jao_situacije wrote:
u civiliziranim gradovima ovo se radi u po noći i to uz najave i izvinjenja 3 mjeseca ranije
nije dovoljno što nema vode u po noći nego je uhljebljenim debilima mrsko raditi u trećoj smjeni kad svakako nema vode
odluka da se ovo radi nedjeljom je namjerno podjebavanje i pišanje po sirotinji, čista demonstracija sile kao u najgorim totalitarnim režimima
evo objasnicu ja proceduru ,radio sam taj posao duzi period u el.distribuciji ,a kasnije u unioninvestu i mi smo im odrzavali trafostanice za vodovod,postu itd posto su u njihovom privatnom vlasnistvu,ne znam ko sad radi,vjerovatno privatna firma neka...najpovoljnija..u talu i sl...
na samom bacevu ima 14 ili 15 trafostanica,ima 10 god da sam bio zadnji put pa se i ne sjecam tacno,ne zamjerite mi..svaka trafostanica ima napajanje sa dvije strane tako da u slucaju kvara na nekom vn kablu uvijek ima struje.e sad za ovo ispitivanje se mora ts ostaviti u beznaponskom stanju a to mora raditi strucno lice (u ovom slucaju tehnicka dezura dispecerkog centra). dok sam ja radio za grad sarajevo su bila 2 auta dezure,sad ima jedno.vjerovatno da ustede...ne treba,jer smo postali kasaba....uvijek je problem bio s dezurom jer su oni morali raditi te manipulacije ,a oni trebaju dispeceru ovamo u gradu i da ne budu vezani dole s nama ,ja sam radio te manipulacije uz pomoc dezurnog elektricara na bacevu.kasnije dok sam za unioninvest radio isto tako ,posto me znaju dispeceri prepustili su da mi to odradimo kako ne bi bilo iskljucenje svih bunara odjednom i kako ne bi trpio vodovodni sistem.sad vjerovatno elektrodistribuciju briga za vodovod,svakako im ne placaju racune,jedna tehnicka dezura ne moze fizicki da stigne to i da hoce ,jer grad ostade nepokriven,sta god da se desi oni su na bacevu i nema ko da uradi nesto ako bude bilo kakav kvar....lakse dispeceru pritisnuti dugme i iskljuci kompletan odvod za bacevo i time sve ostane bez napona.zato se desava sve ovo sa prekidom u snabdijevanju.ako mislite da lazem ,sjetite se da ranije nije bilo ovih prekida i ja se sjecam da se radilo to uvijek radnim danom ,cak smo znali na 2 dana to razvuci jer ima dosta posla da bi se sve uradilo kako treba bez fuseraja.nadam se da sam malo objasnio problematiku .