Aluminij Mostar

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Max Bunker

#5576 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Max Bunker »

Fakat ne kontam ćemu radovanje što se jedan Aluminij gasi...razumijem, da može slavlje donekle biti radi načina na koji je otet u ratu i što je u manjoj ili večoj mjeri bio zabranjen pristup radnicima nehrvatima...
Mislim, u Federaciji imamo jedan takav gigant koji će sada (poznavajući naše) biti izrezan u staro željezo a u prostorima Aluminija će biti eventualno otvorena skladišta banana, sokova, lubenica itd.
spreca

#5577 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by spreca »

Max Bunker wrote: 04/12/2019 21:00 Fakat ne kontam ćemu radovanje što se jedan Aluminij gasi...razumijem, da može slavlje donekle biti radi načina na koji je otet u ratu i što je u manjoj ili večoj mjeri bio zabranjen pristup radnicima nehrvatima...
Mislim, u Federaciji imamo jedan takav gigant koji će sada (poznavajući naše) biti izrezan u staro željezo a u prostorima Aluminija će biti eventualno otvorena skladišta banana, sokova, lubenica itd.
Jebes giganta koji je iz dana u dan pravio ogromne minuse a radnici imali haman platu kao da sjede u drzavnom parlamentu....nije strategisjski vazna fabrika da bi se za nju borilo....u ostalom ako je nisu cuvali i zalili oni koji su zavisili od Aluminija zasto bi neko drugi zalio ionako drzava nije imala nikakve koristi osim stete....vjerovatno neko ce i da zali ali kasno
Max Bunker

#5578 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Max Bunker »

spreca wrote: 04/12/2019 21:07
Max Bunker wrote: 04/12/2019 21:00 Fakat ne kontam ćemu radovanje što se jedan Aluminij gasi...razumijem, da može slavlje donekle biti radi načina na koji je otet u ratu i što je u manjoj ili večoj mjeri bio zabranjen pristup radnicima nehrvatima...
Jebes giganta koji je iz dana u dan pravio ogromne minuse a radnici imali haman platu kao da sjede u drzavnom parlamentu....nije strategisjski vazna fabrika da bi se za nju borilo....u ostalom ako je nisu cuvali i zalili oni koji su zavisili od Aluminija zasto bi neko drugi zalio ionako drzava nije imala nikakve koristi osim stete....vjerovatno neko ce i da zali ali kasno
Ma razumijem taj dio i razumijem da je Aluminij bio ekonomski neodrživ i zlatna koka jedne stranke, sa nerealnim platama ali mi je nekako žao kao čovjeku da jedan takav gigant propadne...Soko isto tako, dolekao u smanjenom kapacitetu usljed rata kraj istog tog rata i onda ga unište nakon rata...
General War

#5579 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by General War »

Nema se sta radovati, aluminij je samo jedan u nizu...sda, hdz i ini poliKiticari na djelu. Ako je ovim uhljupima SDA dobra nakon svih katastrofa, sad je na redu HDZ da pokaze da i oni imaju konja za trku...mislili su neki da se to njih ne tice u hercegovini iako se to najavljivalo...sad valja kusati supu.
512MB

#5580 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by 512MB »

Arivederći sinjorina, arivederći moja mala...
spreca

#5581 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by spreca »

Max Bunker wrote: 04/12/2019 21:11

Ma razumijem taj dio i razumijem da je Aluminij bio ekonomski neodrživ i zlatna koka jedne stranke, sa nerealnim platama ali mi je nekako žao kao čovjeku da jedan takav gigant propadne...Soko isto tako, dolekao u smanjenom kapacitetu usljed rata kraj istog tog rata i onda ga unište nakon rata...
Ma nebih rekao da se neko iskreno raduje tome.....ovdje je vise zajebanjcija odnosno podjebavanje Hafiza i ekipe :mrgreen: ....a sto se tice unistavanja o tome bi svoje trebalo reci Tuzilastvo i sud ali kod nas ni to ne radi....
zrakomlat

#5583 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by zrakomlat »

Čuo sam da se stotinjak aluminijasa zaposlilo već u ep hz i heronet. Dakle, propast se nastavlja, ako je istina.
mO k3

#5584 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by mO k3 »

zrakomlat wrote: 04/12/2019 23:31 Čuo sam da se stotinjak aluminijasa zaposlilo već u ep hz i heronet. Dakle, propast se nastavlja, ako je istina.
armada glasaca moras negdje da uposlis inace ... ali dobro medju bih hrvatima nema opozicije
zrakomlat

#5585 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by zrakomlat »

spreca wrote: 04/12/2019 20:38 Elfatiha :lol:
Ne provociraj tim islamistickim forama.

Kaže se pokoj vječni daruj mu Gospodine.

:D
dert

#5586 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by dert »

I Gospa ih izdala :shock:
spreca

#5587 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by spreca »

spreca wrote: 11/07/2019 19:32
Hafis wrote:Zrinjski vodi, kolinda Grabar-Kitarović zatražila hitno očitovanje Vlade RH o Aluminiju.
Aluminij starta u ponedeljak: Stipe, pali ćelije!!! :)
Stvarno kakviste i niste zasluzili nista bolje od ove politprostitutke Kobilinde
Sta ces joj crni Hafize sad saopCiti....gotovo je osta ti bez honorara,ali uvijek imas ljetnu sezonu u Makarskoj,kazu dobru platu imaju konobari a i Bosanci su siroke ruke i ostavljaju prilican tringeld :mrgreen:
spreca

#5588 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by spreca »

zrakomlat wrote: 04/12/2019 23:31 Čuo sam da se stotinjak aluminijasa zaposlilo već u ep hz i heronet. Dakle, propast se nastavlja, ako je istina.
ma sve ce to oni unistiti...sta oni znaju sta je to industrija i privreda,znaju samo sta je Poljoprivreda :mrgreen: daj mu Kenjca i onu veliku motiku i tisni ga u vinograd i tu se osjeca najbolje :lol:
daddy-kool

#5589 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by daddy-kool »

To su oni što hoće da rade, oni su se sa partijskom iskaznicom prijavili u centralu kada je Čović pitao ko želi da radi.
Oni sigurno nisu cijepali članske HDZ i protestvovali.

Samo ne mogu da shvatim kako je Čović zakazao u obećanju da će pokrenuti Aluminij?
spreca

#5590 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by spreca »

daddy-kool wrote: 05/12/2019 08:21
To su oni što hoće da rade, oni su se sa partijskom iskaznicom prijavili u centralu kada je Čović pitao ko želi da radi.
Oni sigurno nisu cijepali članske HDZ i protestvovali.

Samo ne mogu da shvatim kako je Čović zakazao u obećanju da će pokrenuti Aluminij?
Mislis da to neko pamti od HDZtorovaca.....cujem da ce doboti jos jednu titulu Akademika :lol:
daddy-kool

#5591 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by daddy-kool »

Ja mislim da mu se nisu dovoljno izvinuli u onom pismu, ipak je on osjećajan čovjek, pogodila ga nepravda i teška riječ.
BHCluster

#5592 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by BHCluster »

Toliko o toj famoznoj poduzetničkoj superiornosti i hrvatske politike sto je vodi, ukratko poduzetnička miloklizologija.
Haris.ba

#5593 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Haris.ba »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dragan- ... /190715074

Dragan Čović: Ne postoji moja odgovornost za Aluminij, treba mi se zahvaliti

Čovke čeka hvala. :D

https://--- NO LINKS ---/otkrivamo-kako-je-d ... platforme/

U međuvremenu
Published On: Čet, srp 18th, 2019
OTKRIVAMO: Kako je Dragan Čović, iza leđa Lagumdžiji, opljačkao Aluminij u zlatno doba Zlatkista?
https://--- NO LINKS ---/otkrivamo-kako-je-d ... platforme/

Pročitajte tekst. Naravno, Čovke nije kriv.
BHCluster

#5594 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by BHCluster »

Image
tandmand

#5596 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by tandmand »

a zašto ne migrantski centar?
Hank Paldum

#5597 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hank Paldum »

Zato što je postao "hrvatski ratni plijen".
Ko ih jebe, nek je propao
Hafis

#5598 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

tandmand wrote: 05/12/2019 13:52
a zašto ne migrantski centar?
Super ideja. Izbaciti peći, anode, i svu opremu i u komore unjeti poljske krevete. A za izgradnju džamije već ima onaj veliki vodotoranj i ne bi trebalo puno ulaganja.
Mada nije ni loša ideja napraviti ekskluzivni sportsko-rekreacijski centar za borbu bikova i ostalih hajvana.
Maraschino

#5599 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Maraschino »

Hafis wrote: 05/12/2019 14:13
Mada nije ni loša ideja napraviti ekskluzivni sportsko-rekreacijski centar za borbu bikova i ostalih hajvana.

zar ovo nije do juce bilo? :shock:
Hafis

#5600 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

Maraschino wrote: 05/12/2019 14:16
Hafis wrote: 05/12/2019 14:13

zar ovo nije do juce bilo? :shock:
A nije na žalost. Mi smo ti Hercegovci čudni ljudi. Možeš misliti - nikada u prošlosti nismo organizirali bilo kakve hajvanske borbe, a pogotovo bikova. Zaostao narod, jebat ga. Nije to Bosna.
Post Reply