je TTU uništen da bi napravili novu firmu u vlasništvu RMU.kmirsad wrote:Na vatru uzvrati vatrom !
TE se neće graditi iz dva razloga prvi je što nemaju čime hladiti TE, (možda Litvom) drugi je što nema u blizini krečnjaka za odsumporavanje dovoljno, ima za novi Blok TE Tuzla.
Za TTU ne mogu reči ko ga je i zašto doveo na rub propasti...
- vatrogasac
#56449 Re: SDP
Znači SDP-PDA?kmirsad wrote: PDA Vlada TK radi solidno i nema afera.
- kmirsad
#56450 Re: SDP
Vrlo moguć scenario... SDP (7), PDA (7), NS (2), SBB (2)... a vjerovatno se zalete i ovi iz SBiH kad vide da su pušiona... a možda se popišmane i ovo troje iz SDPSDAvatrogasac wrote:Znači SDP-PDA?kmirsad wrote: PDA Vlada TK radi solidno i nema afera.