SDP
- bunk
#56126 Re: SDP
Operisani od realnosti.
Okruzeni klimoglavcima koji ih za svoju korist lazu.
Ili su toliko zabrazdili da u stvari neko drugi vuce konce..
Izbrisat ce ih glasaci iz postojanja zbog ovog hinjskog ponasanja..
- kmirsad
#56127 Re: SDP
Tema je SDP... a njih je više...bunk wrote:Operisani od realnosti.
Moraš pojasniti kojeg od njih će birači izbrisati...
One koji s vama hoče u koaliciju, one koji neče s vama. ili one kojima je svejedno s kime će, samo da se uđe u vlast i zasjedne u fotelje
...
- bunk
#56128 Re: SDP
Ne znam na koga mislis pod "s vama". Jerbo ja sam apsolutno nezavisan intelektualac
A ja mislim na gospodina kompenzacijsku listu i nadobudnu mladez oko njeg.
Bas me zanima koga oni preferiraju.
Uncle Sama ili im je draze nesto iz Rusije s ljubavlju
- kmirsad
#56129 Re: SDP
bunk wrote:Ne znam na koga mislis pod "s vama". Jerbo ja sam apsolutno nezavisan intelektualac![]()
- nemampojma0
#56130 Re: SDP
Dugo sam mislio da je Masic samo neinteligentan tip koji je dobio vise nego je i sanjao, pa je malo zbunjen usljed toga i da zato daje izjave koje su budibogsnama. Medjutim, ova izjava oko podrske SNSD-u u vezi OSA-e, ipak govori da ispunjava doktrinu razbijanja svega drzavnog, a to se ne radi samo iz neznanja.
-
sumirprimus
#56131 Re: SDP
mislili ovi u sarajvu samo ce oni moc bit uhljebi hehe 
- Prpa.ba
#56132 Re: SDP
Kako samo patriotski i nezavisni intelektualci SDA vernakulara ("forto pausal", "niksic kompenzacija") izlete iz forumskih podruma cim SDA podigne svoju glavu iznad opozicione hladovine. 
- kmirsad
#56133 Re: SDP
Prpa.ba wrote:Kako samo patriotski i nezavisni intelektualci SDA vernakulara ("forto pausal", "niksic kompenzacija") izlete iz forumskih podruma cim SDA podigne svoju glavu iznad opozicione hladovine.
- drug_profi
#56134 Re: SDP
Nezavisni, a nadasve intelektualci.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#56135 Re: SDP
Bijedic ima rezultat ili sdp? Mislis da bi bijedic dobio toliko glasova da nije sdp i kampanje "necemo sa sda" recenica koja je izgovorena iz bijedicevic usta pred izbore, inace.Haris.ba wrote: Ili da ovako da probam, ništa Bijedić nije manji interesđija nego Nikšić, samo jedan ima rezultat kojim drugi pokušava upravljati.
Tuzla zrtvovana zbog sarajeva, ili samo bijediceva ljubav prema fotelji i sda?
Ako pisas glasace i gradjane, oni nisu glasali za koaliciju sa sda
- kmirsad
#56136 Re: SDP
izvrsni direktor wrote:Bijedic ima rezultat ili sdp? Mislis da bi bijedic dobio toliko glasova da nije sdp i kampanje "necemo sa sda" recenica koja je izgovorena iz bijedicevic usta pred izbore, inace.Haris.ba wrote: Ili da ovako da probam, ništa Bijedić nije manji interesđija nego Nikšić, samo jedan ima rezultat kojim drugi pokušava upravljati.
Tuzla zrtvovana zbog sarajeva, ili samo bijediceva ljubav prema fotelji i sda?
Ako pisas glasace i gradjane, oni nisu glasali za koaliciju sa sda
Ne želim se baviti špekulacijama kojih je ovih dana jako puno, a koje govore o razlozima zbog kojih se žurilo i zbog kojih su morali donijeti ovakvu odluku
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#56137 Re: SDP
ne sporim ja to što ti govoriš, jer je djelomično i istina. sjeti se alijanse, tada nije bilo sda, lokalni nivo također. nije baš ovo prvi put, ali to zavisi od pamćenja onoga koji diskutira.Kikibombona wrote:
SDP je od rata naovamo SDA-ovska kurava. Kad je god bila prilika prodali su se. SDA je uhodana mafijaska organizacija, pa je SDP-ovcima cesto bio izazov da udju u posao sa njima.
...
Ovo je prvi put u historiji da je SDP odbio koaliciju sa SDA.
...
Idealno bi bilo da Komsic, Lagumdzija i Bijedic, zajedno sa svojim igracima, formiraju jednu stranku. To bi bilo odlicno, da se zna ko je ko, da se politicka scena malo polarizira na dva bloka, pro-SDA i anti-SDA. Do sada je bilo puno 'neodlucnih' koji su uzimali glasove anti-SDA biraca da bi mogli sa njima uci u vlast.
uglavnom, malo je degutantno sada opravdavati sdp za greške koje su nikšić i ekipa učinili. pogotovo je degunatno u obrani istih koristiti se frazama da se sdp čisti od sda elemenata. izvini prijatelju, kao što sam već rekao, bijedić sada i bijedić prije 8 godina je isti bijedić. ako je pro sda element, zašto ga nisu otjerali još prije 4 ili 8 godina?
ovo što sada bijedić radi je dosta opasno po sdp i neka iz sdpa dobro razmisle prije nego li se upuste u rat sa njim i prije nego li krenu da ga izbace. nije bijedić toliko naivan da krene u ovu priču goloruk i bez jake podrške. bijedića podržava edin delić koji je imao 8423 glasa na posljednjim unutarstranačkim izborima, a koji je ujedno načelnik lukavca. također ga podržava nekoliko načelnika iz tk i bojim se da to sdp, koji djeluje potpuno anemično, bez pojedinca koji može izvući stranku, ne bi mogao podnijeti.
-
sumirprimus
#56138 Re: SDP
svoj vi poso, ako pocne skretat sredstva za dionice po kantonu, onda moze
samo ziva lova decki ne zivi se od ljubavi
samo ziva lova decki ne zivi se od ljubavi
-
sumirprimus
#56139 Re: SDP
veliki minus mu je sloboda.kmirsad wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ko kuca!
- drug_profi
#56140 Re: SDP
Ono da se covjek zapita zasto glasati za SDA preko posrednika, kad mozes direktno.
Eto kakva sudbina ocekuje ove proxy-je.
Eto kakva sudbina ocekuje ove proxy-je.
- Maraschino
#56141 Re: SDP
Bas se ima izbora u Tuzli.
Uzmi ili ostavi. Ostavio je Nermin skoro sve(iz nekih principa) a zaboravio je kako se tesko vratiti.
Uhvati se u kolo i kontrolisi ritam a ako si samo posmatrac, nema tu nikakve kontrole. Mozes ti vikat ali narod ti se smije.
p.s. Nermine, ti licno nisi ni za opozicije. Ni to ne znas biti.
Uzmi ili ostavi. Ostavio je Nermin skoro sve(iz nekih principa) a zaboravio je kako se tesko vratiti.
Uhvati se u kolo i kontrolisi ritam a ako si samo posmatrac, nema tu nikakve kontrole. Mozes ti vikat ali narod ti se smije.
p.s. Nermine, ti licno nisi ni za opozicije. Ni to ne znas biti.
- kmirsad
#56142 Re: SDP
Sloboda jeste velika greška... ali ako na drugu stranu vage staviš sve ono dobro... zanemarljivo je mala... i nije nepopravljiva.sumirprimus wrote:veliki minus mu je sloboda.kmirsad wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ko kuca!
-
The 51st State
#56143 Re: SDP
mini faraon, poslovna klima je propast pod njim, no ako ga tuzlaci voei ok. inace sramota da su tuzlu zivinice presisale po stepenu razvijenosti.
- kmirsad
#56144 Re: SDP
Po ćemu se mjeli razvijenost neke lokalne zajednice...mislim, u čemu su Živinice prešišale Tuzlu, po glavi stanovnika...
-
costacurta
#56145 Re: SDP
Kad pređeš prugu u Ljubačama(administrantivna granica) sve do semafora u Živinicama su proizvodni pogoni, Ciljuge proizvodni pogoni, aerodrom, Bingo pravi objekat veći od PortaNove, načelnik Živinica se za razliku od ovog tuzlanskog prodavača magle bavi svojim poslom, lobira da se kod novoosnovanih obrta upošljavaju Živiničani itd.kmirsad wrote:Po ćemu se mjeli razvijenost neke lokalne zajednice...mislim, u čemu su Živinice prešišale Tuzlu, po glavi stanovnika...
U Tuzli ovom hadalju sa klipa jedino vjeruju hadalji isti ko i on, jedino bitno je da je salinitet 35g/l ostalo je u projekciji i viziji ovog ublehaša.
-
kluz franjo
#56147 Re: SDP
Može se o pred- i postizbornim motivima i strategiji Nikšića, Bećirovića, Imamovića i preko 2/3 članova Glavnog odbora SDP misliti i ovo i ono.
I dosta toga je o tome ovdje i napisano.
Ali šta je strategija i šta su motivi Bijedića i njegove ekipe u KO TK?
Neposredno nakon izbora, Bijedić dobija potpise većine tj. 19 zastupnika u Skupštini TK, tzv. "građanski blok" bez SDA i PDA.
Bijedić ne kapitalizira te potpise. Kako, zašto?
Nakon što je stvorena situacija da se bez podrške PDA ili SDA ne može formirati većina, Bijediću i KO TK se nudi mogućnost formiranja vlasti sa PDA.
Bijedić i ekipa iz KO TK odbijaju i insistiraju na koaliciji sa SDA i to na svim nivoima. Kako, zašto?
Kada se nakon toga ukazala mogućnost tzv. "manjinske vlade" SDP, NS i SBB u TK i tu priliku propuštaju Bijedić i ekipa.
Kako, zašto?
Argumentacija Bijedića kako se iz centrale iz Sarajeva "pobjednička" stranka šalje u opoziciju, jednostavno ne pije vode.
Tri puta je imao priliku i podršku stranke da formira izvršnu vlast u TK i tri puta je "zakazao".
Ili je problem bio u tome što je Bijedić nesposoban ili je problem bio u tome što SDA nije bila sastavni dio tih kombinacija.
Ja treće varijante ne vidim.
Neposredno nakon izbora, Bijedić dobija potpise većine tj. 19 zastupnika u Skupštini TK, tzv. "građanski blok" bez SDA i PDA.
Nakon što je stvorena situacija da se bez podrške PDA ili SDA ne može formirati većina, Bijediću i KO TK se nudi mogućnost formiranja vlasti sa PDA.
Bijedić i ekipa iz KO TK odbijaju i insistiraju na koaliciji sa SDA i to na svim nivoima. Kako, zašto?
Kada se nakon toga ukazala mogućnost tzv. "manjinske vlade" SDP, NS i SBB u TK i tu priliku propuštaju Bijedić i ekipa.
Kako, zašto?
Argumentacija Bijedića kako se iz centrale iz Sarajeva "pobjednička" stranka šalje u opoziciju, jednostavno ne pije vode.
Tri puta je imao priliku i podršku stranke da formira izvršnu vlast u TK i tri puta je "zakazao".
Ili je problem bio u tome što je Bijedić nesposoban ili je problem bio u tome što SDA nije bila sastavni dio tih kombinacija.
-
The 51st State
#56148 Re: SDP
po broju novootvorenih radnih mjesta u zadnjih 10 godina, parametar koji je najbitniji u ovom vaktu. naravno da je neuporediva cjelokupna razvijenost, ipak je u tuzlu stuceno 50 godina planske industrije dok su zivinice bile obicno selo, no medjutim znas vec..., tako da za mene ima vecu tezinu rijec tog muratovica nego imamovica koji je onako fin cova ali knjiski moljac, nerealan, a zapalo ga da diktira nekom nessto.kmirsad wrote:Po ćemu se mjeli razvijenost neke lokalne zajednice...mislim, u čemu su Živinice prešišale Tuzlu, po glavi stanovnika...
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#56149 Re: SDP
motivi bijedića su skoro pa svima jasni. cilj mu je vlast, pretpostavljam sa sda, da on postavlja i kadrovira i sebe ojača. da bude glavni baja u tk. čovjek to i ne krije.kluz franjo wrote:Može se o pred- i postizbornim motivima i strategiji Nikšića, Bećirovića, Imamovića i preko 2/3 članova Glavnog odbora SDP misliti i ovo i ono.
Kako, zašto?
veći problem jeste što su svi oni znali kakav je bijedić. što su svi znali da je bijedić također bio jedan od najglasnijih da se uđe u vlast sa sda te 2010. godine.
problem je što su znali da unutar sebe imaju strano tijelo naklonjeno sdau i umjesto da ga saniraju kada su imali mogućnost to učiniti, oni su ga ojačali. ojačali ga to te mjere da im sada može napraviti ozbiljne probleme koji, bojim se, sadašnji sdp neće moći amortizovati na pravi način.
-
sumirprimus
#56150 Re: SDP
nidje veze realno, zivinice su pravi primjer divljeg zapada...al onog orginalnogcostacurta wrote:Kad pređeš prugu u Ljubačama(administrantivna granica) sve do semafora u Živinicama su proizvodni pogoni, Ciljuge proizvodni pogoni, aerodrom, Bingo pravi objekat veći od PortaNove, načelnik Živinica se za razliku od ovog tuzlanskog prodavača magle bavi svojim poslom, lobira da se kod novoosnovanih obrta upošljavaju Živiničani itd.kmirsad wrote:Po ćemu se mjeli razvijenost neke lokalne zajednice...mislim, u čemu su Živinice prešišale Tuzlu, po glavi stanovnika...
U Tuzli ovom hadalju sa klipa jedino vjeruju hadalji isti ko i on, jedino bitno je da je salinitet 35g/l ostalo je u projekciji i viziji ovog ublehaša.
nista im nije uredjeno,al bas nista.
panonska jezera su pun pogodak i pored sveih ostalih felera nvjerovatno mi je da tuzlaci jos uvijek po jezerima pljuckaju.