Uopce ne zelim da se spustam na nivo trolova i upadati u vase zamke. Dovoljno sam svog vremena potrosio na diskusije da li je planeta ravna ili ne. Cak i sam @Klavikula - osoba koja je jedna od najvatrenijih pristalica Assada ovdje priznaje da je legitimitet rezima upitan, ali on tvrdi da in nema ni opozicija.Superhik_ wrote:A koje su to validne međunarodne institucije?
i uostalom, zašto ne diskutovati o americi kad su oni najžešći kritičari sirijskog režima?
I UN i EU su proglasile izbore nedemokratskim. Dakle naveo sam razloge zbog kojih se rezim u Damasku ne moze smatrati legitimnim. Stvari su vrlo jednostavn.e Vrlo jednostavno. Sve ces naci na ovoj i na prosloj stranici. Opovrgni nesto od onoga sto sam naveo pa cemo diskutovati. A na tvoja spinovanja o izborima u SAD necu nasjedati, bujrum - ima tema o SAD pa mozemo nastaviti tamo.
Kratko i jasno: sve sto smo sarajevoxxxxx i ja naveli oko izbora u Siriji je kristalno jasan dokaz da su izbori namjesteni, da se ne mogu nazvati demokratskim i da samim tim rezim nema legitimnost. Niko od vas nije imao nijedan jedini kontraargument po tom pitanju, dakle ni jednu jedinu tacku onoga sto smo nas dvojica napisali niste ni pokusali osporiti. Vec poput pravih trolova dolazite sa providnim spinovanjem i skretanjem sa teme. Pitanje je bilo zasto izbori nisu demokratski i zasto Assad nije legitiman, dobio se obrazlozen odgovor na to pitanje... I onda, poput mnogo puta do sada, tajac! Nijedan jedini kontraargument, cak ni osvrt (osim @Klavikule, koji je bio dovoljno iskren pa da prizna kako je legitimitet Assada upitan).