Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
amar1994

#5601 Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

jao_situacije wrote:nije bilo realno očekivati da će pustiti u 3 ikako, pa ni u 5 kako treba
u civiliziranim gradovima ovo se radi u po noći i to uz najave i izvinjenja 3 mjeseca ranije
nije dovoljno što nema vode u po noći nego je uhljebljenim debilima mrsko raditi u trećoj smjeni kad svakako nema vode

odluka da se ovo radi nedjeljom je namjerno podjebavanje i pišanje po sirotinji, čista demonstracija sile kao u najgorim totalitarnim režimima
I ovaj papak govori nesto o komunizmu , koji nikad nije ni bio na ovim prostorima [emoji38] [emoji38]
Ispran SDooooo mozak [emoji106]
Kio

#5602 Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Kio »

amar1994 wrote:
Kio wrote:ima li ko kakav screenshot? :D sta je p**ka se uspanicila :)
Image

Eto papka sa dna kace [emoji6]

Nogom u glavu treba sve dok ne pocne da cvili ko pseto ,druge nema [emoji106]
Ma pljunuti ga gdje god ga sretnes.
vješalica

#5603 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by vješalica »

jao_situacije wrote:nije bilo realno očekivati da će pustiti u 3 ikako, pa ni u 5 kako treba
u civiliziranim gradovima ovo se radi u po noći i to uz najave i izvinjenja 3 mjeseca ranije
nije dovoljno što nema vode u po noći nego je uhljebljenim debilima mrsko raditi u trećoj smjeni kad svakako nema vode

odluka da se ovo radi nedjeljom je namjerno podjebavanje i pišanje po sirotinji, čista demonstracija sile kao u najgorim totalitarnim režimima
na kantonalnoj je kreten đipa reko da su imali ispad sa bunarom
pa ne znam jel neko upo u bunar ili šta hahah
znači neorganizovani debili koji nisu sposobni organizirati posao ni puštanje vode
vješalica

#5604 Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by vješalica »

amar1994 wrote: Ispran SDooooo mozak [emoji106]
a društveno uređenje se zove Sdaizam
zateznistub

#5605 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by zateznistub »

bitanga_sa_otesa wrote:
amar1994 wrote: Navedenu aktivnost je moguce raditi samo u toku dana jer iziskuje veliku koncentraciju a da ne govorimo o opasnosti koju ona predstavlja za osoblje koje ucestvuje u radovima.
kakva notorna laz.....
Jbt u mojoj bivšoj firmi se Dalekovodni stub ispitivao u 22:00 a da se vodo stanica ne može...
MTV

#5606 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by MTV »

muha_sa wrote:
MTV wrote:Kod mene dosla voda. C villa 2
vozdra komšija :)
Vozda vozdra ista smo i ulica ako se nevaram. Gradacacka
muha_sa

#5607 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by muha_sa »

MTV wrote:
muha_sa wrote:
MTV wrote:Kod mene dosla voda. C villa 2
vozdra komšija :)
Vozda vozdra ista smo i ulica ako se nevaram. Gradacacka
:thumbup:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#5608 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by bitanga_sa_otesa »

jao_situacije wrote: u civiliziranim gradovima ovo se radi u po noći i to uz najave i izvinjenja 3 mjeseca ranije

evo objasnicu ja proceduru ,radio sam taj posao duzi period u el.distribuciji ,a kasnije u unioninvestu i mi smo im odrzavali trafostanice za vodovod,postu itd posto su u njihovom privatnom vlasnistvu,ne znam ko sad radi,vjerovatno privatna firma neka...najpovoljnija..u talu i sl...
na samom bacevu ima 14 ili 15 trafostanica,ima 10 god da sam bio zadnji put pa se i ne sjecam tacno,ne zamjerite mi..svaka trafostanica ima napajanje sa dvije strane tako da u slucaju kvara na nekom vn kablu uvijek ima struje.e sad za ovo ispitivanje se mora ts ostaviti u beznaponskom stanju a to mora raditi strucno lice (u ovom slucaju tehnicka dezura dispecerkog centra). dok sam ja radio za grad sarajevo su bila 2 auta dezure,sad ima jedno.vjerovatno da ustede...ne treba,jer smo postali kasaba....uvijek je problem bio s dezurom jer su oni morali raditi te manipulacije ,a oni trebaju dispeceru ovamo u gradu i da ne budu vezani dole s nama ,ja sam radio te manipulacije uz pomoc dezurnog elektricara na bacevu.kasnije dok sam za unioninvest radio isto tako ,posto me znaju dispeceri prepustili su da mi to odradimo kako ne bi bilo iskljucenje svih bunara odjednom i kako ne bi trpio vodovodni sistem.sad vjerovatno elektrodistribuciju briga za vodovod,svakako im ne placaju racune,jedna tehnicka dezura ne moze fizicki da stigne to i da hoce ,jer grad ostade nepokriven,sta god da se desi oni su na bacevu i nema ko da uradi nesto ako bude bilo kakav kvar....lakse dispeceru pritisnuti dugme i iskljuci kompletan odvod za bacevo i time sve ostane bez napona.zato se desava sve ovo sa prekidom u snabdijevanju.ako mislite da lazem ,sjetite se da ranije nije bilo ovih prekida i ja se sjecam da se radilo to uvijek radnim danom ,cak smo znali na 2 dana to razvuci jer ima dosta posla da bi se sve uradilo kako treba bez fuseraja.nadam se da sam malo objasnio problematiku .
amar1994

#5609 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

:) :thumbup:
amar1994

#5611 Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

vješalica wrote:
amar1994 wrote: Ispran SDooooo mozak [emoji106]
a društveno uređenje se zove Sdaizam
naravno , nauceno od malih nogu tako i "daj meni da imam , jebo ostale " :-)
bitanga_sa_otesa

#5612 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

zateznistub wrote:[
Jbt u mojoj bivšoj firmi se Dalekovodni stub ispitivao u 22:00 a da se vodo stanica ne može...
eno napisao sam u drugom postu,a sve napisano moze potvrditi i clan mk_ultra ,on je elektro struke i mislim da on radi slican posao .
howdy

#5613 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by howdy »

Prpa.ba wrote:Sve ovo vise boli kada covjek posjeti temu "Slike starog Sarajeva" i prisjeti se da nismo uvijek bili bliskoistocna vukojebinica, a da je vecina politickih aktera i njihovog genetskog otpada bila u zatvorima, na radnim akcijama, trecoj smjeni u portirnici, u zadnjoj klupi u skoli sa kecinama i nikakvom buducnosti van vec pomenutih portirskih i skladistarskih pozicija.. :run: :(
Ali oni su upalili svjetlo :lol: :D
bumerangss

#5614 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by bumerangss »

bumerangss wrote:U Boljakovom je još nema :oops:
Kod mene jos nema vode!!!! :-x
zateznistub

#5615 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by zateznistub »

bitanga_sa_otesa wrote:
zateznistub wrote:[
eno napisao sam u drugom postu,a sve napisano moze potvrditi i clan mk_ultra ,on je elektro struke i mislim da on radi slican posao .
Čitao sam. I mi smo im nesto ispitivali al da me ubiješ ne sjećam se šta...
amar1994

#5616 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

howdy wrote:
Prpa.ba wrote:Sve ovo vise boli kada covjek posjeti temu "Slike starog Sarajeva" i prisjeti se da nismo uvijek bili bliskoistocna vukojebinica, a da je vecina politickih aktera i njihovog genetskog otpada bila u zatvorima, na radnim akcijama, trecoj smjeni u portirnici, u zadnjoj klupi u skoli sa kecinama i nikakvom buducnosti van vec pomenutih portirskih i skladistarskih pozicija.. :run: :(
Ali oni su upalili svjetlo :lol: :D
:thumbup:

svrgnuli diktator-a/e :izet: :lol: :lol:
muha_sa

#5617 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by muha_sa »

bumerangss wrote:
bumerangss wrote:U Boljakovom je još nema :oops:
Kod mene jos nema vode!!!! :-x
malo sabura nije na odmet--doci ce
Vitezanin

#5618 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Vitezanin »

zateznistub wrote:Da nije tužno...

http://www.klix.ba/magazin/kultura/nema ... ook+status

Koja provala i sramota. :( :roll:
bitanga_sa_otesa

#5619 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

zateznistub wrote: Čitao sam. I mi smo im nesto ispitivali al da me ubiješ ne sjećam se šta...
ma ovde se radi klasicno ispitivanje otpora izolacije i otpora uzemljenja kao i termicke zastite transformatora(svi su suhi trafoi)-nema uzimanja uzorka ulja i provjeravanja dielektricne cvrstoce itd...da ne tupim nece me razumjet 90% ljudi :-D
zateznistub

#5620 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by zateznistub »

Vitezanin wrote:
zateznistub wrote:Da nije tužno...

http://www.klix.ba/magazin/kultura/nema ... ook+status

Koja provala i sramota. :( :roll:
Bruka I sramota
muha_sa

#5621 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by muha_sa »

bitanga_sa_otesa wrote:
zateznistub wrote: Čitao sam. I mi smo im nesto ispitivali al da me ubiješ ne sjećam se šta...
ma ovde se radi klasicno ispitivanje otpora izolacije i otpora uzemljenja kao i termicke zastite transformatora(svi su suhi trafoi)-nema uzimanja uzorka ulja i provjeravanja dielektricne cvrstoce itd...da ne tupim nece me razumjet 90% ljudi :-D
pojma vi nemate---sad su strucnjaci koji su završili prestižne fakultete u Travniku, Širokom, Kiseljaku.......................
cpu_fan

#5622 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by cpu_fan »

Pa majku mu jebem nije im ovo vukojebina gdje su ih majke posrale iz pizdi. Njima je pojam vodovodne mreže kad kiša pada. Ako poslije ovoga generalni i tehnički direktor ne odlete treba ovu rupu u kojoj se "grad" nalazi zatrpati i otići dalje.
amar1994

#5623 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

muha_sa wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
pojma vi nemate---sad su strucnjaci koji su završili prestižne fakultete u Travniku, Širokom, Kiseljaku.......................
:lol: :lol:

ma nisu ni to :roll: :run:
bitanga_sa_otesa

#5624 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

muha_sa wrote: pojma vi nemate---sad su strucnjaci koji su završili prestižne fakultete u Travniku, Širokom, Kiseljaku.......................
mislis podobni :lol: :lol:
muha_sa

#5625 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by muha_sa »

cpu_fan wrote:Pa majku mu jebem nije im ovo vukojebina gdje su ih majke posrale iz pizdi. Njima je pojam vodovodne mreže kad kiša pada. Ako poslije ovoga generalni i tehnički direktor ne odlete treba ovu rupu u kojoj se "grad" nalazi zatrpati i otići dalje.
:lol: :lol:

moradoh se nasmijat živoj istini
Post Reply