Aluminij Mostar
Moderator: anex
-
Max Bunker
#5576 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Fakat ne kontam ćemu radovanje što se jedan Aluminij gasi...razumijem, da može slavlje donekle biti radi načina na koji je otet u ratu i što je u manjoj ili večoj mjeri bio zabranjen pristup radnicima nehrvatima...
Mislim, u Federaciji imamo jedan takav gigant koji će sada (poznavajući naše) biti izrezan u staro željezo a u prostorima Aluminija će biti eventualno otvorena skladišta banana, sokova, lubenica itd.
Mislim, u Federaciji imamo jedan takav gigant koji će sada (poznavajući naše) biti izrezan u staro željezo a u prostorima Aluminija će biti eventualno otvorena skladišta banana, sokova, lubenica itd.
- spreca
#5577 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Jebes giganta koji je iz dana u dan pravio ogromne minuse a radnici imali haman platu kao da sjede u drzavnom parlamentu....nije strategisjski vazna fabrika da bi se za nju borilo....u ostalom ako je nisu cuvali i zalili oni koji su zavisili od Aluminija zasto bi neko drugi zalio ionako drzava nije imala nikakve koristi osim stete....vjerovatno neko ce i da zali ali kasnoMax Bunker wrote: ↑04/12/2019 21:00 Fakat ne kontam ćemu radovanje što se jedan Aluminij gasi...razumijem, da može slavlje donekle biti radi načina na koji je otet u ratu i što je u manjoj ili večoj mjeri bio zabranjen pristup radnicima nehrvatima...
-
Max Bunker
#5578 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ma razumijem taj dio i razumijem da je Aluminij bio ekonomski neodrživ i zlatna koka jedne stranke, sa nerealnim platama ali mi je nekako žao kao čovjeku da jedan takav gigant propadne...Soko isto tako, dolekao u smanjenom kapacitetu usljed rata kraj istog tog rata i onda ga unište nakon rata...spreca wrote: ↑04/12/2019 21:07Jebes giganta koji je iz dana u dan pravio ogromne minuse a radnici imali haman platu kao da sjede u drzavnom parlamentu....nije strategisjski vazna fabrika da bi se za nju borilo....u ostalom ako je nisu cuvali i zalili oni koji su zavisili od Aluminija zasto bi neko drugi zalio ionako drzava nije imala nikakve koristi osim stete....vjerovatno neko ce i da zali ali kasnoMax Bunker wrote: ↑04/12/2019 21:00 Fakat ne kontam ćemu radovanje što se jedan Aluminij gasi...razumijem, da može slavlje donekle biti radi načina na koji je otet u ratu i što je u manjoj ili večoj mjeri bio zabranjen pristup radnicima nehrvatima...
- General War
#5579 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Nema se sta radovati, aluminij je samo jedan u nizu...sda, hdz i ini poliKiticari na djelu. Ako je ovim uhljupima SDA dobra nakon svih katastrofa, sad je na redu HDZ da pokaze da i oni imaju konja za trku...mislili su neki da se to njih ne tice u hercegovini iako se to najavljivalo...sad valja kusati supu.Max Bunker wrote: ↑04/12/2019 21:00 Fakat ne kontam ćemu radovanje što se jedan Aluminij gasi...razumijem, da može slavlje donekle biti radi načina na koji je otet u ratu i što je u manjoj ili večoj mjeri bio zabranjen pristup radnicima nehrvatima...
- 512MB
#5580 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Arivederći sinjorina, arivederći moja mala...
- spreca
#5581 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ma nebih rekao da se neko iskreno raduje tome.....ovdje je vise zajebanjcija odnosno podjebavanje Hafiza i ekipeMax Bunker wrote: ↑04/12/2019 21:11
Ma razumijem taj dio i razumijem da je Aluminij bio ekonomski neodrživ i zlatna koka jedne stranke, sa nerealnim platama ali mi je nekako žao kao čovjeku da jedan takav gigant propadne...Soko isto tako, dolekao u smanjenom kapacitetu usljed rata kraj istog tog rata i onda ga unište nakon rata...
- House
-
zrakomlat
#5583 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Čuo sam da se stotinjak aluminijasa zaposlilo već u ep hz i heronet. Dakle, propast se nastavlja, ako je istina.
- mO k3
-
zrakomlat
-
dert
- spreca
#5587 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Sta ces joj crni Hafize sad saopCiti....gotovo je osta ti bez honorara,ali uvijek imas ljetnu sezonu u Makarskoj,kazu dobru platu imaju konobari a i Bosanci su siroke ruke i ostavljaju prilican tringeld
- spreca
#5588 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
ma sve ce to oni unistiti...sta oni znaju sta je to industrija i privreda,znaju samo sta je Poljoprivreda
-
daddy-kool
#5589 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
To su oni što hoće da rade, oni su se sa partijskom iskaznicom prijavili u centralu kada je Čović pitao ko želi da radi.
Oni sigurno nisu cijepali članske HDZ i protestvovali.
Samo ne mogu da shvatim kako je Čović zakazao u obećanju da će pokrenuti Aluminij?
- spreca
#5590 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Mislis da to neko pamti od HDZtorovaca.....cujem da ce doboti jos jednu titulu Akademikadaddy-kool wrote: ↑05/12/2019 08:21To su oni što hoće da rade, oni su se sa partijskom iskaznicom prijavili u centralu kada je Čović pitao ko želi da radi.
Oni sigurno nisu cijepali članske HDZ i protestvovali.
Samo ne mogu da shvatim kako je Čović zakazao u obećanju da će pokrenuti Aluminij?
-
daddy-kool
#5591 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ja mislim da mu se nisu dovoljno izvinuli u onom pismu, ipak je on osjećajan čovjek, pogodila ga nepravda i teška riječ.
- BHCluster
#5592 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Toliko o toj famoznoj poduzetničkoj superiornosti i hrvatske politike sto je vodi, ukratko poduzetnička miloklizologija.
- Haris.ba
#5593 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dragan- ... /190715074
Dragan Čović: Ne postoji moja odgovornost za Aluminij, treba mi se zahvaliti
Čovke čeka hvala.
https://--- NO LINKS ---/otkrivamo-kako-je-d ... platforme/
U međuvremenu
Pročitajte tekst. Naravno, Čovke nije kriv.
Dragan Čović: Ne postoji moja odgovornost za Aluminij, treba mi se zahvaliti
Čovke čeka hvala.
https://--- NO LINKS ---/otkrivamo-kako-je-d ... platforme/
U međuvremenu
https://--- NO LINKS ---/otkrivamo-kako-je-d ... platforme/Published On: Čet, srp 18th, 2019
OTKRIVAMO: Kako je Dragan Čović, iza leđa Lagumdžiji, opljačkao Aluminij u zlatno doba Zlatkista?
Pročitajte tekst. Naravno, Čovke nije kriv.
- BHCluster
- stakasa
- tandmand
#5596 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
a zašto ne migrantski centar?Max Bunker wrote: ↑04/12/2019 21:00 Fakat ne kontam ćemu radovanje što se jedan Aluminij gasi...razumijem, da može slavlje donekle biti radi načina na koji je otet u ratu i što je u manjoj ili večoj mjeri bio zabranjen pristup radnicima nehrvatima...
- Hank Paldum
#5597 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Zato što je postao "hrvatski ratni plijen".Max Bunker wrote: ↑04/12/2019 21:00 Fakat ne kontam ćemu radovanje što se jedan Aluminij gasi...razumijem, da može slavlje donekle biti radi načina na koji je otet u ratu i što je u manjoj ili večoj mjeri bio zabranjen pristup radnicima nehrvatima...
Ko ih jebe, nek je propao
-
Hafis
#5598 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Super ideja. Izbaciti peći, anode, i svu opremu i u komore unjeti poljske krevete. A za izgradnju džamije već ima onaj veliki vodotoranj i ne bi trebalo puno ulaganja.tandmand wrote: ↑05/12/2019 13:52a zašto ne migrantski centar?Max Bunker wrote: ↑04/12/2019 21:00 Fakat ne kontam ćemu radovanje što se jedan Aluminij gasi...razumijem, da može slavlje donekle biti radi načina na koji je otet u ratu i što je u manjoj ili večoj mjeri bio zabranjen pristup radnicima nehrvatima...
Mada nije ni loša ideja napraviti ekskluzivni sportsko-rekreacijski centar za borbu bikova i ostalih hajvana.
- Maraschino
-
Hafis
#5600 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
A nije na žalost. Mi smo ti Hercegovci čudni ljudi. Možeš misliti - nikada u prošlosti nismo organizirali bilo kakve hajvanske borbe, a pogotovo bikova. Zaostao narod, jebat ga. Nije to Bosna.