Aluminij Mostar

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

spreca

#5626 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by spreca »

Hafis wrote: 05/12/2019 17:01
spreca, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.
Kontaš sad jarane o čemu govorim.
Jebat ga, i bakterije, virusi, paraziti, gljivice...Sve je to priroda stvorila, i ništa na ovom svijetu nije suvišno i ima svoju svrhu. Sve je do nas i našeg ponašanja.
Image to ti i govorim
BHCluster

#5627 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by BHCluster »

Ta ce voli slusati svoj odjek.
zrakomlat

#5628 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by zrakomlat »

tandmand wrote: 05/12/2019 13:52
Max Bunker wrote: 04/12/2019 21:00 Fakat ne kontam ćemu radovanje što se jedan Aluminij gasi...razumijem, da može slavlje donekle biti radi načina na koji je otet u ratu i što je u manjoj ili večoj mjeri bio zabranjen pristup radnicima nehrvatima...
Mislim, u Federaciji imamo jedan takav gigant koji će sada (poznavajući naše) biti izrezan u staro željezo a u prostorima Aluminija će biti eventualno otvorena skladišta banana, sokova, lubenica itd.
a zašto ne migrantski centar?
Ma zaposliti ih nek pokreću ćelije. Ionako je sve inžinjer do inžinjera.
Maraschino

#5629 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Maraschino »

Hafis wrote: 05/12/2019 16:50
Maraschino wrote: 05/12/2019 15:48 koja te muka natjera na ovako dugacak post? :roll:
A to. Imao sam smrtni slučaj u obitelji, pa sam uzeo desetak dana odmora da se malo odmorim u glavi.
I onda znaš kako ide dalje..život, smrt, budućnost, nade, očekivanja, usudi, kobi, smisao života, kajanja, zbrajanje svega učinjenog, i onog što si mogao a nisi želio, prokletstvo materijalnog, prokleta je Amerika i zlato što sja i tako dalje i tako dalje...
Pa nešto kontam bolje mi je s pametnim čovjekom razmijeniti nekoliko rečenica, nego se zajebavati s bauštelcem sprečom i sličnom seljadijom.
moje saucesce
Hafis

#5630 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

Maraschino wrote: 05/12/2019 18:55
Maraschino wrote: 05/12/2019 15:48 koja te muka natjera na ovako dugacak post? :roll:
A to. Imao sam smrtni slučaj u obitelji, pa sam uzeo desetak dana odmora da se malo odmorim u glavi.
I onda znaš kako ide dalje..život, smrt, budućnost, nade, očekivanja, usudi, kobi, smisao života, kajanja, zbrajanje svega učinjenog, i onog što si mogao a nisi želio, prokletstvo materijalnog, prokleta je Amerika i zlato što sja i tako dalje i tako dalje...
Pa nešto kontam bolje mi je s pametnim čovjekom razmijeniti nekoliko rečenica, nego se zajebavati s bauštelcem sprečom i sličnom seljadijom.
moje saucesce
Hvala
megaman4

#5631 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by megaman4 »

Iskreno saučešće.
Hank Paldum

#5632 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hank Paldum »

Hafis wrote: 05/12/2019 14:36 Evo u Konzumu u Mepasu, a bogami i u Merkatoru, cjelokupno osoblje - što kaže ona stara borbena: stoji Bošnjak do Bošnjaka, osim menagmenta.
I sad valjda opet ne valja, nema ih u dovoljnom postotku u menagmentu.
Eh, tko će svijetu udovoljiti. Ne može svaka prodajna kuća u FBiH biti Bingo ili Robot.
Zavisi gdje je se nalaze Konzum i Mepas, pa i u Ini benzinskoj u Tešnju sve Bošnjaci. Ne radi ni u Lidlu u Srbiji Švabo
512MB

#5633 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by 512MB »

Umro Aluminij :skoljka:
BHCluster

#5634 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by BHCluster »

Prno u fenjer.
Sanjarko

#5635 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Sanjarko »

Nemogu da vjerujem da su onoliko radnici Aluminija neuki i izmanipulisani. Kazu citiram: "Nismo mogli ni pretpostaviti da ce se ovo desiti".

400 miliona dugova za svasta nesto a nisu mogli pretpostaviti da ce se ovo desiti. :?
Maraschino

#5636 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Maraschino »

babo ruč'o
megaman4

#5637 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by megaman4 »

Sanjarko wrote: 16/12/2019 20:01 Nemogu da vjerujem da su onoliko radnici Aluminija neuki i izmanipulisani. Kazu citiram: "Nismo mogli ni pretpostaviti da ce se ovo desiti".

400 miliona dugova za svasta nesto a nisu mogli pretpostaviti da ce se ovo desiti. :?

Najveci krivci su upravo radnici jer su dozvolili upravi da ih izmanipulise.

Sta sad?

Imaju dvije opcije po meni?

Ili da ovdje traze novi posao ili pravac zapad.
512MB

#5638 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by 512MB »

Red je da se radnici još jednom izvinu Draganu za nanošenje stresa pred blagdane. Mi pa mi, a ne računaju da je to sa Alumimjiom za Dragana također emocionalni stres...
The 51st State

#5639 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by The 51st State »

dje je onaj sto je maho tisucama plate? duo alter ego isto pobjego sa foruma.
mayab

#5640 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by mayab »

512MB wrote: 17/12/2019 09:22 Red je da se radnici još jednom izvinu Draganu za nanošenje stresa pred blagdane. Mi pa mi, a ne računaju da je to sa Alumimjiom za Dragana također emocionalni stres...
Stvarno , gdje to ima uznemiravati Dragana u ove adventske predbožićne dane, uz to, DČ radi na formiranju te Vijeća ministara te Federalne vlade , stres je ogromni
Sanjarko

#5641 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Sanjarko »

Pusi vise pakli dnevno. Propusio se pravo. Sve zbog stresa.
neko_sa_strane

#5642 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by neko_sa_strane »

Aluminij je u gubicima od 2010. godine ali to nije spriječilo upravu da se bahati.
Haman2

#5643 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Haman2 »

TEHNOLOŠKI VIŠAK: Dijele se otkazi preostalim radnicima Aluminija
Pojedinačne visine otpremnina ovisit će o broj godina radnog staža u Aluminiju i visini prosječne plaće

Image
Foto: Vijesti.ba
Danas je započelo uručivanje rješenja o tehnološkom višku za najveći broj preostalih uposlenika Aluminija d.d. Mostar, kazali su za Fenu u mostarskoj tvrtki.

Tijekom posljednja dva kalendarska dana 2019. godine rješenja će dobiti oko 170 djelatnika kojima radni odnos završava 31. prosinca 2019. godine, dok bi preostali radnici rješenja trebali dobiti u siječnju sljedeće godine.

Njima će sukladno zakonu pripasti i odgovarajuća otpremnina, koji bi se trebala isplatiti do 15. siječnja 2020. godine. Pojedinačne visine otpremnina ovisit će o broj godina radnog staža u Aluminiju i visini prosječne plaće, naveli su iz Aluminija, prenosi Fena.

Proizvodni pogoni mostarskog Aluminija zaustavljeni su 10. srpnja nakon što je poduzeće iskopčano s električne mreže zbog nagomilanih dugova.

Početkom rujna od nekadašnjih 900 zaposlenika njih 600 dobilo je otpremnine i rješenja o prestanku radnog odnosa.

Predstavnici vlasti i Uprave Aluminija u više su navrata najavljivali kako će se do kraja 2019. pronaći rješenje za nekadašnjeg giganta te da će proizvodnja ponovno biti pokrenuta.

Ponudu za preuzimanje Aluminija dostavila je samo Abraham grupa no tu ponudu izraelsko-kineske grupacije nije prihvatio Nadzorni odbor Aluminija zbog, kako je rečeno, pravnih nejasnoća.

Federalni ministar energetike, rudarstva i industrije Nermin Džindić nedavno je izjavio kako ponuda Abraham grupe nije prihvatljiva za Vladu FBiH, ali je najavio još jedan sastanak s predstavnicima te kompanije.
SB
moa

#5644 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by moa »

Haman2 wrote: 30/12/2019 15:00
TEHNOLOŠKI VIŠAK: Dijele se otkazi preostalim radnicima Aluminija
Pojedinačne visine otpremnina ovisit će o broj godina radnog staža u Aluminiju i visini prosječne plaće

Image
Foto: Vijesti.ba
Danas je započelo uručivanje rješenja o tehnološkom višku za najveći broj preostalih uposlenika Aluminija d.d. Mostar, kazali su za Fenu u mostarskoj tvrtki.

Tijekom posljednja dva kalendarska dana 2019. godine rješenja će dobiti oko 170 djelatnika kojima radni odnos završava 31. prosinca 2019. godine, dok bi preostali radnici rješenja trebali dobiti u siječnju sljedeće godine.

Njima će sukladno zakonu pripasti i odgovarajuća otpremnina, koji bi se trebala isplatiti do 15. siječnja 2020. godine. Pojedinačne visine otpremnina ovisit će o broj godina radnog staža u Aluminiju i visini prosječne plaće, naveli su iz Aluminija, prenosi Fena.

Proizvodni pogoni mostarskog Aluminija zaustavljeni su 10. srpnja nakon što je poduzeće iskopčano s električne mreže zbog nagomilanih dugova.

Početkom rujna od nekadašnjih 900 zaposlenika njih 600 dobilo je otpremnine i rješenja o prestanku radnog odnosa.

Predstavnici vlasti i Uprave Aluminija u više su navrata najavljivali kako će se do kraja 2019. pronaći rješenje za nekadašnjeg giganta te da će proizvodnja ponovno biti pokrenuta.

Ponudu za preuzimanje Aluminija dostavila je samo Abraham grupa no tu ponudu izraelsko-kineske grupacije nije prihvatio Nadzorni odbor Aluminija zbog, kako je rečeno, pravnih nejasnoća.

Federalni ministar energetike, rudarstva i industrije Nermin Džindić nedavno je izjavio kako ponuda Abraham grupe nije prihvatljiva za Vladu FBiH, ali je najavio još jedan sastanak s predstavnicima te kompanije.
SB

Ovo mi nije jasno otpremnine, isto kao da su madžerske ugovore imali.
L u c i f e r

#5645 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by L u c i f e r »

MOSTAR – Uprava mostarskog "Aluminija" uručila je otkaze za 362 radnika, odnosno svim preostalim radnicima posrnulog giganta kojem su pregovori s izraelsko-kineskom grupacijom MT Abraham jedina nada u eventualno ponovno pokretanje proizvodnje, objavila je Hina, prenio je "Bljesak".

Image
512MB

#5646 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by 512MB »

Prosit! :lol:
BHCluster

#5647 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by BHCluster »

Prijelomna vijest: Ponovno pokretanje proizvodnje!

Image
escobar__

#5648 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by escobar__ »

U Mostaru teško pretučen Željko Filipović, član Nadzornog odbora Aluminija

Trebali su ga zapalit u skladu s fašističkom tradicijom koju baštine dolje u Hercegovini. :lol: :lol:
studiorum_tuzlaensis

#5649 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by studiorum_tuzlaensis »

Jel ovo završeno ili se ima još šta pokrast?

Šta je sa osušenim aluminijom u ćelijama, i to se garant može sastrugat i prodat?
Sultanahmed

#5650 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Sultanahmed »

studiorum_tuzlaensis wrote: 03/05/2020 15:47 Jel ovo završeno ili se ima još šta pokrast?

Šta je sa osušenim aluminijom u ćelijama, i to se garant može sastrugat i prodat?
i ako imaju kakva drvena vrata,iscijepati i prodati u triske
Post Reply